I en gästkrönika i den israeliska tidningen Arutz Sheva skriver den italienske journalisten Giulio Meotti om hur ett av de mest moderna, inkluderande och välkomnande länderna i Europa håller på att kollapsa på grund av statlig mångkulturalism och massinvandring.

I sin krönika nämner Meotti bland annat upploppen mellan rivaliserande grupper i Hjällbo, polisen som sköts ihjäl i Biskopsgården och de två barn som skottskadades då de var ute och lekte. Även det faktum att Sverige numera har högst dödligt skjutvapenvåld i Europa nämns.

Den radikala demografiska förändringen som pågår är understödd av staten, skriver Meotti, och nämner att riksdagen 1975 enhälligt beslöt att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land. Då bestod mer än 40 procent av invandrarna av finländare. 2019 var 88 procent av invandrarna från icke-västliga, och 52 procent från muslimska, länder.

Med nuvarande takt kommer svenskarna att vara i minoritet till 2065, skriver Meotti och citerar Kyösti Tarvainen, professor vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

2050 kan 30 procent av Sverige vara muslimskt

Ytterligare en konsekvens av denna förändring är att Sverige gått från att vara ett land med låg kriminalitet till att ha en mordfrekvens långt över det västeuropeiska genomsnittet. Social oro, brända bilar, attacker på räddningspersonal och upplopp är återkommande fenomen och skjutningar är så vanliga att de knappt skapar rubriker längre.

Och medan Ayaan Hirsi Ali har konstaterat att Sverige blivit Europas våldtäktshuvudstad, lägger utrikesminister Ann Linde (S) upp en bild på försvarsmakten med en Prideflagga på sociala medier, noterar Meotti.

Till 2050 kan 30 procent av Sverige vara muslimskt enligt en studie från Pew Research Center – och då kommer Sveriges flagga att vara svart, konkluderar Meotti.