Faksimil SVT Play

SVT Lilla Aktuellt: Polens president sprider hat

1.4K Shares

På måndagen stod det klart att Polens sittande nationalkonservative president Andrzej Duda segrar i valet. Då SVT:s barnprogram Lilla Aktuellt rapporterar om detta påstår man att Duda ”sprider hat mot hbtq-personer”.

Det var i onsdagsmorgonens Lilla Aktuellt det polska valet togs upp. I inslaget förklarar reporter Viola Fakhari att Duda vann med knapp marginal.

Samtidigt påstår man att Duda ”har fått kritik för många tycker att han sprider hat mot bland andra hbtq-personer, alltså till exempel personer som blir kära i nån av samma kön”.

LÄS ÄVEN: Nationalkonservativa mot seger i polska valet

I slutet av juni skrev Samhällsnytt om hur man i SVT:s barnprogram tagit upp så kallade fake news och att man bara kan lita på statsminister Stefan Löfven (S) och de stora tidningarna.

Samhällsnytt har vid ett flertal tidigare tillfällen uppmärksammat hur SVT både vilseleder barn och ungdomar och utsätter dem för mångkulturell propaganda.

1.4K Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.