SVT spekulerar: Jesus eller jungfru Maria kan ha varit transa

Delningar

Jesus ska ha fötts på juldagen och utan att ha någon biologisk far. SVT tror sig ha löst mysteriet med jungfrufödelsen och den så kallade obefläckade avlelsen i Bibeln. Jesus eller jungfru Maria kan ha varit transsexuell, resonerar det statliga TV-bolaget.

Föddes Jesus som flicka? Den frågan ställer sig SVT i en artikel och tror sig ha hittat stöd för den teorin i vetenskapen. Principen om Ockhams rakkniv stipulerar att den enklaste förklaringen oftast är den rätta, vilket i det aktuella fallet skulle vara att Maria blev gravid precis som alla andra kvinnor före och efter henne, med Josef eller någon annan. Men Public Service går över ån efter vatten och lanserar en mer genusmodern teori.

SVT vänder sig till ett fenomen som inom vetenskapen kallas partenogenes. Det förekommer bland alger, fiskar och grodor och innebär att ett embryo utvecklas utan befruktning. Avkomman blir då genetiskt identisk med modern, vilket också innebär att den måste ha samma kön.

Det finns inga exempel på att partenogenes förekommer bland däggdjur men Maria kan kanske vara undantaget som bekräftar regeln, resonerar SVT. Scenariot ligger i fråga om långsökthet nära det med jungfrufödsel initierad av Guds ängel men med en för genusvetare intressant aspekt – man kan hävda att Jesus var flicka.

Eftersom Jesus både till namn och pronomen beskrivs som en man i skrifterna kan man dessutom sluta sig till att Jesus var transvestit/transsexuell. Det menar i varje fall SVT.

Det statliga TV-bolaget skulle i nästa steg kunna spekulera i om Jesus dessutom var en lesbisk kvinna, med hänvisning till relationen med Maria Magdalena. En annan delförklaring till Jesus könsbyte skulle kunna vara patriarkala strukturer som tvingade kvinnan Jesus att utge sig för att vara man för att nå ut med och bli tagen på allvar för sitt budskap.

SVT väljer att teoretisera kring en annan möjlighet – var det kanske i stället så att Maria var en man som levde som kvinna och med partenogenes födde Jesus, som då alltså också var man.

Den teorin löser också problematiken med att avkomman måste ha samma kön som föräldern. SVT förklarar dock inte varifrån mannen Maria fick sina kvinnliga könsorgan och sin livmoder för att avla, bära och föda fram det lilla gossebarnet Jesus.

Den frågeställningen hänför man till avdelningen ”outgrundligt” så som de religiösa gör med Herrens vägar för sådant som annars är svårt att förklara, och så är cirkeln kring mysteriet med Jesu tillblivelse sluten…

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

390 KOMMENTARER

 1. Det är ingen ände på stolligheterna.
  Man orkar inte höra dårskapen mer.
  Vi lever i dårskapens tidevarv; ett paradis för dårarna och ett helvete för de visa.
  A fool’s paradise is a wise man’s hell.

  • Det sitter folk på betald arbetstid och hittar på sådana här sjuka teorier.
   Och det är du och jag som betalar lönen.

   • Sant. SVT Kunskapskanalen har också förkunnat att vikingarna brände sina änkor, för det har en muslimsk upptäcktsresande berättat för de sina. Påståendet finns inte belagt någon annanstans, och inga gravfynd styrker påståendet – ändå tar SVT det som sanning bara för att det var en muslim som sa det.

 2. Må så vara..

  Och hur var det nu med pedofilen Muhammed i koranen..?

  Ska vi surra om det en stund kanske..!?

  Jaså, inte det..

 3. SVT kommer snart med en uppföljande dokumentär där muhammeds homosexualitet och pedofili belyses och där ny kunskap indikerar att detta var ett uttryck för muhammeds transsexuella läggning. ingen slump att muslimska män än idag går klädda i långklänning. tack SVT.

 4. Marxisterna försöker skapa total förvirring. Det är som att ta råd av en giftig orm. Det borde vara kontraproduktivt. Men skrämmande situation för de minsta barnen i våra skolor dock…

 5. Frågan är vad ärkenötet Antikrist Jackelén, säger om att det verkar ske ett könsbyte på stackars Jesus tvåtusen år efter hans död?

 6. Svaret finner vi i Bibeln, låt oss läsa, Matthew 1.

  The Birth of Jesus Christ

  Now the birth of Jesus Christ took place in this way. When his mother Mary had been betrothed to Joseph, before they came together she was found to be with child from the Holy Spirit. And her husband Joseph, being a just man and unwilling to put her to shame, resolved to divorce her quietly. But as he considered these things, behold, an angel of the Lord appeared to him in a dream, saying, “Joseph, son of David, do not fear to take Mary as your wife, for that which is conceived in her is from the Holy Spirit. She will bear a son, and you shall call his name Jesus, for he will save his people from their sins.” All this took place to fulfill what the Lord had spoken by the prophet:

  ”Behold, the virgin shall conceive and bear a son,
  and they shall call his name Immanuel”

  (which means, God with us). When Joseph woke from sleep, he did as the angel of the Lord commanded him: he took his wife, but knew her not until she had given birth to a son. And he called his name Jesus.

 7. De är helt skruvade SVT, troligen är de transor, hela gänget där.
  Jesus är inte transa för han är min husband och jag vet vad han är

 8. SVT kan sen ta upp pedofilen Muhammed och spekulera om huruvida han var smygbög och inte bara våldtog småflickor i 9-års åldern utan även småpojkar i samma ålder.

 9. Samma brist på fakta bakom. Precis som teorin om att Svt gör bra tv och låter alla komma till tals. Inget av deras teorier har någonsin haft bäring, t.ex. så tror de ännu på kommunismen, trots att de lever så långt som möjligt från det sättet att leva.

  • Det som visar att det inte handlar om sluten psykiatrisk vård, utan om vänsterextrem galenskap, är hur folk reagerar på det.
   När SVT hittar på sådan här galenskap , då kallar folk en spade för en spade, och förfasar sig öppet över hur tokigt det är.
   När läkare och psykologer hittar på lika galna hypoteser och resonemang om sina fångar, då spelar folk med, låtsas inte se hur tokigt det är, och kallar det ”viktigt” och ”kompetent” och ”god omvårdnad”.

 10. SVT tillhör globalaleft beastsystemet, dvs antichrist, vars enda mål är eliminera, förstöra och förgöra, men jag kan säga er ni go to hell och får det hett om fötterna

 11. Jesus är en storprofet inom islam, Maria och Josef är också mycket respekterade. Det vore bra att uppmärksamma lärda imamer på SVT:S ”satans verser”.

 12. Jesus lever i min kropp, hjärna och hjärna så jag vet vad han är och inte är, hur hans röst låter och vad han vill och inte vill, vilken superpower han har och kommer blåsa bort antichrist följare, tiden börjar ta slut nu för SVT och deras transgäng

 13. Jag ser inte på SVT och tur är väl det. Det här låter som inte bara facepalm eller double facepalm. Jag har inte ens tillräckligt med händer för att göra en passande facepalm.

 14. Och vid nästa eid al-fitr kommer SVT i opartiskhetens namn officiellt börja spekulera i liknande idéer gällande Muhammed?

  Jaså inte? Vad är SVT rädda för? Många återkommande personer i SVT-program är ju såna som skryter om hur de ”älskar att provocera”…

  • Rebellnormen gäller dock bara provokation mot ”onda” grupper, exempelvis män, heterosexuella, vita, amerikaner, polacker, israeler, ungrare, kristna, ateister, sverigedemokrater, libertarianer, etc.

 15. He…he…he…hiiiiii….oooooohhhhh
  Det var IT som gjorde henne på smällen….!
  Höööö….hööööö.hööööö…..

 16. Allting går ju att ifrågasätta och har inga problem med det. Men Mohamed då? Vem var han och vad hade han för böjelser? Kan inte SVT ta upp det också då de ändå håller på att granska.

  • Att Profeten Muhammed tände på 6-åringar står svart på vitt i Koranen så den frågan behöver man inte ens SVT-spekulera i.

 17. Men det kan man ju kolla på Youtube, vem som var far till Jesus, det var en romersk soldat som hette Panthera. Han ligger begravd i södra Tyskland. Har SvT missat det i sin research?

 18. Jag tror att marxister/globalister är arroganta och självsäkra eftersom de vet att de infiltrerat hela systemet. Till exempel när folket vände SVT ryggen, bestämde de helt enkelt att miljarderna för deras propaganda dras på skatten.

 19. Inslaget på SVT är från 15 december 2015.

  Det har skrivits av SVT-medarbetaren Ulrika Engström.

  En kvinna, alltså, någon som är förvånad.

  • Va? Deras manliga anställda är väl lika vänstervridna? Kanske mer, eftersom de tvingas kompensera för att ha ”fel” kön.

  • ALLA inblandade ska hängas ut,
   med namn och bild,
   omedelbart…!
   Snacka om att vara påverkad/indoktrinerad
   av något….?

   • Helt rätt, Mittlandet…;)… Jag hade tänkt komplettera min kommentar med att vi naturligtvis inte vet om ”Ulrika” är en man som identifierar sig som en kvinna… eller en kvinna som identifierar sig som en man… eller möjligen en katt eller 2 meter lång japan.

    Självfallet finns det en sådan möjlighet.

    För övrigt kallar sig Centerpartisten
    Fredrik Federley just ”Ulrika” så namnet verkar ju vara populärt i sådana kretsar…

 20. Hahahahaha det här kommer alltså från svts vetenskapsredation. Att sitta och spåna fram heltokiga vänstertrams funderingar är nu upphöjt till vetenskap. Arma Svenska fosterland.

 21. I hope the antichrist / satan shows his body, for SVT behind the facade, jacket, tie etc and I am rel confident they do in village ——-.
  I hope Jesus Christ shows the hell for this people, the gate is open.

 22. SVT tror att de är Gud och bestämmer naturligtvis själv hur detta och allt annat egentligen hänger ihop. Precis som med nyheterna och övrig verksamhet.
  Det enda som förvånar är att det finns folk som fortfarande tror på deras fabricerade smörja.

 23. SVT spekulerar är liktydigt med dårar spekulerar, dvs. raka motsatsen till snillen spekulerar. SVT skulle aldrig våga påstå att Muhammed var en flicka eller transa. Då skulle det ta fyr i helvete i FN och EU, och SVT:s alla hjärntvättare skulle hamna bakom lås och bom alternativt bli halshuggna av globalistoligarkernas legoknektar ISIS för detta stora avsteg från globalistoligarkagendan som innebär att höja islam till skyarna och sänka kristendomen till avgrunden. Här ännu ett exempel på denna agenda:

  ”TV4:s ursäkt i natt – efter Jesus-sketchen”:
  https://www.expressen.se/noje/tv4-ber-om-ursakt-for-inslaget-i-bingolotto-om-jesu-fodelse/

 24. SVT är hjärntvättade av satan, kan konstateras för han gillar transor så grattis svt ni platsar in där, ingen annan skulle komma på idén.
  Svt är demoniserade, sataniserade och ni stämmer in hur det blir framöver, exakt
  ni går i satans fotspår, i hans evils spirits. Hela globalleftsfolket ingår där. Vänta ni bara så ser ni konsekvenserna snart. Världen är på väg att kracka ihop nu och ni går först. Satan förstör folks hjärnor och inre liv!

 25. Hahaha dra mig baklänges nu har de tappar alla skruvar svt, fantasin har inga gränser och troligen är de transor allihopa eller önskan att bli det.

 26. Å nästa vecka kommer SVT förklara varför jorden är platt som en pannkaka och varför Storpotäten fortfarande tror att han är legitim Statsminister..

 27. Jag vet hur Jesus kropp är, spirit så nära är jag.
  Jag önskar detta svt transgäng får böja knä när de döms av Jesus domstol.
  De försöker bara göra om alla till ett enda kön, helt sjukt. De förstör ungarna med sina transprogram, fjanteri, lögner och påhitt, kan inte tro vuxna är så kor— men de har gått över alla gränser och kränker Jesus Christ och andra människor i levande livet. Barnprogrammen handlar ju mest om transor, transgender mm, de har tappat allt vett. Jag hoppas de får rejäla straff i den värld som kommer snart.
  De förleder folk, vuxna och ungar in i något som inte är korrekt, bra eller sunt
  och går i satans fotspår med hans evil spirit. Må han visa sina rätt sidor för dem alla!

 28. I filmen ”life of Brian” spelas ”Jungfru Maria” av en manlig skådespelare men det skall man nog inte se så teologiskt på. För oss som inte är bokstavstroende förstår naturligtvis att bibeln i mycket är skriven utifrån metaforer, liksom andra skrifter från den tiden. Naturligtvis hade Jesus en biologisk far och då antagligen Josef, då Jesus med största sannolikhet hade flera syskon.

  Det finns skrifter och tolkningar som kan tyda på att Maria Magdalena var Jesus kvinna i livet. Däremot att om transpersoner runt Jesus, då måste man ha livliga fantasier. Det närmaste man kan komma är Da Vincis målning ”nattvarden”, där den unge Johannes ser lite kvinnlig ut. Vi skall inte glömma att tavlan målades nästan 1500 år efteråt och att Da Vinci själv var homosexuell.

 29. Jesus var en judisk man, en predikant som spred nya idéer och tankar som skiljde sig från de enligt tiden rådande. Hans föräldrar var judar, och man måste verkligen skilja på den historiska personen Jesus och ”Jesus”.

  • Nja, hans fader kan ha varit en romersk legionär. Josef bröt förlovningen, men accepterade slutligen rollen som plastpappa.

   En numera vanlig roll för den svenske mannen. 😉

   ————————————————————
   ”Mot senare delen av 100-talet förekommer judiska skvallerhistorier om att Jesus skulle ha varit utomäktenskaplig son till Maria och en romersk legionär vid namn Pantera.”

  • Dessutom hette han inte Jesus, utan Jesajas. Detta är det korrekta namnet på det judiska språket.

   Jesus är en senare namnbildning i Nya Testamentet som skrevs på grekiska.

 30. ”Varje dag fram till jul kommer vetenskapsredaktionen att göra dig
  lite klokare. Dagens kunskapskaramell: Föddes Jesus som flicka?”

  alltså???? dessa skall jag betala skatt till efter nyår?

  • Det är fel. En ateist som jag har inga problem med att fira den svenska julen med alla dess djupa förkristna traditioner. Jag använder inte julkrubba, går inte i julotta och ber inga julböner, men det har jag nog gemensamt med de flesta svenskar.

   Att muslimerna däremot inte firar jul vet vi ju alla. Därför dominerade de vid dagens mellandagsrea (där många svenskar låg bukstinna och bakfulla kvar i sängen). Jag åt faktiskt på en restaurang, där den muslimska servitrisen inte visste att det idag var en röd dag, Juldagen. För henne var det bara ett arbetspass. En kollega till henne fick upplysa om att restaurangens sk helgmeny gällde denna tisdag.

 31. Folk gillar att spekulera i Jesus sexuella läggning, och man menar på att skulle kanske var mycket utåtagerande sexuellt.
  Men, det ligger väl närmast till hands, att anta att han tillhörde den sexuella minoritet som betecknas som A-SEXUELL, dvs att han tillhör dem, som inte alls roas av sex och inte ens förstår vitsen med sexuella aktiviteter.
  A-sexuella känner sig mycket kränkta av att inte respekteras i sin a-sexuella läggning.

   • Ja, det har ju varit den populära spekulationen, men på den tiden så var den sortens umgängesstil den mest normala, dvs att män umgicks med män.
    Kvinnorna fick hålla sig hemma, med sina traditionella sysslor.

    • ja det är högst troligt eller gjorde han det för att ha någon som såg till så att han slapp arbeta, han lät dom ordna mat och pengar till honom.

 32. OM nu ens någon orkar tänka på forntiden,
  så minns att araber och judar har fortfarande samma livssyn,
  då som nu….
  Så,
  tänk ett varv till,
  snälla svenskar….

 33. Jaha,, nu ska vi glömma mer än 2000 års gamla skrifter, för nu vet man bättre?
  Varför står det skrivet guds son då och inte dotter. Eller är son/dotter ett nytt påfund? Hette det redan för 2000 år sedan hen? Och var denne hen född i fel kropp?

  De är ju fullständigt galna, de borde tas in för vård.

  • Ärkeängeln Gabriel reciterade hela Koranen för Muhammed som varken kunde läsa eller skriva, enligt islam.

 34. Jag går in och tittar på Ulrika Engströms fb (hon som skrivet det här tramset). Ser att hon stolt förmedlar 25 nov 2015 att hon skriver om dom ” ovetenskapliga metoderna att åldersbestämma om någon är över 18 år”. Så case closed,, ännu en vänsteraktivist . Föga förvånande bor hon på söder.

 35. Inom islam kallas Jesus för ISA och ses som en profet. Enligt islam kunde inte Isa utföra mirakel överleva döden.

  • Koranen erkänner Jesus som profet, men inte Guds son.

   Enligt Koranen korsfästes inte Jesus utan det var ”någon annan” och Jesus överlevde.

   Tror ni jag skämtar…? Nejdå.

   • Att Jesus inte var Guds son är välkänt i kyrkliga kretsar, särskilt i Vatikanen. Det var inte förrän år 325 som biskoparna bestämde sig för att kalla Jesus för Guds son… Det var i Nicea där prelaterna röstade om saken: 218 röster för och 2 mot. Att han inte korsfästes vet de också och följaktligen att han inte dog… han träffade ju sina lärjungar efter korsfästningen.

  • Korrekt, och precis som Mus E. Pigg skriver så har den gestalt som islam kallar Isa ingen som helst koppling till Kristus Jesus.

 36. Vi får väl lita på att SVT kommer med sanning. Lite tråkigt att jag inte har en längre ”snabel” annars hade jag direkt gjort mig själv gravid och fått både mammapeng och pappapeng.

 37. Finns det överhuvudtaget en Socialist , Vänsterextremist , Kommunist eller liknande på vänsterskalan som är intelligent ?
  Om dom ändå kunde fatta att Hitler också var Vänster .

  Den framtida fascismen kommer att klä sig i antifascismens ansikte .

 38. ”man kan hävda att Jesus var flicka.
  Eftersom Jesus både till namn och pronomen beskrivs som en man i skrifterna kan man dessutom sluta sig till att Jesus var transvestit/transsexuell. Det menar i varje fall SVT.
  Det statliga TV-bolaget skulle i nästa steg kunna spekulera i om Jesus dessutom var en lesbisk kvinna”
  Tänk er nu att SVT skulle ha samma sinnesförvirrade trams om pedofilen och massmördaren ”profeten” Muhammed.

 39. Nej, inte var Jesus trans, det finns väldigt litet historiskt underlag för det. Men att Muhammed var pedofil är väldokumenterat. SVT borde göra en dokumentär om det.

 40. SVT, den svenska EU-diktaturens främsta propagandaorgan och skändligaste sköka, vältrar sig med välbehag i blasfemiska spekulationer och perverterade fantasmagorier, där vart tillfälle att häckla kristenheten och dissociera dess centralgestalt intill oigenkännlighet tillvaratas.
  Man vänder sig bort i vämjelse, väl medveten om att den provokativa irreligiositetens narrativ äger den ärkebiskopliga tronens samtycke.
  Andreas, konservativt sinnad, troende kristen.

  • Utan människor som fortfarande har språket i sin hand, som du har, skulle vi befinna oss ännu längre ner i rännstenen. Det är en ren njutning att läsa ditt inlägg!

  • Det finns lite för många och detaljerade berättelse om profeten Muhammed i Koranen och haditherna/Sunnan för att kunna utföras av en person under en livstid.

   Just order:”Muhammed” kan ha varit en titel som innehades av flera personer. I så fall fanns inte ”Muhammed”

  • Det löser sig så småningom när muslimerna tar över. Jungfru Maria och Jesus är heliga även enligt islam och ett angrepp på dem på detta viset är självmord i muslimska länder.
   Internet glömmer inte och de som gottar sig idag kommer få sitt straff o några år…
   Det enda positiva med islam är att dessa skitstövlar är de första som ryker så kanske får man sig ett gott skratt innan man själv får halsen avskuren …

  • TV4 är inte bättre
   Ryska RT uppmärksammar kritiken mot TV4 efter julsketchen i ”Bingolotto” – men konstaterar att den svenska tv-kanalen förmodligen inte behöver bekymra sig för att åtalas för hets mot kristna.

   TV4 utsattes för en tittarstorm efter att ha hånat kristendomen och Jesus under sin uppesittarkväll med Bingolotto.

   Sketchen, som bland annat Henrik Schyffert deltog i, handlade om jungfru Marias jungfrufödsel. Denne Schyffert ja……

   Våra grannländer reagerar allt oftare på utvecklingen i Sverige. En tidsfråga när de stänger sina gränser?

 41. Att urinera på kristendomen går finfint..

  Men att kritisera islam är big no-no..

  SVT borde förintas med omedelbar verkan..

 42. Jesus var en lesbisk, svart, ”utsatt” kvinna med sannolika drogbesvär i form av hallucinationer.
  Vilken tur att vi har SVT som är lika vetenskapligt lagda som de araber de alltid vurmar för.

 43. Till skillnad från alger och fiskar så förekommer partenogenes alls inte bland människor, så att detta -enligt Ockams rakblad- skulle vara en ”enklare förklaring” (och därmed mer sannolik) är så ovetenskapligt så att man storknar.

  Tittar man nyktert på de historiska källorna så är den absolut troligaste förklaringen att Jesus aldrig existerat överhuvudtaget. Hela religionen är uppdiktad från grunden.

  • Nja, att ”Jesus” existerat som historisk person är nog ganska säkert. Hans verksamhet finns belagd i flera samtida eller nästan samtida källor.

   Dock hette han faktiskt Jesajas, vilket var den samtida namnformen och namnet kommer naturligtvis från den judiska profeten Jesajas.

   Jesus är en senare namnbildning. Nya testamentet skrevs på grekiska – dåtidens världsspråk.

   Vad som man sedan vill tro om Jesus verksamhet – är en fråga om tro. Men han har med stor sannolikhet existerat.

   • Då kanske du kan citera vilka dessa källor är. Josephus och svamlet i evangelierna kan man ju glömma som trovärdiga källor och då är det ju inte så mycket kvar.

    • Om du vill kan vi räkna bort Evangelierna såsom varande ”partiska”.

     Men du kan inte räkna bort Josephus.

     För dom som inte känner till ”Josephus” är det en judisk historiker som togs som krigsfånge av romarna vid de stora judiska upproren som ledde till Jerusalems förstörelse år 77.

     Josephus är för övrigt huvudkälla till vad vi vet om Massadas belägring och mycket annat samtida. Tror du inte att Massada belägrades heller?

     Jesus verksamhet nämns också i flera samtida judiska källor som inte alls gillade vad han höll på med.

     Jag tror att David Wood har sammanställt samtida dokumentation av Jesus i någon om sina videor.

     • Problemet med Josephus är inte att han inte var samtida med Jesus, utan att hans texter blivit modifierade av senare tiders kristna som ”behövde” en trovärdig källa.

      De flesta seriösa historiker (dvs sådana som inte är förblindade av vad de vill tro) inser att texterna är modifierade. Stilmässigt stämmer det inte med vad Josephus tidigare skrivit, de håller inte samma nivå. Många fraser är förenklade och det är uppenbart att de som skrivit det redana var kristen och tog vissa kristna fakta för givna. Jospehus skrev alltid för en oinformerade publik och han skulle inte formulerat sig så.

      Men vad är problemet med det? Man kan väl vara kristen ändå? För 100 år sedan ansåg många seriösa historiker att både Abrahan och Moses existerat. Numera inser de flesta att att det bara är sägner.

     • Josephus stod nog inte särskilt högt i kurs hos de tidiga kristna och lär nog inte uppfyllt deras krav på en trovärdig källa.

      Han var ju inte kristen utan jude.

      Texten kan säkert ha modifierats. Men att lägga till förklaringar är inte samma sak som att förändra innehållet.

      Josephus är något senare än Jesus, men det är fortfarande inom intervallet någon generation så muntliga vittnesmål var säkert fortfarande i ganska oförändrat skick.

      Det var ett tag sen jag kollade David Woods video, men det var en övertygande uppräkning av samtida källor, främst judiska.

      Om Jesus existerat som historisk person och om man vill välja att tro på det kristna Evangeliet är två helt olika saker.

     • Om texten har modifierats så tappar den ju värde…
      Problemet är för övrigt inte att någon lagt till förklaringar, utan att någon lagt till textrader som visar på att Jesus existerat. Att detta är en flagrant falsifikation framgår av att de tillagda raderna inte följer samma schema/berättarteknik och utgångspunkt som Josephus tidigare arbeten.

      …Och då faller ju allting platt. Josephus är inte en källa som kristna kan använda för att ”bevisa” att Jesus existerade.

     • Dom tidiga kristna gick inte till judiska källor eller kände behov av att övertyga andra om Jesus existens.

      De var fullt nöjda med Evangelierna och Paulus brev.

      Sunt förnuft säger faktiskt att Jesus existerat. Skulle de 12 lärjungarna hittat på en historia om en person som varit deras lärare?

      Varför då?

      Kristendomen utbreddes genom att Lärjungarna övertygade andra, som i sin tur övertygade andra.

      Det finns inget alternativ till rimlig förklaring annat än att de haft en lärare som kallades Jesus.

      Sunt förnuft säger faktiskt det.

     • Då får du definiera ”tidiga kristna”. Det finns inga ögonvittneskildringar av Jesus, inga oberoende samtida omnämningar – det finns ingenting. ..Så det finns heller inga tecken på att lärjungarna existerat heller.

     • Det är lätt att definiera dom tidiga kristna – de var nämligen judar. Sen spriddes det till greker, romare och andra.

      Jag tittade just på en David Wood-video. Det finns flera. Den svarar på din fråga.

      Den romerska kejsaren Tiberius var världens mäktigaste man. Han nämns 10 gånger i historiska källor under en 150-årsperiod.

      Jesus nämns under samma period 40 gånger. Varför? Det finns två möjliga förklaringar. Den ena är en konspirationsteori. Den andra är att Jesus faktiskt existerat.

      David Wood nämner flera utomstående källor, bland annat grekiska och arabiska, förutom judiska.

      Personen som sitter till vänster om David Wood beskriver också samma sunt förnuft-resonemang som jag är inne på.

      Jag hoppas att du har lust att se videon. Ljudkvaliteten är dålig under de inledande frågorna, men blir sedan bättre. Sen går dom även in på specifikt kristna föreställningar, men detta är något annat. 6 min 21 sek.

      https://youtu.be/jvLJoTE04xU

     • Det var ju inte så övertygande det där…

      Han säger att det ”within 150 years av Jesus” fanns 40 källor.
      Vad betyder det? Svar: Att uppdiktad information blivit kopierad flera gånger. Om alla dessa källlor går tillbaka till samma felaktiga icke belagda ur-källa så faller ju allt.

      Han citerar bla Josephus, som inte håller måttet, samt the gospels som inte heller håller måttet. Det är ett hopkok av återvunnet material från gamla testamentet, kopior och hallucinationer (tror det var Paul som skrev att allt kommit till honom i en dröm). Har för mig att det inte någon stans i the gospels finns någon som hävdar att de faktiskt sett Jesus.

     • Det han säger är att under SAMMA 150 år som Tiberius nämns 10 gånger nämns Jesus 40 gånger.

      Tyvärr är ljudkvaliten ganska dålig. Men han nämner med namn en som jag tror romersk källa, en grekisk och en arabisk. Detta alltså förutom Josephus.

      Evangelierna skrevs 1:a århundradet.

      Ingen, repeterat ingen, ifrågasatte då att Jesus existerat. Varför…? Därför att hela samtiden visste att han existerat, oavsett om de trodde på vad han predikade eller inte.

      Varifrån kom den mycket omfattande läran där Evangelierna är kärnan…?

      Det sannolika är en mycket pedagogisk person.

      Det sannolika är en historisk person. Hur skulle annars övertygande-kedjan börjat.

      Det sannolika är att denna person hette Jesus. Eller mer korrekt Jesaja.

     • …Som sagt, det spelar ingen roll hur många källor det finns om de allihop faller tillbaka på en urkälla som är felaktig.

      Evangelierna skrevs 1:a århundradet.Ingen, repeterat ingen, ifrågasatte då att Jesus existerat. Varför…?

      På den tiden var det ingen som visste vad kristendom var för något. Det fanns flera konkurerande religiösa sekter som alla liknade varandra något alldeles enormt och kristendomen var bara en av dem…

      ”Varifrån kom den mycket omfattande läran där Evangelierna är kärnan?

      Ja, det där var ju ett rejält hopkok av allt möjligt. Mycket var ju återvunnet från GT och placerat i ett nytt kontext. Självfallet vilade det på judendomen som i sin tur fått mycket av sitt bagage från Egypterna och från zoroastricismen.

      Det är när man börjar inse hur mycket bagage som olika religioner delar med varandra och hur mycket deras olika myter påminner om varandra som man inser det ologiska att blint tro på en av de där religionerna och förkasta resten.

     • Det är inte 40 källor som repeterar samma urkällas uppgifter. Det är 40 olika historiska källor.

      David Wood är en professionell debattör som ofta debatterar offentligt. Han skulle aldrig komma undan med felaktiga uppgifter.

      De flesta källor finns inom den tidiga kristna rörelsen, men även som sagt flera källor långt utanför den romerska provinsen Palestina som landet då detta.

      ”På den tiden var det ingen som visste vad kristendom var för något.”

      Jo, 40 källor nämner Jesus och hans verksamhet. Bara 10 källor finns för den romerska kejsaren Tiberius existens under samma period. Inte betvivlar du väl kejsar Tiberius existens därför att ”bara” 10 källor nämner honom…? Och sannolikt är de flesta, eller alla, romerska och alltså ”partiska”. Skulle dessa hittat på Tiberius existens bara för att de tillhörde samma rörelse? Eller faktiskt noga räknat samma religion – den romerska kejsaren dyrkades som en gud i Imperiet.

      Visst skall man vara skeptisk och visst finns det gemensamma drag i flera religioner.

      Men flertalet stora religioner grundades av en lärare som övertygade lärjungar som i sin tur övertygade nya lärjungar.

      Se på Buddistismen, Islam och Konfucianismen.

      Sannolikheten talar för att även Kristendomen grundades på samma sätt. Av en historisk person.

 44. Alltså SVT…är ju helt uppe i det blå. Skulle vara oerhört intressant att sitta och lyssna på hur deras möten ang hur tablå skall se ut och hur vi skall tolka innehållet. SVT =Sveriges Vänster Television.

 45. Din ateism är tydlig, men det är okej, så klart. Dock använder du utombibliska teorier som om de är bibliska: Att Jesus skulle ha haft en intim relation med Maria Magdalena. Något osakligt och färgat.

  • Enligt de islamska skrifterna, så gillade Muhammed att ta på sig Aishas kvinnokläder, eftersom han då fick de bästa visionerna.

 46. Det är tryggt för hatare att håna kristna då kristna går inte bärsärkagång. Men Jesus är också en profet inom islam så detta från SVT kan ju såra muslimer, och en och annan kanske får mordiska tankar mot religionshatarna på SVT.

 47. Vad nu en knivman är för något !?!?

  AFTONBLADET:
  Uppgifter: Polis har skjutit knivman vid tågstation.

  En stor polisinsats pågår vid Hallsbergs järnvägsstation.
  Enligt Aftonbladets uppgifter har polisen skjutit en knivman vid stationen.
  Mannen ska ha varit hotfull mot personer på platsen.

  • En urgammal svensk tradition där man plötsligt ska sätta sig i respekt genom att skära av halspulsådern på främlingar samtidigt som man skriker ”Oden är stor”.

 48. Man kan tillåta sig att vara hur urbota dum som helst, bara man följer den politiska agendan på SvT.

  Den som skrivit notisen tar ju några gratis karriärpoäng att utnyttja vid nästa löneförhandling.

  Institutionell stupiditet kallas det oxå!

  • Riksdagshuset ställde ju för några år sedan ut politiskt korrekt ”konst” där Jesus och lärjungarna framställdes som HBTQ.

 49. Det mest troliga är att Josef var far till det barnet.
  Näst mest troligt är att någon annan man lägrade Maria.
  Mer osannolikt är att hon likt grodor födde en kopia av henne själv utan befruktning.
  Än mer osannolikt är att ”hon” var en man men ändå lyckades föda fram en kopia. (Hur nu det skulle gått till?)
  Ännu mer osannolikt är att någon högre makt ordnade med saken.
  Och ytterligare mer osannolikt är att den makten i så fall var just sådan som den beskrivs inom kristendomen. Vad är oddsen?

  Att folk tror på det sistnämnda istället för det förstnämnda – det är gåtan. Kanske är det en av finesserna med religion. Det är teorier så uppåt väggarna att lojaliteten med gruppen ”testas” riktigt ordentligt. Vi är ju flockdjur och kanske har evolutionen bringat fram hos oss en stark benägenhet att ”luras” in i vilken religion som helst (som man föds in i, typ). Eller så är det ännu enklare: Vi tror på det som hjärnan medvetet och/eller omedvetet bedömer som mest gynnsamt för vår fortlevnad att tro på. Den tesen ligger ju i linje med Darwin´s evolutionsteori. Men inte riktigt i linje med den allmänt rådande människosynen i västvärlden. M. föds god, fin, moralisk, sanningssökande och rationell bla bla bla. (önsketänkande är jag rädd för)

  Jag tror SVT skämtade lite kring fenomenet jungfrufödsel, eftersom den är så makaber, så tolkar jag deras text. Magstarkt eftersom de inte skulle vågat publicera ett enda ord på liknande sätt om Muhammed. Hmm, här uppstår en fundering. Bottnar möjligen de kristnas (i Sverige) vurm visavi Islam i att de hoppas få hjälp kring att undvika kritik? Att vara troende blir mer accepterat, mer skyddat från kritik, om man bjuder in flera religioner till landet. Speciellt då Islam – det är ju inte helt riskfritt att kritisera den religionen.

  • ”Det mest troliga är att Josef var far till det barnet.
   Näst mest troligt är att någon annan man lägrade Maria. ”

   Det är alt. 2 som är det rimliga. Enligt skrifterna gjorde Josef slut när han upptäckte att Maria var gravid. Men han valde till slut att bli plastpappa och ta hand om någon annans barn.

   ”Än mer osannolikt är att ”hon” var en man men ändå lyckades föda fram en kopia.”

   Muslimerna tror ju att Mohammed skall återfödas av en man, fast det är nog inte särskilt sannolikt. 😉

  • So what? Har de tagit tillbaks det sagda? Har de slutat med queer-ideologi? Trans-Jesus är ju bara ett av många symptom på hur desperata de är att sprida sina förbestämda narrativ. Vilket är ett högst aktuellt problem.

  • Jodå, det är korrekt. Flera, bland annat jag och du själv, har påpekat detta tidigare.

   Problemet är att dom är minst lika galna idag, eller om möjligt ännu galnare. Så vitt det går att kolla jobbar Ulrika Engström, som skrivit det här, fortfarande på SVT’s Vetenskapsredaktion.

  • Oj, och SVT tenderar ju bara att bli sjukare med tiden så det skulle nog bara bli värre om de uppdaterade artikeln till deras senaste rön och upptäcker inom queer/hbtqx/gay/homo-området.

 50. Klientelet på SVT är så skogstokiga att det inte ens går att placera in på höger-vänsterskalan.

  Det som behövs är en skala mellan olika nivåer av psykisk sjukdom.

 51. OT: hur hon resonerar fattar inte jag … men sjukt är detta .

  HBL: Professor i hållbar utveckling vill se finländarna dö ut och inte föda fler barn
  Tycker att Finlands befolkning ska ersättas med invandrare.

  – Om man tänker på klimat och hållbarhet konsumerar vi i Finland väldigt mycket. Ur den synvinkeln är det inte alls så illa att vi inte är så många, säger hon.

  Enligt Hufvudstadsbladet vill Lindström se finländarna ersättas med människor från andra folkgrupper som ska flytta in. Hon hänvisar till globalism för att rättfärdiga sin önskan om att det finska folket försvinner.

  https://www.alandsnyheter.com/befolkningskris/hbl-professor-i-hallbar-utveckling-vill-se-finlandarna-do-ut-och-inte-foda-fler-barn/?fbclid=IwAR0H7YVwfo_nSRlTxHcZW6DqjUWxeJ-coCE3ITU-H-WCHDpH4FBUrq8nD-w

  • Inget nytt! Samma önskan här hemma!
   Makt, media och och elit jobbar 24/7 på att utrota oss!
   Än så länge, görs det subversivt, genom multikultur och massinvandring!
   Men det finns tydliga tecken på att våra fiender tycker att det går för långsamt, vi är fortfarande många som motsätter oss!
   När de börjar ta till maktmedel, så blir det spännande!

 52. Jag var på snudden att förstöra mitt tangentbord när jag läste detta. Efter en klunk julkaffe måsta jag hålla mig för munnen för att inte spruta ner hela datorn med kaffe, för det här var ju fan i mig det roligaste jag läst under hela julen.

  Tack Mats!

  Ja vad fan säger man, outrgrundlig är minsann vänsterns logik.

 53. Intelligensnivån sjunker i snabb takt nu i detta ”förlovade land”. Trodde botten var nådd, men ack vad jag bedrog mig.

 54. Kämpa på SvT! Ni är på rätt väg och vi är alla vördnadsfullt övertygade om era teorier. Var kan man betala extra TV-avgift?

 55. Tja, att Maria var transa är väl ungefär lika sannolikt som att hon var en amöba….. Allt hänger ju på vad gon definierade sig som. När kommer förresten frågeställningen kring om Mohammed var en enhörning?

  Men som kristen får man väl inte känna sig kränkt över det här?

 56. Trodde först det var ett påhittat kåseri från Mats som ville driva lite med SVT.
  Scrollade upp och hittade länken… Haha, fan så slut dem är på SVT…

 57. Hur skal vi bli av med den förbannade statstelevisionen. Tänk Ulf Kristersson tvingade alla oss som inte vill ha statens TV att betala för den. Det var synnerligen ynkligt att moderatledaren. Hans ynkedom kan visst bero på att han är rädd för att det fjärde socialistiska partiet, d.v.s. SVT skall utsätta honom och moderaterna för en förföljningskampanj.

 58. Varför vill kommunister att FN ska ta över makten över våra öden? Varför vill kommunister inte ha makt över sina egna öden? Varför gör kommunister gemensam sak med globalister? Jag fattar inte…

  • Putin har makt och miljarder iaf. Tv4 fakta i kväll var mycket intressant att se. Förstår inte vissas vurmande för denne dåre.

   • Tror du Putin skulle göra ett sämre jobb än Reinfeldt, Löfven, Lööf, Fridolin etc.?
    Om de inte hade förstört Sverige hade jag sluppit längta efter att få se Ryska Armen komma som en befriare i horisonten.

 59. För ordningens skull bör påpekas att Den obefläckade avelsen inte har något med Jesu födelse att göra. Den obefläckade avelsen syftar på att Jungfru Maria själv var för utan arvssynd.

  Marias nedkomst med jesus var en jungfrufödsel, d.v.s. tillkom utan medverkan av en man. Idén om jungfrufödsel var utbredd i Orienten liksom i Grekland. Det är en religiös föreställning och har alltså inget med vetenskap att göra.

  SVT:s löjliga ”vetenskapsredaktion” kan gå och dra något gammalt över sig.

 60. Muhammed tog sig en resa med en flygande matta och ett ögonvittne fanns som dessutom var en åsna slå det om ni kan !

 61. Med tanke på klientelet i området de vistades i så känns det mer troligt att Maria blev gängvåldtagen av en grupp brölande palestinier och så vågade hon inte säga något till Josef efteråt så att han inte skulle fimpa henne pga. besudlingen.

  • Med tanke på att du kommer på sådana perversiteter, kliar det i dina bakre regioner. Jag hoppas att en eller flera muselmaner kliar det åt dig ordentligt! Ho.as avkomma!

    • Det är klart att många blir våldtagna – inte minst i detta land och av hit importerade så kallade ”ensamkommande barn”, som vi dessutom ser till att de få leva bokstavligt talat ett lyx liv! Men vad har våldtäkterna med Maria att göra? Måste du kränka oss kristna? Många av oss är faktiskt patrioter och röstar för att Sverige ska förbli SVERIGE, med dess kulturarv, språk osv. Jag skulle gärna vilja se dig kränka Mohammed, som var en av historiens grymmaste massmördare, våldtäktsman och pedofil!

     • Jag har inga problem med att kränka Muhammed, det gör jag gärna. Jag är också kristen, men inte religiös. Tycker inte att min teori var sämre, mindre sannolik eller mer kränkande än SVT’s. Jag har inget emot Maria, Josef eller Jesus men SVT får gärna lägga ner så snart det går.

 62. Sekten RSFL som har monopol på HBTQ-certifiering tvingar även på statliga SVT och all media ordet ”hen”. Ett påhittat ord som tvingats på svenska folket.

 63. SVT spekulerar bara där SVT vågar spekulera för om SVT skulle spekulera utanför den Vänster extremistiska , Vänsterextrem är man om man står på samma sida som dom värsta massmördarna som har existerat , sidan som den Islamistiska så skulle dom inte överleva och deras hem och familj förintas .

 64. Jag skulle vilja se att någon på SVT eller någon annan stans i Sverige kritisera Islam eller Mohammed! Det vågar de aldrig! Men att kränka kristendomen och kristna går det hur bra som helst! Jag får fjärilar i magen, så fort jag ser dessa mutanter!

  • Inledningsvis vill jag påpeka att jag helt och hållet tror på Darwins teorier om hur Jorden blev till. Tror således inte på någon Gud, utan att förneka Jesus.
   Men för mig får du gärna tro på Herren om det hjälper dig att stå ut.
   Om man i TV börjar kränka Islam skulle vi inte ha några välbetalda nyhetsuppläsare eller chefer kvar att titta och bli förbannade på.
   Kanske inte av deras familjemedlemmar heller. Det är min åsikt.

   • Darwins evolutionsteori strider inte mot Skapelseteorin. Många framstående vetenskapsmän förnekar inte utvecklingsläran heller. Genetikens fader, Gregor Mendel var en munk. Den man som först tog upp teorin om Big Bang var en Belgisk präst. Fysiker, matematiker Pascal (tryck) var en munk, Isaac Newton var en djupt troende kristen osv. Detta är naturligtvis inte det jag vill diskutera. Man får tro om man vill. Vill man inte tro, så är det heller inga problem. Det ska man respektera. Men att i ett kristet land smutskasta, kränka kristendomen och de kristna, dessutom i en media som är av oss skattebetalare finansierad, är verkligen sorgligt! Som sagt – de skulle aldrig våga ens kritisera Islam!

 65. Jag måste säga att jag är mycket besviken att Samhällsnytt inte stänger av dessa sjuka människor, som på Juldagen kränker oss kristna och kristendomen!
  Ni borde skämmas!

 66. Hallå SVT Nyhetstips..!
  År 570 föddes en annan faderslös sagofigur han var en analfabet och fick en annan lättledd jävel att skriva ner sin historia som då kan betraktas som hörsägen som sedermera fick många andra att låta denna saga som tillika är baserad på en hörsägen styra deras liv slaviskt..
  Till skillnad från transvestiten Jesus som faktiskt var den förste sagofiguren som enbart predika kärlek, så den förste förloraren som faktiskt inte kom förren 570 blev han sur och valde hatet som sin följeslagare….
  Det är ju för jävelen sagor…!
  IQ styr hur mycket man låter sig påverkas av en påhittad historia…Sagan kristendom är överlägsen i det hänseende att den inte styr människor att skära halsen av varandra i dess namn..

 67. Ja vad coolt PK , hon var säkert Man och bökade runt i röven på Josef vice versa så blev Maria eller alias Mats & Josef med Jesubarnet på bästa Muhemmedansk manèr.

  // Jonas Kantarell

 68. I många fall försöker jag förstå varför man på SVT beter sig som man gör.
  En fråga är varför man vill förringa de bestialiska morden på de tältande kvinnorna.
  Nästa fråga är varför man så gärna vill komma med idiotidéer gällande Jesus.
  Svaret jag ger mig själv är att de på uppdrag av andra vill skapa så mycket äckel och vanmakt som möjligt så ingen orkar protestera längre som i forna Öststaterna.

 69. Varför önskar man göra Sverige till avarternas nation! Har man defekter som ger dessa ”utslag” i livet så lev då med det inom hemmets väggar! Gör inte hela Sverige till en dekadent nation!!!

  • Tveksamt enligt genusforskarna.
   …och de ljuger väl inte om deras välgrundade vetenskapliga forskning.
   Med rätt värdegrund är han en hon eller åtminstone en hen.

 70. Under högertrafikomläggningen 1967 träffade jag en väldigt erfaren polisutredare. Han lärde mig att alltid leta efter den enklaste och banalaste förklaringen. Som regel är det sanningen. Det var nog så att Maia hade varit lite slarvig, och så hittade hon på detta som ursäkt. Josef tog hand om henne. Han påstås ha spelat en väldigt stor roll. Sedan ska vi komma ihåg att kringvandrande predikanter och filosofer var vanligt på den tiden, inte bra i dåvarande Israel. Jesus var inte unik. I Indien fanns Buddha som blev buddismen, i Kina KungFuChi som blev Konfucius och LaoTsi som blev Taoismen. SVT jagar klick och klantar sig som vanligt. När ska vi få lite kvalificerad journalism. Detta är bara billigt dravel.

 71. Har SVT och TV4 förklarat krig mot kristendomen i Islams namn nu? Eller är det bara en intern tävling om vem som kan kränka kristna människor mest och bäst?

 72. Personligen tror jag att Jesus funnits i verkligheten och att han var en, typ, gängledare som gjorde uppror mot makten och att han avlades på traditionellt sätt genom kopulation mellan en man och en kvinna.
  Att bibels berättar en annan historia får tillskrivas en förskönande historieförfalskning.
  Amen.

  • Nu har vi inte någon skrift som säger något annat från den tiden. Om Maria hade legat med någon så brukar det komma fram förr eller senare..att konstruera något så här 2000 år senare är bara löjeväckande.

  • Korsfästning är billig och bra – lagom smärtsam åt rasistdjävlarna som älskar sitt land istället för älska afrikaner och andra stackare.

 73. 68 vänstern har styrt SVT i många år. Och valt sina efterträdare hela tiden. Det har verkligen sista åren visat. Man måste tillhöra extremvänstern för att bli chef. AFA är nästan en merit då har man den rätta synen för att jobba på SVT.

 74. Sannolikheten att det skulle handla om partenogenes är lika
  stor som deras påstende att Public Service skulle vara ett opartiskt media.

 75. SVT har rätt utan tvekan så nu har Jesus blivit född av regnbåge-förälder med rätt värdegrund. Jesus dog tragiskt nog av spikskador i händerna rapporterar SVT när han tillfångatogs av rasistiska antidemokratiska bruna krafter.

  • Kom ihåg att du inte får visa bilder på dessa spikskador, kan ge upp till 4 års fängelse. Dock kan du få hävda att Jesus hade skador i händerna (en blå tumme, kanhända, han var ju timmerman?)

 76. DDR och SVT = giftermål. Det blir bara värre och värre. Vänsterextremismen är livsfarlig och sprider sig via just SVT, TV4, SR, Expressen, Aftonbladet och annan vänsterextrem media. De är sjuka, de är pinsamma, de är kommunister och islamister.

 77. Så det är sånt här perverterat genus-trams som våra numera tvångsinbetalda skatter för public service ska gå till..?? Trevligt och väl använda pengar..! Bara en sak som de inte lyckades få till ; Att Jesus skulle varit mörkhyad också i sann PK-anda…
  Men då så, alla ni genuscertifierade vänster-PK-människor på ”opartiska och oberoende” SVT ; När får vi se en liknande analys av de heligaste fundamenten inom ISLAM också, i rättvisans namn…? Det kommer säkert att komma, eller hur…? Oja ,säkert….

 78. Enligt nyfunnen forskning så var Karl Marx bara en fanatasifigur, Hans person var egentligen bara en påhittad seriefigur ritad av den Hawaianska pornografiteknaren Swing Dong Honolulu. Den kända boken Das Kapital hette egentligen ”Das Katar Kapitän”, ”Den kåta kapten”. Allt nedtecknades som ett stort skämt på en stor fyllefest i den tyska lilla staden Hornsburg, där man håller en årlig porrfestival i grovslaktarens Helga Bomsstein minne. Den figur som ofta ses på bilder som ska föreställa Marx var egentligen en inhyrd jultomte som skulle berätta fräckisar på ovan nämnda festival.
  Så de moderna ”marxisterna” anförtror sig egentligen till fulla karaktärer i en teknad porrtidskrift , vilket är lite komiskt.

 79. ska ni riva ner allt som är helig – era skattefinansierade djävlar? Sverige, svenskarna, heder, kristendom, kärlek till nationen – allt det här står i vägen för er för att nå era skumma mål?
  Vilka mål?
  Ha åtminstone så mycket stake i er att berätta för folket om avlönar era idiotiska tilltag – vilka är målen?
  Vad är det ni egentligen vill – bortom all bullshit.

  • Tror dom inte vet det själva, annat än hatet till det normala.
   Kanske så sitts några i toppen med en slug plan,
   Men dom flesta är bara lakejer utan egen vilja.

 80. Jag får tacka SVT så mycket för spekulationen om Jesus.
  Nu väntar jag på en liknande spekulation från SVT om Muhammed.

 81. När SVT kommer ni spekulera i Muhammeds förkärlek för det som inte passar så värst bra i ett modernt samhälle? Ja just ja, det vågar ni inte, då det kostar mer än det smakar. Utan slå på enkla mål istället, hugg på religionen som vänder andra kinden till. Eller hitta på lite mer lögner om vikingarna, dom finns ju inte kvar och kan försvara sig. Eller varför inte förvanska familjebilden mer? Fyra homosexuella pappor
  Och två transpersoner, för så ser ju precis alla barns familjer ut i Sverige.
  Vet ni SVT. NI äcklar mig å det grövsta, era värderingar är så skeva att ni får sossarnas ren ras forskning att verka fullständigt normal och rumsren, och den avskyr jag fullständigt.

  • Vadå vikingarna var ju islamister och midagård ett muslmsk helig plats. Ironi. Det är rätt intressant att det pågår en identitetskris i det svenska samhället. Folk har inte behövt tänka på vilka vi är. Allt har varit så självklart. Nu när underförstådda och outtalade svenska regler och sedvänjor direkt krockar med islam. Så ställs allt på sin spets. För eller emot. Man har skapat en friktion som kan landa i vad som helst. Islam kommer inte ändra på sig. Svenskarna är ganska vidsynta. Men jag tror det kommer bli väldigt oroligt framöver. Jag tror björnen håller på att vakna.

 82. Public Service? Nej tack! Den servicen behöver ingen!

  Hela institutionen är idag befolkad av okunniga farliga personer vilka borde hindras från att få utrymme i media. Partogenes kan fungera för enkla organismer där det finns en fördel att alla är lika. Hos högre organismer kommer varje gen att vara i dubbel uppsättning och då är det snart god natt. SVT propagerar för den slutliga lösningen!

  • jo då .. det har statsmakten beslutat att du behöver.. o du behöver inte äns oroa dig för betalningen .. för den sker nu per automatik..
   så skål på dig.. o håll käften..
   pröjsa !!!

 83. Det finns en besatthet inom etablissemanget att hela tiden se allt från ett könsperspektiv. Eller ur sexuella preferenser. Men de skulle aldrig kalla Muhammed för pedofil. Det är skillnad på religion och religion. Den ena får man skända hur mycket som helst. Den andra vågar man inte ens prata om. Att beskriva Jesus som homosexuell i domkyrkan var inga problem. Skulle man gjort samma sak med Muhammed skulle man dömas i svensk domstol enligt lagen hets mot folkgrupp. Skulle vara intressant att fråga SVT varför de gör skillnad på folk och folk.

  • En artikel som besvarar din fråga finns på Fria Tider med titeln ”Därför är kriget mot julen så viktig för liberaler”. Författaren konstaterar att det rör sig om ett rivningsarbete för att bereda väg för något nytt. Liberaler agerar i praktiken nyttiga idioter för socialister alternativt islamister. De påstår sig vilja skilja staten från religionen med vad det faktiskt handlar om är att skilja staten från det svenska folket, dess traditioner och kultur.

   • Det är ju en korrekt beskrivning av en liberal. Problemet med liberalismen är att de är så liberala att de öppnar för mörka krafter.

 84. Jag tror inte att det är så konstigt att man tänker att resten av världen är lik sig själv så eftersom majoriteten av SVT verkar ha en avvikande sexuell dragning så får man säkert såna tankar. Och med sin perverterade önskan att synas så vädrar man sina sjuka tankar i statlig TV.
  Detta borde ju ses över av sunda människor och eventuellt förbjudas.

 85. Men så fint då Då är det bestämt Jesus är en transa och har blivit till genom någon fotosyntes eller om ”Jungfru” Maria egentligen är en alger eller transvestit!?
  Varför får sådana idioter jobb på ”Statspropagandaverket STV?

  Vi får lära oss att en stor utgift faktiskt är en inkomst (invandringen/”flyktingmottagningen”) emedan vi ochså får lära oss:

  Vi får också lära oss att om man ger pengar till en etnisk Svensk så är det en utgift och en stor kostnad trots att man (SVENSKA FOLKET OCH ATP´n) stulit de pengar som egentligen är sparade för/till det svenska folket.

 86. Eftersom man fattat ett demokratiskt beslut att tvinga alla medborgare att betala för SVT/SR. Så är det ju nu politikerna och därmed medborgarnas val som beslutar över programutbudet. Vi bör banta ner verksamheten ordentligt. Vi skulle utan problem kunna halvera tv-skatten. Väldigt få skulle reagera när allt skit resas bort ur programutbudet.

 87. Lyssnade på gudstjänst i SR. Där jämförde man Jesus som ett flyktingbarn. Prästjävlen satte in ett politiskt vänsterextremt budskap mitt i predikan. Man reducerade hela den viktigaste kristna symbolen till ett modernt slagträ i debatten. Eftersom Jesus själv sa att han och fadern var samma sak. Alltså i princip en levande gud. Så undrar jag hur prästjävlen kommer att dömas i efterlivet. Att ta guds skapelse för att skicka ut ett politiskt budskap. Jag skulle bli vansinnig om jag vore gud.
  Religion och andlighet är motsatsen till politik.

  • ”Allas lika värde” är ju annars en populär fras som lär ha dragits hundratals gånger i olika kyrkor- denna jul. Jag har själv hört det från ”hästens mun” när övriga familjen tvingade mig att närvara vid en dylik tillställning på Julafton.

  • Om man vill träffa fint folk efter detta livet så måste man nog se till att komma till helvetet. För i himlen lär det bara finnas dissidenter och vanliga arbetare med sunt förnuft .

 88. Vad jag förstår så brukade Muhammed bära kvinnokläder så jag ser fram emot ramadan när SVT ska spekulera om Muhammeds transsexualitet.

 89. Dels att få ge sig på kristendomen, dels att få framhäva transsexualitet, det är ju rena julafton för en kulturmarxist på SVT.

 90. Och när ska den korrupta media SVT filosofera omkring Muhammed som gifte sig med Aisha när hon var barn. Det är därför flera islamiska länder tillåter att nioåriga flickor blir gifta. Var Muhammed pedofil? Eller inte..tänk om den hycklare media kunde prata öppet om det. Att framhålla Muhammed som ett moraliskt föredöme som ska efterföljas i alla tider är en skandal.

  Och den muslimvänliga Europadomstolen är inte sena att olaglig förklara att kalla Muhammed för pedofil trots sex med 9 åriga hustru . Vad fan är detta? Ett hån mot Yttrandefriheten som får underordnas sharia?

  • Då blir man våldtagen och får halsen avskuren medan man blir filmad och uthängd på internet..sedan föringar SVT det till en liten rispa på halsen så kan alla svenskar sova gott igen.

 91. Detta är en styggelse! Man skändar Guds son! Satan har förvillat dem med sina förrädiska lögner! De måste bestraffas, och sedan åter ledas tillbaka in på den rätta vägen!

 92. Hela den Progressiva rörelsen är som en jäkla religion vid det här laget. Den tar upp en massa omöjligheter och flum som inte får ifrågasättas, och gör detta i förklädnad av vetenskap.

 93. Haha !!
  Och sånt hær galematias orkar tittarna betala før.
  Ær inte detta ett skæmt eller fake,så må det ha rabblat fullstændigt før SVT

 94. så då har det konstaterats.. att jesus var en transa…. ok…lööv o lövfen… o hela styrelsen för svt och riksdagen..pk klövern..resten nu är det bara att åka till polen o övertyga polacker …om er nya värdegrund…

  (dom kommer hängas o vi slipper dom hahahaha)

  https://www.youtube.com/watch?v=ev2KhAjcLJo

  manifest till alla som har svensk ”värdegrund” ( ni vet vilka jag menar)
  – här är jesus vår kung o ett medelande till mussar.. dra åt helvte o håller er borta…

  vad säger svt nu då

 95. Om SVT-vetenskapsredaktionen är representativ för vetenskap, då kommer Elisabeth Ohlsson Wallin (som var först med tesen om Jesus som ’transa’) att få Nobelpriset i medicin!!!

  • Akta dig vad du önskar…..
   för Nobelpriskommitén är också infekterat
   Om några år kan en häst få priset i fysik, en ko i medicin osv….
   eller Bob Dyland i literatur….
   Vänta, det har redan hänt….

 96. Är det för just detta som SVT vill tvångsrekrytera skattebetalarna att med tvång inbetala TV avgifter för program som till 90 % är skräp . Tydligen rekryterar de sina medarbetare genom att gå ut på gatorna en sen kväll , i ett mörkt hörn och där finna en lämplig individ som de kan ta under sina vingars skugga . Att då också vår Ärkebiskop tvivlar på Jungfrufödsel , är ju ett strå i hatten för SVT:s ledning . Sverige har ju blivit det föregångsland som skiljer sig från alla andra civiliserade länder .

 97. Hej

  Partegones finns hos honungsbiet.
  Drottningen lägger ett obefruktat ägg som blir till ett hanbi med bara halva genuppsättning.
  Biet kallas för drönare.
  Alltså var Jesus en drönare.
  Flyga kunde han enligt bibliska skrönor också.

  • Jag har aldrig betalat TV licens och kommer heller aldrig att göra det. För länge sedan när jag bodde i Sverige var det en snubbe som försökte tränga sig in och snoka efter burken, men jag kastade ut honom, hahahaha

 98. Nu när SVT har löst mysteriet om Jesus, så undrar jag ifall de är på god väg att även lösa frågan om Gud. Det är många som söker svaret så jag hoppas att SVT gnuggar sina geniknölar.

 99. Är man verkligen tvingad att betala skatt för att finansiera sån här galenskap? Det räcker väl med kommunist-propagandan!

 100. Nu är SVT tryggt finansierat via skattsedeln så detta är bara början på de stolligheter vi kan förvänta oss framöver.

 101. Jungfrur föder inte barn – Jesus pappa var Josef.

  Det är först med Jesus 2 som snacket om Guds son kom igång. Dvs. när den där andre mannen som sade sig vara Jesus som korsfästs dök upp från ingenstans.

 102. ”Fader, förlåt dem, ty de veta icke vad de göra.”
  Dessa Jesus Kristus ord, när han spikades upp på korset, passar väl in på patrasket i SVT!

 103. Eller så är hela Bibeln rent hittepå, mer eller mindre. Men något så självklart är förstås inte lika kul för pk-fascisterna. Vanlig hederlig ateism är liksom för gammalt och traditionellt, gör inte tillräckligt ont för dem man vill skada.

 104. Det är väl en present till alla ateister som efter millenniumskiftet fick för sig att de skulle ersätta Jesus och kristendomen med sig själva. Ja, de hade mord i blicken för de hade själva bestämt att de var så mycket bättre. de började klura på hur de skulle utverka denna kristendom och vårt tusenåriga historia. Att förfäderna hade delat tro och lojalitet, det spelade inte längre någon roll, för det kom en ny människoart efter tvåtusentalet. Ja, vad skulle då denna nya människoart tänka sig med hur kristendomen skulle slaktas som ett lamm. De fann svaret i kriget i Mellanöstern och hur judar avskydde kristendom och hur islam hatade kristna. Och de såg verkligen hur islam slaktade allt som hade ett kristet budskap. Och de fann den som skulle vara skarprättaren med att göra slut på kristendom och kristna. Islam var som klippt och skuren för ateismen och så klart de mycket goda podium humanisterna.
  Så löpte allt frid och fröjd och islam fortsatte med sitt beställningsjobb med att angripa kristna och kristendomen på alla fronter. och de ateistiska satte och jublade och höll deras händer i skyn som de själva höll ett väckelsemöte och de utropade ”se mina händer är inte blodiga av någon skuld”. Islam var ju dem som bar skuld!
  Men så skedde det något och både ateister och humanister började tvivla på islams ärlighet, det var allt för många angrepp på fler än enbart kristna. Så tillslut så kanske nu det luftslott som byggts genom egon och en stor tro eller ”vetskapen om sig själv”, går mot sitt slut och de inser mer och mer att islam även kommer att slakta ateister och humanister likt det lammet som de trodde enbart gällde kristenheten. Nu står de där och vet knappt om de skall hålla på visegradsländerna, dem som under den ateistiska terrorn i Sovjet fick lida oerhört, och de läste bibeln i all hemlighet för det var dödsdom med att de blev påkomna, men Östeuropa läste ur bibeln och genom det så kunde de hålla borta den sinnesjuka som det ateistiska Sovjet spred med terror och våld.

 105. När man söker lösningen på något finns det ofta flera möjliga förklaringsmodeller. Det som oftast visar sig vara rätt är den enklaste förklaringen.
  Jag tror helt enkelt att Jesus föräldrar hade sex. PUNKT.

  Katolikerna har en märklig syn på sex, dom tror det är ”rent” att avstå, och det ÄR dumheter bara.

 106. Att vi firar Jesu födelse 25 december är ett sentida fenomen. Osäkert är datumet men eftersom herdarna fortfarande var ute på bete med fåren så torde födelsen ihop med att skattskrivningar alltid sker på hösten vara i oktober månad. Att födelsen ägde rum enligt vår tideräkning år 2 är däremot mycket sannolikt.
  Jul (jol) är en högtid som firades av våra förfäder vid midvintern och sammanslogs med den kristna av praktiska skäl!

  Gott Nytt År och må Gud beskydda oss från pedofilistiska läror!

 107. Det är väl att märka att enligt bibeln härstammade Jesus från kung David genom Josef, Marias trolovade, som härstammade från kung Davids hus. Om Josef inte var Jesu far skulle Jesus inte härstamma från kung David.

 108. Jesus är Guds son och helig. Därför var tillblivelsen av Jesusbarnet heligt. (Dvs ägget befruktades av Helig Ande från Gud. Övernaturligt. Enl bibeln. Det har med blodet att göra. För att Jesus skulle dö syndfri på korset och bli världens frälsare var hans blod tvunget vara heligt/fullkomligt rent, samt vara född av en jungfru.

LÄMNA ETT SVAR