svt-bensin

Foto t v: Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0

Inrikes

SVT presenterar undersökning om klimatet – mörkar folkets åsikt

Publicerad 10/18/2021
Annons

När statstelevisionen i en nyhetssändning nyligen presenterade en undersökning av Novus tog man inte med att endast två procent av svenska folket anser att höjd bensinskatt är det bästa sättet för att hjälpa klimatet.

Det var i söndagens Rapport statstelevisionen tog upp Novus klimatrapport för hösten 2021, vilket gruppen I allmänhetens tjänst – granskning av public service uppmärksammar.

I denna framgår att svenska folket har bra förståelse för klimatproblemet, att frågan är global och vilka länder som står för de största utsläppen. Samtidigt är tilltron till Sveriges och svenska politikers möjlighet att lösa klimatproblemen är mycket låg.

LÄS ÄVEN: SVT censurerade norska polisens pressträff om muslimska pilbågsmorden

Trots att åtgärder i Sverige, som redan kommit långt på området, inte gör någon som helst skillnad globalt har bland andra Miljöpartiet arbetat för höga bensinpriser som på sistone höjts kraftigt.

Exkluderar bensinpriser

Men när SVT Rapport presenterar undersökningen undanhålls att endast två procent av svenska folket anser att höjd bensinskatt är det bästa sättet att stoppa jordens uppvärmning – något som hade varit relevant då priserna nu skenar och är uppe på rekordnivåer samt debatteras dagligen.

Ur SVT:s sändning:

LÄS ÄVEN: SVT: En slump att ”mannen på gatan” var V-politiker

Från Novus mätning:

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons