SVT:s kommunikationschef Frida Mörtsell utövar påtryckningar mot Samhällsnytt.

SVT rasande över Samhällsnytts rapportering – kräver att artikel censureras

Delningar

På torsdagen uppmärksammade Samhällsnytt att SVT i sina nyhetssändningar inte hade något inslag om att det hårt kritiserade lagförslaget om att ge 9000 afghanska unga män med avslag på asylansökan amnesti antagits av riksdagen. Vi ifrågasatte Public Service-bolagets nyhetsvärdering och prioriteringar. På fredagen kom ett argt mejl från SVT:s kommunikationschef med krav på att Samhällsnytt ändrar eller tar bort artikeln.

I sitt mejl till Samhällsnytts redaktion kräver Frida Mörtsell att vår artikel ”korrigeras” men klargör inte vad som avses med detta. Eftersom hela artikeln vilar på omständigheten att SVT i sina nyhetssändningar valde bort att rapportera kring riksdagsbeslutet om afghanamnestin, vilket Mörtsell anser inte stämmer, är kravet om korrigering svårt att tolka på något annat sätt än att det är en avpublicering av artikeln som avses.

Mörtsell kan emellertid inte peka ut några faktafel i Samhällsnytts publicering. Som belägg för att vi har fel hänvisar hon till en notis på SVT:s webbplats där omröstningen i riksdagen omnämns. Men Samhällsnytt har aldrig hävdat att SVT inte skrivit om beslutet på webben. Det vi påpekade var att nyheten inte bevärdigades med något inslag i SVT Aktuellts nyhetssändningar.

SVT:s webbplats är en förhållandevis ny sidoverksamhet och det är som etermedieaktör bolaget främst bör betraktas och bedömas, i synnerhet i egenskap av Public Service-aktör med särskilt ansvar för att rapportera sakligt och opartiskt. Public Service-reglerna gäller nämligen inte för SVT:s verksamhet på webben och det som skrivs där faller därför vid sidan av sådan kritik som fokuserar på SVT:s Public Service-åtaganden.

Mörtsell anför vidare som belägg för att Samhällsnytt har fel att afghanamnestin berördes av SVT Nyheters politiske kommentator Mats Knutson i ett inslag där Socialdemokraternas ras i opinionen analyserades. Det argumentet faller emellertid på att vi i vår artikel faktiskt nämner detta korta, allmänna och parentetiska omnämnande av lagförslaget.

Det Samhällsnytt kritiserat är att det i SVT:s nyhetssändningar på torsdagen saknades ett dedicerat nyhetsinslag om riksdagsbeslutet med efterföljande studiodebatt med inbjudna gäster från partier som röstat för och emot amnestilagen.

LÄS MER: SVT mörkade afghanamnestin: ”inte ett enda ord” i torsdagens långa Aktuellt

Mörtsell erkänner indirekt att nyheten underrapporterades och skyller detta på att torsdagen ”var en händelserik dag med många stora nyheter”. Det stämmer att det fanns andra viktiga nyhetshändelser att fokusera på, inte minst livstidsdomen mot den uzbekiske terroristen Rakhmat Akilov.

Men som Samhällsnytt påpekat fanns det, efter att dessa nyhetsinslag getts erforderligt utrymme, ledig tid kvar i tablån som SVT Nyheter i stället valde att fylla med lättviktigt innehåll, bland annat ett agendajournalistiskt reportage om feministiskt rock-kollo för unga tjejer.

Dessutom avsatte man ansenlig programtid åt en debatt om vinster i välfärden mellan vänsterledaren Jonas Sjöstedt och KD-ledaren Ebba Busch Thor. Detta trots att en identisk debatt i frågan anordnats av SVT Nyheter bara några dagar tidigare mellan statsminister Stefan Löven (S) och SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Samhällsnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind kommenterar:

– Enligt min bedömning finns inga skäl att ändra något i vår publicering. Artikeln innehåller inte några faktafel och kritiken mot SVT:s nyhetsvärdering är befogad. Det är också anmärkningsvärt att SVT anser sig ha rätt att utöva den här sortens påtryckningar mot andra medieaktörer.

– SVT är en av aktörerna i den granskande mediekartellen Faktiskt.se vars syfte bland annat är att nagelfara andra medieaktörer och avslöja falska nyheter. Det är angeläget att någon även granskar granskarna, inte minst under ett valår. Det gäller i synnerhet en Public Service-aktör som SVT som utger sig för att följa direktiven om opartiskhet och saklighet men tyvärr ofta brister i det ansvaret.

Frida Mörtsell var, innan hon tillträdde som kommunikationschef på SVT, projektledare på den vänsterradikala och identitetspolitiska rekryteringsorganisationen Rättviseförmedlingen. Organisationen har fått hård kritik för att propagera för att kön, hudfärg, ras och etnicitet ska användas som kvalifikationer i jobbansökningar, kriterier som många menar är rasistiska och könsdiskriminerande men som Rättviseförmedlingen använder i sin egen verksamhet när man headhuntar åt sina uppdragsgivare.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

850 KOMMENTARER

 1. ”Tyvärr ofta brister i det ansvaret!”
  Årets understatement!
  Frågan är nog snarare när de lever upp till ”public service”? 🙂

 2. Så jag är med och bidrar till hennes lön med 200 SEK i månaden, och snart via skattsedeln, och hon har mage i att be medier ändra i en story som handlar om de själva.

  Jag hoppas att hon agerar på uppdrag av någon annan.
  Sådant här kan vara skäl för avsked eller omplacering.

 3. 9000 åldersbedragare kunde/kan påverka valet om hela svenska folket informerats om denna oerhörda skandal, alltså de partier som röstat igenom stödet till bedrägeriet hade sjunkit som stenar. Bra Samnytt en fjäder i hatten för er ställningstagande.

 4. Eftersom de t o m frågar en forskare om han har tänkt på hur de resultat han fått fram påverkar inför valet, så är det inte så svårt att räkna ut hur de tänker med de egna nyhetsinslagen.

 5. Mycket bra artikel, SVT visar verkligen hur illa det står till med Statens media. Man har odemokratiska attityder. Det vi alla beklagar oss över med SVT, vidimeras härmed.

 6. SVT är så vana vid att kunna publicera precis vad som helst utan att någon ens ifrågasätter vad dom publicerar. Nu när andra medier rapporterar direkt från verkligheten i nutid så kan man inte längre mörka vissa saker som är känsligt för sossar o vänstern…utan allt kommer upp till ytan förr eller senare och sånt avskyr kommunister, ja dom avskyr att andra människor skaffar sig en egen uppfattning.

 7. Avser SVT att ikväll köra en stor ”special” om ämnet & kompensera tittarna med väl tilltagen information om amnestin & efteråt ymnigt diskutera dubbelheten i regeringspolitiken..?

 8. SVT är för centraliserade i Stockholms innerstad. Det gör dom okunniga. Tyvärr är all riksmedia centraliserad. Hur många afghaner av dom 9000 kommer att bosätta sig i innerstan? NOLL säger jag. Minst 900 borde det vara då de är 10 procent av befolkningen.

 9. Vad många INKOMPETENTA personer som sitter på poster där dom har inflytande.
  LÖFVENS NYA SVERIGE har gjort hela landet till ett komplett dårhus.
  En utrensning av tusentals personer som inte kan sköta sitt jobb måste ske vid nästa val.

  • Absolut nödvändigt att lägga ner SVT och SR! Faan vet om inte husen t.o.m. borde jämnas med marken? Rädd för att aktivismen sitter i väggarna.
   Ett Public Service, som är betydligt mindre till omfattningen, får gärna ta över.
   Men vem/vilka ska stå för urvalet av personal?

 10. De enda som ska ändra något är SVT, och då förhoppningsvis åt sanningshållet som de nu är ljusår ifrån.

 11. Så SVT känner sig stötta nu… Men putti-nutti då? Dags att ge dem lite välling? Snälla SVT, detta är en stor nyhet. Något som kommer att påverka svenska folket i stort. Främst äldre och barn. För nu måste regeringen prioritera fram pengar till dessa ”baaarn”, vilket inte minst våra äldre och sjuka kommer att drabbas av hårt. Likaså, de indragningar av mödravårdscentraler som tvingat gravida kvinnor att föda i bilen, det är på grund av dessa ”baaaarn”.

  Sen är risken att flera av våra riktiga barn, unga flickor, kommer att bli utsatta för allt från ”tafsningar” till våldtäkter av dessa ”baaarn”. Och de behöver inte vara oroliga för några straff, eftersom de är ”baaaarn”. Så jo, det är en stor grej. Väldigt stor grej. Och ni valde att inte rapportera om det. För det är ju snart val… Och era arbetsgivare, sossarna, riskerar att göra dunderförlust.

  Men var inte oroliga, SVT. Vi har det under kontroll, vi rapporterar detta till så många som möjligt. Vårt mål är att alla i Sverige ska få veta vad regeringen har röstat igenom, vilka partier det är, vilka konsekvenser det kommer att få, och vad de kan rösta på för att få bort eländet. Och jo, vi kommer att hinta om att ni valde att INTE rapportera om detta. Detta gör vi, för att INGEN ska vara oinformerad om vad regeringen gör, så de kan välja vad de vill rösta på i valet.

  Sverige är i kris. Vi har politiker som medvetet försöker rasera det våra förfäder byggde upp åt oss. Köpta, onda eller naiv, vet inte. Kanske alltihop. Men nu ska vi väcka så många som möjligt inför valet och vi ska ha in SD. Så vi får tillbaka vårt Sverige, hör ni det, SVT?

 12. SVT är så smutsiga att de inte ens drar sig för att försöka hjärntvätta barn med sin multikultur-propaganda.
  I Barnkanalen sändes/sänds ”Unga Flyktingar” som beskrivs som en animerad brittisk serie som berör filosofiska frågor och värdegrund. Med andra ord en serie snyfthistorier om sk. flyktingar.
  Tur man fick växa upp med Björnes Magasin istället för sådan här skit.

 13. Toppenbra att de börjar skaka på SVT när de inser att det inte går att vilseleda folk i samma utsträckning som tidigare!

  • SVTs agerande bekräftar att Samhällsnytts kritik svider.

   ”Fake news”- människorna har konsekvent utelämnat tekniken att använda tystnad och underlåtenhet att rapportera som ett propagandaverktyg.

  • <em)SD är en den av problemet. Om SVT hade haft en neutral nyhetsbevakning hade SD haft nära egen majoritet i Riksdagen vid det här laget. På SVT har MP och V egen kvalificerad majoritet (enligt undersökningar).

   Att aktivister censurerar söktjänster på internet är tillsammans med problemen på SVR ett demokrati problem.

   Om SD vill styra detta land måste man komma tillrätta med den skeva nyhetsbevakningen. Att lägga ned SVT, UR och SR och starta en ny nationell mediekanal borde vara en av SD:s 10-top prioriteringar.

   Utan den kan vi inte hålla t.ex. omröstning om medlemskap i EU.

 14. Så problemet var att det var ”en händelserik dag med många stora nyheter”.

  Så bra, då rapporterade man allstå djuplodande om nyheten den mindre händelserika dagen EFTER med andra ord.

  Va? Gjorde man inte!?

 15. Detta vänsterpatrask…..Tycker åt oss
  Vi svenskar vill tycka själva och ert monopol på tyckandet är slut
  Sanningen ÄR här något SVT/SR eller alla de andra fulmedior och pajaspolitiker inte vill eller än troligare kan förstå !

  Bort med patrasket från våra gator !

  SD 2018

 16. SVT är en katastrof.

  Avskaffandet av yttrandefriheten (i och med medias ’hembesök’ hos folk som vågade säga vad de egentligen tycker) och avskaffandet av kvinnofriden (genom massinvandring och islamisering) möjliggjordes av två grupper: journalister och lärare.

  Kontrollera utbildningen av ovanstående och du uppnår total kontroll över ett land så småningom.

 17. Må så vara att de inte vill berätta om verkligheten.
  Men de ska inte försöka hindra oss att berätta om deras falskhet.

 18. Jag kollade SVT:s webbsida igår och hittade inte någon ny artikel om amnestin, skrollade upp och ner men där fanns inget. Dessutom var det mycket svårt att hitta annonseringen av beslutsfattandet på Riksdagens webbsida, lite klurigt formulerad som en extra budgetfråga.

 19. SVT vill inte hamna i fokus, nu när det skall tvångsfinansieras via skatten.
  Risken finns ju att folk ifrågasätter hela SVTs existens…

 20. Svt kloaken skall inte diktera renlighet.
  De har helt förlorat orienteringen, hjärnskada??
  En dag hoppas jag kunna gå på svts bergravning.

 21. På temat korrigering och avpublicering skulle det nog ta åratal att gå igenom alla de lögner samt filtrerade och undanhållna nyheter som SVT själva ägnat sig åt i decennier.

 22. SVT gjorde bort sig rejält i sin hantering av Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO och Joakim Ruist. Att SVT ljuger och bedriver propaganda framstod då som klart.

  Nu avslöjas SVT av Samhällsnytt, på det mest eleganta sätt och man reagerar som om man vore en myndighet med rätt att bestämma.

  Dubbelt pinsamt!

 23. Inför valet är inte falska nyheter det stora problemet. Det är istället mörkade nyheter, sådant som INTE presenteras. Mörkning av nyheter är ett hot mot demokratin. Naziserna mörkade nyheter så att folket levde i blindo. Påminner inte så lite om situationen i dagens Sverige.

 24. Titta dig i spegeln, Frida Mörtsell! Genom ditt och övriga propagandisters mörkande av fakta och vinklade artiklar har ni undanhållit folket viktig och sann information. Ni propagandister borde verkligen skämmas över vad ni har ställt till med.

 25. Den nya kommunikationschefen gör bort sig med buller och bång. Vilket medial magplask Mörtsellskan gör!

 26. Det är valår i år Mats! SVT kommer att krumbukta ihjäl sig i sin iver att fösa fram den omoraliska vänsterpolitiken. PS väntar med spänning att SVT meddelar hur det går i Burundi och andra hålor runt om i världen, de brukar prioritera sånt före viktigt info om vårt land.

 27. Sd måste skynda sig att lägga ner svt, det är en skam för Sverige att det finns en sådan statstelevision.

  • Hur var det nu med ”allas stora hopp”, SD,och dess förhållande till regimens SVT/SR?De tycker ju faktiskt väldigt bra om propagandacentralen och trollfabriken.I alla fall den stora liberala falangen i partiet.

 28. Att de är desperata inom (s) vet vi. Det är bra!
  Att de är desperata inom (mp) märks. Det är bra.
  Att de nu är desperata även inom SR/SvT ser vi nu. Det är också bra.
  Att de är desperata inom MSM ser vi dagligen exempel på. Det är bra.
  etc…etc…

  Håller inte Sverige på att bli lite bättre, redan innan valet? Det är bra..

  • Sverige blir inte bra förrän varenda importerad MENA-muslim deporterats hem till jordhålorna och varenda moske jämnats med marken.Då,först då är det bra.I alla fall hyfsat bra.Skadorna är enorma.

 29. Hon och SvT ska inte kräva rättning av andra. Istället ska SvT lära sig att rapportera ärligt.

 30. Jag brukar jämföra svt med dansk tv, och där förlorar svt alltid, danskarna är sakliga, kunniga och opartiska, alltid.
  Det är otroligt vilken kvalitetsskillnad.
  Ingenting skulle få en dansk journalist att vinkla någonting, såna är dom danskarna; en oerhörd integritet har dom.

   • Ja, jag kan bara hålla med, det är en annan värld, kvalitetsskillnaden går rakt igenom allt, precis allt är av högre kvalitet.

     • Historien talar för att det är dags för Danmark igen…..tiden brukar rätta till det mesta.

     • Händer inget under de fyra kommande åren, är det ingen förlust att rösta på Skånepartiet.
      Men tyvärr så vet ingen norr om
      Skåne att partiet finns.
      Det handlar om resurser.
      Skånepartiet vill totalförbjuda islam vilket skulle passa mig utmärkt efter år av elände den inneburit.
      DET ÄR DET SOM SPLITTRAT SVENSKA FOLKET.
      7K BEGRIPER ALDRIG DET.

     • Tar vi tag i det tror jag faktiskt att de flesta skåningar skulle vara för ett fritt Skåne, fan vad bra det hade kunnat bli….

     • Jag tror det med för invällningen
      har tvingat fram ett folkbyte som förnärmar oss, då vi åter blir andra klassens medborgare.
      Och vi får stå ut med sociala och ekonomiska tragedier som aldrig tar slut.

     • En naturlag tvingar oss att göra motstånd, för vi har ju en självbevarelsedrift som jag tror är starkare än svenskarnas.

     • 100% riktigt.
      Hellre dör vi i strid än underordna
      oss islam i vårt eget hem.
      Sista Snapphanarna är inte döda
      än.

     • Och större yta än de flesta känner till.
      De flesta åker utomlands, och missar våra smultronställen.
      Vi älskar Skåneland där Skånsk
      bondförnuft härskar.
      Men islam är största hotet då vi älskar fläsk och malört m.m.
      Sen har vi daggdropparna på österlen….

     • Och våra magnifika slott,, byggda under den danska tiden, där svenskarna inte kan jämföra sina slott på samma dag……

     • Och vår husmanskost.
      Gås, sill o bränne m.m.
      Jag flaggar för äter o fläsk med Karlshamns punsch.
      O gammaldags bonnabrö.

     • Gammaldags Svensk Husmanskost !!!!!
      Surt vin som är så populärt idag !!!!! FYYYY FAAAAAN !!!!!
      En Kall Sup Sitter Bättre Till Den Svenska Maten !!!!!

     • Calle Herslow är en oförtröttlig patriot med en massa lösningar på det som sverige felar.
      Tyvärr kan Skånepartiet endast
      växa lokalt.
      Visst är Skånepartiet ett sanningens parti.
      Sanning råder det numera riktigt brist på i riksdagen.

     • Jag är så gammal att inte ens hemvärnet vill ha mig.
      Våld tar vi bara till om ett inbördeskrig bryter ut.
      För mig handlar det att få bort islams övertagandet över vår framtid, och inte svenskarna.

 31. Vänsterpöbeln börjar få panik! Kön utanför arbetsförmedlingen kommer slingra sig lång med färgglada blusar och fittmössor i slutet på September 🇸🇪

 32. Det är ju aningen svårt att korrigera om det inte framgår vad som behöver korrigeras, samtidigt som de synpunkter som framkommer är direkt felaktiga och därför måste korrigeras.

 33. Att neofascistiska kommunister från public service skriker om censur ligger i deras natur.
  Inget att bli överraskad över.
  De har aldrig på fötterna men käftarna låter desto mer…
  Deras prioritering är att rockkollo har ett större allmänintresse än att 3 miljarder skattepengar går till fullt friska män i vapenförålder…

 34. SVTs nuvarande anställningspolitik i skrämmande i avseende på vad de anser vara kvalifikationer. Det är långt ifrån hur det var fram t o m Sam Nilsson. Stjärne/Helin kör allt i botten,

 35. Hur i hela hela friden kunde SD först rösta för ett skattefinansierat propagandaministerie (SVT).
  SVT måste läggas ned och helst inte ens rebootas.

 36. Med alla tusentals kommunikatörer (=pratrabblare) som anställts av offentlig sektor under de senaste åren, så finns det alltid miffon som låter sig provoceras till ogenomtänkta utspel och ”krav”. En outtömlig källa för hån mot PK. Jättebra jobbat, alla kommunikatörer! Goebbels kräks i sin grav över hur hans yrkeskår har barkat ur. Bara av ren yrkesstolthet oavsett propagandainnehåll. Så uselt gjort. Likt en mattläggare kan nästan gråta över att se en inkompetent mattskarv i hörnet.

 37. DDR i Sverige idag japp så är det, tig och samtyck annars väntar hjärntvätt och politisk skolning.
  Vart är vi på väg? ???

  SD I september ingen tvekan måste testa något annat NU!!!!

 38. En gång såg jag ett TV-inslag där en stor elefant stannade upp och gick en stor omväg när man släppte ut en jätteliten vit mus framför honom. I det här fallet motsvaras elefanten av SVT, och den lilla musen av Samhällsnytt. Sanningen på Samhällsnytt kan tydligen skrämma livet ur giganten SVT!

 39. I dag börjar Järva veckan.
  För den som gillar stand up comedy så inleder F!, deras senaste partiledare Gitan håller tal som går att följa live 19.00…
  SD och Åkessons tal är på Fredag 19.00

 40. Det är sorgligt att svenskarna nöjer sig med detta svt, det borde inte finnas i ett land som anser sig vara en demokrati, men Sverige har urartat alldeles förfärligt och framtiden ser inte ljus ut.

 41. Ska bli intressant att se hur SVT kommer rapportera om att Wanja Lundby-Wedin, LO, sålt en lyxig semesteranläggning värd 140 miljoner kr till en person som har familjekopplingar till Camorran, italienska maffian, för 4 miljoner kr.
  Frågan är om SVT säger något alls?
  Vad säger alla LO-medlemmar om att deras pengar slösas bort så?
  Och ännu intressantare fråga är vad italienska maffian har för hållhake på svenska LO för att kunna få dem att sälja anläggningen till dem så billigt?
  Finns mycket skit i den affären som inte grävts fram ännu.

 42. Alltid dessa kommunikatörer. Högsta chefen är anställd för att ta ansvar och uttala sig. Avskeda alla kommunikatörer.

 43. Marxisterna i systemmedia blir huvudlösa höns varje gång de kontronteras med fakta. De klarar inte av att hantera sanningen och får total panik.

 44. Mycket viktigt att Samhällsnytt fortsätter att granska kulturmarxisterna och deras ljusskygga verksamheter och agendor. Tiden då man ensidigt kunde ljuga för svenska folket är över. Nu granskas den tredje statsmakten av den fjärde, alternativa medier. Det om något är demokratiska framsteg, oavsett vad än dåren Löfven svamlar om.

 45. I en demokrati har alla rätt att ha sin uppfattning om vad som görs bra eller dåligt, vad som är bra eller dåligt. I en demokrati har alla rätt att granska, kritisera, diskutera och kommunicera sina synpunkter.

  I Sverige vill Regeringen undandra det svenska folket dessa självklara rättigheter. SVT som bevisligen har en absolut majoritet av anställda med vänsterextrema åsikter och en vänsteragenda tillåter sina anställda att hindra och angripa individer i det demokratiska Sverige att framföra sina synpunkter i SVT eller i andra media. Det kan inte kallas objektiv public service. Att som oberoende organ även underställa sig Regeringens önskan att hindra svenska medborgare från att utöva sina demokratiska rättigheter gör att SVT förverkar sin oberoende ställning och står i diktaturens tjänst

 46. Vi ska ändå lägga ned SVT & SR snart, se er om efter ett nytt jobb redan nu om ni är smarta eller flytta till ett muslimskt land med fredens religion där kvinnor behandlas med respekt!

 47. Det som är positivt med detta är att SVT betraktar samnytt som stor aktör att de är rädda för att samnytt solkar ner deras rykte än mer.

 48. Och till dessa stolpskott ska jag betala skatt..fy f*n har lust att säga upp mig och gå till soc så jag slipper betala denna skatt.

 49. När SVT ska finansieras genom tvångsbeskattning, hur röstar man bort dem? Det är samma vänsterorganisation som sitter där oavsett färg på de som regerar
  Dom är som herpes, går inte att bli av med

 50. Att ha lyckats reta upp de rabiata svenskfientliga hyenorna på SVT är ett säkert tecken på att man är på rätt spår. Bra gjort!

 51. – SVT och SR är definitivt inte neutrala i sina nyhetssändningar och det är mer och mer övertydligt så det blir nästan löjligt. Att de inte begriper något själva?
  (jag har rätt att yttra mig då jag fortfarande betalar till deras lön)

  SVT och SR ska inte granska medborgarna och de medier som berättar om sanningar som kan verifieras utan de ska granska makten och även redovisa de klantigheter de håller på med. SVT och SR medverkar starkt till att landets demokrati blir sämre och sämre, liksom hur hela landet fungerar.

  Gör gärna SVT och SR skattefinnansierat men i samma andetag ska samtliga tjänster utlysas på nytt. I praktiken blir de ju en ny statlig myndighet och de personer som inte anses fylla kraven på opartiskhet får inte fortsätta sin anställning.

  – Det är verkligen höjden av fräckhet att denne Mörtsell anser sig ha tolkningsrätt vad som är rätt eller fel i Samhällsnytts rapportering då hon i stället borde knipa käft och rannsaka sin egen organisation.

  • De begriper allt, men har en agenda, precis som DN. De är med andra ord så långt från journalistik det går att komma!

    • Betalat själv? All hans köpkraft kommer från oss vanliga skattebetalare. Har han själv slgit i en spik eller skurat köksgolvet? Har han själv gått ut med soporna? (Som hämtas av dem han aldrig pratat med.)

    • Har du ref på det? Jag trodde att det var SÄPO som stod för hans skydd än idag. Men jag hoppas verkligen inte att någon skjuter ihjäl Fredrik Reinfeldt…det vore förskräckligt om han kom undan så billigt.

    • Är det för att han har förstört Sverige eller moderaterna ? Det känns mycket viktigt att veta.

    • Som jag brukar säga: att rösta på Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt är som att rösta på NSDAP efter Adolf Hitler. Visst, de har all rätt att göra det, men de får då f*n vara öppna med vad för vidriga as de är också.

    • Så länge han har pengar till livvakter så kan han hålla hakan högt som han brukar. Jag förstår varför frugan lämnade skeppet.

     • Det är vi som betalar för hans SÄPO-vakter. Förståeligt att han måste ha skydd (enligt regimen), med tanke på vad han förtjänar för straff, men synd är det likväl.

     • Ehum? Blev lite fel där, men jag förstår vad du menade. Oavsett, Vidkun Quisling betraktades som en krigshjälte och bra människa fram tills dess att han förrådde landet, och han orsakade Norge inte en bråkdel av den skada som Fredrik Reinfeldt har orsakat oss.

      Vidkun Quisling fick sitt rättmätiga straff. Jag är stolt över min norska hälft. Min svenska hälft har konstaterat att jag inte har något gemensamt med det svenska folket längre.

  • Olyckan Reinfeldt har bara ställt till med elände.
   Gjorde han nåt bra egentligen, såhär med facit i hand?

 52. Vad vi får ut av det här är att SR/SVT fortfarande är i de vänsterradikalas hårda grepp. Tråkigt att snart tvingas tvångsfinansiera deras aktivism i rutan och etern.

 53. Jag reagerade också för denna mörkläggning. SVT är ett propagandaorgan för massinvandring och vänstern!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 54. Kritiken är befogad. Det går inte att tolka SVTs val av rapportering på något annat sätt än att de medvetet undanhåller sådant som inte gynnar deras politiska agendor.
  –Lägg ner public service.–

  • Självklart är det inte okunskap som ligger bakom utan ett medvetet poitiskt ställningstagande hos de anställda. De är ju dessutom fostrade i en viss riktning från sina läroanstalter.

 55. I Sverige inkvoteras personer till Public service, efter sin ideologiska tillhörighet o inte efter kompetens, vilket innebär att Public services trovärdighet, befinner
  sig i fritt fall.

  • Och deras kompetens inte minst. Nepotism och annan korruption har helt urholkat hela den svenska offentliga sektorns handlingsförmåga. Allt är olett och övergivet, ingen styrning ges och hela PK är för dumma i huvet för att klara av att fatta några nya beslut.
   https://www.youtube.com/watch?v=wz-NPyJZ_kQ

 56. Det här är inte fråga om vänster eller höger. Det var länge sedan den frågan var aktuell. Idag har vi fått en ny dimension i politiken: PK, de politiskt korrekta. De har tagit över allt som kan tas över. Tröttsamt när den kulturella eliten kallas vänster, den moderna vänstern skiter i vanligt folk. Förr i tiden stod vänstern på de fattigas sida. Vi som skriver här kallas av det ”fina” folket för ”höger” även om vi är fattigpensionärer. Varför i hela fridens namn vill så många skribenter här på tråden anamma elitens vokabulär?

  • Ständigt dessa kärringar. Kan man inte i jämlikhetens namn anställa några icke feministiska män.

   • Det är inkvotering som gäller numera, kompetens är inte lika viktigt.
    Anser själv att den rimliga gränsen passerats för länge sedan.

    Red. av mig: Såg att samma var skrivet längre ner i tråden så då stämmer det nog 🙂

 57. Jag vill tacka samnytt för att de uppmärksammade SVTs mörkläggning. SVT undvek att rapportera om det beslutet som röstades igenom, trots att lagrådet och andra instanser riktat hård kritik mot det regelvidriga förslaget, samtidigt som Centern svek alliansen i omröstningen. Det är många som behöver uppmärksammas om hur public service agerar. Hade det inte varit för er så hade jag inte fått nys om den här mörkläggningen eftersom att jag inte tittar på SVT förutom för på julafton.

  • Håller med. Dessvärre kommer vi nog att få uppleva större hot än så här mot alternativ media och den smutsigaste valkampanj vi upplevt.
   Desperatione är mycktet stor på partikanslierna (och LO/TCO som definitivt sitter i samma båt. SACO något bättre dock.)

   • LO säljer visst hotellkomplex till maffian för en spottstyver. Det blir väl en parantes på SVTs webbplats, antar jag. Jag fattar inte att människor lallar omkring i vardagen utan att reagera på det som händer, fast man har ju sett en viss förändring över framför allt de senaste fyra åren. Valdagen kommer att bli fantastisk.

  • Kalle och hans vänner går ju i alla fall att begripa sig på. SVT som agerar mot sitt uppdrag har man svårare för…

   • Vad du anser är deras uppdrag är dock inte det samma som vad de anser. Precis som med lärarna så handlar det om att vi ska uppfostras, lära oss tänka ”rätt” och få en bra ”värdegrund” där vi ”värnar om allas lika värde” och annat odefinierat trams. SVT är en propagandacentral, fylld med förrädare som aktivt jobbar för att genomdriva folkmordet fullt ut.

    Och ja, de bör åtalas, dömas och straffas för detta, även de.

    • Deras uppdrag är definierat och ska vara opolitisk, saklig och oberoende rapportering. De bryter oupphörligt mot sin egen policy…

     • De bryter mot sin officiella policy, som de inte har följt på ett par decennier. Det är mycket i demokraturen Sverige som inte är som det ska vara. ”Våra” politiker är med få undantag (alla från SD) förrädare. De folkvalda varken representerar folket eller värnar om det (i de fall de ens är svenskar). Skolan lär inte ut fakta, utan ideologi.

      Lägg ner ”public service” eller låt de som vill betala för propaganda göra det.

     • SvT fälldes för brott mot opartiskheten av granskningsnämnden när någon sommarvikarie intervjuvade någon från SvP för några år sedan. Anledningen var att inslaget inte var tillräckligt opartiskt.
      SÅ är SvTs uppdrag formulerat. Att inte vara tillräckligt partisk är brott mot ”opartiskheten”.

     • Jag lyssnar till ghettorapp och äter halal kebab sittande under en julminaret prydd med halvmåne och stjärna på julaftonen. Jag hänger en rödlysande hammare och skärare i fönstret och berättar för ungarna att Karl Marx kommer från nordpolen med presenter vid midnatt.

    • Ett fyllo och nykter man grälar. Den fulle säger, inte ska vi gräla, här har du näven och du har min aktning. Men du är ju full väser den nyktre mannen. Ja men då har du min fulla aktning. Du har min nyktra fulla aktning.

  • Den viktigaste politiska händelsen under hela mandatperioden, ignoreras av SVT. Vad mer döljer de?
   1) Sakfrågan om att 9000 anonyma vuxna män utan förkunskaper ska sättas i svenska gymnasier.
   2) Hanteringen rent tekniskt med Lagrådets stora såg å allt.
   3) Den 14:åriga borgerliga alliansens sammanbrott med att Centern nu hoppar över till sosseregeringen.

   Inget nyhetsvärde ens mitt i en valkampanj…

   • Ja det är helt ofattbart. Det är tjänstefel förstås och politiskt motiverat, men så är det med det. Men som vindarna blåser så lever public service på lånad tid.

   • Kan man månne anmäla SvT till granskningsnämnden för försummelse/underlåtenhet om att rapportera en viktig nyhet, eller tas bara presenterade program upp för granskning?

 58. Aktivisterna,tillika globalisterna på SVT, vill naturligtvis inte att det ska komma till vanligt folks kännedom.

  Att landet fylls på med bluffande utomeuropéer utan asylskäl och att de kostar skattebetalarna mångmiljardbelopp.

  Bedrägeriet mot det kuvade svenska folket är enormt.

  SD har lösningen,de övriga förvärrar problemet.

  • Förrädarna kommer få en överväldigande majoritet på 70-75%, så absolut ingenting kommer att hända (förutom vidare förfall, potentiellt inbördeskrig, ännu mer potentiell vit flykt på nationell nivå och oundviklig kollaps).

 59. Underbart! Alltid roligt när gammelmedia försöker påverka SamNytt och dyl med halvt hotfulla och helt orimliga krav. Att de ens nappar på så löjliga saker vittnar bara om hur ängsliga de är och hur hotade de känner sig.

  Vi är många som visserligen uppskattar Aktuellt-ankarnas trevliga stil och stundtals lyckade inslag, men som är mycket glada för SamNytt’s nödvändiga motvikt. SamNytt fyller de hål som Aktuellt m fl lämnar efter sig. Det ska Näsviseförmedlingens duktiga fröken Mörtsell veta!

  Så fortsätt hota ni, där på SVT, det är alltid underhållande!

 60. Tänkte direkt när jag såg bilden på Mörtsell, att det bara lyser kommunist om henne. Det bekräftades sedan i det sista stycket. De har tamejfan enbart kommunister/vänsteraktivister på det så kallade opartiska public service. Hur opartiskt kan deras utbud bli med sådan personal?
  Nej stäng ner hela SVT och SR.

  • De som rekryterar kommer ju själva från samma ideologiska sfär.

   Korruptionen är utbredd på det tvångsfinansierade SVT.

 61. Är det Public service uppgift, att bestämma mediautbudet o vad som skrivs i övrig svensk media ?

  • SVT är inte public service, utan bara en del av det kulturmarxistiska propagandaministeriet. SVT och DN är värst, de är själva definitionen av fake news. Därmed inte sagt att de är andra mycket bättre, men det ska finnas grader i helvetet har jag förstått.

 62. Lägg ner SVT/SR eller låt det bli en betalkanal så får dom ju se hur många som kommer köpa deras tjänster

 63. SvT är ett sk-tföretag som bör läggas ner al-pronto för att spara svenska medborgares pengar. Ni är totalt passé precis som vänstermaffian, ni har spelat ut er roll!

 64. Som kommunikationschef borde hon definitivt varit bättre påläst, innan hon skickade sin klagolåt. Det var ju helt uppenbart för alla av oss som läste Samhällsnytts artikel, att det handlade om bristen på uppmärksamhet i TV-sändningen

 65. SVT har inte med detta i sin nyhetssändning är rent horribelt. Det är ett beslut som kostat S mer än 5% i röster och SVT har med det som notis enbart!? Hur FAN tänker de? Eller så klart de tänker skademinimering och försöker tysta ner det…

 66. I och för sig var väl utfallet av omröstningen väntat, men att riksdagen röstar mot både folkvilja och lagrådet borde ändå haft ett högt nyhetsvärde. Att SVT mörkar är kanske inte förvånande, men att samtidigt göra sig själva alltmer irrelevanta som public service är dock ganska märkligt.

 67. Bra att det uppmärksammas att politiskt gammelmedia är något vi klarar oss utan.
  Sälj gammelmedia omedelbart.

 68. Min avsky för såna som Frida Mörtsell känner inga gränser. De berikar sig själva på att förstöra för andra.

 69. Den granskande mediekartellen komprometterar sig själva på löpande band. De går helt enkelt inte i land med sin uppgift. Det går inte att använda svenska journalister till detta. Man skulle kanske ha rekryterat från det svensktalande Finland i stället?

 70. Public Service anställde My Wingren från vänsterextrema Researchgruppen som spionerar och anger svenskar.
  Fröken Mörtsell kommer från vänsterorganisationen Rättviseförmedlingen.
  https://rattviseformedlingen.se
  Den kryllar av vänsterkvinnor, som tydligen tycker det är rättvist att enbart 9000 män har rätt att komma hit utan asylskäl och inga flickor. Vilken feminism!

 71. Ibland undrar man om dom på svt tror att folk är dumma, deras propaganda blir allt grövre och mer genomskådlig, det är ett tecken på desperation.

  • Självklart är det så, d v s att alla andra än de som jobbar på SVT är korkade. Vi anser ju tvärtom.

  • Det är helt enkelt tomt i lögn- och desinformationsförrådet. Alltså tvingas man köra på i gamla hjulspår. Andefattigheten och idélösheten är påfallande.

  • ”Tror”?

   Det svenska folket har stöttat sitt eget folkmord i snart 30 år, och en överväldigande majoritet av dem kommer att åter igen göra det om 3 månader. SVT må vara fake news, ett propagandaorgan, inkompetenta idioter, kulturmarxister och förrädare…men de har rätt i att det svenska folket är så dumt/naivt/patetiskt.

   • Det är bara vi som håller till här som har något vett i huvudet och det är bara vi som kan köra bil – anda är idioter. Eller?

    • Det är lite mer komplicerat än så, men statistiskt sett så skulle du antagligen ha en poäng (även om du kanske inte förstod det själv), då det kräver en viss form av uppvaknande för att söka sig till alternativ media. Antingen har man börjat notera att regimmedia ljuger, eller så är man intresserad av att höra flera sidor…oavsett något överlägset att bara blint acceptera propaganda.

  • SVT blir snabbt märkbart dummare hela tiden. Jag förstår inte att någon står ut att titta/lyssna på fullt allvar, utan att ha en jämförelse med verkligheten i bakhuvudet.

 72. Ser heller aldrig på SvT numera, det behövs inte, eller rättare sagt det är inte bra för mentalhygienen att ständigt och jämt får förvanskningar och uppenbara lögner serverade utav förståndshandikappade. Att Mörten och hennes feministskrå någonsin skulle vakna upp är uteslutet.

  Jag förstår att man hade häxbränning förr och skulle gärna se att det infördes igen, vem vet?

  .

 73. Svt högg som en hungrig Piraya på kroken, detta betyder att SVT är bevisat agendasättande, en seger för demokratin

 74. Fröken Mörtsell har förväxlat sin nuvarande arbetsplats med den drömtillvaro hon tänkt sig som det sovjetiska partiorganet Pravdas avläggare i Sverige SVT där man i Sovjet agerarade precis som Mörtsell vill här i landet. Nyheter som inte behagade regimen försvann för att ersättas med någon partitrogen arbetare som tilldelats titeln Arbetets Hjälte. Här i Sverige räcker det med att någon går på kollo och lär sig slå på en trumma.

 75. Sista stycket får väl tolkas ”utlandsfödd, färgad kvinna med starka vänsteråsikter; möjligen sekulär, men helst muslim och definitivt inte kristen.” Har jag fattat rätt?

 76. Hahaha!!! Fall på eget grepp. Det är inte bara den ena sidan som ska ha tolkningsföreträde. Bra jobbat Samhällsnytt!

 77. Timmels fingrar i syltburken ansåg media vara viktigare än 9 000 afghaner.
  Annars är ju afghaner de viktigaste personer som finns i landet.

  • Vill man ha relevanta nyheter.

   Så måste SVT ratas.

   Det finns en anledning till,varför TV-en kallas dumburken.

 78. SVT är sura för att dom blir avslöjade för att mörka. Hur dom tänker på SVT tänker jag inte ens försöka att förstå.

 79. Undrar om Alice Bah och Löfven ska hinna få till en lösning för att illegalisera alternativa nyheter innan de blir bortröstade?
  I så fall kommer SVT att få göra som de vill.

 80. ”Kön, hudfärg, ras och etnicitet ska användas som kvalifikationer i jobbansökningar” är ett direkt brott emot svensk diskrimineringslag. Undrar om en vit kan känna sig förfördelad om jobbet går till en svart, som dessutom saknar grundkompetens?

 81. Till Charlotta Friborg, ansvarig för Nyheterna 0 Rapport SVT
  [email protected]

  Torsdag 7 juni så mörkade ni den stora nyheten att 9.000 afghanmän får stanna i Sverige. Naturligtvis för att ni är ett propagandaorgan för vänstern och massinvandringen. Förtroendet för Aktuellt och Rapport är lika med noll hos en stor del av befolkningen. Det är skrattretande när man läser era lögner:
  ”Viska bedriva nyhetsarbetet så att människor uppfattar oss som trovärdiga. Vi gör noggrann research och ställer krav på oss själva att hålla en balanserad ton i vår presentation. Det ska gå att lita på SVT.”
  Hur kan du som ansvarig sänka dig till att använda Nyheterna och Rapport som politiskt propagandaorgan?
  Sverigedemokraterna bara ökar trots era massiva kampanjer mot dem.
  Sverige behöver en professionell, opolitisk TV-kanal.
  Ni på nyhetsredaktionerna är inte professionella och opartiska som t ex BBC, cnn och tyska kanaler.
  Rysk TV är mer opolitiska än SVT.

  • Rätt att rysk TV är mer oberoende än SVT. I det gamla Sovjet kan det vara hugget om stucket vilka av Sovjet TV och SVT som var mest politiskt uppbundna av staten.

   • ”Ni på nyhetsredaktionerna är inte professionella och opartiska som t ex BBC, cnn och tyska kanaler” betyder dock att BBC, CNN och tyska kanaler är professionella och opartiska. (Syftningen är fel.)

 82. Alice Bah ska starta någon utredning. Här är något att ta tag i. Hur Public Service hotar omvärlden.

 83. Ett tydligt tecken på att kritiken mot SVT träffade där den skulle. 😉
  Ta det som en komplimang.

 84. Självklart fanns det en ”extra god och opartisk” kvinna bakom kritiken mot denna artikel. Igen och igen och om igen hittar svt dem.

 85. Det glädjer mig mycket att Samnytt lyckats uppröra Stasi-tv så till den milda grad. Stå på er ,Samnytt.

 86. Det hade varit bättre för SVT om kommunikationschefen Mörtsell hade hållit truten.

  Att påtvinga oberoende media sin åsikter.

  Det gör bara oerfarna barnrumpor och indoktrinerade aktivister på vänsterkanten,

  • Det finns en hel del bra, men merparten domineras av ett s.k. vänsterliberalt perspektiv. Man talar om det varav hjärtat är fullt. Om sådant som är på agendan hos FI, V och MP. Det finns andra viktigare ämnen att behandla än feministiska rock-kollon. Sändningarna är ju proppade med prat om PK-skit sådant som PK-idioterna ältar.

 87. De är så dumma så det räcker inte att klockorna stannar!
  Det hon säger är:
  Vi läser Samnytt.
  Vi är så rädda för Samnytt att vi erkänner att Samnytt är erkänd som media.
  Vi är rädda därför att Samnytt har makt och inflytande.

  I deras kläder hade jag ignorerat och låtsas som att Samnytt inte finns. Det är ju korkat att tillerkänna och erkänna sin rädsla för artiklarna. Nu blev det dubbel uppmärksamhet på inslaget.
  Stupido!!!!!!
  HA HA HA!

 88. Jag tycker att det är utmärkt att Samhällsnytt har uppmärksammat SVT:s slagsida, här exemplifierat med ytterligare ett fall – av många, många. Det präglar ju hela verksamheten!

  Det är inte att SVT eller SR ljuger eller så utan det handlar om vad man rapporterar om. Det handlar om PK-agendan. I det här sammanhanget har vi ju ett konkret exempel med det feministiska rock-kollot. Och det är ju sådant som trycks ner i halsen på oss jämt och samt.

  De anställda på statsmedia tycks tro att om sändningarna genomsyras av den agenda och de idéer som hyllas av Feministiskt initiativ, Vänsterpartiet och Miljöpartiet så är man objektivt och sakligt. Det påminner faktiskt om Kina där det framstår som en självklarhet att det som kommunistpartiet anser, det är sanningen. Man kan och vill inte förstå att det finns andra perspektiv på omvärlden än det egna.

  Statsmedia är genom sin agenda en jättelik propagandainstitution. Varför inte löpa linan ut och inrätta ett propagandadepartement. Som t.ex. ”Das Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda”. Vi kan snart vara där.

 89. Dom mediala liken, börjar ramla ut från de mainsteram garderoberna.

  Man börjar inse, att ban befinner sig på mycket djupt vatten, med sin ideologiska propaganda.

 90. Mörtsells agerande är ett tydligt tecken på desperation och frustration över att deras agenda journalistik är under lupp.

 91. Detta är ju bara bullshit från SR:s sida.
  Samhällsnytt har fullständigt rätt, jag reagerade precis likadant när jag tittade på Aktuellt i torsdags!
  Men uppenbarligen var det viktigare att stoppa in de där vänsterfeministernas kollo,
  förstår inte vad f-n detta kan intressera svenska folket som vill titta på ett nyhetsprogram!

  • Jag undrade också varför man helt förbigick detta riksdagsbeslut inte minst med tanke på notan till skattebetalarna på 3 miljarder kronor.

 92. Miljard koncernen SVT/SR på södermalm dikterar likt saurons torn. Vad ska de göra? Skicka Expo på oss med Bonniers?

 93. allt man läser eller ser på svt får man ta med en nypa salt, det är riktigt genomrutten rapportering. Brister i opartiskhet gång på gång, varför får det fortgå så här??

 94. När någon påpekar att Svt är vänstervridna och definitivt inte opartiska, reagerar anställda med stor förvåning (spelad?).
  Jan Helin från Aftonbladet sitter och tronar ner på sina anställda, nästan alla med bakgrund på Aftonbladet eller andra vänsterforum.
  Vad tycker Alliansen om det här? Silence.

  • Alliansens politiker har tidigare nästan aldrig ifrågasatt den svenska vänster
   journalist dominansen, vågar inte? Cost to much?

 95. Största problemet med Svt är faktiskt inte att de ljuger.
  Största problemet är hur de prioriterar.

 96. Ooaww läs här. Hon är anställd som politruk. (Politisk kommissarie) på SVT. Skall hantera ”svåra ämnen”. Vad är det för ”svåra ämnen”. – Försöka strypa alternativ media?

  ”I Fridas uppdrag ingår att göra Tittarservice bättre rustat för kommunikation kring svåra ämnen, som exempelvis tas upp i SVT:s samhällsprogram, samt att ytterligare förbättra tittardialogen i sociala medier.”

  https://vipatv.svt.se/204/nytt-om-namn/arkiv-for-nytt-om-namn/2016-05-04-frida-mortsell.html

 97. Public service är idag Aftonbladets förlängda arm. Chefer oså kallade journalister rekryteras från denna extremistiska kvällsblaska.

  Jan Herlin, Carina Bergfeld, är bara några exempel. Garry Engman med sitt Kvällsöppet på 1970-talet var chefsredaktör på Aftonbladets vänsterideologiska redaktion, som har stakra kopplingar även till dagens Expo o hela den samhällsomstörtande ideologin.

  • Intressant. Jag brukar säga att public service är Dagens Nyheters (och därmed även Expressens och Dagens Industris) förlängda arm. Public Service brukra i allt lyda Dagens Nyheters offentligt deklarerade agendajournalistik, och följa dem i allt. Men ägarna till Aftonbladets Schibsted och Dagens Nyheters/Expressens Bonniers tillhör samma folkgrupp som vill Sverige illa, så de är inga verkliga konkurrenter utan vill samma sak med sin propaganda. Situationen är prekär.

    • Även araber o afrikaner behöver konsumera, genom bidrag från
     den civiliserade Världens socialförsäkringssystem. Mony talks …

    • Då kan jag förklara för dig. De struntar fullkomligt i Sverige. Israels agenda överskuggar alla andra staters behov, i synnerhet vita staters, oavsett om diasporan uppehåller sig där eller ej. De kan alltid flytta hem till Israel, alternativt till USA. Sverige ska förstöras.

 98. När SVT 2010 totalt mörkade vad jurister kallade för de mest omfattande ändringarna i sveriges grundlag någonsin, i tyst samförstånd med resten av MSM, blev det klart att deras agenda är att utplåna sitt fosterland och förgöra dess ursrungsbefolkning.

  EU blev då inskriven i den nya grundlagen, Sverige skulle nu vara ett mångkulturellt land. Samerna skulle nu vara sveriges enda urbefolkning, i stället för de två urbefolkningarna samer och svenskar som det i själva verket är, och sveriges överbefälhavare behöver inte vara svensk medborgare utan kan lika väl vara afgan. Den nya grundlagen gav också denna nya kulturberikade militär rätt att vända vapen mot det svenska folket. Allt detta tyckte inte det licens och snart skattefinansierade statligt ägda SVT värt att informera medborgarna om. Vidriga folkförrädare!

  Bra att Samnytt skrivit utförliga rapporter om de 9000 ankarmännen. Att ni lyckats reta upp SVT också är i sig gott betyg!

  • Känns inte bra om de 9000 är ankar-män!
   Kan det innebära x 4 = fru, barn, släktingar = 360 000.
   Då måste vi nog höja skatten igen så att vi har råd med detta.

   • Fast det kanske var fördomsfullt av mig att skriva ankarmän? Det kan ju också vara fråga om ett gäng synnerligen välinformerade och handlingskraftiga 7-åringar från Tora Bora bergen som helt på eget initiativ beslutat sig för att kontakta internationella människosmugglare och använt sig av sina besparingar för att betala dem och ta sig till det fjärran Norden.

 99. Det mest ironiska är att SVT själva tror att dom gjort något bra, att dom lyckats.
  Att uppmärksamma feministisk rock kollo är ju precis vad svenska folket väntat på.
  Tack SVT, nu kan jag skicka mina feminister dit.

  • Palestinska terrorledare som finansieras av borgarna och sossarna i Sverige, skickar avsiktligen barn in i döden för att väcka missriktad sympati hos batikhäxor i västländer som får vår stat att betala ut miljarder kronor till terroristledarna som tack för att de arrangerar mord på både palestinska och israeliska barn. Det är inte som att Gaza producerar och exporterar nånting av värde. Gåvor från svenska batikhäxor är deras dominerande inkomst. Så att tortera sin egen befolkning är nationalekonomiskt nödvändigt för Gazas regering.

 100. SVT tar ton och visar vilket fascist tryne de har, och hur de ser på alternativ media och till oss Svenskar. Vill bara säga till SVT/SR att tiden håller på att rinna ut för Stasi media. Vi skall aldrig tillåta sådan avart av journalistik när vi får makten.

   • När vi får makten så skall vi se till att hela Kongkaronget läggs ner och befria Svenskarna från deras hjärntvättning.

  • De räknar med att få gå fria efter regimens fall, precis som kollegorna massmördarna i DDR. Fast vi får se hur det blir med det den här gången…

 101. SVT / SR har alltid låtit som en kopia av den officiella nyhetsförmedlingen i enpartistaten DDR / Östtyskland.
  ”Aktuelle Kamera”, motsvarade Aktuellt / Rapport, i den officiella och enda nyhetsförmedlaren i DDR / Östtyskland.
  Grattis återigen till ”stolpskottet” Frida Mörtsell och jag kan informera damen ifråga, att Sverige fortfarande är en demokrati, med yttrande – och åsiktsfrihet, i alla fall när jag vaknade i morse!

 102. Jag vet inte om Mats Dagerlind använder sig av disqus, kan tänka mig att han inte har tid med det men jag undrar hur mycket spott och spe samt hat och hot han får ta emot dagligen pga sitt engagemang här.

  Bra jobbat och Samnytt har givetvis helt rätt, som vanligt.

 103. S valstrategi går ut på att tysta / ligga lågt med allt som har med invandringen att göra, för att inte gynna SD. Denna uteblivna rapportering är ett tydligt exempel på detta. Tack för att det finns alternativ / sanningsmedia.

 104. Finns det någon som kan dra sig till minnes, vilket årtionde Rapport/Aktuellt senast hade en sändning, kliniskt befriad, från något av följande typer av inslag:

  Snyftreportage om ”flyktingar”
  Mellanöstern
  HBTQ/Feminism

 105. Nyhetsuppläsarna på Public service, sitter som som vaxdockor, när man läser upp regimens propaganda.

  Det påmnner mycket om nyhetsuppläsningen i Nordkorea.

 106. Brukar aldrig sjunka till personangrepp, men jag ser direkt på bilden att Frida Mörtsell är hjärntvättad och stöpt i sossekollektivet. Konstig frisyr och illrött läppstift, det säger allt.

   • Snarare pissar hon på sig och har nån personlig assistent att städa upp efter henne. Bara för att symboliskt visa sympati med de som verkligen behöver personlig assistens.

  • Det representerar blod, precis som de röda flaggor hon marscherar under 1:a maj varje år till den globalistiska socialistiska anti-nationalsången Internationalen.

  • Framförallt att hon inte har långt vackert hår som visar fram hennes kvinnlighet, i denna korta frisyr med det röda läppstiftet så visar hon tydligt föraktet för riktiga feminina kvinnor som är stolta över att just vara kvinnor och som vill visa fram detta, det är starka kvinnor det !!

 107. Helt rätt av Samnytt att reagera och agera. Jag reagerade också på den bristfälliga informationen på SVT och uppföljningen av detta stora riksdagsbeslut.
  Sopades undan på något sätt av SVT Redaktionen, not important ????
  If so what the fuck is important ? Undrar arg skattebetalare.

 108. Mörkläggningen om att Sverige skulle vara medlem i EU-unionen skrevs in i grundlagen 2010, med samma tystnad, precis som Lissabonfördraget, där EU fråntog Sverige sin nationella självständighet.

  • Som tur är saknar grundlagen helt och hållet juridisk verkan. Det är en meningslös propagandatext. Så Åkesson kan göra precis vad fan han vill när han har riksdagismajoritet. Han behöver inte införa någon Hitlersk undantagslag, för så godtyckligt och rättslöst har ju Sverige redan regerats i 250 år nu.

   Vad skulle du göra om Riksdagen bröt mot grundlagen, och t.ex. förklarade att det blir inget val i år, eller någonsin, att nuvarande Riksdagis är det eviga Riksdagis? Du kan inte väcka åtal i någon domstol, för ingen är behörig att pröva grundlagsbrott. Internationella domstolar bryr sig inte heller ett dugg.

   Det är bara Riksdagis själv som självsvåldigt avgör huruvida den brutit mot grundlagen eller inte. Men vi kan ju blunda och tryggt lita på att PK håller på principer och objektivitet, eller hur!?

 109. Roligt att, prinsessan på ärten,Frida Mörtsell, läser Samhällsnytt.
  Hej på dig Frida Mörtsell 🙂

 110. Detta har något av löjets skimmer över sig, va? Ska SR/SVT komma med pekfinger om hur andra medier sköter sig. Allt som de själva gör har en vänster agendapolitik som utgångspunkt. Ta bara en titt på Kulturnyheterna, så förstår ni vad jag menar.

 111. Släpp SVT det är hopplöst förlorat. Ser det
  som positivt att de hela tiden förlorar anseende och ansiktet. Demokrati in my ass! Stjärne, Benkö, Helin vänsterliberalismens narrar.
  Charlotte Bouvin Sundbergs censurförsök för kostnaden per capita räknat på de s.k. flyktingarna borde varit spiken i kistan för varje anständig politiker. Tyvärr verkar det inte som det var det. Vilket bevisar hur extremt SVT/SR koncernen är. Makten i Sverige står inte på svenskarnas sida!

 112. Det finns inget mer odemokratiskt än gamelmedia, vart har deras kurage för sveriges folk tagit vägen, det blir bara mer o mer tydligt hur jävla illa ni ställt till det för Sverige, det ska du veta Frida, eran tid har varit , nu kommer motstånds rörelsen med full kraft, heja alternativa medier!

 113. Att SVT valde att inte rapportera om denna nyhet är inget annat än en skandal och grav misskötsel av uppdraget.
  Nyheten är så anmärkningsvärd att det definitivt inte kan härledes till en miss utan av ett medvetet beslut om mörkning enligt ökänd agendajournalistisk modell.
  Att då istället gå till angrepp mot de som kritiserade detta skamlösa agerande visar på en gränslös arrogans och fräckhet. Ett dessvärre vanligt beteende från folk som agerar från sin särställning hos samhällsskadliga monopolföretag.

 114. Fint av SVT att anställa en DN-skadad feministisk kommunist från södermalm som kommunikationschef. Det genidraget ökar ju verkligen mångfalden inom koncernen.

 115. Skandal att inte SVT rapporterade ett sk-t om att 9000 afghaner omprövas vad det gäller asylskäl. Jag upprepar 9000!!!

 116. Sa upp Radiotjänst för ett år sedan. Dom ringde upp och ville veta varför. Har inte lust att betala för kulturmarxistisk Fake News svarade jag. Sluta titta på TV.

  • jag kastade ut min TV under hösten 2016, Visst kom det ett brev som vill ha reda på vad jag hade i min bostad, videoapparat, inspelningsutrustning eventuell extra TV eller om jag hade TV-Kort i datorn.

   inte nog med det, någon vecka senare ringde de och ställde stazi-liknande frågor om mitt tv-tittande och vilka program som jag sett på senaste tiden ?????? Frågorna haglade och ett kort svar fick dom, har man inte TV, DÅ KAN MAN INTE SE NÅGOT PROGRAM

   • Hos mig var dom två ggr, med två mån mellanrum, och ringde på dörren, o frågade om jag hade TV. Den ena, en kärring, frågade om hon fick komma in. Nej sa jag och slog igen dörren.

    • Alla nyheter ( riktiga ) går att läsa på nätet, då behövs ingen apparat, därför kommer staten att nu snart tvinga alla att betala oavsett om du har tv eller inte, det är diktatoriska metoder det!

  • Har aldrig betalat 1kr till PS. Jo ett månad debiterade dom mig en gång efter ett hembesök. Vilket jag betalade in men sen, efter överklagande, fick tillbaka. Det är som att betala rakt ned i partikassan på S, VPK & MP. Hellre död än röd…

  • Public service kommer se ganska annorlunda ut efter nästa mandatperiod. Se på Polen. Det krävs lite hårda nypor, sunt förnuft & handlingskraft så kan även SVT/SR rehabiliteras.

 117. Kanske hade det varit klokare om Frida Mörtsell, SVT & Co. hållit sig till seriösa nyheter istället för feministisk flummeri under viktigaste sändningstid?

 118. I dag är det F!’s dag på Järva veckan, dom går till val på höjda skatter och fri invandring.
  Verkar som dom tappar väljare och deras analysförmåga till det är lika med noll.
  Ska bli kul att höra deras nya partiledare Gitan tala 19.00, går att följa på bl.a expressen tv för dom som vill garva lite.

   • Dom går ju till val på höjda skatter, med andra ord så är det du och jag som ska betala tydligen.

    • Är det någon som inte förstått varför socialist- och kommunistsamhällen med tiden blir utarmade?
     Alla välbärgade sticker därifrån och till slut finns det inte mycket skatter att hämta.

  • Urrk! Åkte tunnelbana idag. Linje 10. Jag såg en samling hemska, högljudda varelser/hens som tydligen var på väg till denna feminist-orgie. Tack och lov skulle jag bara åka till ”Stadshagen” (3 stationer)… Men spy-känslan låg verkligen på lur.

 119. SVT gör som S säger — slutar debattera flyktingfrågan och riktar sig mot välfärden, dess vinster och feminism.
  SVT är outhärdligt manipulativa — ett exempel är rapportering av muslimska terrorattacker. För några år sedan fick journalisterna order att inte koppla ihop islam med terror. Reportrarna har gått löjeväckande långt att undvika ordet muslim eller islam i terrorist reportage. Terrorsekt, IS-dåd och allt möjligt annat har använts. Aldrig nämns ordet islam i terrorsammanhang, trots at det är grunden till terrorn.
  Det finns ”språkregler” på SVT och SR som styr detta, och en journalist får bara rätta sig i ledet. Det måste vara ett av det mest intellektuellt ohederliga yrken som finns. Pinsamt självförnedrande att ha ett sådant jobb.
  Kära SVT, vi märker dessa manipulationer. Tro inte att ni är så smarta och vi andra så dumma.

  • Ta skillnaden mellan terroristerna Rekhmat Akilov och Anders Breivik. Det var inga problem att tala om var Breivik hade fått sin politiska skolning från, medan Akilov förknippas inte med Koranen och den tro som talar om
   ”de otrogna” när de menar flanörer på Drottninggatan.

 120. Helt seriöst. Denna fråga är INTE ironisk eller hypotetisk. Men finns det någon chef av betydelse på SVT/SR som inte har bakgrund i den vänsterradikala myllan?

 121. Och vad, rent konkret, tänker Mörtsällskan göra åt saken ifall Samhällsnytt vägrar, vilket jag förutsätter att de gör? Eat your heart out Mörtsällskapet!

 122. SVT bryter mot svensk lag och agerar inte för folkets bästa – de ska te.x vara helt politiskt neutrala. Träsket måste rensas upp på vänsteraktivister.

 123. När PK:s kommunikatörer kommunicerar, så kommunicerar de bara internt. De säger det som deras chefer och kollegor och kompisar vill höra inuti sin lilla bubbla. De kommunicerar aldrig utåt till någon publik.

  Kommunikation betyder bokstavligen ”att göra gemensamt”. Därav Jesu nattvard t.ex. Inte precis det PK ägnar sig åt med sin mobbning, censur och utfrysning av alla oliktänkande som inte hyllar regimens Stora Framgångar.

 124. ”Kommunikationschef” på SVT betyder ”politisk kommissarie som skall domptera alternativ media”

 125. Om jag inte hade sett ett ultrafeministiskt utseende innan, så har jag det nu. Hon ser ut som ärketypen för en vänstervriden feminist. Inte så konstigt att SVT agerar som de gör då….

 126. Söker du arbete på SVT/SR???

  Villkoren (CV) är att du är gay eller lesbisk, liberalmarxist (helst Frankfurtskolan), saknar självkritik, älskar #metoo och massinvandring samt gärna 2 års studier i något flummig genusämne vid Södertörns ”Högskola”.

  Glöm inte att polera den ”antirasistiska värdegrunden” och ”allas lika värde”.

  Utöver detta är vänskapskorruption ett måste för anställning på ett Public Service-företag.

 127. SVT:s ”totalitarian knee jerk”… Lägg ner vänsternästet nu, jag vill inte betala för skräpet!

 128. Nu är det val snart och då ska allt som händer i samhället mörkas och censureras,
  fattar dom inte att folk har egna ögon och öron att se och höra med vad som händer
  och sker?Samnytt och liknande sidor blir snart förbjudna att visas om den här
  censurivern fortsätter.Är det sossespektaklena som vill skynda på censuren?

 129. ”Det är också anmärkningsvärt att SVT anser sig ha rätt att utöva den här sortens påtryckningar mot andra medieaktörer.”

  De lider av hybris, tror sig vara goda, frihetskämpar, dom tror mycket om sig själva som dom icke är.

 130. Svt visar åter igen att man vrider runt obehaglig nyhetsrapportering. Det finns 9000 anledningar att lägga ned eller privarisera SVt.

  • Ja, jag håller med. T.o.m. TV4 hade ett inslag om de ”Okända 9000” i sin kl. 22.00 nyheter.

 131. Tänk att man nu för tiden enbart genom att studera en bild och få reda på efternamnet, kan sluta sig till vilken politisk tillhörighet folk har. Det är fantastiskt! Det är som en stämpel i pannan där det står ”vänsterextrem”! Vem utom en vänsterextrem kan få för sig att byta namn till ngt som påminner om en mört och dessutom ha ett porträtt som matchar!? Det gör identifikationen så mycket enklare.

 132. I min värld är kommunikationschef på SVT det absolut sämsta och mest skämmiga jobb man kan ha i Sverige 2018. Med andra ord måste man nog ha en viss förståelse för att det inte är de skapaste knivarna som sitter på ett sådant jobb.

 133. Jaha, hon har arbetat på rättviseförmedlingen. Rörande SVT så är de ”opartiska” men i själva verket är lagar och förordningar inte nog skarpa för att värna opartiskhet, ett fenomen SVT begagnar sig av är alla sk ”experter” som skall tycka och bedöma mitt inne i nyhetssändningar. Det får man inte göra i andra länder som skall ha ungefär likvärdig public service i andra länder, och det är reglerat i lagar

 134. Nyheten om att lagförslaget om att ge 9000 afghanska unga män med avslag på asylansökan amnesti antagits av riksdagen, har så stor påverkan på svenska samhället att den naturligtvis borde vara förstanyhet och inleda hela programmet.

  Vad fan har svt:s kommunikationschef Frida Mörtsell i huvudet egentligen?!

 135. Vilket liv det kommer att bli då Statsminister Åkesson river upp ”9000-lagen”. Ack, jag ser fram till den dagen.

 136. Socialister är, per definition, idioter.
  Mörtsell är bara det senaste beviset på att denna tes är sann.

 137. Med fog har vi klagat ganska rejält på SVT/SR, men…. övrig media är knappast bättre – tyvärr. Vad skrev ex.vis afontidningarna med flera?
  Å andra sidan:
  är det ju frivilligt att läsa dom men SVT/SR ska ju försörjas av en skatt hos alla.

 138. Den s.k. svenska Public Service andan i SVT:s tolkning skiljer sig nogsamt om den vedertagna principen att just vara neutralt och att svenska folket skall få en rättvis ocensurerad bild av verkligheten .Man får en känsla att ju närmare valet vi kommer , desto rödare blir bilden i rutan . Är den styrd av Regeringen , då denna vill att TV licensen skal tvångs inbetalas genom skattsedeln ?.

 139. Jag skulle bli mycket orolig om PK ingenjören Frida INTE har protesterat. PK industrin upplever det fria ordet som mycket störande och lägger ner stora resurser att kväva det, att ännu flitigare tvätta nya hjärnor. Hon, med många andra har sålt sin själ till PK och nu ser hon inte ens vad felet med hennes tänkande är, hennes hjärna har krympt i tvätteriet.
  Jag är till och med tacksam för denna robotaktiga metookarrieristen att ordnade programmen på det viset för det leder till att ytterligare några tusen otvättade hjärnor överge den kommunistiska läget och börja tänka själva:
  ÄR DET BRA FÖR OSS MED 9000 AFGHANSKA + ANHÖRIGA – ELLER ÄR DET BÄTTRE UTAN??

  • Om hon är ful eller inte har ingen relevans, det viktiga är om hon gör ett bra arbete inom public service eller snarare använder sin tjänst som hävstång för vänsterextrem aktivism som hotar demokratin.

 140. Makten börjar känna att vindarna vänder och är rädda att ta in mer vatten i den allt mer skrangliga skutan..

 141. I Ryssland , gjorde man upp med kommunist-diktaturen, medans vi i Sverige än till dessa dagar smekt den medhårs.

  • Kommer att tänka på det ironiska uttalandet av Ringholm ”Norge är den sista Sovjetstaten” när det hela tiden har varit Sverige. Ännu roligare/mer tragiskt då Ringholm sannolikt verkligen såg det som sant så ok, mer tragiskt, men ironiskt om man ser hela bilden.

  • Svt fjäskade stäntigt för det kommunistiska östeuropa och hatade det dåtida USA. När järnridån föll och östländerna började återgå till en mera nationalistisk hållning samtidigt som USA började bli mer och mer globalistiskt tvärvände Svt.
   Nu tjatar de varje dag om hur farligt det självständiga Ryssland är. Säger allt om Svt:s agenda.

 142. Rättviseförmedlingen låter som en försvenskad variant av George Soros sponsrade Southern Poverity Law Center. Bara en tanke, vet inte om det kan vara rätt.

  • Egenstartad organisation, syfte att räkna svartskallar vs vitskallar. Hela ledningen fick tydligen jobb direkt på SvT

 143. Det känns kusligt och oroande att SVT inte tål att fria medier granskar SVT. Att SVTs anställda sedan kräver och högst osakligt kritiserar Samnytt upplever jag som ett hot mot yttrandefriheten och ett olustigt sätt att begränsa demokratin. SVT upplever jag som ett språkrör för 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik och som ett hot mot alla som på sakligt grunder kritiserar 7-klöverns asyl- och invandringspolitik. Och det känns som att SVTs viktigast mål är att med lögner smutskasta och förminska Jimmie Åkesson och SD. SVT agerar som en lydig knähund åt 7-klöverns politiker. Journalister brukar ju granska maktens förtroende. Men SVTs journalister sitter bokstavligen i knä på 7-klöverns politiker. Tack Samnytt för att ni finns så att vi kan få tillgång till neutrala riktiga fakta och sanningen.
  /CC

  • Liiite olustigt med regimens totala hat mot alla oliktänkande, jo. Särskilt när man tänker på hur det alltid har gått i alla andra sosseländer i världen, som i Venezuela idag.

   • Ja. Jag har också jämfört dagen regering med stollarna i Venezuela och fått rysningar. Jag anser att dagen sosseregering utgör ett fara för yttrandefriheten o demokratin.
    /CC

  • Sidospår men relevant i kontexten och bara ett exempel:
   Provade att kontakta SVT om tystnaden om nedtryckandet av priset av vissa essentiella råvaror för att samhället ska fungera av centralbankerna och att uppdrag granskning borde titta på det. Svar: Absolut tystnad.

   • Tips. Svt gömmer det ganska väl men letar man så hittar man.
    Medborgare får inte använda kommentarfält eller chattar ”fritt” (det finns för övrigt inga).

    Dock finns en väl gömd epostadress som verkar vara ok:
    [email protected]

 144. Lite O.T.
  Undrar vad drift-och underhållskostnaden är
  för nya Ullevi,
  per skattebetalare och år….?

 145. Som Ektraveno skrev: ”Vad fan har SVT:s kommunikationschef Frida Mörtsell i huvudet egentligen?!”

 146. Kul inställning att kräva att kritiska artiklar skrivs om eller avskaffas helt…haha tänk om SVT själva levde upp till den nivån.
  Allvarligt talat ”hur kan man överhuvudtaget tänka i dessa censur banor” fullständigt förryckt och man ängslas för den psykiska balansen bland SVT medarbetare….DDR tänkandet ligger upoenbarligen alldeles under ytan…man undrar hur SVT skall beskriva verkligheten efter höstens val??

 147. Nu har jag sett och hört F!’s partiledare hålla tal i Järvaveckan.
  Omfördelningspolitik är deras nyckelord.
  Ta från dom rika, skär ner på försvaret, höj skatterna och inför 6 timmars arbetsdag, gratis kollektivtrafik och fri invandring.
  Dom ensamkommande som fått utstå åldersbedömningar bad F! om ursäkt till och lovade att dom skulle bli kompenserade för kränkningen.
  F! har låtit novus göra en mätning och fått fram att 10% skulle kunna tänka sig rösta på dom om dom har chans att komma in i riksdagen, ytterligare 41% skulle kunna överväga att rösta på F!.
  Så stollarna tror dom har stöd för sin politik från över 50% av dom svenska väljarna 🙂
  F! ligger i dag på 1,5-2% i olika mätningar.

 148. Tänk om SVT hade lagt tid på att granska regeringspartierna istället, vilket de är skyldiga svenska folket att göra men som de aldrig gör när det är en vänsterdiktaturregering som vanstyr landet.

 149. Varför är det bara vänsterliberala som får jobb på SVT ? Om jag har fel så ge gärna ett exempel.

  • Helt rätt i ABK intervjun var det någon, obetydlig eftersom jag glömt namnet, skit samma, men fällde en Kommentar likt

   .”..om det NU finns någon Svensk Kultur…”

   Inte utan att man ryggar, kan den lille obetydligt massan arbeta på SR tro…??

   • Annie Lööf verkar vara beredd att gå hur långt som helst i sina gränsöverskridande förbindelser. Det kommer att bli hennes fall.

    • Vet inte hur någon person med en hjärna kan ta Annie Lööf seriöst men det är bara min åsikt. Högst troligt på ”någons” lönelista (*host* *host* Goldman Sachs) för att säga vad de vill. Inget att bli arg över personligt.

    • Miljonerna hägrar i framtiden för Lööf om hon genomför politik som faller globalisterna på läppen. Hon har ju varit på Bilderbergsmötet och fått instruktioner och klapp på (kan vi tro) på axeln? Efter det gick självförtroendet upp och det vanliga kacklandet till högre volymer.
     Rösta bort den papegojan, hon är skadlig för Sverige.

 150. Politiska kommissarier är ett otyg. De har börjat samlas inom SVT och kommer från olika vänsterhatsajter som Aftonbladet och Rättviseförmedlingen. Det var ett otyg i kommunistländerna och är ett otyg i Sverige.

 151. ”Det ÄR också Anmärkningsvärt att SVT tar sej Friheten att Utöva PÅtRYCKNINGAR på andra Medieaktörer….

  Ja i allra högsta GRAD..!

  jA exakt va fn tror dom, att dom ÄR del av Konstitutinsutskottet eller…?

  Det finns otroligt många som inte behärskar WEBBEN men betalar licens, och det ÄR dom Skattebetalarna som skall Ha full INFO om vad pengarna går i detta fallet till 9 000 Främlingar..!

  Ännu en Gång förnedrar SVT de Licensbetalare som byggt hela Skiten gm Skatt o Licens,..!

  Håll BABBLAN och gör Ert JOBB..!

 152. O.T. Men intressant!

  Den kontroversielle liberalen Per Ahlmark som just avlidit i en ålder av 79 år, varnade redan år 2003 Sverige för islam. Idag finns ingen svensk liberal politiker som skulle uttrycka sig som Per Ahlmark.

  ”Synen på den internationella terrorismen har blivit knutpunkten i en delvis ny
  idékamp som handlar om vår civilisation. Framför allt: den tredje totalitära världsåskådningen under de senaste hundra åren har nu trätt fram med kraft och tydlighet. Efter kommunismen och nazismen ser vi hur den islamska fundamentalismen ställer liknande krav på oss. Vi ska anpassa oss till dess anspråk som inte medger invändningar, pluralism eller kompromisser” …

  Chefredaktören Dick Erixon i Samtiden.nu (SD) publicerade den här ledaren idag:

  https://samtiden.nu/2018/06/per-ahlmark-varnade-for-islamismen/

  • Lite lätt islamkritik efter terrordåden 2001 kompenserar inte för den liberale tokens massinvandringspolitik.

   • Jag har inte följt Ahlmark sedan han var ungliberal på 1960-talet. Tyckte bara att det var kul att även en dåtida liberal för 15 år sedan varnade för islam. Och notera att det var SD Samtidens chefredaktör Dick Erixon som informerade oss.

    • Det fanns en viss liberal kritik mot islamismen efter terrordåden 2001. I valrörelsen 2002 gjorde Folkpartiet sitt utspel om ”språktest för medborgarskap” och gjorde ett succéval och fick kring 12%. Dick Erixon var vad jag minns nyliberal innan han anslöt sig till SD, så han har förmodligen haft många liberala förebilder som ung. Jag tycker att islamkritik är meningslös, om den inte leder till en mer restriktiv invandringspolitik. Varken Ahlmark eller FP/L har någonsin företrätt en restriktiv invandringspolitik och kommer heller aldrig någonsin att göra det. Det var pga FP som Luciabeslutet hävdes och Sverige öppnade upp för massinvandring återigen i början på 90-talet. FP är alltså det parti som bär den största skulden för massinvandringen.

 153. Att man inte tål kritik från den allmänhet som numera är tvingade att finansiera skiten är ett bottennapp.
  Att sen utse alternativmedia för beskyllning är nåt helt annat.
  Släng er i väggen Public Service.

  • Det var Public Service tills cirka början av 70-talet när kommunisterna tog över. Sedan dess är det Private Interest Service. (Japp, de stora företagen älskar kommunism. Lydiga arbetare är mumma.)

 154. Alla ni föräldrar vet vad jag talar om när jag säger trotsåldern, det är när barnen är i en viss ålder så spelar det ingen roll om de så får en coca-cola för att äta upp en glass så ska de absolut inte göra det, för de ska trotsa så långt det bara är möjligt.
  Det allvarliga är att våra sjuklöverpolitiker uppför sig som trotsiga barn trots att deras pass uppger att de ska vara vuxna.
  Sjuklöverpolitiker erbjuds också allehanda godsaker om de stoppar importen av kriminella våltäktsmän, som till exempel färre våldtäkter, färre mord, färre inbrott, färre rån, bättre sjukvård, bättre skola, högre pension, tryggare samhälle, bättre välfärd.
  Men nu är ju sjuklöverpolitiker i trotsåldern och ska absolut inte gå med på någonting oavsett hur bra det än är för svenska folket.
  Jag skäms över att ha vuxna människor i trotsåldern som bestämmer över vårt land, barn har rätt till det, men det finns inga ursäkter för vuxna politiker att uppföra sig som småbarn.

 155. Den svensk som tror/litar på vad en politiker säger,
  kan sluta gnälla….
  Ni har röstat på detta i minst tre val….

 156. Bryr mig egentligen inte om hur folk ser ut så mycket som vad dom står för och gör. Men hur kommer det sig att Frida Mörtsell har ett utseende som gör att jag direkt kunde gissa att hon är en grundlurad vänsterliberalaktivist? Påminner om hur tjerna såg ut i Grupp 8 och i filmen Tillsammans. Finns tydligen ett vänsterliberalmode (snott från 70-talet) såväl som ett paket med åsikter dom därmed måste hålla sig till. En paketlösning tydligen?

  SDs väljare ser ut och kan vara vem som helst…

  • Måste säga emot här Sunt Bondförnuft. Att vänstern kör ad honimem när deras argument faller i bitar är alltid en (om en liten) seger. Attack av person har historiskt aldrig gett något. Kom ihåg att efter våra röster, moral och att stå upp för våra värderingar vinner så finns alla människor kvar, även de som är kontrollerade just nu. Hög moral är viktigt även personligen när man ser sig själv i spegeln på morronen.

   • Me, du har helt rätt. Ska hålla personers utseenden, även om dom ofta är typiska för den grupp dom representerar, utanför i fortsättningen. Vill inte ge meningsmotståndare möjligheten att såga relevanta argument bara för att jag inte gillar hur dom väljer att se ut…

 157. Vissa bara önskade få vara en del av metoo. Men vissa vill ingen ta i med tång ens. Batikhäxa.

  • Fr.o.m 1 Jan 2019 läggs det på en skatt på 1600:- per år, varken du vill eller inte, (om du inte är nolltaxerad)

   • Ett par betalar idag cirka 2400 kr per år. Från den 1 Jan 2019 blir det 1600 kr x 2 = 3200 kr. En höjning med 800 kr. Och det gäller ungefär hälften av alla hushåll förutom alla utlänningar som har försörjnings-stöd och alla äldre utlänningar. Dom slipper den nya skatten. Åter igen lägger 7-klöverns politiker på extra skatter som i huvudsak drabbar infödda svenskar. En skatt som många utlänningar befrias från. Detta är ett bevis på att 7-klöverns politiker åter diskriminerar infödda hederliga svenskar (med svenska rötter) och ger onödiga förmåner till hitresta tärande migranter. Fy [email protected] för 7-klöverns politiker.
    /CC

    • Ja och har du 2 hemmaboendes barn som jobbar och som inte kan flytta hemmifrån p.g.a det finns inga lägenheter, då blir det 4×1600:- = 6400:-

    • Ironi-inlägg saltat med sanning och lite humor:

     Räknas jag som utlänning om mitt familjeträd går tillbaka till innan Kalmarunionen eller inte ?

     Enligt mitt familjeträd skapade mina förfäder/mödrar allt välstånd i 500 år tills kommunen tvångs-stal allt (kan ej det fina juridiska ordet) i början av 1950-talet. Jag kanske kan räknas som norsk ”inflyttad” ?

     Kalmarunionen löstes upp runt 1450 nånstans så kanske har jag en chans.

     Mina förfäder ägde på papper och praktiskt min numera kallad ”kommun” efter stölden.

     ”Hjälpa stackars immigrant ? Lägga peng i burk ?”

   • Jag ser hellre att alla dessa politiker och deras lakejer i form av byråkrater som har förstört Västeuropa enkelt talat inte har någon talan längre, fråntas alla sina privilegier och står på gatan. Då blir det
    även frigivning av Tommy Robinson.
    Frys deras löner !

 158. Tvångsfinansierad media enligt nordkoreansk modell, svt sverige. Ser väldigt mörkt ut för sveriges demokratiska samhälle.

 159. Samhällsnytt, se det enbart som en fjäder i hatten, Stasi TV börjar bli oroliga, men TV- skatten kommer vi inte ifrån.

  • I Frankrike och UK är detta sedan länge infört, om du kan styrka att du betalar i ett EU-land så betalar du inte i fler.
   En del kan komma undan med detta men det gäller inte många förövrigt så kan man överklaga ju fler som gör det ,ju mer jobb för myndigheterna, sedan kan man överklaga beslutet igen………….

 160. Det är klart att SVT är arga på Samhällsnytt. Definitivt att man trampat på en öm tå.
  Förmodligen har SVT sina strategiska beslut att tysta ner detta riksdagsbeslut med tanke på impopuläriteten hos svenska folket. Och då gillar man inte att Samhällsnytt sätter lampan på SVT’s medvetna val att ligga lågt i detta ämne.

  • Ironi igen:
   Samhällsnytt trampar ju på den fina gratismaten till alla stackars kommunister. Så kan vi ju inte ha det. Lilla kommunistjournalisten vill ju äta kakan men inte ge tillbaka. Lilla kommunistjournalisten blir ju ledsen då. Stackars lilla prostituerade får ju inte chansen att fritt sprida sina lögner och inte göra någon verklig (o)nytta längre.

   Stackars kommunistjournalisten blir ju en ”utsatt grupp” då, och då ”måste” stora staten hjälpa för jag kan ju inte tänka eller göra något själv. Det blir ju så synd om mig.

 161. Mörtsell är en klockren vänsterextremist som ägnar sig åt politisk aktivism under täckmanteln av våran påstått oberoende och neutrala ”public service”. SVT/SR måste omedelbart läggas ned och byggas upp från grunden igen med minimal finansiering. Två nyhetsprogram tillsammans med lokalnyheter om dagen bör räcka och då ska de faktiskt vara politiskt oberoende på riktigt. SVT/SR handlar om ett gäng politiskt korrekta vänsterliberaler/vänsterextremister som endast anställer andra politiskt korrekta vänsterliberaler/vänsterextremister och innan man fullt förståeligt upprörs över den sittande regeringen så bör man man även betänka att regeringen Reinfeldt satt i två hela mandatperioder, där man inte gjorde ett p*ss åt det politiskt vinklade haveriet på public service.

 162. Ja, nästan skrattretande. Dom kanske ska städa framför egen dörr först. HUR MÅNGA GÅNGER far dom med dold agenda och falska inslag? Bedrövligt att PUBLIC SERVICE (?) belamras (infiltreras?) av vänsterhäng och det ska passera i tysthet. Även Morgan Johansssons agenda mot de små nyhetsaktörena är ett bevis på detta. Det demokratiska Sverige 2018….

 163. ”Frida Mörtsell var, innan hon tillträdde som kommunikationschef på SVT,
  projektledare på den vänsterradikala och identitetspolitiska
  rekryteringsorganisationen Rättviseförmedlingen”

  Förvånande… inte.

  • Dessa personer på ledande positioner
   i samtliga statliga verk måste entledigas när SD får mandat.
   Den 1 Sept 2018.

   • Det är otäckt med denna nätverksrekrytering till statliga och andra offentliga anställningar.

    Det räcker med att t.ex. en person från nätverket nästlat in sig som t.ex. mellanchef så kompisrekryterar denne från poolen av gelikar. Det är verklighet i dagens Sverige.

  • Du tog orden ur min mun, det var min första tanke när jag såg bilden på det. Samma agenda har hon ju också.

  • Tror svt vill ha lönen via vår skatt för att när de är ett fullfjädrat propaganda verk så vill bara ett fåtal betala licens.

 164. Vad har hon för ”mandat” att kräva detta av Samhällsnytt?

  Kanske är dags då för henne att kliva av sin post och lämna över till någon med ”rätt” hudfärg/etnicitet!

 165. Min gamla mamma fick information av mig när det gällde ”amnestin” hon hade aktivt sökt information via public service men fick ingen, är det detta jag ska betala skatt för?

 166. Prognoser inför valet i all ära. De är bra att de görs. Men vi har ett stort hot som vi måste ta på fullaste allvar och det är fusk vid räknandet av röster. Det finns en mängd anledningar att personer som räknar röster i diverse valstugor i Sverige under valdagen gömmer undan röster som läggs på SD. En mängd rösträknare har inte sin politiska förankring hos SD och de kan mycket väl strunta i att räkna röster som läggs på SD eller gömma undan röster. Det här är ett riktigt allvarligt hot och vi måste göra något åt detta. Annars kommer vi sitta med en socialdemokratisk regering när rösterna är räknade.

  • SD borde ha minst en medlem per valstuga (i Rinkeby och liknande ställen är det bäst att vara ett 50-tal och ha med sig vakter och utländska media för att se till att inte våldvänstern och löfven samt mp är där och knycker valsedlar som vanligt…

 167. Löfvens socialdemokratiska propaganda ministerium jobbar hårt på att styra upp SVT och andra media inför valet.

  Undra om hen löfven läser böcker under sommaren (eller lyssnar på talböcker), 1984 kanske för att hämta inspiration, kanske lite historieböcker om stasis uppbyggnad…

 168. Skickade precis nedan till SVT (tog bort personlig email o dyl).

  From: *** 9 June 2018 9:53 PM
  To
  [email protected]
  Sent

  Hej Svt,

  Då ni fortsatt inte ger möjlighet till Sveriges invånare att interagera via chat eller kommentarsfält så använder jag mig fortsatt
  av er väl gömda epostadress istället.

  Min fråga är, var kan jag (om det finns) hitta ett publikt öppet svar till ert agerande angående nedan länkade artikel ?
  Efter sökande hittar jag inget, men det kan ju såklart finnas och jag kan ha sökt på fel termer.

  Jag finner dock inte något officiellt svar vilket om jag förstår det korrekt är er legala skyldighet att redovisa.

  Jag kan ha förtått reglerna fel. Om så kan ni peka mig mot vad som gäller för public service i detta fallet ?

  Länk till artikeln:
  https://samnytt.se/svt-rasande-over-samhallsnytts-rapportering-kraver-att-artikel-censureras/

  Tack,
  Svensk medborgare

  • Fick ett svar (jo det är faktiskt sant).

   Något funkar tydligen fortfarande hos SVT. Kudos för att jag fick ett svar om inget annat. Räknade kallt med tystnad.

   Svaret med mitt namn utelämnat:

   — start mailsvar —

   Hej XXX, jag har pratat med Frida. Hon är inte någon kommunikationschef (hon är inte chef över någon alls utan en vanlig kommunikationsansvarig), och hon är inte heller rasande.

   Men det stämmer att hon skickade ett mail om att samnytts artikel om Aktuellt inte stämmer, eftersom det stod att Aktuellt inte hade ”ett ord” om amnestin (Aktuellt hade en kort rapportering om saken).

   Det hör till det vardagliga arbetet på en kommunikationsavdelning att man försöker få till en saklig rapportering om svt, och skickar mail med önskan om rättelser i det fall man hittar sakfel. Så det var en helt vardaglig handling, utan någon ilska – och inte från en chef utan från en vanlig anställd.
   Hälsningar,
   Marie

   / SVT Kontakt /

   — slut mailsvar —

   Kommentarer/tankar ?
   Personligen förvånad att jag inte fick total tystnad som svar. Brukar aldrig få svar om något som är ”icke komfortabelt” som PK-människorna säger. 😉

 169. Det är ju så här att Samhällsnytt alltmer axlar nyhetsdrakarnas roll som maktens granskare. Och msm själva har blivit en del av makten.
  De är arga att någon vågar påvisa denna förändring och försöker nu själva att med hjälp av jantelagen trycka tillbaka den som fyller deras position de lämnat bakom sig. Men de vet att detta slag är förlorat och varje attack på Samhällsnytt blir ytterligare en spik i sin egen kista.

  • T.o.m. jag som är född på 70-talet har skakat av jantelagen. Tack till mina föräldrar för det. Kärlek till dem alltid.

   • De flesta läsare här är människor som vågar tänka själv och dra egna slutsatser. Kan man säga att Samnytt är delaren mellan de som befriat sig från jantelagen och de som fortfarande kan luras och skrämmas tillbaka in i PK-hörnet?

 170. Det är uppenbart att Svt’s kommunikationschef Frida Mörtsell har problem med att läsa en skriven text.Läsa innantill. Frida Mörtsell ser vad hon vill se (dvs fördom ) inte vad som faktiskt står i texten.Det är ett vanligt fel hos PK journalister.

  • Nu tycker jag iofs inte att man ska generalisera när det gäller ”fördomar”. En s k ”fördom” är oftast resultatet av många människors samlade erfarenheter, exv när det gäller invandring.

   Människor som är emot globalismen ska istället vårda sina fördomar.

   • Rätt. Utan fördomar skulle vi inte kunna orientera oss i tillvaron. När jag ser en buse komma emot mig gör jag en kringgående rörelse. Den styrs av min fördom mot busar.

 171. SVT (Svinaktigt Vilseledande TV)

  …ERKÄNNER alltså att dom läser Samhällsnytt…;)…

  Bra – SVT är i gott sällskap. Fler och fler läser Samhällsnytt.

  Förresten. Den oförskämda vänsterfeministen kan gott hjälpa till och donera, nu när hen erkänner att hen är här inne och läser.

  Seså, SVT. Donera nu. Sätt in en hacka på BANKGIRO: 502-1001.

 172. Hahaha…. Svt’s kommunikationschef (en vänsteraktivist) vill att Samnytt artikeln skall korrigeras (dvs censureras ). Tänk att ränderna aldrig går ur vänstern.SVT skall inte tjuvläsa Samnytt.DONERA. Samnytt är en garanti för ett varierat medialandskap.I motsats till en PK monolitisk mediakultur.

  • Just det. SVT vältrar sig i pengar som man tvångskonfiskerat från folket.

   De kan gott DONERA och inte vara här och tjuvläsa på vår bekostnad.

 173. Sverige har blivit ett land i EU som ”kompisarna” mer och mer fjärmar sig från.
  Senast Österrike.
  Enda som ”hyllar oss” är ”Mutti_Merkel” för att en ”nyttig idiot” tar ”hela EU:s ansvar d.v.s. i huvudsak Tysklands.

  Så är det i politiken. Att komma från löneförhandlingar till politik är ett ”jättehopp”. Inte en enda beröringspunkt.

  Men inte nog ”med den banala godheten, den som inte tar hänsyn till konsekvenserna” (Ann Heberlein).

  Regeringen sitter på en ”krutdurk” EKONOMIN.
  ”Går som tåget”, bara det att ingen vet vart eller slutstation.
  Ett djärvt påstående: Rakt ner i avgrunden.

  Varför?
  Nyckelparametrarna pekar brant nedåt.
  Att det ekonomiska ”etablissemanget” inte vill ta i frågan är naturligt.
  Den påverkar ju deras jobb.

  Så det blir sannolikt som det berömda:
  RAKT IN I KAKLET
  Hårdlandning.

  På med hängslen och livrem!

 174. Frida Mörtsell (med den typiska vänsterluggen, hmm ursäkta) lever förmodligen i sin egen lilla bubbla och inte har vetskap om att det faktiskt finns medborgare i vårt land, som inte äger en dator – och heller inte har råd att prenumerera på en dagstidning! Enda möjligheten för dem att ta del av nyheter är genom sin TV.
  Att då undanhålla dem en såpass viktig nyhet, som detta rättsvidriga regerings-/riksdagsbeslut är – ett ”undantagstillstånd” för en massa illegala invällare – och som vi alla dessutom genom höga skatter ska vara med att finansiera, är SKANDAL!
  Ett av villkoren för SVT:s sändningstillstånd är 8 §, där det bl.a. står:
  ”SVT ska (SKA! alltså inte bör) förmedla nyheter, stimulera till debatt, kommentera och belysa händelser och skeenden och därvid ge den allsidiga information som medborgare behöver för att vara orienterade och ta ställning i samhälls- och kulturfrågor.”
  ”Ett hot mot demokratin”, som Löfven hasplar ur sig titt som tätt är inte minst den mörkläggning som vänstergalna Public Service och övrig MSM sysslar med sedan årtionden tillbaka.
  DET OM NÅGOT är ett hot mot demokratin!!

  • Vi har dessutom 6 partier till som nickar bifall till denna vidriga politisering av SVT. SD har efter viss eftertanke omvärderat frågan om SVT/SR existens.Det är endast med SD s mandat vi kan göra förändring av den svårt vänster politiserade stats media.

 175. Varför får jag en klarröd och ultragrön feminist känsla när man tittar på personen ifråga?
  Kunde inte vara tydligare än så.

  SD 2018

 176. Det var någon som, för en tid sedan, fick frågan om hur SVT/SR skulle kunna reformeras. Svaret: ”Det går inte, marxismen sitter ingrodd i väggarna”.

   • Dom vandrade in från en förbipasserande FNL-demonstration (dvs en kommunistdemonstration, för dom som inte levde på den tiden)

 177. SVT=DDRtv selekterar hela tiden i god PK anda. Det vet alla.
  Men nu vill man att andra skall censurera, därför att de begär det.
  Glöm det.

 178. Det märks att Helin styr SVT. Vi alla väntar på att han ska ge Virtanen en livslång anställning.

 179. Wolodarski är en av de jag vill se sitta på de anklagades bänk framöver. En man som ställt till så mycken skada för detta land med sina fake.news.

  • De förstår inte bättre, vi måste svälta ut dem !
   Köp inte tryck inte på deras blaskor och titta inte på SVT.

    • Jag ser aldrig någon som köper deras blaskor , tyvärr många som fortfarande ”sover” framför SVT.

     • Biljonärerna på slaskpressen får tyvärr fortfarande statligt presstöd, vilket tvångskonfiskeras av skattebetalarna. Dom får in tillräckligt för att kunna fortsätta med sin folkmordspropaganda.

  • Alex Schulman är en person som jag kallar ”eljest”. Ett norrlänsk utryck för en person som är lite egen och kanske inte riktigt har alla gafflar på rätt ställe. Men han är kompis med hela mediaklicken i Sverige. Det är så man får jobb om man inte har mutta. Då är det en annan femma. Om man ska tro på meeto.

  • Alex Schulman är en tragisk pajas, som lever i en overklig verklighet. Dessa egotrippade ”journalisters” klubb för invärtes beundran har tack och lov passerat ”Bäst före”-datum. Nya tider är på gång, pendeln har svängt och herr Schulman är snart bortglömd och förlorad. Den 9:de september blir sista spiken i kistan för mången pellejöns ”journalist”.

 180. Har den svenska befolkningen insett att de som kommer in i landet är uteslutande män. Hur klarar sig alla de kvinnor och barn i hemlandet? De är desertörer varenda en av dem, sånt som man tidigare fick fängelse för i Sverige. Men dessa män ses som hjältar, fy fan säger jag. Och sånt finns det svenska medborgare som hedrar, framför allt sossar och miljönissar. Men samtidigt låter de påverka att Putin kommer att angripa Sverige. Är det någon som får ihop det.

  • Varför kommer det uteslutande unga män? Jo, för att det finns för många dumma blondiner i detta land och för många män som saknar heder och inte hindrar att deras döttrar går med dessa unga muslimer!

  • Enligt senaste undersökningen är ”bara” 98% av de ensamkommande spädbarnen män i vapenför ålder. Detta sker helt säkert bara av en slump och är säkert inget våra globalistiska överherrar sedan länge har planerat.

 181. Scrolla upp och titta på ansiktet till vänster. Vad är det ni ser…?

  Jag ser en infantil könsinkvoterad nolla som gått igenom ett utbildningssystem som hamrat in det förvirrade budskapet ”alla människors lika värde” i pannbenet på henne. Ett budskap som i Sverige numera betyder alla världens människors rätt till Sveriges välfärdssystem.

  Fy fan!! Nu fick jag migrän…..

  • Äh, många skulle äta maskar för att bli makthavare. Ideologierna är tunna som vatten. När det gäller att framhäva sig själv och bli någon viktig person. De viktiga arbetar inom vården eller är kuggar i samhället. Frida Mörtsell behövs egentligen inte. Hon kan ersättas med en robot som är programmerad PK. Kolla hennes klippning och outfit. Den har hon skaffat för att verka feminist och inne. Snälla gud hjälp oss från dessa plastmänniskor.

 182. Var har Morgan Johansson tagit vägen? Till skillnad mot dessa pajasar så dyker Trump upp alltjämt för att leverera en dagsaktuell situation. Våra egna företrädare gömmer sig alltjämt och när de dyker upp för att ge ett utlåtande får man söka reda på skämskudden. Vilken skillnad på statschefer, Humle och Dumle.

 183. De är som Kinas kommunistregim. De vill ha kontroll över vad andra skriver om dem. Så att de kan fortsätta sitt monopol på sanningen. SVT och SR är Kina i ett nötskal. Total indoktrinering och karaktärsmord som medel.

 184. SVT anställer en DN-skadad kommunistisk feminist från Södermalm för jobbet som kommunikationschef. Bra jobbat. Oerhört exotiskt och nyskapande. – Sådant ökar ju verkligen mångkulturen inom koncernen.

  • Herre min skapare… Vi MÅSTE lämna detta gräsliga EU. Jag kräver en beslutande folkomröstning ang. SWEXIT.

  • Är det någon som är förvånad…Astrid Lindgren böcker censurerades och Tintin….att ifrågasätta en ”viss” fråga sätter folk i fängelse i Tyskland.
   Du får diskutera och ifrågasätta allt utom det, nu ser den ”utvalda” eliten att det fungerade så nu utökas censuren och kontrollen över hur vi skall tänka…ett samhälle som får forna marxist-öst att blekna…..allt detta för vi är fega och hjärntvättade med lögner.

   • På tal om han KEPS iraniern som Tafsade på Tin Tin …
    Syns el hörs inte Offentligt på vilken Position har dom placerat honom i smyg…
    Hos ABK tro…??

 185. Finns det inga möjligheter att påbörja en process för att lägga ner SVT. Typ en lobbyverksamhet genom namninsamling eller liknande. Bara en tanke…

    • Problemet är att många, de flesta, anser att de är trovärdiga och får i princip alla sina nyheter från dessa. De bildar hela sin världsbild på vad SVT visar dem.

     Hjärntvätt.

     • Svenskarna är världens i särklass dummaste folk, hur mycket fler bevis behövs? SVT-terroristernas agenda är glasklar!

    • Men om de flesta röstberättigade får sin enda information från dessa medier känns det väl lite riskabelt att bara låta dem opåtalat fortsätta år efter år?

 186. En fullt relevant fråga. Varför belyser inte public service nyheten som verkligen är av allmänt intresse. Som är så viktigt när de hänger folk offentligt som sagt något som inte är pk. Nu gräver man ner en nyhet som svenska folket faktiskt blir drabbad av. Speciellt flickor på gymnasiet som tvingas umgås med vuxna män med en kultur som inte sätter kvinnan på pidestal.. Varför är det så viktigt att peka på mångfald när public service i sin enfald bara har en enda gemensam åsikt i denna fråga. Vi är måste att ta från övrig välfärd för att bekosta detta.
  Är det inte dags att sluta vara politisk på SVT? Ni gör bara bara folk ännu mer förbannade.

  • För att Public Service är så lång ifrån konsekvensneutrala man kan komma – den saklighet och opartiskhet man talar så varmt om försvann för längesen, om det nu ens någonsin har funnits någon.

 187. SVT försöker popularisera nyheterna med ”nyheter” som oftast är helt triviala och saknar relevans för förståelse av samhället eller dess utveckling. ”Rock kollo för unga tjejer” är ett utmärkt exempel på detta. Vad SVT behöver och vad som borde krävas av dem är ett verkligt seriöst nyhets program. Det kanske inte får så många tittare, men det vore viktigt för nationen och för kvaliteten på samhällsdebatten. Program där verkliga experter får komma till tals och där slentrian-producerade politiker debatter inte uppfyller minimikraven.

 188. Fräken Mörtsell (ja, jag vet att du läser här i och med att du försökt påtala att SamNytt ska ta bort eller till o med censurera en artikel… så ja… du sitter här o läser…)

  Så fröken Mörtsell… kan du tala om för mig varför ni på SVT inte har en endaste artikel om hur vår FD statsminister tycker att det är en bra grej att mammor ska ta över polisens arbete?? Läs mer här: http://katerinamagasin.se/vill-du-ha-mammor-pa-stan-fredrik-far-du-nog-se-till-att-bevapna-oss-forst/

  • Eller varför inte ett inslag om hur LO dribblar med medlemmarnas pengar i Italien säljer fastigheter värda 140 mille för 4 mille
   Och sanningsvittnet Vanja Lundin vägrar som vanligt att svara på frågor.

 189. Det som retar mig mest är inte att programinslaget saknas utan idiotförklaringen av svenskarna. Man tycks på allvar tro att om ett inlägg inte visas så förstår inte folket vad det är som pågår. Nämligen framtida röstfiske främst för vänsterblocket.
  Mörtsell ingår nu i den skara jag inte skulle hjälpa om hon låg i en isvak och skrek.

 190. Vi kan väl torrt och kort konstatera att Public Service inte alls är opartiska och sakliga, detta är bara att acceptera, och det här exemplet visar med all tydlighet att alternativ media idag är viktigare än någonsin.

  • Tror inte du är ensam om det du konstaterat. Har lite svårt att förstå vad de är ute efter egentligen? När man frivilligt vill se ut som en cirkusclown samtidigt som hon tror sig kunna befalla över hur andra skall tycka uppfattar jag det som en utmaning mot oliktänkande. Mörstsell kommer att bli utmanad framöver så det räcker för henne tror jag. Antingen kommer svenska folket att klippa henne i det kommande inbördeskriget eller så kommer muslimerna förkorta hennes tillvaro då de inte tillåter sådana kvinnor.

 191. Mörtsell ända upp i baken, vilken äcklig PK-häxa! Såg bild på fjollan och förstod direkt att PK killade henne över hela kroppnen – just det, HELA!!

 192. Det verkar inte som man vill skylta med detta beslut, även de som medverkat till detta fatalt felaktiga beslutet, är inte dummare än att de fattar att det inte är ett bra beslut, det som är svårt att fatta, är vad som driver dom att göra så här.

 193. Usch, jag är en hemsk människa… och utan att ha läst alla kommentarer…

  *Att se bilden på Frida Mörtsell så är hon stöpt i FI*s typiska form… Hade hon suttit på en buss hade jag kunnat sätta ett stort fett kryss i hennes panna som säger FI (eller MP)….
  *
  Ja, jag vet.. man ska inte döma folk efter utseende… men ibland gör folk det alldeles för lätt….!!
  *
  (Och nej, jag är inte skaparens mest vackraste varelse heller (snarare jag är resultatet när skaparen nös!!)

 194. Om man ska sparka på andra, bör man ha rejält på fötterna själv. Att angripa Samhällsnytt i rent vredesmod och sedan inte ens veta vad Samhällsnytt faktiskt skrev, är ofantligt lågt och mycket amatörmässigt.

  De här vänstermediamänniskorna är mer att likna vid känslostyrda politiska aktivister, än professionella neutrala
  och beroende företrädare och representanter för svensk – snart skattefinansierad – public service.

  Om sådana individer som lågt-men-hårt-sparkande Mörtsell och hennes likasinnade ska kunna fortsätta att verka som vänsterindoktrinerande politiska aktivister, bör de uppmanas att lämna SVT och SR.

  Våra skattemedel ska aldrig bekosta de här vänsterelementens feta löner. Sverige, landet där påtagligt många av landets journalister varken är minsta bevandrade i begreppet lexikalitet/det skrivna ordets faktiska betydelse.

  Skriker man rasism om det som är grundläggande kunskaper i nationalekonomi, eller som här, dundra loss och anklaga, fast Mörtell inte ens läst ordagrant vad Samhällsnytt faktiskt skrev. Ska man kritisera artikeln, bör man också ha läst vad man också kritiserar – i detalj. Allt annat är rent vansinne och ett logiskt självmål.

  • ”Om man ska sparka på andra, bör man ha rejält på fötterna själv” – haha, den var bra!
   En sån här uschlig, ”von oben”-figur kör väl bara med pungsparkar.

   • Tackar. Ja, anfall är bästa försvar – om man underskattar sina opponenter. Något Mörtsellskan också gör. Hon och hennes kollegor gör sig mer märkvärdiga än vad de är.

    Och de har absolut inget konkret att komma med. Bara ordbajseri och nonsenssnack. De går igång på sina egna titlar och försöker skrämma andra till tystnad genom en självhävdad pondus.

    Så låt oss se till att de här DDR-människorna får se sig om efter andra sysselsättningar framöver. Vi ska aldrig avlöna de här individerna med våra skattepengar.

    Jag skulle hellre köpa fem ton kattsand till hemlösa katter, än att bekosta en enda Risifrutti till Mörtsell eller hennes medarbetare – om de ställer sig bakom henne här.

 195. Du kan vara lugn. Vi som medborgare i Sverige granskar media och drar våra slutsatser. Att SVT vinklar som en häst skenar har varit tydligt åtminstone sedan 1980.

 196. OT: Intressant med Trumps handelspolitik. Han föreslog G7 att alla tullar, handelshinder och statsstöd till exportföretag ska avskaffas rakt av. Annars hotar han införa höga importtullar på stål, bilar och jordbruksprodukter.

  Sverige ligger illa till där. Varje svensk bonde gör ju miljonförluster varje år hela livet och är totalt beroende av 80 miljarder kr eller så om året i bidrag samt skyddas av förbud mot import av bra billig mat för att hålla matpriserna så höga som möjligt. I fri konkurrens läggs precis allt jordbruk i Sverige ned, och matpriserna halveras. Svensk stålindustri klarar sig nog för de har hög förädlingsgrad, pris per kg är inte helt avgörande. Men bilindustrin kan ligga illa till. Sverige exporterar fordon för 185 miljarder kr/år även nu efter att biltillverkningen halverats sedan tio år. Resten kan snart komma att flytta ut för att slippa tullar.

   • Som han sade inför valet:
    ”- I have been greedy! All my life I have taken. Take take take! Now, I will be greedy for YOU the American people! I will take for you, I will win for you, we are going to win win win!”

    Trump bryr sig inte om pengar för egen del längre. Han har växt ifrån det nu och har som mål att gå till historien som USA:s bäste president (sedan grundarna) och en historisk statsman. Att hans anseende är mycket mycket viktigt för honom är uppenbart.

   • Vill tillägga att internationella handelsavtal är världens i särklass största förhandling. Det är meningen med livet för Donald Trump att vinna den förhandlingen. Allt han har gjort i sitt liv har förberett honom för detta. Ekonomiska förhandlingar passar honom ännu bättre än militära, som i Nordkorea.

    Så ett litet exportberoende land som Sverige ligger illa till. Om EU enas om ett handelsavtal med EU så lär inte svensk stål- och bilindustri och jordbruk stå högt på prioriteringslistan i Bryssel. Troligare är att EU inte klarar av att hålla en enad linje. De som gör en egen deal med Trump först får bäst villkor. Och det lär inte vara den svenska regeringen. Att köpa patriot för 10 miljarder kronor, utan några luftvärnsraketer som kostar 50 miljoner kronor styck, tyder inte på någon skicklig svensk förhandlingsförmåga gentemot USA. Vi lär få se en lång rad såna eftergifter till USA kommande 6½ åren under Trump.

    Så här resonerar Trump: Bra att Sverige gått över till att uteslutande köpa amerikanska vapensystem! Men varför importerar inte Sverige en massa amerikansk biff? Varför säljs inte lika många amerikanska som andra bilar i Sverige? Varför tvingas svenskar betala svensk moms på amerikanska produkter? Är det inte bättre att flytta verkstadsindustrin till USA där den är på den gynnsamma sidan av världens handelsavtal, och betalar bara 21% skatt istället för 45%? Det löser ju era klimatproblem. Varför har Sverige ett handelsöverskott med USA på 60 miljarder kr om året, istället för ett lika stort handelsunderskott? Som jag ser det måste Sverige öka importen från USA och minska exporten till USA med 160 miljarder kr om året för att det ska bli rättvist. Ni menar ju att handelsunderskott är lika bra som handelsöverskott, så var så god, vi växlar obalansen.

 197. Press och medier som behöver ekonomiskt stöd för att existera kan inte försvaras. Möjligen kan det finnas ett visst intresse av att staten har någon form av kontroll av rikstäckande media för att sprida information i kris- och krigstider. Men den form som finns idag, där alla pk medier får presstöd och med två rikstäckande tv kanaler samt ett antal rikstäckande radiokanaler som indirekt styrs av staten. Det känns kommunistiskt diktatoriskt och helt onödigt. Förr, för 40-50 år sedan var berättade o skrev press och media mer fakta. Sanningen var liksom helig från början. Men under 1970-talet ändrades journalistutbildningen. Den blev vänstervriden. Lärarna och ledningen bestod av kommunister. Och på samma sätt började TV och radio förändras. Till en början var det bara några få journalister som vinklade och vred på sanningen. Men med tiden blev dessa vänstersocialister allt fler inom medierna. Och under senaste 10-20 åren har alla pk medier, inklusive SVT/SR, Expressen, GT, GP. Aftonbladet .. helt tagits över av extrema vänsterliberaler som medvetet ljuger, vinklar och vrider på sanningen. Och det märkliga är att under samma tidsperiod, dock med några års fördröjning, har politikerna anpassat sig och ändrat politiken åt vänster. Stora delar av den asyl- och invandringspolitik som moderaterna, centerpartiet och liberalerna idag bedriver är samma politik som vänsterpartiet och miljöpartiet hade för 15-20 år sedan. Hela det politiska blocket har idag till stora delar en socialistisk asyl- och invandringspolitik. En politik som bygger på snyftkänslor och lögner. En politik som passar väl med vad pk medierna ljuger om. Fakta, förnuft och sanning är som bortblåst idag. Endast SD för en politik som bygger på fakta och sanning. Ta t.ex. dessa 9000 bluffande vuxna afghanska männen som fått tillstånd att stanna här och dessutom gå i skola med svenska barn. Hur [email protected] i h-vete tänker politikerna som röstade för förslaget? Och dessutom ljuger dom och påstår att detta skulle kosta oss skattebetalare 2,9-3 miljarder kr. Sanningen är att totalkostanden för detta beslut hamnar på runt 9 miljarder kr per år. Och det är en kostnad som kommer att finnas kvar i många år framöver. Varför finns det inte en enda pk journalist som på riktigt granskar och gräver fram fakta. Jag som vanlig medborgare kan med lätthet räkna ut och förstå att detta beslut är galet och förstå att politiker och pk medier medvetet ljuger. Endast SD verkar vara förnuftiga och dugliga att regera vårt land. Så därför kommer jag att rösta på SD i höstens val. Och jag hoppas att många fler röstar på SD. SD är nog vår enda (och kanske sista) chans till att få en bättre framtid, rädda vår välfärd och framtid. Höstens val är ett ödesval. Ska Sverige överleva eller inte. Endast SD kan och vill rädda oss. /CC

  • Alla som är för invandringen borde skänka sin lön till staten. Då får vi se hur det är med den saken. Då försvinner nog välviljan.

 198. Att inte Mörtsell flyttar till Nordkorea, där är allt bättre. Liksom precis som hon vill ha det, ingen kritik alls på media eller ledning. Jag kan jättegärna betala flyget om hon ska flytta, men som vanligt mycket gnäll för att man inte får som man vill. Det är som att ha en 5 åring framför godishyllorna, undrar när Mörtsell ska bli äldre än 5 år ?

 199. Wolodarski är en rik människa. Han tror kanske på det han säger/skriver. Men jag är övertygad om att han inte har en enda susning om hur illa ställt det är för våra äldre och speciellt för 1,2 miljoner fattiga äldre. De åsikter som han fört fram är åsikter som raserar vår välfärd och förstör vår trygghet. Wolodarski må ha vilken övertygelse han vill men fakta är att de åsikter som han företräder innebär att det blir mer pengar till utlänningar och tärande migranter och mindre pengar till våra sjuka och fattiga svenska medborgare. Jag tror att det är så att Wolodarski inte kan sätta sig in i hur vanligt folk har det. En liten försämring för vanligt folk innebär fattigdom och elände. Många äldre tar idag livet av sig. Deras pensioner är idag så låga att det ibland inte går att överleva på.. Samtidigt som asyl- och invandringspolitiken och dess alla kringverksamheter får kosta hur mycket som helst. Jag har sett att totalt kostar den cirka 300 miljarder kr per år. År efter år efter år. Och om dessa pengar istället användes för att förbättra villkoren för våra äldre och sjuka så skulle vi kunna rädda livet på många tusentals. Varje år dör idag runt 15 000 äldre p.g.a. undernäring och svält. Varje år dör flera tusen cancersjuka som nekas operation i tid. Det fattas pengar påstår 7-klöverns politiker. Och 7-klöverns asyl- och invandringspoliti är en politik som Wolodarski till stora delar hyllar och eldar på. Så om Wolodarski får som han vill så kommer det att tas ännu mer pengar från våra äldres pensioner och från cancersjukvården för att bekosta fler bidragstärande och kriminella migranter… då kanske det dör 30 000 äldre per år p.g.a. undernäring och svält. Nej, det finns så många pk människor på höga poster som inte har en susning om hur vanligt folk har det idag. Det är idag en jättestor konflikt och skillnad mellan vanligt folks åsikter och de som bestämmer inom pk medier och inom 7-klöverns partier. PK människorna förstår inte vanligt folk och det är nog det allra värsta. Vårt land kommer att fortsätta slitas sönder, d.v.s. om 7-klöverns politiker och pk medierna får fortsätta med sin indoktrinerande pk politik. /CC

  • En god analys, liksom din förra kommentar!
   Ett litet tips bara – avdela gärna texten i stycken som gör den mer lättläst då, särskilt för personer med lässvårigheter : ).

   • Du tänker på att många vänstertroll är inne här…? Bra tänkt, de om några måste förstå det som skrivs.

  • Wolodarski inte kan sätta sig in i hur vanligt folk har det? Snarare är det väl så att han skiter hur de har det.

  • Det var nog ingen slump att det här ärendet skulle behandlas på samma dag som domen mot Akilov. Ville förmodligen att vi skulle intressera oss för domen mot honom och bortse från de 9000 unga männen, som borde ha utvisats. Det gäller att mörka kostnaderna för den onödiga och dyra invandringen. Tar eländet aldrig slut i det här landet. Det är stölder, våldtäkter
   och mord var och varannan dag. Nu måste det bli stopp på eländet i det här
   landet.

 200. SVT tror att Sverige är DDR 2.0. De borde byta namn till Pravda. Fast dagens Pravda är nog mer sanningsenlig än SVT numera….

 201. Undrar om den här PK-fian kontaktar DN’s TV-krönikör, Johan Croneman, om han skrivit något som inte är helt positivt till SVT Aktuellt…?

  Kontaktar man DN och begär att Croneman skall ”korrigera” sin recension av SVT Aktuellt…?

  Förmodligen inte.

  Då kan man fråga sig VARFÖR Samhällsnytt, och andra Alternativ-media skulle bry sig om PK-fians åsikter.

  Det finns ingen som helst anledning att Samhällsnytt skulle bry som om vad en politisk politruk på SVT tycker.

  • Se det istället så här:
   SVT, en jätteaktörer som i början hade monopol på tv-sända program, ger sig i diskussion med en alternativ sajt som Samhällsnytt som publicerat något SVT ogillar, och ber dem ta bort detta ur artikeln. I min värld betyder det att SVT erkänner Samhällsnytt som en aktör att räkna med.

   Vi ser samma fenomen när det gäller SD och Åkesson. Man erkänner öppet, eller lite mer dolt, att Sveriges nästa statsminister kan heta Jimmie Åkesson. De goda krafterna är på väg att vinna. Det vet SVT och darrar som asplöv inför nästa års uppgörelse om skattebetald tv…

   • Visst är det ett erkännande att SVT inser att Samhällsnytt och övriga alternativ-media är är aktörer att räkna med…:)…

    Fast det här försöket att mästra Samhällsnytt är ju enbart löjligt – i och med att de tydligen inte läst artikeln de kritiserar ordentligt.

    De närmaste 3 månaderna blir oerhört viktiga – de goda krafterna har en stor chans att få övertaget över det galna Sjupartiet.

    Valet blir avgörande om Sverige skall gå att reparera.

    • Visst är det löjligt. Men det blir lätt så när värdegrunden spricker och man inte vet varken ut eller in. Man får en känsla av att etablissemanget just nu irrar runt som höns utan något att hålla sig i. I feminismens namn har de ingen tupp att hålla i vingen då tuppen halshöggs för längesen…

     • Du har så rätt. Masspsykosen bland dagens vänsterfeminister är av samma slag som 90-talets babyskins. De måste få bekräftelse i en grupp, som enskilda personer är de ynkliga och rädda.

     • Fast dom är i stort utsträckning kvar i SR P1’s program Godmorgon Världen.

      Särskilt Panelen bjuder frekvent in bland annat SD-hatarna Anders Lindberg och Heidi Avellan.

      Lindberg har till exempel flera gånger fått kalla SD ”rasistiskt” utan att programledarena reagerat.

      För övrigt är även Göran Greider ofta med. Men jag tycker faktiskt inte att han är särskilt kränkande mot SD. Mest något slags opraktiskt och idealistisk poet-typ, med rufsigt hår… och bristande förmåga till verklighetsanalys…

     • Det är samma personer gång på gång i panelen. Dras åsikter var desamma i alla avsnitt av programmet. Av den anledningen slutade jag lyssna för flera år sen. Man visste vad panelen skulle säga i aktuell fråga.

      Din beskrivning av Greider är på pricken – och rolig…

   • Det borde kanske vara så att public service borde vara som riksdagen. Får SD 25% av rösterna så ska det vara 25% SD:are på public service osv..

    • Men då blir det verkligen politisk media. Media ska var fri från partipolitisk inblandning. Men SVT och Sr måste så länge de är Public service tvingas rapportera efter reglerna i uppdraget…

     • Tanken din är god men nu är ju alla vänster på public service och det är ju långt ifrån bra

 202. Alice hälsar med citat från föregående artikel: Ett ”hot mot demokratin” och ”inte deltar i demokratiska processer”. Lustigt då att SVT uppfyller alla punkter.

 203. Dom måste vara rätt rejält korkade på SVT. Förstod hon inte att hennes mail skulle komma att andvändas här på Sammhällsnytt ?

  Förstod hon inte att hennes agerande skulle bli kontraproduktivt ??

  • Titta in på sossarnas och de övriga blindbockarnas Facebook-sidor. Kommentera kan du göra där också. Förhoppningsvis väcker du nån där.

 204. Når de begynner å syte og klage som det her, så er dere på rett vei. Røyk PK-mafian i MSM ut😎

 205. Detta visar att Samnytts artikel ”slog hårt”! Normalt sätt brukar SVT aldrig svara när Samnytt söker upp dem, nu helt plötsligt så söker SVT upp Samnytt hmhm….

  Jag misstänker att det funnits en intern diskussion på SVT angående ämnet, men ledningen valde denna väg, därefter har ”arga” medarbetare påpekat att Samnytt nämnde detta som just de tidigare varnat för.

  Samnytt är idag en viktig aktör!

 206. Den styrande regimen har den fördelen att man kan lagstifta bort saker man inte tycker om. Både lokalt och på EU nivå jobbas det på att minska yttrandefriheten och öka möjligheten till censur. Europa blir mer och mer totalitärt.

 207. Den kulan visste var den tog…;)…

  *Muahahahaha”…

  Den upprörda reaktionen på SVT’s politiska politruker visar ju att Samhällsnytts kritik är riktig…

 208. Mörtsell bekräftar ännu en gång hur aktivister ansamlas i myndigheter och media för att via den långsamma marschen genom institutionerna förändra landet i sin riktning. Vi kan förvänta oss tvingande ekonomiskt stöd till mediebranschen (utöver SR/SVT) samtidigt som den liberala makteliten tvingar de stora och privata ägarna av sociala medier vara en hemligpolis som censurerar och ställer oönskade utanför reklampengar. Yttrandefrihet och demokrati är satt under attack från globalister och vänsterliberala eliter som inte tänker släppa makten frivilligt.

 209. Det betyder ju att väldigt många följer vad som skrivs här. En till som morrar i sin lilla håla är Alex Schulman som skriver angående broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”.

  Om Sverige tas över av nationalister så kommer vi aldrig att ge upp. Alla uppgifter om att motståndet ska upphöra är falska.

  Nu undrar väl alla om Alex tänker ta till vapen mot sverigedemokrater om de vinner valet för att göra revolution. Han skriver att han inte gillar ett samhälle som uppdelat i vi och dom. Ändå pekar han ut gruppen nationalister som den lede fi. Är inte vanliga svenskar som vill ha mindre invandrare för att bibehålla säkerhet och demokrati välkomna i hans land?
  Varför delar han in folk i vi och dom och sedan hatar vi och dom? Hatar han sig själv? Kanske skulle han kika lite på sin egen tankevurpa.

 210. Att trampa på en öm tå , är ett mycket svenskt begrepp. Tack Samnytt för att ni trampade på rätt RÖD tå. Låt Public Service göra TASS o övriga propaganda organ sällskap ut ur historien.

 211. Antingen har SVT en slug baktanke med denna kritik, som de måste förstått skulle leda till ytterligare skriverier på samhällsnytt, eller så är deras intelligens så skadad av generationer i en skyddad verkstad att de inte fattar det.

 212. Som sagt var, jag tackar SVT för deras snabba reaktion angående Samnytts artikel.

  Jag vill även ännu en gång tacka SVT och kommunikationskvinnan Frida Mörtsell djupa engagemang att vara Sverigedemokraternas främsta valarbetare.

  På detta vis kan samnytts nyheter få en mycket bred spridning bland allmogen .

  Helt allvarlig i detta och inte grov ironi !!

 213. ”Den granskande mediekartellen” framstår alltmer som ett patetiskt skämt. Ett totalitärt projekt för att tysta meningsmotståndare. Visar bara på hur desperat PK-etablissemanget blivit.

 214. Välgörande och ett anständighetskrav att sd slutligen svängt i public servicefrågan och lyssnat på den folkliga närmast upprorsliknande ilskan över tillståndet hos den ”oberoende och sakliga” propagandakolossen.
  Bara denna inkvoterade feminstiska vänsteraktivist från smått osannolika samarbetspartnern Rättviseförmedlingen borde vara varningssignal nog. Att personer av hennes sort dessutom utgör en förkrossande majoritet bland de över 3 000 anställda och kostnad av drygt 7 miljarder om året är ett demokratiskt och yttrandefrihetsmässigt haveri fullt i klass med totalitärregimer.

 215. Det är mycket skräp som är anställt på SVT och SR.

  Skattefinansiering som nu är beslutat innebär en välkommen möjlighet att låta SVT och SR’s upprepade brott mot reglerna om opartiskhet i Sändningsavtalet få ekonomiska konsekvenser.

  Nuvarande Granskningsnämnd är ju ETT SKÄMT.

  Ledamöterna är HANDPLOCKADE AV MILJÖPARTIET – genom Alice Bah Kunke. Sen godpkändes förslaget av Regeringen i sin helhet.

  Det är ju GROTESKT att en granskningsnämnd som skall granska Public Service är utsedd av makthavarna i form av Regeringen.

  Självfallet skall ledamöterna i Granskningsnämnden bytas ut per omgående och utses till exempel genom lottning bland vanliga medborgare.

  Sen dras lämpligen 10 miljoner in av SVT’s budget in vid varje fällning i nämnden.

  Vid upprepade brott bör mer kraftiga ekonomiska konsekvenser fås – till exempel att 10, 20 eller 30 % konfiskeras.

  Då bör sådana här politiska politruker på SVT få annat att tänka på…

 216. Mainstream media, vill göra sig till offer …. Nu är paniken total i dom svenska mediahusen.

  Nu sitter Pk-megafonerna, dom så kallade journalisterna i TV sofforna o gråter ut sina trauman, samtidigt som normala människor våldtas, när dom ligger avsvimmade ute i Pk-samhället, som media varit delaktiga i att skapa. …..

  • Finns inget skäl att Sverige skall ge 9000 afghanska ung män utbildning. Har dom ingen skola i Afghanistan? Då är det FN som skall se till det och inte Sverige.

   • Det är väl några kåta batikhäxor dom vill ha sina sängvärmare kvar…
    9000 afganska vuxna män…
    Sveriges regering måste bestå av superidioter..

    • Det är mycket enkelt! (MP) utpressar (S) för att klara riksdagsspärren. Tokcentern kraftsamlar mot samma väljargrupp, vänsterliberal medelklass i storstad, främst kvinnor, och måste alltså hänga på för att inte riskera denna skvalpgrupp om cirka 3,5 procentenheter. För (C) skillnaden mellan 5,5% och nuvarande 8. Slutsats: För Sveriges skull ställ (MP) och (C) utanför nästa regering!!!

    • Ja och det finns ju inte jobb och bostäder och snart inte mat till dom som bor här. Var skall dom 9000 afg bo? Tränga undan bostäder för svenskarna. Jag blir så arg så jag kan inte skriva mer.

   • Men hur blir det med den dryga halvmiljonen rohingyas som rest till Pakistan sedan deras uppror mot burmeserna lett till en motreaktion? Burma vill synbarligen inte ha tillbaka den muslimska femtekolonnen och i Pakistan räknas de som tillfälliga gäster! Rohingyas kom på allvar på kant med sin värdbefolkning när de under Andra världskriget lät sig rekryteras av britterna i kampen mot japanerna. Men de ägnade sig mera åt att bränna och döda i buddhistiska områden än att bekämpa japaner. Bli inte förvånade om EU-kommissionen med Sverige som primus motor föreslår att de skall fördelas bland EU-länderna och därmed förstärka den växande islam.

 217. Här är något som public service inte belyser.

  Kvinnor i förorten har blivit några av valrörelsens nyckelpersoner.
  Men många anser sig svikna av politikerna – och målar upp en nattsvart bild av livet i förorten:
  ”– Hedersbegreppet är större än döden här. Islamister kontrollerar gatorna och indoktrinerar små barn, säger aktivisten Zeliha Dagli.”

  Zeliha Dagli är en förortsfeminist och aktivist som verkligen kämpar för kvinnor.
  SVT har totalt svikit kvinnorna i förorten. Liksom våra fina svenska partier i sjuklövern. FI borde faktiskt skämmas.

  • Fi är ett kommunistiskt och islamistiskt parti som samarbetar med de superrika globalisterna, således motsatsen till ett parti som vill värna om kvinnors rättigheter.

 218. Vem bryr sig om den kommunistiska propaganda kanalen är upprörd…
  Dom får gärna skrika sig hesa.. Skulle inte lyfta ett finger för dom…

 219. OT:
  Valet rycker närmare, snart är det dags. Socialdemokraterna kommer förlora och tappa makten, det vet alla inblandade.
  Frågan är då om de vid makten nu under den sista tiden kommer driva igenom någon sorts straffpolitik riktad mot det svenska folket? Det kan handla om ett lagförslag där man ger amnesti till alla migranter utan flyktingskäl som nu befinner sig i Italien; ett par hundra tusen åtminstone. Eller någonting liknande.
  Jag skulle bli förvånad om de inte arbetar på ett paket av sådana politiska straffpaket just nu. Förmodligen driver de igenom förslagen mitt i sommaren då många har semester.
  Är det rimligt?

  • Vet du ! Jag tror förr att JW på Ledarsidorbloggen har rätt när han säger att S packar ner på Rosenbad med sikte på reträttplatser och framtida återkomst. The Rats lives the Ship you know. Rädda vad som räddas kan. Vi , Sverige ,är ingen isolerad ö i Europa . Socialistiska partier backar över hela linjen. Jag tror att vi på gott o ont står inför ett paradigmskifte i den politiska världen.

  • Tror faktiskt inte Stefan Löfven är så dum som Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt drev igenom överenskommelsen med MP för att straffa de som röstade på SD. Nu är SD så stora så om sossarna försöker något liknande kommer sannolikt sossarnas tid som politiskt parti var slut för all framtid.

  • Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt är två helt olika personligheter.

   Allt pekar på att Reinfeldt drivs av ett psykopatiskt hat mot Sverige och vill förstöra landet.

   Inget pekar däremot på att Löfven har samma motiv.

   Problemet med Löfven är snarare att han inte har lyckats ta kontrollen över ”Världens bästa tjejgäng” som består av extrema feminister och batikhäxor och som är de som styr och ställer i Rosenbad.

   Han försökte, men misslyckades.

   Låt oss kritisera honom för detta.

   Grupptrycket i hönshuset Rosenbad blev för stort.

   Han klarade inte att stå emot galningarna från Miljöpartiet i Regeringen, och deras femtekolonnare inom hans eget parti – med sådana som Veronica Palm i spetsen.

   Därför gick han med på den galna Afganamnestin.

   Kanske hoppades han på att Centern skulle rösta nej.

   Men Tok-Annie är till och med galnare än Miljöpartiet.

   Löfvens förhoppningar kom på skam.

   • Detta att Löfven bara är en nickedocka som gör det han blivit tillsagd av ”smarta tjejgänget” har jag skrivit om ett antal gånger här på SN.
    Vad gäller hans tyckande om amnestin för afghanerna har jag ingen klar uppfattning ännu. Det beror på hur mycket ”tjejgänget” lyckats med sin hjärn-tvättning av clownen som kallas statsminister.

    • Min gissning är absolut att han är emot amnestin. Alla tecken tyder på det.

     Det verkar faktiskt som om han avsiktligt gjorde den så dålig och ologisk som det gick för att den inte skulle kunna gå igenom Riksdagen…

     Men han felbedömde hur galen 40-miljoners-Annie är.

     Nu sitter han där med denna galna amnesti som helt ramponerar trovärdigheten i hans övriga SD-följande utspel.

     Gissningsvis är han inte alls lycklig över detta…

 220. Frida Mörtsell med sina kommuniströda, blodröda läppar är en representant för det nya totalitära Sverige. Superrika globalister, kommunister och islamister har slagit sina påsar ihop och bildat en för folket och landet livsfarlig trojka.

  ”Lördagsintervju 17 – Prof. Arnstberg om förtrycket av oppositionen i Sverige och sin bok ’Priset’.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=rKas3pWySO0

  ”Lördagsintervju 12 del 2. Professor Karl-Olov Arnstberg om den farliga politiska korrektheten.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=IdTBcKoTyb0

 221. Detta ska dom ju lägga ut i sina nyhetssändningar. I allra högsta grad officiellt.
  SVT är ju opartiskt bunden. Så låt svenska folket få reda på. Dom betalar ju eran lön

  • SVT har ju nu genom riksdagsbeslut garanterat sig att de kommer få existera som plattform för spridande av kommunistisk propaganda. En intressant liknande institution är svenska kyrkan. Svenska kyrkan har nu mer eller mindre blivit en plattform för kommunister och muslimer. Gissar att många lämnar svenska kyrkan. Lycka till svenska kyrkan med att få kyrkoskatten betald från muslimer och kommunister. .

   • ”Kyrkoskatten” består numera för de som inte är medlemmar, enbart av begravningsavgiften och den är inte frivillig utan drivs in av Skatteverket, så det finns inget alternativ att komma undan denna annat än genom döden. Vilken tro du har som levande spelar ingen som helst roll.

 222. Panik och pinsamt är ordet. Att dessa AFA media mörkar verkligheten är ingen nyhet för vanligt folk. Tur att att det finns media med trovärdighet som Samhällsnytt.

 223. Jag sitter och småskrattar medans jag läser detta. Är det inte pinsamt SVT!? Att ständigt göra bort sig!? Talanglöst minst sagt….

 224. Den hyllade journalisten och författaren Jan Guillou som inte gillar Israel. Skriver i sin krönika.

  ”Ingen västerländsk stat har lönnmördat så många verkliga, inbillade eller eventuella politiska fiender som Israel.”

  Vilken tankevurpa eller är det ett avsiktligt förvillande av läsaren. För att Jans text ska bli trovärdig?
  Israel är inte ett västerländskt land och bör väl jämföras med sina grannar i mellanöstern som är i samma klass när det gäller att ta livet av folk. Inte länder i väst.
  Men så haltar vänsterns profeter runt på lögnlogik och tomma fraser. Speciellt av folk som Jan som tror att skriva krönikor och smeta i sig dyrt rödtjut gör en till arbetare.

  • Det är inte säkert han har helt fel i detta. Israel – kanske kan räknas som väst till viss del. Sen måste man skilja på Judendom och Sionism. Sionismen har säkerligen ett väldigt stort antal lönnmord och annat skit på sina samveten via USA-deepstate. Så han är nog inte helt ute och cyklar. Däremot har jag personligen väldigt svårt för hans Muslimska vurm.
   Frågan är om han kan Koranen. Eller om det är cherrypickning som gäller.

   • Först vet man inte om hans tes är rätt. Vem har räknat antal mord USA begått genom åren. Eller Ryssland/Vitryssland. Jämförelsen är ett sätt att misskreditera och demonisera Israel. Han får väl lägga fram något slags bevis. Eller är han som meetorörelsens och kvällstidningarnas offentliga domar utan rättegång.
    Det finns inget hedervärt i att skriva krönikor som vill att man ska hata genom att trolla folks hjärnor. Som tex Schulman och Lindberg. Ta bort trollen från kvällstidningarnas krönikor.

  • Det finns ingen orsak att jämföra Israel med de runtomkringliggande islamiska länderna. De delar precis ingenting.

   • Förutom då att de bor på samma plats och talar semitiska språk samt har en gemensamt ursprung. Ha ha. Nu är du ute och vinglar.

 225. Dränera träsket – ut med alla kulturmarxistiska , genusdravlande SJW:s.
  Dom förstör Sverige lika effektivt som kemiska vapen.Mörker , död och psykisk sjukdom följer i deras spår.

  Dom gillar inte sanningen och dom älskar diktatur och Censur.Alltså – själva antitesen till liv, lust, mental hälsa och personlig framgång. Söndra och Härska enligt Soros Globalist-recept.

 226. Varför rapporterar inte SVT om arresteringen av Tommy Robinson, Frida Mörtsell? Varför rapporterar inte SVT om den jättelika demonstrationen för att Tommy Robinson ska frias, Frida Mörtsell? SVT sköter sitt uppdrag uruselt, Frida Mörtsell!

  ”Tusentals demonstrerade i London för att Tommy Robinson ska frias”:
  https://samnytt.se/tusentals-demonstrerade-i-london-for-att-tommy-robinson-ska-frias/

  ”Free Tommy Robinson – Massive Crowd Gather Outside Downing Street!
  Liam Galvin”:
  https://m.youtube.com/watch?v=u2kOX92PJ3o

  ”We arrived from the tube station and the wall of chants let us know we was here.
  redpill phil11 684 visningar”:
  https://m.youtube.com/watch?v=Z7Z3G1QEc8c

  • Ju mer dom mörkar desto fler flyr över till Alt media. Men som tur är är SVT alldeles för dumma för att begripa det.

   10-0 till dom förnuftiga med andra ord.

   • Dessvärre kommer med stor säkerhet angreppen mot alternativ media att öka rejält. All opposition ska tystas anser ”de goda pch demokratiska krafterna”. Tyvärr saknar de självinsikt också.

    • Det pågår redan med stor intensitet, men det kommer bli värre!
     Näh, censur-gängets arbetsgivare saknar inte insikt om att deras KONSPIRATION mot mer än 99 procent av mänskligheten har uppdagats, så att efter erforderlig Räfst och Rättarting väntar den korta snaran på åtskilliga av de sammansvurna.

  • Varför rapporterar man inte om Haverbeck, Jez Turner och många andra politiska fångar runt om i Västeuropa?

 227. Tyvärr ännu en händelse där SVT visar att de inte tar sitt uppdrag på allvar. Till er på SVT som läser detta:
  Vi är många som anser att en neutral, saklig och därigenom pålitlig nyhetskälla behövs i Sverige, dvs det som traditionellt har levererats av public service. Se nu till att framåt skippa all propaganda och gör istället ert jobb!

  • När SD tar över taktpinnen i landet kommer SVT att läggas ner, alla kommunister och miljöpartister som klamrat sig fast i den statliga ”fake news” verkstaden får gå.

   Sedan kan en ny public service återuppstå med sansade journaliter som levererar en bättre och en balanserad nyhetsförmedling till svenska folket.

   • Det finns minst fyra-fem lager/nivåer med kommunister i myndighetssverige. Dessutom måste man ”avprogrammera” 80-90 procent av befolkningen. En diger uppgift.

 228. Hon blir alltså irriterad på Samnytt för att dom själva på SVT gjort fel! Så vad kommer att hända ifall Samnytt INTE tar bort artikeln? Dom kan ju knappast förvärra den ekonomiska situationen eftersom Samnytt får stöd från trogna läsare!

 229. Ja, det är ju bara så
  stilenligt så man kan skratta sig fördärvad! Först Jan Helin som ’chef’ för
  alltsammans – och så denna ’kommunikationschef’… Tyvärr minns jag bara allt för
  väl 68-åren, då alla vänsterextremistiska kvinnor skulle bränna BH-n, klippa
  sönder håret och vägra något som helst smink eller annan borgerlig ’flärd’ – de
  skulle helst se ut som sovjetiska grovarbeterskor eller som Maos mordiska uniformerade
  ’rödgardist-flickscouter’ (som drev omkring och älskade att misshandla och döda
  ’reaktionära element’) – men NU har det uppstått ett helt obegripligt, totalt
  motsatt mode bland de mest extrema post-kommunistiska ’tjejerna’: groteskt
  knallrött, brett påsmetat vulgärt läppstift, nästan som clowner på cirkus
  (eller som gammeldags prostituerade)! Får man syn på detta, då är man
  förvarnad! Men kan någon förklara logiken i detta fenomen?

  • Logiken är väl att de försöker dölja att de är feminister.

   Ingen vettig människa bryr sig om feministers gender-dravel.

   Men de avslöjar sig så fort de öppnar munnen.

   Du kan sätta en sadel på en ko – men det är fortfarande en ko. Inte en häst.

 230. Det är väl självklart att SVT och deras betalda propaganda-dräng blir förtretade om Samhällsnytt berättar sanningen för SVT’s tittare.

  Inga lögnare gillar att bli avslöjade…

 231. Vid min telefonringning till Svt red ville jag få info om kostnaderna för det beslutade amnestiförslaget. Det hade hon så klart ingen aaaning om. Verkade helt likgiltig. Dom är lata och oengagerade helt enkelt.

 232. Frågan som återkommer hela tiden är hur det kommer sig att statlig/kommunal skötsel av verksamheten är undermålig i flera avseenden jämfört med privata företag.
  Med jämförbara löner, likande lokaler kan det bara var kompetensen som skiljer.
  Att dom som styr är inkompetenta och cementerar underprestation genom att rekrytera ännu flera okvalificerade i verksamheten. Att hålla verksamheten flytande till nästa omorganisation verkar hanteras genom att undvika att sätta mål eller sätta dom så lågt att man klarar av dom, ljusår ifrån vad kunderna har förväntat sig.

 233. Ännu har jag inte hört svt nyheter kommentera att arabiska nu är näst största språk. Arabiska har seglat om finskan. Kan bero på valår vad vet jag

  `_(”/)_/`

  Swerabia nästa?

 234. SVT mörkar mycket för folket, jag är tacksam att jag slipper betala för skiten, om man nödvändigtvis önskar se deras patetiska i mångt och mycket ointressanta innehåll finns det gratis på webben.

 235. Det vore enklare om SVT tog upp nyheten om att 9000 vuxna män får specialbehandling av Miljöpartiet och Centern. Istället tjafsar dom med andra medier??

 236. SVT har gjort sitt, tillsätt ny personal eller avveckla, om man nu vill ha en mer neutral rapportering dvs.

 237. Tack vare Samnytt har jag återfått hopp om Sverige och Sanningen i stort! SVT å sin sida, stjäl mina pengar för att kväva mitt intellekt.

 238. – Apropå SVT/SR rapportering ang. de 9 000 heliga männen med immunitet mot svensk lag.
  I koncernens nyhetsrapportering har det uppenbarligen bedömts ha saknat nyhetsväre, men i dagens P1-program ”God morgon världen” var det med.
  T o m viktat så pass för att få ha en egen panel i inslaget Panelen.
  Ett relativt, ändå, balanserat inslag blev följden.

 239. Var går förtroendegränsen för VD SVT och VD SR? Nu är det faktiskt dags att riksdagspartierna talar klartext.

 240. Fröken Mört ska stänga kakhålet och förstå att ljuger och mörkar man DÅ GÖR SANNINGEN ONT!!!!!!

 241. Om dessa 3 Miljarder som ”barnen” kostar, hade gått till
  fattigpensionärerna istället, hade det gett 9.000 kr. till varje. !!!

  • Ja, det är möjligt att du har rätt, att det kan vara denna summa det rör sig om på årsbasis. Klart är det ju också att den svenska regeringen säljer ut (eller ger bort) svenska pensionspengar till anhöriginvandrare, dvs till personer som är medborgare i andra länder och som inte ha bidragit med 1 kr till pensionssystemet. Enligt mitt tycke ett exempellöst bedrägeri gentemot den inhemska befolkningen, som har strävat ett helt arbetsliv.

   • Ja jag håller med dig. Men vad kan en människa göra ingenting. Det gullas med invandrarna något kopiöst. Jag förstår inte våra (inte mina) politiket ett dugg

  • Ja massinvandringen måste stoppas. De 9000 afghaner är inte Sveriges problem utan det är FN som skall sköta detta. Det blir en fruktansvärd orolig värld när människor flyr till något de tycker är bättre. Det är inte för att de är sämre människor ellet våldtäktsmän utan det är ren och skär egoism. Dom parasiterar på det nya landet på naturen och inhemska befolkningen. Naturen i Sverige tar stryk med så mycket folk. Maktfullkomliga politiker vill ha mycket folk under sig. Men se på Island 300000 inv lever med naturen. Ryssland med väldiga naturområden tar inte in en enda invandrare. Tvärtom minskar befolkningen och naturen frodas.

   • Faktum är att Sverige bara kan husera 5-6 miljoner människor. Skulle det ske en kris i vårt närområde och handelsvägarna blockeras så står hungersnöden för dörren inom några veckor.

 242. Vad har hänt med ljugmedia den senaste veckan? Afrobladet och Ex-pressen kör en massa reportage om otrygghet i no-go zoner, moralpoliser, hedersförtryck och kusingiften etc. Det är ju sådant som knappt existerat för dem tidigare! Bra men konstigt att de vaknar just nu innan valet??!!

 243. Frida Mörtsell måste ha en gedigen journalistisk och opartisk bakgrund efter att ha avancerat till kommunikationschef på Svt. Inte dåligt alls.

 244. Frida Mörtsell är kommunist om så hon klär sig i feminism eller vänsterliberalism. Och den förkärlek till islam som kommunisterna i åratal bevisat. De tyr sig till anti-demokratiska islam eftersom deras båda anti-demokratiska ideologier förenar sig i hatet mot demokrati och demokrater. Vad göra..? Det bästa för demokratierna och demokraterna är att kasta ut islam och därmed även personer likt Frida Mörtsell, så att dessa ideologier samsas bortom Medelhavet och Bosporerna, men inte här i Sverige, Norden eller Europa skall de mera få husera! Betänk vad fint det kan bli då Frida Mörtsell och andra ”kvinnor”, så blir därmed deras liv under islams tak.

 245. Mycket bra Samhällsnytt att tvinga fram dem i ljuset så att SVT ideologiskt blir avklädda in på bara kroppen. Häxor och trollen spricker som vi vet i ljuset!

 246. Upphör aldrig att förvånas över hur stor divergens/skillnad det är mellan så kallade Pk-eliten och oss ”vanliga” männinskor.

 247. Det är ju uppenbart att SVT mörkade dvs undanhöll det skadliga beslutet att ge 9000 afghanska asylbedragare amnesti, rapportering skulle garanterat grusa till det i opinionen/valrörelsen hos de partier som röstade för det kontroversiella beslutet. Men vi måste passa på att tacka SVT för at de gör sakerna så tydliga, nu får vi kritiker möjlighet att dels använda beslutet för att kritisera och sänka s, mp, v och c men också för att ifrågasätta SVT och public service existens. Om sk public service dvs SVT, SR och UR inte uppfyller sitt uppdrag – borde de inte avvecklas då? SVT gjorde just public service till en möjlig valfråga!

  • SVT är till för att föra ut överhetens version av verkligheten.
   Personalens anställningstrygghet är viktig också.
   Dvs det gäller bara dom, som helhjärtat ställer upp på det egentliga uppdraget.

 248. Hvis SVT er som NRK så finner de alltid plass til fortelle om Trumps siste ”innfall” og hvordan dette hånes blant alle rettroende venstre-folk. Ikke overraskende at slikt som nyheten om de 9000 ankerbarna ikke rapporteres.

LÄMNA ETT SVAR