svensk flagga

Foto: Error 26.

Inrikes

Svenskarna ser mörkt på samtiden och invandringen – totalsågar regeringen

Publicerad 7/17/2018
Annons

Bland sju nordeuropeiska länder är svenskarna bland de mest negativa i synen på hur samhället fungerar.

Tidigare idag rapporterade vi om det stora motståndet som finns mot en fortsatt invandring i Nordeuropa. Detta var dock bara en del av en större undersökning där man ställt en mängd frågor till invånare i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Norge, Danmark, Finland och Frankrike.

En av frågorna som står ut är hur pass nöjd man är med nuvarande regeringens arbete hittills – 65 procent av svenskarna svarar att man är missnöjda medan bara 21 procent är nöjda.

När det gäller den egna ekonomin är ungefär lika många nöjda som missnöjda, men då man betygsätter landets ekonomi anser 42 procent att den försämrats under de senaste tolv månaderna, 21 procent anser att den förbättrats.

En majoritet tror också att den svenska ekonomin kommer att försämras under de kommande tolv månaderna – 37 kontra 18 procent.

LÄS MER: Mätning: Stort motstånd mot fortsatt invandring i Nordeuropa

Yougov frågar även om Brexit. Här framgår bland annat att 58 procent av svenskarna helst skulle se att Storbritannien stannar kvar i EU medan 22 procent vill att de lämnar.

Avseende migration, utöver den fråga vi tidigare idag rapporterade om, har man frågat vad man tycker om sin regerings migrationspolitik och ifall den är för sträng, för svag eller lagom. 64 procent av svenskarna anser att den är för svag, tio procent anser att den är för sträng och 20 procent att den är lagom.

Nästa migrationsrelaterade fråga är hur regeringen hanterar invandring från utomeuropeiska länder. 76 procent av svenskarna anser att regeringen sköter denna illa – när det gäller hur EU hanterar denna stiger andelen till 83 procent, högst av samtliga länder.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
772Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons