Foto: Riksbanken.

Sveriges BNP-tillväxt revideras ned kraftigt – högkonjunkturen har varit svagare än först beräknat

Delningar

På torsdagen släppte SCB nya beräkningar på BNP-talen. Sverige är långt ifrån så rikt som man från bland annat politiskt håll velat göra gällande.

Tillväxten för andra kvartalet tonas ned från 3,3 procent i den första beräkningen till 2,5 procent jämfört med samma kvartal 2017.

Man nedreviderar även BNP-tillväxten för första kvartalet i år samt 2017 och 2016.

2017 hade Sverige EU:s sämsta tillväxt i BNP per capita och prognosen är att Sverige kommer vara sämst även i år liksom nästa.

”Vad betyder det i klartext? Om BNP per invånare växer med en procent närmaste fyra år i stället för normala två kommer välfärden under en mandatperiod tappa ca 250 miljarder kr, pensioner bli lägre och kommuner tvingas skära”, kommenterar nationalekonomen Tino Sanandaji.

Jag önskar att allmänheten la en bråkdel så mycket uppmärksamhet på den analkande nedgången än på det politiska spelet. Det drar sig mot oväder, utan krismedvetenhet bland allmänheten som presenterats med en förskönad fasad. Tro mig, detta kommer påverka er mycket mer än om Annie och Ebba sms:ar Stefan eller Ulf först. Om ni inte fattar nu kommer ni fatta snart.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

326 KOMMENTARER

 1. Bra. Ett slag mot ekonomin kan vara det enda som får folk att fundera. Men då gäller det nog att sd väljer att lägga resurser på kampanjarbete under hela mandatperioden.

  Människor måste mogna innan de kan tänka sig att lägga sin röst på sd.

 2. Det skulle vara krav om omval eftersom det verkar som politiker har fört svenska folket bakom ljuset. Allt för sin egen överlevnad.

  • Det är väl ändå lite upp till svenska folket att söka upp informationen själv och inte bara blint lita sig på vad politikerna matar de med. Speciellt när man börjar upptäcka att verkligheten inte stämmer överens med kartan.
   I dag finns det stora möjligheter till kunskap via internet. Skyll er själva!

 3. Det är en konstlad högkonjuktur med att man fyller landet med människor som konsumerar. Helt emot miljötänk i ett kallt land i Norden med att bygga mera bostäder mer värme krävs mera el. Och dom här människorna ska ha bil med utsläpp. Egentligen helt sjukt.

 4. Detta med Sveriges låga tillväxt i BNP per capita är väl känt sedan lång tid.
  Obegripligt att Löfven kom undan i princip helt utan kritik om detta i valdebatterna.
  Är Alliansens partiledare och Åkesson obildade eller varför jamsade de bara med i den utmålade bilden om Sveriges starka ekonomi?

  • Ekonomin var inte på tal om i valdebatten. Det var endast tal om hur pengarna skulle användas – de pengar som vi förmodligen inte har.

   Sälja skinnet innan björnen är skjuten håller än från den gamle C ledaren.

 5. Men vi har haft lägst tillväxt per capita..

  Vad tror ni vi kommer att få med den miljon fler ”Svenskar” vi kommer att bli till 2028??

  Vi måste sluta importera befolkning som inte bidrar..

  Men nu när nästa kris kommer inom denna mandatperiod så hoppas jag verkligen att S Mp V styr landet..

  De kommer att köra Svea rike åt helvete..

  Så jag hoppas att när lågkonjunkturen är över får Sd ta över och ta tag i de fel vi har i svenska samhället idag..

  Vid misstanke om brott med straffvärde över 2år utvisa hela släkten.. gäller alla invandrare..

  Moskeer ska vara hbtq certifierade och ha kvinnliga imamer annars ska de rivas och trossamfundet upplösas

  Bidrag först efter minst tio års skattebetalande i Sverige på en lön du klarar dig på..

  Fyll i listan

 6. En följd av Sveriges försämrade ekonomi blir att skatter höjs. Och då väljer många som kan att flytta utomlands, för att få ett bättre liv. Och Sveriges ekonomi försvagas än mer. Då får S. svårt att fortsätta med höga bidrag till ”utsatta” områden. Finns snart inga pengar att dela ut. Med sociala oroligheter som följd, kanske värre. Och sjuk- och äldrevård, skola, och annat inom välfärden försvagas.

  • Den utvecklingen har vi haft länge. Kommer att accentueras framöver. Framtiden blir inte rolig. SD är fortfarande inte över 20%….Det går för sakta.

  • Precis min analys sedan flera år tillbaka. Vi har allt mer konkreta planer på att sorgligt nog ansluta till skaran utflyttade. Enda trösten bortsett från trygghet åt familjen är det att vi betalar in skatt över genomsnittet. Ska bli så skönt den dagen att äntligen sluta bidra till eländet.

  • Staten kan trycka oändligt mycket pengar ur tomma intet. Det leder ju till mångdubbling av alla priser, men det berör ju inte de vars bidrag höjs i samma takt. Det håller bara några år innan folk helt slutar använda pengar, men då har ju politikerna gått vidare till utländska toppjobb, så det spelar ingen roll heller. Jämför med Venezuela, Argentina, Turkiet, Iran just nu som också har hyperinflation några år före Sverige.

  • De kommer höja skatterna ännu mer (fastighetskatt, löneskatt, kommunskatt, höja momsen), sälja ut ännu mer statlig egendom, ta upp mer lån på nationell och kommun nivå, etc.

 7. Den svagbegåvade S Löfven fattar förmodligen inte ett skvatt av detta.
  Löfven är helt absorberad av sitt SD-hat, se på (S) Facebooksida, en video från ett tal av hovnarren där han säger att (S) gärna samarbetar över blockgränsen men aldrig över anständighetsgränsen, där (S) står på rätt sida av historien – Samnytts förnämliga faktafilm om (S) rasbiologiska (nazistiska) historia tycks ha fått fäste även i en svagbegåvad hjärna.

 8. Hur var det nu med Stefan Löfven
  20. 20 30 nej 40 50 20 nej 30.20.20. 10 nej 70.10.10 nej nej nej.Det är bara käbbel 50.20.10 ………………………………………………….

  • Nej, i synnerhet som svenska kronan har sjunkit mycket i förhållande till andra valutor och sannolikt kommer att sjunka än mer.

 9. Jodå, de flesta av oss som röstade SD har nog redan fattat.
  Ett annat problem:
  Sossarnas återhämtning de sista dagarna före valet berodde på klanröster. Löfvens problem nu blir att betala tillbaka. Klanröster är inte gratis. Samtidigt är lågkonjunkturen på väg – den har faktiskt redan börjat.

 10. Men Magdalena och alla journalister inklusive Anders Lindberg sa ju att det går så bra nu. Vi har aldrig haft så bra ekonomi.
  Varför säger de så när det inte är sant? Räknas det inte som fake news för att påverka valet?
  Då kikar vi alltså ner i avgrunden till en ny lågkonjunktur. Med kostnader för arbetslösa invandrare som är astronomiska.
  Svenska folket är lurat igen.
  Förbered er för en ekonomisk vinter samt stora oroligheter då pengarna inte kommer räcka till feta bidrag.

  • Politikerna saknar omsorg om medborgarna men är intresserade av maktens sötma och kommande lönsamma uppdrag från globalisterna

 11. Konjukturen kommer sannolikt aldrig att vara annat än låg och det pga av den importerade försörjningsbördan som, främst från Afrika, tvingats på oss.
  Där de största bovarna är de två sista statsministrarna som vi dock själva röstat fram- dumt nog.
  Leve nationalismen – den enda räddningen!

 12. Alla som tog lån till bostad? Om de hade vetat att sverige är på väg ner. Skulle de ta riskerna att gå i konkurs då? Tack Magdalena.

 13. Ett sådant sammanträffande att BNP-beräkningarna före valet visade bättre siffror…
  Jaa, det är jättekonstigt tycker vi alla på ekonomisidan.

 14. Men Magdalena Andersson har räknat på allt och kommit fram till att hon är jätte duktig. Har hon missate denna lilla detaljen?

 15. 650 miljarder som i onödan drabbat vårt land, bevisar vår fattigdom som hela invandringsapparaten kostar oss varje år med en stegring!
  Landets konkurs likt Grekland närmar vi oss i rask takt!

 16. Den största delen av den nu degraderade uppgången härrör sig från invandringens kostnader. Enligt vissa kallas detta för en investering men tro mig, denna sk. Investering kommer inta att bära frukt.
  Håll i hatten…

 17. Mørkets fyrster og fyrstinne siler ut den sannheten som passer i passelige doser.
  De ihjelhjernevaskede zombiene blandt velgere registrerer ingen ting og smiler sine vante smil om kapp med de hjerneskadede lobotomerte.

 18. Ett riktigt lågvattenmärke igår i Opinion live,istället för att diskutera all otrygghet och samhällsproblematik som massinvandringen åsamkat Sverige sitter man 2018 och debatterar huruvida SD är ett ”rasistiskt parti”.

  • Det är naturligt att människor intresserar sig för sådant, som de tror att de begriper sig på.
   En bok från 50-talet med namnet Parkisons Lag beskriver den saken bra.

 19. Löfven och maggan kanske skall konsultera Venezuelas el presidente Maduro , har hört från säkra källor att han är en fena på ekonomi

 20. Men då tar vi in mera invandrare då. För det är ju jättevinster. Det säger ju varenda ”klok” politiker. Eller styr i själva verket lögnare sverige. Som har ljugit hela svenska folket i ansiktet? Har media ljugit i flera år nu?

 21. Detta har jag pratat med mina bekanta om och även skrivit här.

  1) Efter valet så kommer siffrorna som pekar på att det ekonomiska läget är mycket prekärt (dvs åt skogen).
  2) På grund av detta så måste vi ha en samlingsregering med alla partier utom SD för att de ska kunna ta det sk ansvaret.

  Det ser ut som jag fått rätt på 1:an.
  Kan jag också få rätt på 2:an?

  • Låt oss hoppas att SD befinner sig i utkanten när stormen
   kommer, då adresseras katastrofen till rätt politiker och
   stärker i stället SD,s mandat i kommande nyval.

  • Ja, de som har ställt till det skall naturligtvis också ha skulden fullt ut.
   SD och AFS har bara att titta på just nu. Det här ekonomiska kaoset vill Vi inte ta i med tång ens.

 22. Svenska folket vill ha det så här! De tänker historiskt och går på valfläsk! Att tänka framåt och lägga ihop två plus två, går tvärtemot svenskens logik! Vi har blivit matade med statistik, uttalande etc om att exakt så här kommer det bli framöver! Men då har man hellre lyssnat på maktens förnekelser, omskrivningar, förljugenheter och smutskastningar! Skyll er själv svenskar! Ni hade chansen!!!

 23. Vilket parti tillhör finansminister Magdalena Andersson. Ja, sossarna förstås. Finns det ngn som skryter så mycket som HON. NEJ. – Är det så att ”alla andra jämförbara länder” (hennes favorituttryck) har kommit ifatt eller redan passerat eller tog felaktiga politiken fr. hösten 2015 så hårt på ekonomin att den revideras KRAFTIGT så att vi har sämst skötta ekonomin inom EU per capita. Och lågkonjunkturen spås komma närmare.

 24. Det är faktiskt värre än så….Räknar man bort flyktingrelaterade verksamheter så halveras BNP:et. Sverige verkliga BNP-ökning per capita är lite drygt 1%. Det enda ladorna var fulla med var socialistiska floskler och önskedrömmar. Kraftigt höjda kommunalavgifter och skatter kommer inom något år. Socialdemokratin är dömd till undergång när så sker….

 25. Vad det innebär? Gigantiska skattehöjningar, utflyttning av nettoskattebetalare, minskade investeringar, ökad arbetslöshet och som pricken över i 30-40% nedgång på bostäder.
  Bluffen om Sveriges goda ekonomi kan vi tacka Maggan för, Ingves för och bidragsinvällarna för dvs hela 7k.

 26. Väldigt mycket av Sveriges omskrutna BNP-ökning har varit direkt kontraproduktiv eftersom så mycket av de inräknade tjänsterna har betalats med skattemedel.

  • som att påstå att sv. har lågt arb. löshet.. alla går i skolan…alla som kommer till sv. får sysselsättning… SFI hahahah
   o vips finns ingen arb. löshet.. bara några sv. som inte vill jobba…. så där har du statistiken vilka som är arb. lösa… då blir det 50-50… men om man tittar på sfi.. så blir det 99-1 men men .. finna fiskar.. ehh siffror ska de va!

 27. det pågår … i flera års tid .. att AF från gnosjö regionen åker ned till holland för att ragga utbildade människor.. .. då industrin i småland skriker efter kompentens!!!! o där finns det.. problemet är att av alla som kommer hit …. återvänder många!!

  o det fick mig att tänka på… lövfen.. o resten .. som sa att vi kommer få kompetens o forskare från mellanöstern… tja.. rätt hade han … men han tog fel på världsdel…

  men — tänk själva.. vad ska man kräva av en som inte äns är en svetsare1!???

 28. Förenklat kan man förklara det så här; BNP är ett mått på hur många äpplen Sverige har och BNP/capita är hur många äpplen vi har per person. Det senare har sjunkit i många år så att ”sverige”, efter att ha legat inom de fem HÖGSTA i världen, sjunker allt längre ned på listan. Och orsaken är Massinvandringen, eftersom de som kommer bidrar med väldigt få eller inga äpplen eller bara äter av de som finns utan att bidra med något.

   • I Norge er vær borger netto pluss 1.750.000 på kun et statlig fond. Ved siden av dette eier norske stat 56% av alle selskapers verdi på Oslo børs, samt et inlandsfond på 375 milliarder. Tror dette fondet er like mye verdt, som svenske stats sine verdier i svensk næringsliv.

  • bra gringo.. .. lägg till attt dom är sura o fulla med mask .. så blir ju det ännu sämre förutsättningar!! allt finns i nyanser..!!! dessutom är det ju dom oanständiga som får bita i sura äpplet

 29. Den politiska cirkusen diskuterar flitigt vem som ska bli statsminister, En minister som knäböjer inför EU,,
  Samtidigt som landet snart går in för vatten o bröd på tallriken,,
  Vilket komplett dårhus,,Hahaa,,,,,,,

 30. Muslimer per capita är det viktigaste att titta på. Hur många måste vi försörja? Nu blev återvandringen lagd på hyllan i fyra år till då vi som ändå förstår hur illa det är, hellre röstade på SD. Nu kommer saken inte ens diskuteras i riksdagen.

 31. Inget nytt, alltid före valet är allt sweet and dandy… sedan efter valet kommer sanningen och saker revideras.
  Kom ihåg finansministerns tomma lador som fylldes rekordsnabbt när hon tog över.
  att bnp per capita minskar beror på att bnp knappt ökar alls samtidigt som immigrationen slagit i taket så fler ”capita” invandrat. när 2015s invandring börjar räknas med kommer också siffror kring arbetslösheten att slå i taket, precis som alla andra siffror man hittils dolt.

 32. •Redan idag är BNP per capita usel. Och värre blir det när massinvandringen oförtrutet fortsätter. Är man ett sjuklöver så är det lätt att samla på sig en extra miljon muslimer innan man fattar hur mycket de faktiskt kostar. I Sverige är de ju som bekant rasistiskt att ens räkna på det. Magen blir mätt fortare än ögat.

  •Staten skapar konstgjord tillväxt genom gigantiska infrastrukturprojekt som ingen behöver och som inte kan räknas hem. (Västlänken i Göteborgistan). Visst, BNP ökar när byggbolagen ges pengar för att bygga skit som ingen vill ha. …Men det är ju konstgjort tillväxt, inte organisk. När man paniklånar i högkonjunktur för att hindra BNP att falla genom golvet så vet man att framtiden ser mörk ut…

  •Det pratas väldigt lite om kommunernas skulder. När ansvaret att försörja nyadeln efter två år vräks över på kommunerna så kraschar de naturligtvis. Snart ser hela Sverige demografiskt ut som Malmö? Vart skall utjämningsbidragen till ”utsattta” kommuner komma ifrån då alla kommuner är utsatta? Hmm…

  •Inte många förstår skillnaden mellan en investering och kostnad. En investering svider just nu, men man får tillbaka med råge när den blir lönsam. En kostnad blir aldrig lönsam. Förr i tiden investerades det i Sverige: Utbildning, utveckling, infrastruktur som faktiskt behövdes. Idag är det mest kostnader: Att bygga upp en nedbränd skola eller att betala en arab för ”vård av anhörig” blir aldrig lönsamt. Asylindustrin är ett evigt svart hål. Problemet är att investeringar och kostnader ser likadana ut i BNP:n. Fundera på det.

  Med andra ord: Dagens BNP är redan konstgjord. Men det räcker inte: Siffrorna är trits allt dåliga. Och vi är i högkonjunktur. Nästa lågkonjunktur blir…. …episk

 33. Hur kunde det gå så här, undrar finansmínister Andersson ? Jag hittar ingenting i skolboken om detta.
  Riksbankschefen Ingves kliar sig i protesen och tittar på sina räntekurvor !

  Dags för en ny ljugar runda i Svt. Vilken samling !!!

 34. Sverige kommer att bli mindre attraktivt för dom sitter i Långtbortisan och funderar över resmål. Bra eller dåligt? – Välj själv….

  • Men med en ”NY” rödgrön regering så kommer det nya locktoner och nya lagar a la gymnasielagen och nya lögner om vår fantastiska framgång så att båttrafiken över medelhavet blir ännu tätare och med ännu bättre båtar som sponsras av S-regeringen för att rädda liv. Vi är ju bäst i världen på allt utom att förvalta det egna landet och säkra dess medborgares liv. Viv la Löfven.

 35. 4 Dagar efter valet kommer detta ut!!!
  SCB ”valde” att presentera det nu, regisserat av S???
  Fram till valdagen så har Sveriges ekonomi enl. socialdemokraterna varit på topp pga av förd politik, nu kommer sanningen!!!

 36. Leser man økonomi, var dette gammelt nytt. BNP pr.capita har vært fallende i Sverige siden 2015. Selv ved nedbetaling av statsgjeld til 35% av BNP, har gjelden i kroner øket. Ved økning fra – 0,5% til en normalrente på 1,5 + nibor, vil det innebære en netto renteutgift på 65 milliarder vært år. Deres handlings insitament vil falle med 2% og resesjon vil ergo være utfallet i løpet av 2020.

   • Gjeld på statsskulden. 6 rentehevninger + Sibor ”sverige” påslaget fra statsbanken, innebærer en netto statsrente på + 3,5%. Rentepapirer på statsgjeld på 10 – 30 år vil nå dette nivået i 2020 i Sverige. Går man andre veien, vil den svenske valuta tape seg 20-25% mot ledende valutaer. Game changer.

 37. ”Man önskar att allmänheten lade uppmärksamhet på den annalkande nedgången osv,” Javisst önskar man det men ännu mer skulle man önskat att den så kallade oppositionen hade lagt allmänhetens uppmärksamhet på både den nuvarande och den annalkande ekonomiska utvecklingen. Här har Sverige sjunkit från tionde till sjuttonde plats i Europa när det gäller arbetslöshet. Vi ligger sist i Europa vad gäller ekonomisk utveckling per capita. Ändå har Magdalena Andersson tillåtits att skryta över hur bra hennes parti har skött ekonomin. När hörde vi någon från oppositionen upplysa henne om fakta. I princip aldrig. Otroligt. Dessutom den lilla utveckling vi haft, under en procent på BNP per capita, är en följd av i princip fyra saker. Högkonjunktur, en privat upplåning för konsumtion och byggande utan motstycke i världen, kronans förfall samt inte minst hela asylindustrin där pengar bara flyter ut till olika intressen, allt från advokater, tolkar, rättsstaten, byggbranschen och vanlig försörjning. Vi skall veta att varenda bilbränning, varenda förstörelse av egendom bara eldar på den svenska BNP:n utan någon positiv effekt, tvärtom. Utan dessa i de flesta fall tillfälliga faktorer hade den svenska ekonomin gått rakt ner i källaren vilket kommer att visa sig de närmaste åren.

 38. Magdalenas lador är lika tomma som det politiska etablissemanget,,
  Fulla av förtvivlan,,
  Tro ock hopp är inget att hoppas på,,

 39. Den totala kraschen är nära. Svenska folket får skylla sig själva som ”köpt” sossarnas snedvridna och lögnaktiga verklighetsbeskrivning. Förmodligen krävs en total statsbankrutt med efterföljande depression för att de lättlurade, godhetsknarkande svenskarna ska nyktra till. Men det blir fruktansvärt kostsamt och kommer att prägla Sverige i decennier.

  • Den plötsliga kontakten med djupt och iskallt vatten kommer att väcka de djupsovande individerna som drömmer sina rosa drömmar om det Eviga Multikulturella Lyckoriket. Från det ena ögonblicket till det andra kommer många att inse vilket misstag det var att ge bort våra pengar till folk som inte var några hjälpbehövande flyktingar utan bara vanliga skojare som tog sin chans när de såg att den fanns där.

 40. Men nu får vi sansa oss lite. Upp till 500 000 nya räddare får vi ju till 2021. Så det kommer nog fixa sig.Om inte så får vi ju tänka på att det kommer ej drabba drabba alla. Inte beslutsfattarna, och som inte för så länge sedan också höjde sina löner återigen med flera tusen i månaden, då de är värda det. Visst är de värda all framgång för sig själva med tanke på så duktiga de är för kuppen mot folk och demokrati i all sin humanism. De gör sitt arbete föredömligt i den stora elitagendans tjänst.

 41. Vilken himla ”tur” sossarna hade att de siffrorna kom efter valet….
  Om sossarna får fortsätta reagera har de nog mycket skit som de sopat under mattan inför valet att ta reda på.
  Fast man kommer väl fortsätta att skylla problemen på att alliansen styrde i åtta år… och SD naturligtvis.

  • Det hade nog varit lika bra att S fått fortsätta regera så att svenska folket fick se kraschen komma under S regeringstid. Nu är risken stor att Alliansen/M får stå där och ta hand om det vanskötta Sverige.

 42. En av anledningarna till det låga BNP:t var att investeringarna i Sverige minskar enligt ekonominyheterna igår på tv4. Orsakerna till detta sades det dock inget om.

 43. Resultatet för tillväxten blev alltså ca 25% sämre än den tidigare publicerade.
  Det kallar jag för falsk ryktesspridning inför valet. En skönmålning utan dess like som man på ett sätt kan kalla för valfusk. Att man, redan under Borg, slutade räkna BNP per capita var också ett sätt att skönmåla ekonomin då man inte behövde ta hänsyn till alla ”nyanlända” som i hög grad innebär en ekonomisk belastning.
  Luftslott var ordet.

 44. Det var alltid lika absurdt att höra före valet om floskeln att Sveriges ekonomiska tillväxt är stark. Den anständige Stefan Löfvén och Magdalena Andersson kommer nog att be om ursäkt. för att ej ”vetat” om detta ho ho. Men det som förvånar är varför SD inte tog upp om ärliga experters uppgifter. Eller gjorde man det?

 45. Dags att sluta hyperkonsumera så att ekonomibubblan kollapsar ännu snabbare. Håll i pengarna så får vi goda människor ännu fler röster inför nästa val. 4 år till med vansinnet står jag ut med.

  • SD fick 1.100.000 röster
   Om alla dessa slutar ”hyperkonsumera” och istället enbart köper det nödvändigaste (och spar resten av pengarna i madrassen) så kommer Sveriges ekonomi krascha inom nåt eller ett par år.
   Sen får vi se om 7-klöverpolitikerna är villiga att prata med oss ?

   • Intressant. Men vad menas att vi ska leva snålt medan de andra spenderar våra skattepengar? Jag är inte främmande för en sån idé dock.

   • Strålande förslag! Vad kan vi gemensamt sluta med att ”hyperkonsumera”? Det skulle vara elegant med ngn form av samordning. Detta för att få till stånd en märkbar effekt relativt snabbt och effektivt. Förslag mottages tacksamt.

 46. Låt om röd/grön härska ett tag till så det börjar att märkas även för den sovande massan. Det behövs bara man frångår minusräntan så blir det en annan vardag för många som tror att allt ordnar sig ändå.

 47. Varför kan svenska medborgare inte längre lita på svenska myndigheter? Därför att 1974 tog Palme bort såväl ”Riksrätt” som ”Tjänstemannaansvaret”! Nu ser vi det långsiktiga förfallet av denna för landet, förödande åtgärden.

  Varför väntade SCB med att publicera lägre BNP siffror för 2018, 2017 och 2016 tills efter valet den 9 september? Inte kriminellt, men lika illa som när regeringen ber Migrationsverket att publicera sin prognos för kommande invandring , över 300.000 för 3 år framåt, på en söndag under semestermånaden juli?

  Inte kriminellt med det fanns ett tydligt syfte – att färre skulle ta del av informationen.

 48. Solklart att både regeringens och Allian-sens (7-klöverns) politiker ljög innan valet om vårt lands ekonomiska tillstånd. Hade svenska folket innan valet förstått hur dålig ekonomi vi har så hade fler insett att det är 7-klöverns galna asyl- och invand-ringspolitik och dess kringverksamheter som har raserat vår ekonomi och förstört vår välfärd.
  /CC

 49. ”Sverige är ett rikt land”!
  Utropet kom från sju partier som förstört och fortsätter förstöra landet. Ett land på dekis styrt av lögnare och klåpare – Sverige idag…

   • Enligt årliga undersökningar av de privata tillgångarna i olika länder i västvärlden är Sverige näst fattigast i Europa, öststaterna undantagna, de har ännu inte kommit ifatt, men de är på god väg.
    Endast Portugals invånare är fattigare.
    Genom att bostadspriserna är på väg ned i Sverige och svenska kronan sjunker som en sten kommer vi snart att vara fattigast i västeuropa.
    Norge, Danmark och Finland är skyhögt rikare.
    Orsak: Staten tar alla pengar.

   • Det har vi hört. Samt att vi har råd att bjuda tredje världen till våra välståndskassor. Medan pengarna inte räcker till att ge våra fattigpensionärer en dräglig levnadsstandard…

 50. Jag ser faktiskt fram emot de närmsta årens kaos. Svenska folket blev neurotiska när Oboy tog slut i landet. Nu ska ni även få skörda det ni röstade för…. Grattis!!

  • Samma här. Ser framemot en riktig ekonomisk nedgång. Är inte orolig för egen del, jag har vidtagit vissa åtgärder och är psykiskt förberedd men svenskarna måste skakas om i grunden. Hela det svenska samhället och politiken är ohållbar på alla plan i ett långsiktigt perspektiv och vi måste korrigeras mot verkligheten. Det kommer inte att bli gulligt och snällt och processen kommer att skörda offer men det är helt nödvändigt.

 51. Det här är bara början. Vänta tills kommunernas skattehöjningar kommer. Kommunerna måste ju för att försörja alla nysvenskar. Gissar att pensionärerna som till sist röstade på sina sossar blir glatt överraskade när deras lilla pensionshöjning äts upp av en tredubblet högre skattehöjning.

  • När skattehöjningarna slår till med full kraft ute i kommunerna samtidigt som kriminaliteten kryper närmare villamattorna kommer medelklassen på att det var inte så gulligt och smart att rösta på Björklund och Lööf.

 52. Behövs ingen Einstein för att konstatera att Sverige är på dekis. Majoriteten har galna kosjukan och önsketänker.
  Låt Stefan, Annie och Jonas sköta Sverige! Folk behöver vakna.

   • Jag räknar kallt med att jag inte kommer få nån pension öht.
    Men 20-30 år kvar tills dess.
    Inte ens säkert man ens lever så länge.

    • Levnadsåldern ökar hela tiden, så våra styrande har panik, äldre människor har svårt att klara ny teknik, inga kontanter får vi, och när minnet sviker och reumatism hindrar oss att få mat för dagen, när vi inte kan hantera tekniken då svälter vi och dör, och regeringen jublar för då blir det mindre pensionsutbetalningar och ännu en ledig bostad till nya invandrare, kom ihåg att du som alla andra drabbas själv när krämpor kommer, men du kanske får ett långt men besvärligt liv.
     Lita inte heller på gode män, dom har lurat många, och när du uppnått åldern så är antagligen dom gode männen födda i mena.

   • Har du tillhört importfolket så har din pension varit minst 4.000kr mer samt massor av andra förmåner (Tand / hälsovård 50 Kr,)

    Löfvens Nya Sverige är alla lika , gäller INTE SVENSKA FOLKET !

  • Det är inte frågan om en lågkonjunktur denna gång. Det är en total infarkt där allt stannar under månader. Inget blir levererat om det inte finns krediter. Mängder av människor kommer inte klara sig. Jag tror att det är detta som deagel.com har med i beräkningen när de i sina prognoser säger att Sverige har 7 miljoner invånare 2025. Förhoppningsvis är det invandrarna som åkt hem då de sociala systemen kollapsat och inte människor som avlidit.

 53. Var ska nu resurserna komma ifrån för att finansiera allt som utlovats under valkampanjen? Vad säger Busch Thor som tack vare en massa löften och godtrogna väljare klarade spärren? Nu har hennes tuppkam växt igen och hon är lika stor i truten som Lööf.

  • Helt klart! Blåljug, bluff, glidningar, klankorruption – allt för att behålla makten. Hur kan man med berått mod stå och ljuga befolkningen rakt upp i ansikten – utan att skämmas ett ögonblick. Är det bara psykopater som blir politiker?

 54. Låt Löfven med MP fortsätta med sitt dårstyre tills Sverige kollapsar, då kanske folket vaknar och inser vad vänsterpacket gjort med vårt land.

 55. Det vi kan trösta oss med är att varje Svensk snart kommer att få se baksidan med den politik som förts:
  ” Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen.
  En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och den stora banksektorn är det som oroar mest. Det säger riksbankschef Stefan Ingves i en intervju med TT.”

  Fr. ”privataaffarer.se: Ingves: Sverige mer sårbart nu än under finanskrisen-20180914”

 56. Om det blir en ekonomisk kris så folk stupar på löpande band så kommer många att fatta, en majoritet men, en majoritet kommer inte rösta för en förbättring precis som att de flesta anser att SD har den bästa invandringspolitiken men inte röstar på dem. Egentligen så spelar det inte så stor roll vem som leder ett land eftersom aldrig förnuftet vinner. Det tar bara olika lång tid mellan ”undergångarna”.

 57. En annan aspekt: Då skolresultaten är så usla – då lär vår nation vara väldigt nära en kollaps inom några år – eller?

   • Statsanställda klarar sig nog, men värre är det för alla Kommunalt anställda. Kommer att bli intressanta möten mellan invällare och
    socialtanterna när bidragen tas bort – Helt!

 58. Resurser är ALDRIG ett problem annat än när man pratar dom som ska allokeras åt svenskar och dessas behov. Det vill säga, åt de hitresta vildarna, vilka till nära 100% röstar rött, finns ALLTID pengar.

  Det absolut sista den styrande eliten kommer dra in på är pengar som går till gruppen hitresta. Svensken är foglig, tiger, låter sin hunsas och om så krävs kastas (se film nedan) ut på gatan. Den resande vilden däremot är full av aggressioner, ett nej tas som en förolämpning och kommer mötas med våld och eld. Därav kommer ”nej” aldrig på tal då det handlar om vildar. Vildar som dessutom ofta har smak för många barn.

  En liten kommun som min har tagit in busslast efter busslast. Många etniciteter från andra kontinenter finns i dag ymnigt representerade i stadsbilden, särskilt nu i sommartid, då man till fullo inser vad som pågick under vinterhalvåret då man var på jobbet.

  Främst nu i år har jag även noterat en starkt tilltagande trend, barnvagnar. Och inte få. Det är sulkys och dubbelsulkys om vart annat, inte sällan flankerade av en klase äldre barn. Det som skrämmer mig är att jag vet med säkerhet många av dom migranter som i dag skjuter runt på barnvagnar fulla med småttingar med största sannolikhet inte ens kan kräva ut sina bidrag utan tolk. Man släpper ifrån sig vad som förefaller har avlats antingen under resan hit (egentid tycks det finnas under flykten för livet), alternativt direkt vid ankomst. Förstå vad detta kommer kosta oss svenskar.

  Så hur löser vi det här nu då? Ja, det gör vi inte.

  Grattis alla.

  https://www.facebook.com/sturle.costaknudsen/videos/1136955343111196/

  • Fyfan säger jag bara,att dom styrande i Stockholm inte skäms är för mig en gåta!!Asen borde själv åka med en natt och se detta helvete!!!

  • Flera år sedan men inte desto mindre aktuellt, på väg till kvällsjobbet fast mitt på dagen kommer en klase hucklen med kassar till tänderna i från Stadium, Brothers, Lindex, osv. Sulkys som du säger, större barn i släptåg.

 59. Det finns bara en prioritet i Sverige. Det är att svenskarna ska förlora sitt land. Att det svenska folket en dag inte ska ha ett eget land utan att det istället ar hela världens soptunna. En majoritet kommer inte protestera. Det blir någon annan lösning som finns att läsa om i böcker.

 60. Jag ”Den gamle mannen” har under lång tid sett det som nu efter valet presenteras och skrivit om tecknen på sajten.
  Signifikant är att siffror och kommentarer från ett unisont PK-gäng i PS och MSM var: ”Sverige går som tåget”.
  Jag har dristat mig att ställa frågan vart, slutstationen?
  1 mån före valet BNP ca 3 men efter valet ca 2.
  Klart att ”ekonomieliten” med de statliga verken i spetsen ”håller masken” (förskönar), är deras ”jobb”. Det är de anställda för.
  F.ö.BNP, ett numera ”luddigt mått” ,ökar ju t.ex . med icke arbetande invandrares ”aktiviteter”. Är det underligt att Sverige ligger i ”världstopp”?
  Verkligheten är nu krass.
  Flera år av kronförsvagning, 15-20%, gratispengar (minusränta), ”hittepå-pengar” (köp av egna värdepapper), svällande bostadsbubbla som nu börjar krackelera, handelsbalansunderskott samt Jätten ”Glufs-Glufs”……invandringsnotan är några exempel.
  Företagsflytt (ex. Nordea, Sveriges största bank) samt utländska

 61. Hade väljarna informerat sig och tänkt längre än näsan räcker hade de kanske förstått vad som egentligen menades med ”Sverige går som tåget”. De svenska tågen har ju under många år fungerat klandervärt.

 62. Sjuklöverns väljare liksom deras politiker verkar gå på bensodiapsiner. Migrationsverket prognosisterar 300000 nya invandrare (ett nytt Malmö) de närmaste tre åren men Sjuklövern orkar bara rycka på axlarna. Det är ju mycket intressantare att debattera könsneutrala toaletter istället.

 63. Det är väl inte så förbannat konstigt !
  Steffe och Company har ödslat bort Hundratals Miljarder Skattepengar på UTLÄNNINGAR .
  Som han och Merkel har BJUDIT på !
  Utan att själv betala en enda Spänn !.
  Det behövs ingen HÖGRE utbildning för att förstå detta !
  Räkna på Fingrarna !

 64. Så nu, efter valet släpps informationen som alla vetat sedan i våras. Allt för att valla vägen för sossar. Extraval någon?

  • Jag kan ha fel. Men .
   Det var Tur i Oturen ATT Röda fick en mandat mer än Blå. Om Blå varit störst hade SD legat sämre till !?
   Rätta mig om jag har fel !

   • Spelar nog inte så stor roll.
    Både röda och blå har ”målat in sig” i varsitt hörn och verkar ha fastnat i ”klistret”.
    Nyval borde vara det naturliga utom förstås att tala med 20% av landets medborgare.
    Bara diktaturer slår detta.

 65. Det är knappast någon slump at SCB reviderade ner BNP efter valet. Sverige är det mest korrupta landet i världen, det är inpinkat i väggarna så det stinker.

  Även nu mörkar de, den korrekta BNP tillväxten är negativ och har varit så under lång tid. Det kostar att ta in 2,400,000 invandrare som är 60% arbetslösa eller lever på svartjobb och kriminalitet.
  För övrigt är det bara fel och omoraliskt att invandrare använder pengar som de fått av Svenska skattebetalare och därmed räknas som en BNP faktor.
  100% av Svenska skattemedel ska gå 100% till Svenska medborgare.

   • Tror inte de är så korkade. Där finns nog rätt smart folk som skulle kunna ge korrekta råd till diverse olika regeringar men här kommer säkert den våta politisk korrekta filten på och de som dristar sig till att säga obekväma sanningar de ser sin egen karriär avstanna.
    Istället favoriseras de som ljuiger och bistår den politiska korrekta fantasin om att saker har gått bra för Sverige.

 66. Det som är mest skrämmande är att den här gången är det inte företag som krisar utan kommuner och landsting. Även privat personer kommer att drabbas hårt inte av arbetslösheten utan att deras bostäder minskar kraftigt i värde kanske 50% av toppvärdet I min värd betyder att den privata konsumtionen kommer kollapsar

 67. Varför är Lehman Brothers-kraschen så uppmärksammad nu?
  ”Tioårsjubileum”, javisst.
  Men indikationer finns att ”Det stora braket” närmar sig och då är ”Lehman Brother” bara en västanfläkt.
  Och ”Det lilla landet högt uppe i norr” kommer att ”raderas ut”

 68. Invandrare plockar pengar från vårat pengaträd, då går det bra för handeln, både Willys och ICA och Coop.
  Pengarna räcker till bilar också, då sägs det gå bra för Sverige, men någonstans tas dessa pengar, dom hålen skall fyllas i framtiden, men vad och vem skall fylla dom, det är stor risk att gammelsvensken flyttar, när raketforskarna också flyttar hem för att använda sin utbildning för att bygga bättre raketer, för att t.ex nå längre in i Israel, kanske Tel Aviv.

 69. Inte ett dugg förvånad.Man behöver inte vara allt för intelligent för att inse hur landets ekonomi kommer att försämras.
  Det kostar att vara Europas mest generösa land när det gäller invandring per capita och samtidigt dela ut bidrag till kreti och pleti.

 70. Jag har hävdat i 10 år att det som kommer att stoppa massinvandringen är en kraschad ekonomi. Vad upplöste Sovjetunionen? Jo, en kraschad ekonomi….

  • Ekonomin kommer aldrig att krascha. Varför? Jo helt enkelt för att får vi dålig ekonomi så är det ju bara att sätta sig på gatan att tigga. Skattefritt, inga arbetsgivaravgifter eller fackliga avtal som kan stoppa dig för antalet jobbade timmar. 24/7 fungerar alla dagar i veckan =)

 71. Efter valet avslöjas regeringens dåliga ekonomi för Sverige. Ljugande Magdalena Andersson (S) har vid flera tillfällen lurat S-väljarna och svenska folket att Sveriges ekonomi ligger i topp.

  S-partiets hjärntvättade väljare har en än gång blivit lurad i ”demokratins” namn. Den allvarliga skada som S-partiet åstadkommit med sin ansvarslösa politik är oförlåtlig. Obegripligt att S-partiet hamnade över 4% spärren.

  • Svenskarna har lurat sig själva, folk måste lära sig att söka information på egen hand och inte låta sig kollras bort av vad svamlande politiker säger.

   • Sanningens svar på frågan är att majoriteten av Sveriges befolkning är lättlurade pga att de inte söker kunskap om verkligheten på egen hand.

    De litar fullständigt på valfläskets ”ljugarsagor – vi lovar” som predikas ut före valen av 7-klövern.

    Till sin stora hjälp anlitas public service (SVT-SR) samt övriga PK-media som löpande lurar och hjärntvättar majoriteten av Sveriges befolkning.

    Sveriges största fiende är majoritetens
    okunskap. Om demokratin i Sverige fungerat hade kunskapen hos Sveriges befolkning varit betydligt högre.

 72. För ’marknaden’ är detta ingen nyhet. Detta är den verkliga orsaken till att man
  vill vara kort i Svenska kronor som tappat ca 20%; och nu kommer att tappa ytterligare.
  Vi får väl göra som Venezuela; åka till Kina när inflationen nått några miljoner
  procent! Dom vill säkert köpa Gotland om priset är det rätta!

  • Kan vi inte hyra ut våra ”högutbildade pensionsräddare” som ”konsulter” till det expansiva Kina?
   De behövs ju tydligen inte i Sverige enligt de senaste decenniernas statistik.

 73. Väljarna förföljdes ända in i vallokalen av en störtskur med vallöften.
  Men det infekterade regeringsbråket kan resultera i motsatsen – en
  budget som skramlar tomt. ”Kommuner kan tvingas höja skatten”, säger
  SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog.

 74. Men det går väl bra för Sverige eller… Svenska statsskulden är ju bara ettusentvåhundraenmiljardersextiotremiljoneretthundratiotusenfemhundratjugo kronor just nu.

  • nä det är såklart för dyrt! varför slösa ens 3spänn på att avliva en oduglig pensionär? bättre med kniv ja! strupen såklart

 75. När man tänker på det.
  Vi svenskar betalar Hundratals Miljarder till Araber och utlänningar,
  i Bidrag, som kommit hit, och som bor i vårt Land !
  Sinnessjukt.

  • Ja det är lika sinnessjukt som 7-klövern är.
   Alla skattemedel går till araber och muslimer hur fan är det möjligt att lägga pengar på invällare som aldrig jobbat eller betalat en enda krona i skatt?
   Det finns inga ord för idioti.
   Detta vansinne röstar majoriteten av svenskarna på hur är ni funtade det undrar jag?

   • Inte nog med det !
    Regeringen ger dom förtur till Arbete och Bostäder !
    Framför Arbetslösa svenskar som står i Bostadskö !

 76. Normalt ska BNP räknas ut per capita , för att hålla snyggare siffror så antar jag att Löfven beordrat beräkningen endast på de med riktig anställning och exporterade företag ? ? ?

 77. Det är ju självklart!
  I Sverige producerar vi allt mindre själva. Färre försörjer allt fler. Samtidigt som stora byggprojekt sedan euinträdet dränerar Sverige på pengar då det i allt mindre grad utförs av svenska företag och svensk arbetskraft. Pengarna går nu rakt ut ur landet utan att ens beskattas här. Vidare dräneras vi årligen på ca 30 miljarder till Eu som subventionerar utländska jordbruk på bekostnad av inhemskproduktion….

  Det är illa…

  • Det som är mest Illa stavas inte ekonomi utan invandringen.

   Att ekonomin vänder ned har vi alltid klarat historiskt. Ingen har behövt sova på gatan – förrän nu.

   Invandringen går dessutom inte att rösta bort. Nästa val kommer SD att få än sämre resultat. Pga den massiva invandringen av ”bidragsröster” får det parti som är mest generöst med bidrag flest röster.

   600.000 tillkommande invandrare med rösträtt till nästa val alla sugna på så mycket bidrag som möjligt.

 78. Det var en känd ekonom som för ca en månad sedan, varnade för falskheten i BNP resonemanget .
  För fjorton dagar sedan råkade jag av misstag hamna i SVT/TV4 där BNP frågan kom upp med en annan ekonom.l
  Enligt honom skulle man inte stirra sig blind på BNP , det fanns många andra parametrar som var positiva, en var Statsskulden som var lägst i Europa,
  där har M. Andersson gjort avskrivningar, det visade att ingen kris låg för dörren..

  • Nej visst – strunta i BNP utan sälj stora ärevördiga statliga företag för att betala för totalt oönskade samhällsförstörande utlänningar ingen vill ha i Sverige, så att vettiga svenskar hellre vill flytta till vita delar av Nordamerika…sossar är intelligenta som gäss.

   • Men snälla vad fn menar du? Det var ju ändå Reinfeldt som stod för transfereringen av fina statliga bolag till Sveriges elit för spotstyvers.

    För övrigt vart tog de pengarna väg? Där har du rätt.

 79. Längtar nästan till hela Sverige kraschar då kanske dom hjärntvättade fåren vaknar!
  Vi här har ju vetat detta länge.

  Många i landet kommer att få psykbryt.

 80. Endast en total krasch kan skilja agnarna från vetet !
  Jag välkomnar den totala kraschen även om de drabbar oss alla (mer eller mindre).

  Bring it on !

  • Innan bolånetorskarna åker ut på gatan så kommer vi som inte har några lån att få lösa ut så många vi hinner via skatten 🙁

   • Då får man ta vad man har och schappa ! Vägrar att betala någon form av förmögenhetsskatt ! Har man skött sina kort väl så skall man inte drabbas. Men vi vet ju vad socialism är för något !
    Det fungerar som bekant bara så länge det finns något kvar att stjäla.

   • Kommer ihåg engångsskatten på pensionssparandet , där blev man av med en del. Så att spara för sin framtid är också osäkert.

 81. Jag ler i mjugg när jag hör hur det är ställt med Sveriges BNP. Den ekonomiska kollapsen kommer att drabba alla svenskar och pensionerna kommer troligen att försvinna. Sedan dessa som har skyhögs lån, vilket kaos det kommer att bli. Fler och fler kommuner kommer att kursa. 80% av Sveriges befolkning inkluderat alla icke-medborgare med rösträtt, har genom valfusk sänkt Sverige.
  Sveriges nation måste uppenbart lära sig den hårda vägen, det är vad detta val visar.

 82. Höga skatter, pålagor och klåfingriga byråkrater sätter stopp för ekonomisk tillväxt.
  Fantastiskt att se hur ekonomin har utvecklats i USA under president Trump.
  Helt makalöst !

  • USA har en bra ekonomisk utveckling dock inte tack vare Trump utan Trots Trump.
   Världen är inne i en brinnande högkonjunktur som nu är på vag att mattas av (enl tydliga tecken ”säger de som kan”)
   Så vi får se vad framtiden bjuder Trump (och Världen)på

 83. Sveriges BNP borde ha reviderats ner kraftigt före valet – inte efter valet. Löfven for som vanligt med osanning när han skröt om hur bra det går för Sverige.

  Detta kan man inte kalla för en bra ekonomisk utveckling: ”2017 hade Sverige EU:s sämsta tillväxt i BNP per capita och prognosen är att Sverige kommer vara sämst även i år liksom nästa.”

  Framtidens äldre kommer nog inte att få några pensioner alls. De ska vara arbetsslavar från vaggan till graven.

  • Nej historiskt om vi går tillbaka till Tyska Industrier på 1800-talet så sattes pensionen till 65 år av den anledningen att personen förväntades vara död då.

   Pensionen var en morot för att jobba sig själv till döds.

   • Om medellivslängden för en svensk ökar med t ex fyra år så är det väl inte orimligt att han använder cirka två av åren för att jobba ihop till pensionen för de andra två åren.

    Eller hur tänker du dig att man ska finansiera levnaden för personen?

    • Vi kan gärna gå in och debattera anledningar till varför vi gick ifrån världens största fond (AP fonderna ) cirka 1989 , eller 20 – faldigt större än Norska oljefonden vid tiden till att vara en buffertfond för pensionssystemet.

     Vi kan gärna gå in och debattera huruvida det du säger är sant eller inte och vad du baserar ålderdomen som är propagandaverktyg från S för att skylla höjd pensionsålder inte på den verkliga anledningen(invandringen) utan på Svenskarna som jobbat in sin pension.

     Vi kan ta exemplet Dragan som kommer till Sverige när han är 45 och får in 20 effektiva år i pensionssystemet och jämföra med Pär som jobbat sedan 18 och fått in 45 år.

     Den senare har betalat in så mycket hans pension finansieras av räntan.

     Den tidigare belastar systemet nått oerhört.

     Men visst vi kan gå på propagandan som S kablar ut. Är det du menar?

 84. BNP per capita är den tillväxt som vi skulle fått i plånboken. Nu är den näst lägst i EU. Den är inte minus än. Ändå lyckas vi försörja en miljon migranter. Snacka om att vi kunde haft det bra vi och våra barn och barnbarn. Politikerna skänker bort våra pengar och vi låter dem göra det.

 85. Lagkagen bliver en smule større, men mange flere skal dele den. Så hver svensker får et mindre stykke.

  BNP stiger desuden også når udgifterne til hospitaler, skoler og politiet stiger.
  Bliver man rigere af det?

 86. Så här är det :

  Vi har haft en otroligt stark tillväxt i Sverige pga. extremt låga räntor en bana som inleddes 2001 med en kort nedgång runt 2008. Hela Sverige bygger på att bankerna har kunnat låna upp kapital – obegränsat utan krav på motsvarande insättning. De har från tomma luften så att kallat kunnat ge ut krediter där de själva har tjänat runt 1-2,5 % i räntedifferens.

  På varje lånad miljon som pumpats ut har bankerna kunnat ta ut 15000 i förtjänst vart år. Dvs. på 4 miljoner har de haft 60.000 i förtjänst på något som de själva inte hade. Inte undra på att de i 15 år pumpat in miljardvinster i framförallt Wallenbergarna och elitens fickor.

  I praktiken är bankerna förmedlare /mäklare av finanspolitik inte av utlåning av sparade pengar som bankerna var traditionellt.

  Riksbanken står inte för tryckandet av Svenska kronor – det står bankerna för. Riksbankens monetära roll står för runt 5%.

  Anledningen till att Sverige har gått så kallat ”bra” sedan 2008 är inte pga industriell tillväxt. Tvärtom den har minskat radikalt. Jordbruk har minskat radikalt.

  Istället är det frågan om uppblåsta ekonomiska värden skapade av icke existerande monetära medel som i sin tur har kunnat försörja snickar uffe och elektriker leif. Det är ingen vanlig Svensk som klarar av att betala för ett kök kontant med 300-400´. Det är givet lån som i sin tur förväntas fås igen vid försäljning.

  Byggbilarna , köksbutikerna, badrumsbutikerna , bygghandlarna , virkesleverantörerna , samt diverse kringhandel bygger allt på låga räntor och gratis krediter.

  Invandringen förutsätts kunna finansieras av en låg räntebana det är därför som Ingves gått ut i amerikansk media och snackat skit om sin egen räntepolitik och kallat Sverige för en bananrepublik. Han kan helt enkelt inte följa världens räntebana för då kraschar Sverige – på varje punkt.

  Sverige drivs av – köksbyten och badrumsrenoveringar samt byggandet av bostäder till folk som aldrig kommer att finansiera dom bostäderna.

  Hur det ska sluta det är ju givet en given. Häng med andra ord inte upp eran framtid på villans värdering.

  Invandringen kommer att finansieras fortsatt av massiv upplåning likt Grekland. Invandrarna kommer fortsatt få höga bidrag , baksmällan av högre räntor som invandrarnas nybyggda bostäder baserades på kommer att bli fenomenalt spektakulär – det värsta i Svensk historia. Bankcheferna och toppolitikerna kommer fortsatt köra sina porsches till jobbet och vi vanliga hårt jobbande Svenskar kommer att bli trampade på och tvingas betala för kalaset. Media kommer givet att skydda sina uppdragsgivare och mörkret kommer att bli totalt.

  Folk kommer bli tvingade likt 1990 att sälja sina villor till underpriser. Det kommer inte att finnas köpare – för ingen har egentligen pengar i det här landet. Ingen har råd att köpa en villa för 5.000.000 egentligen. Notera att ungefär 25.000 svenskar står fortfarande på existensminimum från 1990-tals krisen. Jepp bolån kan ni inte få skuldsanering för.

 87. Den officiella motiveringen till massinvandringen är att vi behöver få in arbetskraft. Massinvandrarna konsumerar emellertid mycket välfärd, socialbidrag och annat och är svåra att få i produktivt arbete, vilket har lett till att BNP har sjunkit.

  ”Tekn dr Lars Bern kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=vOY6kBisz9k

 88. Sveriges totala skuld närmar sig 11 000 miljader kr.
  Schw.fr står snart i närmare 10kr, euro närmar sig 11, när det talades om att knyta kronan mot euro så va de 8kr.
  Vi lånar till oss BNP siffrorna vilket urholkar kronans värde och det gör oss fattigare.

 89. Många menar ju dessutom att vi inte löst de problem som orsakade krisen för 10 år sen utan snarare knuffat bekymren framför oss vilket gör att nästa krasch blir ännu värre.

 90. Att i efterhand revidera BNP då man nu först räknar som ska – per capita – gör helt nya förhållanden. Vi har ju redan före 2015 ett problem med oerhört stora kostnader för de som inte ens vill integrera och göra rätt för sig. Att sedan tro att mera av samma klientel skulle bli lösningen på det förstnämnda är så skrämmande naivt att man baxnar.
  Man varnade ungarna om prisfallet på bostadsrätter när den frågan kom upp, nu kan vi strax se prisfall på villorna ifall den ekonomiska ballongen brister. För det gör den, inte om utan – bara fråga om när.
  Gudskelov så har man planerat både för sin pension och kommande kriser men många har kanske inte det. Värst blir det för ungarna våra som kommer få ett rent helvete att skaffa sig ett drägligt arbetsliv men i än högre grad, en livskvalitet på deras ålderdom.
  Om räntan så har det i många år hållits tillbaka på låg nivå med orden ”till hösten kommer nog nästa höjning”. Är väl möjligen så att de förstår att de egna skulderna ökar med denna åtgärd. Gäller väl även USA som egentligen borde ha en ultra inflation, med den enorma obalans de har i sina finanser. Men så länge de kan trycka sedlar ”on demand” utan att det påverkar dollarns värde så kör de på. Men skulle övriga stora länder gå samman och göra oljeaffärer och annat i annan valuta så faller dollarn som ett korthus som världs valuta. Därmed också stora påverkningar på hela världsekonomin – möjligen den anledningen att det inte skett än, trots vissa länders försök. Dom ledarna och länderna är ju nu både borta och sönderbombade.

 91. Så konstigt att nyheten kommer just nu, efter valet.

  De som funderar på vilka som ska leda Sverige de närmaste fyra åren bör jkanske ägna det en tanke

 92. Dyr migration som drar ned tillväxten, folk lever på bidrag och inte jobbar och värdet av produktionen uteblir och endast bidragen blir ekonomisk aktivitet.

 93. Många jag har talat med har inte heller upplevt ”högkonjunkturen”. Verkar mest vara ett påhitt för att motivera import av afghaner.

 94. Vi är ju som enda land i EU avstängda från nätshopping.
  Det visar hur S höjer alla avgifter och skatter de kan för att täcka kostnaden för invandrare.
  Välfärden monteras ned i rask takt nu.

 95. Vad jag tycker mest illa om svenska politiker och MSM journalister, och vad som verkligen pekar ut Sverige som ett påfallande förljuget land, är att svenska sjuklöverpolitiker och MSM journalister ljuger så hämningslöst exv. då de säger att ekonomin går jättebra när den egentligen går sämst i Europa. Det handlar bara om att uttrycka sig PK, inte att säga sanningen för dem.

 96. Ja, Sverige ha en rejält lån att betala. Det lånet Sverige måste betala för att försörja alla dessa ””lyxflyktingar” som inte vill jobba….Miljard efter miljard. En helt sorts ny statsskuld!

LÄMNA ETT SVAR