åkesson lövin
Inrikes

Sverigebilden under lupp i debatt mellan Åkesson och Lövin

Publicerad 2/9/2018
Annons

Regeringen duckar för problemen och är verklighetsfrånvänd, menade Åkesson. Sverige rankas som en av de främsta länderna i världen, påpekade Lövin.

På torsdagskvällen drabbade Jimmie Åkesson (SD) och biståndsminister Isabella Lövin (MP) samman i en debatt om Sverigebilden, som vissa menar i kölvattnet av samhällsutvecklingen fått sig en rejäl törn, medan andra anser att den är överdriven och det mesta fungerar som det ska.

– Ja, i flera avseenden. Vi ser skjutningar, handgranater och sprängdåd mot polisen. Bilden av Sverige som internationellt respekterat – den bilden har kraftigt försämrats och förändrats runtom i hela världen, sa Åkesson.

Lövin höll inte med.

– Vi rankas som några av de främsta länderna i hela världen. Det jag vänder mig emot är att du inte låter alls så här nyanserad när du målar upp bilden av Sverige i riksdagens talarstol. Då talar du om fullständigt haveri och kaos och säger att samhället fullständigt har misslyckats – och det stämmer inte. Det här ger människor en känsla av att det finns inte lösningar och som någonting man inte kan göra någonting åt – och det är farligt.

https://www.youtube.com/watch?v=U0ct8jB9g3s

Åkesson menade att regeringen och dess företrädare väljer att ducka för problemen och låtsas som att allt är frid och fröjd istället för att ta itu med de många problem som kommit med den stora och okontrollerade invandringen.

”Till skillnad från Jimmie Åkesson vill jag prata om vilka saker vi kan göra för att komma åt problemen”, hävdade Lövin.

– Man har öst pengar på utsatta områden i decennier. De svenska samhällena måste gå in och ta tillbaka de här områdena. Det handlar om att ge polisen befogenheter att ta tag i den organiserade brottsligheten. Nästan en skjutning om dagen i Sverige 2017. Det är invandringen som har skapat de här områdena som är utsatta, kontrade Åkesson.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons