Tv-profilen Bo Hansson har erkänt sig skyldig till en lägre brottsanklagelse efter sexanklagelserna i USA. Han döms till 12 månaders villkorlig dom och får aldrig återvända till landet.

Det var i början av januari som 85-årige Bo ”Bosse” Hansson känd från SVT Sport greps misstänkt för sexbrott efter att ha antastat tonåringar som tränade i Coral Springs i Florida, vilket Samhällsnytt tidigare rapporterat om. Hansson uppges ha tafsat i skrevet på en 13-årig pojke i Fern Glen Park som gjorde sit-ups. Pojken flydde från platsen i samband med händelsen. Dagen därpå ska Hansson ha antastat ytterligare en tonårspojke i den närliggande parken Margate genom att ta tag i pojkens tröja och be att få se hans muskler.

LÄS MER: SVT-profil misstänkt för sexbrott i USA – antastade tonåringar

Den 13-årige pojken stötte samman med Hansson två dagar efter att han blev antastad. Pojken beskriver att han kände igen Hansson i hans ”utmärkande korta shorts”. 13-åringen tog ett mobilfoto och kontaktade polisen. Tv-profilen har nekat till brott. Men nu genom en överenskommelse om en lägre brottsanklagelse erkänner han sig skyldig, rapporterar Expressen.

Får aldrig mer återvända
Tv-profilen döms för ”misdemeanor battery” vilket är en form av misshandel men klassas som förseelse. Påföljden blir 12 månaders villkorlig dom och han får aldrig mer återvända till USA.

– Han valde att inte bestrida misshandeln och accepterade domen. Den domen gör att han inte får återvända till det här landet, säger Paula McMahon vid åklagarkontoret i Broward County i Florida.