SVT:s programchef Jan Helin. Foto: Holger Motzkau.

SVT upphör med avståndsdeklarationer mot SD – ska i stället ”på ett naturligt sätt” vävas in i journalistiken

Delningar

SVT:s programdirektör Jan Helin, tidigare chefredaktör på vänsterradikala Aftonbladet och profilerad motståndare till Sverigedemokraterna, meddelar att Public Service-bolaget hädanefter upphör med att ta avstånd från SD, i varje fall på det sätt som skedde i slutdebatten på fredagen före valdagen. Efter kritiken byter SVT metod och ska i stället ”på ett naturligt sätt” väva in markeringar mot SD i journalistiken.

Kritiken har varit omfattande, både från Sverigedemokraterna och från oberoende bedömare, mot att SVT inför ett riksdagsval gick ut och tog avstånd från partiet och dess politik. Den tidigare TV4-chefen och mångåriga SVT-medarbetaren Jan Scherman kallade exempelvis beslutet för ”häpnadsväckande och olyckligt”. Även internationellt har ögonbryn höjts.

I sak handlade det om att SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT:s partiledardebatt konstaterade att det finns invandrare som av olika skäl ”inte passar in i Sverige”. Det kan bero på låg utbildning eller att man inte lärt sig språket men också, menade Åkesson, på att man inte anpassar sig till svenska värderingar, seder och bruk.

Efter valdebatten gick programledaren och SVT:s ansvarige utgivare Eva Landahl ut och deklarerade att SVT tar avstånd från att det i Sverige kan finnas invandrare som inte passar in. Den ”åsikten” menade man strider mot Public Service demokratiparagraf med skrivningar om bland annat ”alla människors lika värde”.

Efter den hårda kritiken mot SVT:s tydliga ställningstagande mot SD – i synnerhet som det skedde bara ett par dagar före ett riksdagsval – deklarerar nu bolagets programchef Jan Helin att man upphör med sådana formella avståndsdeklarationer. I stället ska SVT ”inleda ett arbete för att få in detta på ett naturligt sätt i vår journalistik”, förklarar Helin.

Han menar också att kritikerna har missförstått. Att öppet ta avstånd från SD ”är inte en politisk markering” säger Helin, bara ”en metod för att följa de bestämmelser som omgärdar SVT”. Men nu ska bolaget för att undvika sådana missförstånd byta till en annan metod.

SVT har även tidigare tagit avstånd från Sverigedemokraterna på motsvarande sätt. I en studiodebatt 2016 sade partiets gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, med stöd från bland annat Säpo-rapporter, att det i migrantströmmarna finns potentiella terrorister och riktade kritik mot att Sverige i motsats till de flesta andra länder accepterar att nio av tio som söker asyl har gjort sig av med sina ID-handlingar och inte heller på annat sätt kan styrka sin identitet.

Dagen efter debatten gick SVT i ett särskilt inslag ut och slog fast att Karlssons uttalande ”strider mot principen om alla människors lika värde” och att ”redaktionen till fullo tar avstånd från detta uttalande”.

Ett halvår senare besannades de farhågor som Karlsson och andra gett uttryck för när asylsökaren och efter avslag illegale invandraren Rakhmat Akilov genomförde ett terrordåd på Drottninggatan i Stockholm där fem personer, däribland en 10-årig flicka, dödades och ytterligare tio personer skadades.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

446 KOMMENTARER

 1. Själv har jag för länge sedan tagit avstånd från SR/SVT. Alldeles för många pipiga röster och för mycket propaganda.

  • Har faktiskt upptäckt en del förhållandevis neutrala journalister på aktuellt och rapport, det är glädjande varje gång man hör ett sådant reportage eller intervju.

  • Oftast fruntimmer där och skulle det vara någonting annat så babblar ”han” om smink och handväskor eller om sin morsa eller dylikt.

 2. Han menar ljuga naturligt. Den mannen är den borne lögnaren. Man ser att han håller fingrarna i kors varje gång han öppnar foderluckan

 3. Avståndstagandet va medveten valpåverkan o skulle kommit under programmet oavsett vad Åkesson sagt. Att detta påverkade SD resultat törs jag lova för även inom SD väljarna finns naiva lättpåverkade.

 4. Vem fan litar på Jan Helin och SVT SR, ett vänsterträsk, spelar i samma liga som EXPO,.Journalistik helt efter DDR-manual.

 5. Denna Pudel är för ynklig, det svt gjorde var planerat i minsta detalj hade det inte varit just detta uttalande ifrån Åkesson…så skulle dom ha hittat nåt annat.

  Svt ska vara oberoende och inte lägga sig i ett riksdagsval på detta sätt, för det var precis vad dom gjorde.

 6. ”på ett naturligt sätt väva in markeringar mot SD i journalistiken”. Knepig formulering! Kan betyda vad som helst. I min värld betyder det att fortsätta ösa ski*t över SD bara lite mer inlindat o ”journalistik” har dom aldrig klarat av, endast förtäckta åsikter!

 7. Varför sprida vänsterpropaganda om man sedan inte ens kan stå för det?
  Då är det väl bättre att hålla käft och slippa täcka upp med lögner, på köpet får man bättre sömn och stadigare blick!

   • Skulle nog påstå att det fortfarande är omkring 2.5mil invånare som inte anser SVT opartiska. Även om många av dom är så vana vid bias synen att dom inte lägger märke till skevheten

 8. Hur stämmer det med opartiskheten att väva in avståndstagande mot SD i journalistiken. Iofs inget nytt att så sker för SVT har inte kommit i närheten av nån opartiskhet sedan slutet på 60-tal enligt dom som studerat fenomenet opartiskt.

 9. Som när fursten av Liechtenstein prickades av Europadomstolen för att han sagt upp en advokat för att denne gjort ett uttalande han ogillade. Han gav ut ett pressmeddelande där han förklarade att han accepterar Europadomstolens riktlinjer och därför i framtiden inte officiellt kommer att motivera varför han säger upp statsanställda.

 10. Det spelar ingen roll vad han säger. Public Service ska bort. I alla fall i form av SVT och SR. De går inte acceptera detta på skatten.

 11. Helins inlägg är på DN-debatt. – Men Carl-Johan Bonnier vill ha en silverpeng för att man skall kunna läsa det. – Varför publicerar då Helin hos Bonniers? Ingen jäkel utanför Södermalm har ju acess till debattinlägget.

 12. Underförstått kommunicerar Helin att hans åskådning/ideologi gällande migration och synen på nationen, är riktig och okränkbar. Det absurda i detta kommer att blottläggas då de förprogrammerade journalisterna och programledarna börjar tillämpa sin ”metodik” och ” ”journalistik” mot sina tilltänkta antagonister, d v s Sverigedemokrater och nationalister i största allmänhet.

 13. Är det verkligen någon som tror att det finns folk som hade tänkt att rösta på SD skulle helt plötsligt inte göra det pga SVTs avståndstagande eller några fjantiga kändisars pekpinnar?

  • Ja jag vet inte hur folk (eventuellt) tänker. De verkar göra precis som deras TV säger till dem att de ska göra. Jag tittar ju inte ens på TV sedan 15 år så jag förstår tydligen ingenting av hur andra uppfattar samhället.

   Som regimen brukar uppmana vid bränder (och inför val?): Gå inomhus, stäng fönstren och titta på TV:n!

   • Ja inget förvånar mig längre. Så länge folk har full mage, elektroniska leksaker samt infantila tvprogram typ bonde söker fru så låter de politikerna
    göra vad de vill.

   • Tyvärr inte, men ett flertal skolor har också levererat höga SD siffror. Många ungdomar som är sveriges framtid inser att det måste till en drastisk förändring av politiken om Sverige skall överleva som den nation vi och våra förfäder mödosamt har byggt upp.

 14. Då kanske vi kan avliva floskeln om alla människors lika värde.Som för övrigt bara finns i Sverige.Och som är en medveten felöversättning av FN:s ide om människors värdighet vid födseln.Nu tycker jag att vi övergår till sanningen.Att en persons värdighet består av vilka gärningar man utför i livet.Summan av den ekvationen är att de flesta har olika värdighet när slutet kommer.Något värde har ingen människa.Även om en del kan uppfattas som tämligen värdelösa…..Men det ska inte ingå i statsskickets grundide.Det är personliga uppfattningar.

 15. Arbetsmarknads statistik visar tydligt att vissa grupper ( främst Kulturberikare i getton) inte ”passar in i Sverige”. SVT ’s Jan Hellin har en skruv lös om han förnekar detta. Det är hans uppgift att belysa detta viktiga samhällsproblem. Det är INTE SD som har skapat detta segregerade samhälle. Det är Socialdemokraterna och Stefan Löfven (S) som bär det fulla ansvaret. SVT och Jan Hellin är maktelitens okritisk hantlangare. Jan Hellin är ingen riktig journalist.

 16. Grattis ni som röstade på Afs. Ni har möjliggjort en v+s+mp+c majoritet. Det var bara ett fåtal röster som avgjorde i den slutliga räkningen.

  • Ja vem fan vill rösta på Moderaterna och deras Reinfeldtspolitik, företrädd av mobboffret trÅkesson. Även om SD hade blivit största parti, även om de hade fått 49%, så hade de haft noll och intet inflytande. PK måste förintas, som de förintas i andra länder, som har nationalistiska partier som i motsats till SD bildar opinion.

  • Förhoppningsvis har sd lärt sig en läxa, att inte ändra sin kappa efter vinden. Hade du röstat med hjärnan kanske afs fått valsedlarna betalda till nästa års EU-val och nyval.

 17. Man kan också ställa sig frågan varför Helin lämnade AB och gick över till SVT …..Det medförde säkert inget lönepåslag.

  Som chefredaktör och ansvarig utgivare, så var säkert hans lön på AB, minst 300.000:-kr/mån. medan SVT kunde sträcka sig till hälften.
  Måste nog vara något fnurr på tråden med ägarna?

  • Jan Hellin såg möjligheten att vrida SVT ännu längre åt vänster. Sprida vänsterpropaganda direkt in i dumsvennes vardagsrum. Valresultatet visar att det fungerade.

   • Tvivlar på detta…SVT/SR var redan så pass vänstervridet innan Helin kom in i bilden – så hans tillträde borde vara högst marginellt.

     • Möjligt att Du kan få rätt.
      Kanske just därför, att licensavg. skall gå över skattsedeln.
      Hur vänstervridet SVT än är – så medför det inget tapp av licensinkomsterna.

 18. ’Allas lika värde’ är en marxistisk trosbekännelse. Den användes flitigt när Stalin utrotade flera miljoner självägande bönder som inte frivilligt ville låta sina relativt välfungerande gårdar uppslukas av kommunisternas bedrövliga kolchoser.

  Ni anser att ni är förmer, sa Stalin, och då finns det ingen plats för er i Sovjetunionen för här är alla människor värda lika mycket.

  Det är ingen slump att den nuvarande marxistiska regeringen i Sverige använder samma logik som Stalin. De har samma ideologiska rötter.

  • Tack för den informationen, min svärmor sade ”alltid att hon tyckte att jag ( hennes svärdotter) var förmer” har faktiskt aldrig tidigare förstått……..i min familj så tänkte vi inte så !

 19. Helin väljer att gå ut i DN. Södermalms kamratposten för sitt debattinlägg. Han väljer då DN Kultur som ofta påminner om proletärens alternativa ledarsida. Carl-Johan Bonnier vill dessutom ha en silverpeng för att man överhuvudtaget skall kunna läsa det.

  Här ser man hur insnöad den svenska eliten är. Helin kunde ha publicerat det i tex Samnytt elle fria tider. Nänänä. Han väljer medieoligarken Carl-Johans Bonniers alster och södermalmska lokaltidskrift.

 20. SVT börjar lugna ner sig nu när de lyckats få folk att inte rösta på Sd.
  Nu återgår man till att låtsas vara oberoende.

 21. Jan Helin har biktat sig, nu ses vi Janne om fyra år och kör samma runda igen.
  Hoppas bara att Sverige överlever fyra år till.

 22. Jan Helin har väl kommit på
  att det är bättre att smyga med
  avståndstagandet mot SD.

  -Blir sådant jävla liv när man är öppen
  SD-hatare. 🙂

  • Gammal Svensk maktelit tradition. Sverige smyger också med Nato. Smyger med Nazisterna under andra världskriget. Den gemensamma nämnaren är sosseriet.

 23. Det kommer alltså bli än värre ska ni se. Denna hittepå värdegrung ska bort. Finns ingen allas lika värde. Ingen är lika mycket värd alla är olika mycket värda i detta samhälle! Allt annat är lögn! Min fru och mina barn är mera värda än alla på denna jord för mig.

 24. Jan Helin, en socialist som blivit inkvoterad till SVT främst pga av sin politiska hemvist!!!
  Välavlönade socialister trivs med tillvaron, dock har de oftast inte mycket gemensamt med vanligt folk och de anser sig själva stå över andra i samhället!!!!

 25. Det nya bemötandet är väl när de rapporterar ställningen i valet.
  ”De rödgröna leder med 144 mandat mot alliansens 143.”

 26. Public service bortser från yttrandefrihetsgrundlagen o det demokratiska styrelseskicket.

  Public service har skapat sitt egna regelverk, vilket är synonymt med censur, genom den så kallade ”demokratiparagrafen”.

  Public service angriper rättsstaten o måste ställas till svars för sitt angrepp o utspel, mot ett av Sveriges största demokratiskt valda partier o dess ledare.

  Det är häpnadsväckande, att detta får fortgå i en
  demokratisk rättsstat.

 27. Jan Hellin vältrar sig i självömkan när han ”talar ut” I Bonnier oligark DN. SVT har blivit sååå missförstådda…. snyft… snyft. Därför skall SVT smyga med SD hatet. Det skall vara en överordnad princip i all program produktion hädanefter. Inte ens TV i diktatur DDR kunde göra det bättre.

 28. Gjort är gjort, om än i bruna byxor.
  Men jag tycker mig ana att ormen Helin börjar dra öronen åt sig nu när hans propagandakoloss står i negativ fokus mer eller mindre dagligen. Detta samtidigt som trycket ökar när hjärntvätten kommer på skattesedeln med i varje fall något förändrade förutsättningar för den ljusskygga verksamheten.
  Men det hjälper naturligtvis inte. Han och hans kulturmarxister har förstört public service för tid och evighet och ska bort på säkert avstånd från SVT/SR-bunkern. Om de så skall rökas ut.

 29. Frågan är, om det inte borde bli nyval på grund av detta utspel, som kan ha påverkat valresultat högst avsevärt,
  vilket alla tidigare prognoser i opinionsmätningar visar.

  • Återigen, kanske tjatar men blev det helt tyst om genomlysningen
   av ett valkuvert som visar ett tydligt v…??…
   Menar att OM det är möjligt,samtidigt som vi sett olåsta vallådor
   på bilder….valsedlar och kuvert finns i massor så vad säger att alla dom olåsta lådorna snabbt genomlystes och fick nya kuvert..
   innan transport till första valräkningen….????????…

   • När jag röstade såg jag att mina röstsedlar lades åt sidan och inte i respektive låda. Trodde först att det var ändrade rutiner och påpekade inte saken. Men nu efteråt har jag börjat undra om det gick rätt till.

    • Vanligt är att kuverten läggs på urnan med respektive färg som en extra koll att rätt kuvert går i rätt urna och att dom sedan direkt stoppas ner medan bisittaren prickar av kommun, landsting o riksdag när dom stoppas ner

    • DET varnade jag här flera gånger för..!!
     Dom SKA läggas ner direkt i lådan !
     Lådan SKA vara låst….
     suck…är du verkligen äldre borde du vetat det…
     men så går det när man inte tar reda på vad som gäller…

 30. Tyvärr måste jag ta ner humöret på er som tror att mp ska åka ur…
  Dom två största mp-nästena…är stockholms kommun och göteborgs….
  nästan 8 % har lagt sin röst på mp…även malmö och uppsala
  är starka fästen ;(;(
  Dessa är oräknade än…;(;(..
  Så i dumsverige är ett miljöparti…nästan bara störst i stora betongstäder….
  även där visar det hur snett allt är i vårt land.
  O.B.S självklart hoppas även jag på ett under…;)..

  • Ja, det är bara för att det är MP, annars hade mitt förstånd vunnit. 😉

   Men ett mirakel kanske man kan drömma om. 🙂

 31. Bara det att att Jan Helin sitter som programchef på SvT gör SvT politisk. Han är en man som vänder kappan efter vinden och är synnerligen partisk i sina beslut om vem som får komma till tals. SvT är en propagandakanal och har varit det under lång lång tid. Granskningsnämnden som ska granska media består av samma folk (gamla politiker) och är därmed partiska. Det märks tydligt av deras arbete. Hela den här sörjan styrs av maktintressen och som jag ser det, korrupta ända in i benet. Det hade varit bättre om SvT levererade nyheter istället för åsikter.

 32. Etter å ha bodd 5 år i Stockholm på sent syttitall begynnelsen av åttitallet, har jeg alltid vært glad i Sverige og svensker.
  Studerte og hadde en fantastisk tid i Sverige. Men ser nå på mine gamle studievenner med konstiga øyne. Mange av dem tilhører i dag den såkalte eliten og sitter i sine leiligheter på Østermalm og Søder og fordømmer vanlige svensker som ønsker å bevare sitt fedreland som et land og ikke som et anarki og en slagmark.
  Problemet er at de ikke går utenfor sin komfort sone og bare ferdes med bestemte mennesker hvor alle har samme grunnsyn både politisk og også menneskelig. De har ingen kontakt med virkeligheten og lever i sin boble med høy sigarføring og champagne.
  Og etter å ha fulgt dette valget kan jeg ikke si annet en at Sverige er kaputt. Valgordning som ikke fungerer og er lagd for det bestående systemet hvor noen få besitter alle posisjoner og maktstrukturer. Hvor valgfusk nå ser ut til å ha blitt helt akseptabelt. Og ingen hever øyebrynene og lar alt bare fortsette i sitt gamle korrupte system.
  Dette blandet med representativ parlamentarisme (som ikke har noe med demokrati å gjøre) gjør Sverige i dag til en land hvor kriminelle politikere og kriminelle gjenger styrer landet mot avgrunnen.
  Hvor det gamle stolte Sveariket har tatt veien vet ikke jeg. Men dessverre ser det ut til at Sverige er fortapt og vil ende opp i anarki og store innenlands konflikter som fort kan ende tragisk.

  • Sth-kommun ÄR oräknat…9,8 % röstade på mp där…
   följt av Göteborg med nästan 8 %…
   Med min och andra utlandsröster snodde vi först 1 mandat av c men det ser tyvärr ut som det bor FÖR många Sverigehatare även utomlands…;(

 33. I Ludvika var det dubbelt så många som röstade på SKP än NMR.
  Gissa vilka media, statsministern och herr Björklund vevar igång på??
  Man skrämmer upp gamla människor som verkligen har upplevt ren och skär skräck, fd koncentrationslägerfångar, som stapplar ut på gator och torg, i tron att nu är djävulen i fatt dem igen.
  Cynism är endast förnamnet. Något ondskefullare är svårt att fantisera ihop.
  När kan vi få tillbaka vårt land från dessa galningar?
  SD 2022

  • Han hade skrivit ett avtal med ett företag om att ta emot flyktingar om det behövdes.
   Han hade naturligtvis svårt att då säga, vi säger upp avtalet, för nästa månad kanske det behövdes.
   Det som inte framgick tydligt i TV inslaget, var att företaget som hade avtalet med kommunen tjänade 5 miljoner dom också på bara förmedlingen, dom hade alltså ingenting fysiskt att tillföra, bara några skrivna avtal.

 34. Det skulle vara kul att se det kortsiktiga och långsiktiga resultatet om det fanns följande alternativ i kommunerna när det gäller grundskolan:
  En skola med SD:s värderingar
  En med flumvänsterns värderingar
  och en med moderaternas värderingar..
  De som vill ha sina barn antagna i respektive skola får verifiera hur man röstade i valet. 🙂

 35. Kommer SVT också att reagera kraftfullt när övriga partier kallar SD för rasister och brunskjortor och att partiet är sprunget ur nazismen?

  Varför inte bara säga att SD är avståndstagande mot främlingar och att de är nationsbeundrare?

 36. ”ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE”….finns det ingen vettig utbildad sansad människa som kan slå hål på denna varböld till DOGM.

  Jag har hört tramset i hur många år som helst, men aldrig, aldrig hört någon vettig förklaring till vad det egentligen betyder.

  • Det är en av vänsterns effektiva ramsor, som dom vet att ingen förstår, men är oerhört användbara i debatter med människor som inte delar deras åsikter.
   Just det att dom inte kan förklaras, gör motståndaren rådvill.

   • såg en snutt däe en vänsterextrimist spydde galla över några SD-medarbetare…
    Lugnt frågade dom killen: vem är värd mest,din mamma eller en invandrare när du är den ende som kan rädda dom med en av dina njurar..vem väljer du..vem är mer värd eller hur gör du då??
    Som vanligt kunde den inte ge ett normalt svar…började t.o.m hota att efter valet så skulle SD få se…..

 37. Jan Helin !
  Ett praktarsel, som är tokvänsterns favorit.
  Ett korkat folk får den media och regering dom förtjänar.
  Svenska folkets väktare är SD, tyvärr med för små resurser då indoktrinering och importen av sunkig sörja har gått för långt.

 38. Så om jag förstått det hela rätt så har SVT deklarerat att de ska motarbeta Sverigedemokraterna i sitt dagliga arbete? tinyurl.com/y8pt5mf3

 39. Ett skattefinansierat public service-bolag ska per definition hålla sig neutralt i politiskt hänseende. Då går det inte att ”på ett naturligt sätt” göra några markeringar mot något parti.

  • Nej, detta tillvägagångssätt är bara ändå lömskare och farligare än att säga saker rätt ut. På det sättet indoktrinerar man mycket effektivare genom att ”naturligt” leverera lögner som om det vore självklara sanningar!

  • Litar inte på något som förmedlas oss vad det gäller valet. Hur ska man kunna lita det (minst demokratisk landet, långt från Europa standard. Valobservatörer uttalande) vi meddelas?

  • Håller med. Det är en mycket realistisk tanke. Hon är en mycket lismande och slipad batikhäxa. Den farligaste politikern för Sverige

   • Varsegod!Jag röstade på den politik jag tror på.Liberala SD är inte mitt parti längre.Vad mer ska du sitta och snacka skit om?

    • Ni som röstade på AfS levde i fantasiernas värld om att de skulle få över 4% – de fick mindre än 0,4 %. Det visar bara vilken fantasivärld ni lever i. Och ni är nu ansvariga för att SD förlorar sin vågmästarrroll som istället övertas av Annie Lööf.

   • Äsch nån promille…gör ingen skillnad
    Nej men TVs fulmarkering i slut debatten kan ha betytt så mycket som 2% som istället gick till S och M

 40. Nu skall bolaget byta till en annan metod, säger Helin.
  Räkna med att dom har kommit på något ännu mer utstuderat sätt, i annat fall hade dom inte bytt åsikt.

  • Det är ju åsikt de inte bytt bara sättet att förmedla det. De är inte neutrala så som man kan förvänta sig av en skattefinansierad TV.

   • Ja , när acceptansen för invandringens konsekvenser bara har sjunkit från 87% till 82% trots alla mord , våldtäkter , rån , misshandel och allehanda bränder så märks det att valresultatet är manipulerat ! !

 41. Annie Loof blir inbjuden till Bilderberggruppen.
  Nu har Rodgrona + Annie Loof majoritet.

  Sverige ar ingen demokrati. Totalt korrupt.

  Vidrigt

   • ett tag var det sju röster som skilde mellan c osh SD….
    tyvärr verkar det enda mandatet ge lilla rödluvan
    otroligt makt…:(:(
    TÄNK på det en annan gång ni röstar !!

    • Så är du då igång igen.Varför rösta på SD om man inte tycker om deras politik?För att du personligen ska bli nöjd?

     • ÄR jag igång igen…ja tydligen även du då eller…;(;(..
      Alla har rätt att välja det dom vill…
      även du…
      Hoppas du är nöjd med ditt val i.a.f..
      Sverige ÄR det inte !!
      DU har fått som du ville…4 år till….av vad vi nu ska tvingas genomlida på den vägen…
      STÅ upp och sträck på dig…andas in framtiden..
      som du själv kunde varit med på att förändra..;(

     • Nu är det väl dags att lägga ner tjafsandet och bli konstruktiv ändå?

      Det föreslår jag i alla fall.

     • Jag med..;)..
      Hoppas fler inser det …;)..
      Däremot kommenterar jag gärna saker..:)
      och svarar alltid på påhopp..;)..

    • Nej just det, det blir inget av det om inte även C och L släpper fram en sådan regering.
     Och SD har tydligt sagt att de inte släpper fram om det inte blir i princip SDs migrationspolitik rakt av.

     Och då släpps den ju inte fram av C…

 42. Antingen talar inte Helin sanning eller så har den s k demokratiparagrafen ändrats. Förr sa den bara att om någon sa något som bröt mot demokratin i Sverige så var medarbetare skyldig att försvara demokratin. Men skulle inte förvåna mig om detta misstolkade ”allas lika värde” har lagts till.

 43. OT. Lite trevliga siffror

  Hörby (färdigräknat) SD 35,43%
  Bjuv (11 av 12 räknade) SD 38,46%
  Svalöv (6 av 7 räknade) SD 33,85%

  Det finns många andra skånekommuner som ser lovande ut, men har endast kommit knappt halvägs i räknandet.

  I Blekinge ligger Sölvesborg på 32,0% SD (10 av 11 räknade)

 44. Löfven, Sjöstedt och Björklund har brutit mot SVTs demokratiparagraf varje gång de i olika beskyllningar talat för att utesluta SD från allt samarbete. Dela DÖ-eländet var också ett brott mot demokratiparagrafen. Där borde SVT markerat.

 45. Kommer den ”subtila” SVT nyheter-metoden att bara de som liknar okammade alkoholister väljs ut att få tycka att politiska förslag om tiggeriförbud & minskad invandring är bra (när folk på gatan får kommentera) att förfinas än mera..?

 46. Snart är hälften av rösterna omräknade. De ligger en bit från det preliminära än så länge. S har 30,8 exempelvis. Det verkar helt normalt för mig. Det bör ju kunna röra sig någon procent åtminstone när hälften återstår.

  Det som inte var normalt på valnatten var att siffrorna stabiliserade sig kring slutresultatet ungefär halvvägs. Några ljushuvuden här påstod då att resultat inte rör sig ens 0,1% från slutresultatet när man kommit halvvägs (vi pratar inte om 90% då är det en annan sak, det som diskuteras på valnatten var ca halvvägs.) I så fall ska ju det resultat vi har nu i omräkningen stå sig, men det tror jag inte att de gör.

  Tyvärr har jag inga skärmdumpar, så jag vet inte när SD landade på 17,7-6 men mitt minne säger att det var väldigt tidigt. Vid 3-4000 distrikt? Är distrikten undefär lika stora?

 47. Går det inte på ett mycket naturligt sätt väva in strikta avgångsbestämmelser i SVT-anställningarna om minsta lilla polititisering märks (suckande programledare t ex)?

 48. SVT kryper gärna till korset, för de har ändå lyckats med sitt uppdrag.
  Skadan de var ute efter är redan skedd och går inte att reparera på annat sätt än genom om- eller extraval.
  Denna händelse i en viktig slutdebatt före ett val, kan ha kostat SD en ledande position.
  Det är mycket allvarligt !!
  Det står mer och mer klart att det här med Annie Lööf var uppgjort före debatten, möjligen tillsammans med Jan Helin ”i en skum gränd på Söder” men säkerligen regisserat av ’mörka (-re) krafter’ (läs Bilderberg och Soros).
  Intentionen är att manipulera in henne på statsministerposten, något som allt oftare nu också ’vädras’ efter valet.
  Vad hade hon annars att göra på Bilderbergmötet 2017?!
  Vad gjorde Reinfeldt där 3 månader innan han blev statsminister 2006?
  Vad gjorde Löfven där i juni 2013, året innan han blev statsminister 2014?
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Bilderberggruppen#2000-talet

  Avsikten med hennes såå uppenbart teatrala och väl förberedda ”utbrott” var att i ’sista minuten’ skrämma bort de väljare som vacklade med sin röst på SD.
  Hon laddar näven INNAN Jimmie påbörjar det ”förskräckliga” uttalandet.
  Hon var säkerligen beredd från första början att vid minsta antydan från Jimmie om migrationens nackdelar, sätta igång vinkelslips-rösten.
  https://www.youtube.com/watch?v=i6JQwirzNq4

  Det sägs att politiker, skådespelare och präster (inte minst imamer) är samma sorts människor, med något undantag.
  De vill stå på en ”scen” och synas (titta på mig!) och påtvinga folket sina tankar.

  Här en smakbit på Lööfs dolda budskap, som för övrigt även används av Ulf Kristersson . .
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-var-annie-loofs-c-kroppssprak-under-utfragningen

  • Massinvandring och avsaknaden av utvisningar vid grova brott syftar till att skapa kaos och att folket ska ropa på förstärkt polis och ökad övervakning. Allt för att etablissemanget ska skyddas när folkmobben gör uppror.
   En genomtänkt strategi.

   • Mycket få har lanserat teorin mer utförligt, men jag vet en som såg att migrationsverket kom när hela EU var besatt av Grekland krisen.
    Helt plötsligt vällde det in miljoner och ingen talade längre om statsskuldkrisen.

    Merkel välkomnade syrierna, och så vart det full fart…

  • Lugna ned dig nu, halva riket återstår och däribland Miljöpartiets starka fästen. Tyvärr lär de klättra över 4%-mariginalen ganska så klart.

   • Det är bara att scrolla ner och jämföra så ser man snabbt att mp kommer över spärren..tyvärr..
    Jämför antal röster på t.ex mp dela det med totala antalet
    giltiga röster…svårare än så är det inte…;)..

 49. Dränera Träsket och arrestera hela det korrupta SVT.s styrelse och chefer.
  FY FAN!! Och den här djävla indoktrineringen ska skattebetalarna själva stå för.
  Det är bortom äcklande….det är som en jävla snuffmovie.

 50. Förra valet ”avslöjade” SVT att Åkesson spelade på nätkasinon dagen innan valet. Detta valet ”tog de avstånd” från vad Åkesson sade två dagar innan valet. De lär hitta på nåt även i slutspurten av nästa val…

 51. Är det bara jag som tänker på en skum och ohederlig bilförsäljare när jag ser den mannen!?

  Han ser precis lika hal och sliskig ut!

 52. Tyvärr är det alltför vanligt med tysta suckar, märkliga tonfall och höjda ögonbryn från reportrar och nyhetsuppläsare när Donald Trump, Ungern eller SD kommer på tal….Deras arbetsuppgift är att förmedla nyheter, inte att färga dem i någon kulör. Är så trött på clowneriet!

 53. Jag läste på twitter att man brukar stänga av personers mikrofoner eller tysta ner dem och låta en person med rätta åsikterna ta ōver. Precis som man gjorde mot Jimmie Åkesson när Annie Lööf tilläts skrika och gapa. Sen kan man ju dessutom förvanska inlägget skriftligt så det verkar “rasistiskt”.
  SVT bör inte få ha nästa valvaka. De har förbrukat sitt förtroende för all framtid. Medial härdsmälta!

 54. I en saga satt en groda på sin tron. Där ville han sitta. En fågel pickade på fönstret, liksom angelägen att säga något. Grodan öppnade förväntansfullt fönstret, som för att få höra naturens recension av hans vandel; kanske var det högre makter som ville framföra ett budskap? Fågeln sa: ”-Ska du aldrig avgå, lilla potta..?”

 55. I SR sitter dagligen en anställd på aftonbladet och ”analyserar” och kastar skit på SD. Han heter Anders Lindberg och enligt hans egen utsago socialdemokrat till vänster. Där finns det inget stopp på propagandan. Journalister bjuder in journalister för att kommentera och säga sin syn på valresultat och politik. Vem fan på SR har utsett Anders Linberg som ständig medarbetare i en politisk obunden public service. Det måste vara totalt hjärnsläpp. Eller så är det en agenda.

  • Anders Lindberg har suttit i Socialdemokraternas Verkställande Utskott och varit medhjälpare till socialdemokraten Leila Freivalds. Hans fru har suttit i EU-parlamentet fōr Socialdemokraterna och smōrjt kråset. Han är en megafon fōr det partiet.

   • Innan Mona blev avslöjad med en massa konstigheter. Var det hon som var den dominerande politiska rösten i SR/SVT. Skulle inte förvåna mig om de har ett särskilt rum för socialdemokrater på P1 och SVT.
    Det är absurt att de får så stort utrymme.

  • Synd att mentalsjukhusen lades ner. Nu är alla fria ute i samhället. T o m anställda hos Aftonbladet, SVT och Expressen. Ej att glömma DN.

 56. Helin sitter och erkänner partiskhet. Sedan vill han fortsätta på samma spår förutom att ta ”avstånd”. Är inte det underbart så säg.

 57. Förtidsröster som klåparna PostNord(regimen) ej ”hann” leverera innan deadline klockan 14.00 igår,onsdag,kommer ej att räknas med!!!Detta skandalval går till historien som ett av de värsta någonsin i modern tid.

 58. 1980 cirka 400 miljoner i Afrika. 2010 830 miljoner. 2030 2,5 miljarder. 2100 4 miljarder.
  De kan väl bo hemma hos Helin. Ha,ha,ha. Verkställ. Björklund och Lööv gratulerar till tillökningen.

 59. Vad fan är det quislingarna säger?

  ”SVT upphör med avståndsdeklarationer mot SD – ska i stället ”på ett naturligt sätt” vävas in i journalistiken.”

  Precis allt public service gör är redan marinerat med SD-hat!

  Kan det bli värre?

  .

 60. Sist SVT sa sanningen om vad de än gäller måste väl ha varit någon gång i mitten på 1960-talet. Om dessa självgoda typer bara en enda gång lyfte på sina feta arslen och tog tunnelbanan ut till Rinkeby, Alby, Botkyrka eller annat område där klanmentaliteten och sharia styr och inte svensk lag, skulle de inse att det finns hundratusentals människor från Afrika och Mellanöstern i Sverige som ALDRIG kommer ta efter svenska värderingar. De kommer enbart ta del av Sveriges välfärd. De vill inte alls bli demokratiska, arbeta för yttrandefrihet och kämpa för HBTQ och jämlikhet. Finns inte på deras karta. Så!

 61. – En berättiga fråga till herr Jan Helin: Varför har inte SD vävts in i jouralistiken ”på ett naturligt sätt” tidigare, i alla fall sedan de blev ett riksdagsparti?

  Helt uppenbart ger Jan Helins uttryck för att de inte följt det uppdrag som SVT har av regeringen.

  Vad menas med citatIonstecknen i meningen ”på ett naturligt sätt”? Sitationstecken används i text som betyder att man menar något annat än det som står där.
  Har SD behandlas onaturligt? I så fall kan man hålla med då inget annat demokratiskt parti och dess företrädare i riksdagen utsatts för en hel tunika mobbningsaktioner och okväden. Med en nivå som man inte trodde vara möjligt i landets högsta styrande organ och värst av allt, de handlingsförlamade talmännen som nog inte en enda gång krävt vanlig hyfs och folkvett i kammaren. Klubban i bordet omedelbart och förklarat talartiden inhiberad med omedelbar verkan hade hjälp.

  Jan Helin borde självklart få lämna sin befattning för partiskhet och vanskötsel av sina arbetsuppgifter, likaså den kvinna som just då tog beslutet att lägga sig i – hon var inte inbjuden till debatten. Det här ska inte slätas över.

  • Citationtecken används inte bara för att ”man menar något annat än det som står där”. De används också för att t.ex. återge en exakt formulering, precis som jag gjorde nu.

 62. EUs nya förslag är en bomb i sammanhanget om censur: Antiterrormyndigheter i varje EU-land bör ha sådan kontroll över internet att de ska kunna ge order om att ta bort terroristmaterial inom en timme. Det vill åtminstone EU-kommissionen i ännu ett av de förslag som nu presenteras, efter att ha omnämnts i ordförande Jean-Claude Junckers årliga tal om läget i EU i onsdags.

  I förslaget ingår att allehanda plattformar på nätet måste ha kontaktpersoner som kan nås dygnet runt för att effektivt kunna agera på myndigheternas order. Om inte materialet tas bort ska plattformen kunna bötfällas med upp till motsvarande fyra procent av sin totala årsomsättning.

  EU:s säkerhetskommissionär Julian King är övertygad om att myndigheterna utan bekymmer ska kunna avgöra vad som är terroristmaterial.

  – Inget av det här är ens nära censur. Det här är inte någon gråzon, hävdar King på en presskonferens i Bryssel.
  https://www.vk.se/2489267/eu-terror-pa-natet-ska-bort-inom-en-timme

  Håller på bli som dystopin 1984. Språket försvinner. Motsatsen till god blir ogod. Ond försvinner. Snäll blir osnäll, dum försvinner. Till slut har vi 200 ord o röra oss med.

  • Det här kommer bara att innebära att det mest intressanta materialet (ur antiterrorsynpunkt) kommer att flytta till ”darknet” och andra ställen, säkerligen rejält krypterat, så ingen liberal globalistpolitisk tillsatt polischef kan hitta det.

   Återstår alltså bara att sätta dit alla de pensionärer som uttrycker sig kritiskt om invandring och saknar VPN

 63. Ursäkta min kommentar handlar inte om politik, min kommentar handlar bara om Sverige !
  Mitt Sverige finns inte kvar och då finns inte jag heller, Svenskar och återigen svenskar —–varför har ni låtit vårt enda land sjunka till denna stinkande nivå , där vi nu befinner oss ?

    • Titta på intervjuer från Vietnamdemonstrationerna i slutet av 60-talet. Dessa demonstranter verkar aldrig ha tänkt en egen tanke. Allt stod ju i Kommunistiska Manifestet och Maos lilla röda. På väggen satt det posters med Marx, Lenin, Mao och Che. Några röda fanor prydde också rummet.

 64. Helin sa i en radiointervju idag att Jimmie Åkessons uttalande strider mot allas lika värde. Sanningen, d.v.s. att de inte är anställningsbara, är alltså oförenlig med denna princip. Deras totala brist på kompetens måste tystas ner. Är inte det sjukt så säg?

  • Begreppet ” allas lika värde ” är bara ett kommunistiskt mantra som betyder absolut ingenting. Jämför en analfabet från Mena med en framstående forskare inom medicin och med många års akademiska studier på universitet. Vem anställer Menaiten till ett forskningslaboratorium därför att han är lika mycket värd som den utbildade ? Kanske Löfven , Lövin eller Sjöstedt då de skiter i allt som har med utveckling att göra. 3 st kraftidioter.

 65. Lite OT: Jag är inte konspiratoriskt lagd, men valet börjar ju bli allt annan än förtroendeingivande. Och nu får Annie Lööf enligt expressen ”oväntat maktläge”. Jag tror inte på det själv, men det ligger inte långt borta att ställa frågan: Räknar de om rösterna tills resultatet blir som den djupa staten vill?

   • Kan inte minnas att det någonsin varit så här mycket problem med rösträkningen. Skulle inte har något emot att utländska experter tar en titt på ”problemen”.

    Jag är säker på att vänstern till mans skulle fuska och sabotera så fort tillfälle ges. Det ligger i deras natur och är uppenbart för var och en.

    Sedan har vi globalisterna och den djupa staten. Vad de kan göra har man ingen aning om, men blotta misstanken gör att man får sämrre förtroende för systemt när allt inte rulla på som vanligt.

 66. Helin är pålitligheten själv! Varför har ingen chef avgått? Media har varit avgörande för att hålla det svenska folket i okunnighet om massinvandringens konsekvenser.

 67. Vad den tillsatte politiska kommissarien Jan Helin säger är att SVT inte i efterhand skall gå in och kritisera uttalanden från SD. Man skall istället göra det under programmet. Kommer att bli lika tillställningar som man hade i DDR men med den skillnaden att där fick inte oppositionen framträda alls. Nu vet jag inte om de tidigare nästan varje dag närvarande Mona Sahlin och Lars Ohly är rumsrena mera men man har ju Anders Lindberg och Göran Greider som kan sitta och skicka meddelande till programledarnas öronsnäcka och meddela när programledarna skall gå in och korsförhöra SD-representanten. Till exempel när Sverigedemokraten uttalar ord som närområde, katastrof istället för utmaning och välfärdskollaps. Alla förbjudna ord i framtida program. Lista över förbjudna ord från SD kommer att utdelas till alla programledare med Jan Helin som avsändare.

 68. Rödgröna sidan har vunnit och tuffe Uffe kan säkert förklara hur han skall avsätta Löfvén nu när Annij är vågmästare??
  Var är du Ulf? Inte sett dig på flera dgr nu. Du lovade att byta statsminister för 3 dgr sedan. Hur ska det gå till?
  Ulf? Var är du?

  • Ja tänk om nu Uffe hade lite ballar, och bara gick ut öppet och sade – visst, nu samarbetar vi med SD, kom igen bara!

   Har skulle gå till hävderna som mannen som räddade Sverige.

   Som det är nu – fegspel, skumma överenskommelser, smygande i korridorer, isch en sån gubbe.

 69. Hahaha! Äppelviks-Janne… say no more. Vänsteraktivisten från Aftonbladet som nu lajvar seriös, oberoende journalist på SVT. Vilken fars!

  • Verkligen.Det svenska folket är så lyckligt lottade.Tur attt vi hela tiden får hjälp och stöttning av dom som vet bäst så att det blir ”rätt”och ”riktigt”.

  • Ens hem är fredat enligt HD avkunnande.
   Men att hävda denna rätt när man är i top position å anställd av staten tror jag inte går då det föreligger ett allmän intresse som överstiger ens egna.

   Så fortsätt å fråga på, han är skyldig å svara.

 70. Men för helvete, hur svårt ska de vara.
  Staten tar ansvar för sina medborgare.
  Medborgarna tar ansvar för staten.
  Dvs SVT ska inte bedöma utan det skall göras av folket.
  Om således ingen klar syn kan ställas ska det dras i öppen tingsrätt.
  Att statliga organ tar egen makt över vad dom skall å inte göra är oerhört skadligt.

 71. Detta är en samling anti-demokrater. De har haft SVT och Sr som sin privata lekstuga sedan 1968.

  Janne Josefsson kallade journalisthögskolan kommunisthögskolan. Maoister, Leninister, Stalinister med revolutionära drömmar strömmade till denna utbildning.

  De kommunistiska förtryckarfasonerna går aldrig ur dessa människor. Vi lider än i dag av journalistisk vänsterpolitik. Jan Helin är ett bra exempel på vad för slags folk som rekryteras till public service.

  Idag kallar sig kommunisterna för miljö-och-vänsterpartister. Men det är samma marxist-kommunistiskt skrot och korn under fernissan…

 72. Löfven får gång på gång säga att SD är nyfascister Är uppenbart falskt och verkligen hets mot ca en miljon svenskar Det Åkesson sa var uppenbar sanning(för alla som kan tänka själva) och inte kontroversiellt för en vanlig person Om jag kommer till Kina så kan jag ju inte kinesiska och seder o bruk så fort jag landar SVT är en hemvist för vänsteraktivister

  • Jag är så van att bli kallad rasist, fascist men även nazist. Det känns närmast smickrande numera. Jag har inget till övers för de 80 % som ännu ej öppnat ögonen utan inser att de är offerlamm.

 73. Kan han inte komma med något nytt. De har väl markerat mot SD på ett övertydligt och oförskämt sätt i många år.

 74. Idag ljög Jan Helin i P4 Extra. Han sa att Jimmie Åkesson hade sagt att ”invandrare får inte jobb därför att de inte är svenskar och de kan aldrig bli svenskar”.
  Varför han har fantiserat ihop uttalandet att invandrare inte kan bli svenskar kan man fråga sig.

  Uttalandet finns här, 16 min. in.
  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1145120?programid=2151

  Åkessons verkliga uttalande finns här, -1:13:20 in
  https://www.svtplay.se/video/18912142/val-2018-slutdebatten
  Helin verkar vara en väldigt oärlig människa.

 75. Inte är jag väl mindre värd som människa bara för att min kultur och mitt språk inte passar in i ett annat land. Om jag mot förmodan skulle flytta till ett land där ingen förstår mitt språk och min kultur, då måste jag ju anpassa mig till det nya landet. Det behöver ingen berätta för mig.

 76. ”…inleda ett arbete för att få in detta på ett naturligt sätt i vår journalistik”, förklarar Helin.
  Som om det vore något nytt från klipp- och klistra, söndereditera samt UNDANHÅLLA det VIKTIGA av samtidens i högsta grad svenska DYNG-media, med Morgonlögnen (mitt namn på ”Afton”-bladet då den finns tillgänglig i TV4 från strax efter 06) och SVT-68 (StalinistVridna TV som drivs av -68-packet som förefaller odödligt…).

  Hur det ens är möjligt för en analyserande hjärna med en IQ högre än ett halvt barnskonummer att dels pyssla med MSM-media, dels vara en del av det GIGANTISKA problemet som icke till partier knutna publikationer, lismandet inför vissa politiker samt det så illa dolda HATET mot i detta nu utvalda SD och Hr Åkesson och oss som inte vill se vårt Fädernesland förstöras av FIENDER, det är bara möjligt i ett land där de förbannade 68-KOMMUNISTERNA har fått härja helt fritt, tillsammans med de, såsom ett kollektiv, lågutbildade ”lärarna” från gatuvimlet!
  Nej du Helin, du är nere på samma nivå som de katolska ombuden hade när de steg i land i den Nya världen där de sedan smälte ned oersättliga guldföremål samt slog sönder fantastiska monument med den skillnaden att du använder bara modern teknik! – Och så kan ni alla med att klaga på Trump?!
  När är det läge för bokbål 1..?
  FY F-N för dig och nästan allt som koncernen står för!

 77. Svenska skattebetalare vill se en dokumentär av SVT, om ”Flyktingkrisen 2015″…

  I flera hundra år före och även nu efter 2015, pågår flyktingkatastrofer.

  Varför skulle EU-region Sverige te emot, istället för att vara med och hjälpa på plats?

  Sverige är nu sönderslaget och MENA fortsätter med samma problem.

 78. De gör verkligen allt för att få detta snedvridna land att styras av allehanda extremister. Ju mer extrem du är desto större chans har du att komma in och påverka. När såg man senast en ”normal svensk” i TV-soffan ? Nu i kväll på SVT1 hade de fått in en slags transvestit som skröt med att han låg med både män och kvinnor. Detta var ju givetvis något storslaget enligt TV-soffans utfrågare och tackade så hemst mycket för att han ”ville” komma. Jag bryr mig inte om det är någon bög, transvestit eller dyligt. Men varför ska en hel nation ständigt bli påtvingade dessa livsstilar ? Jimmie kan man nog säga är en ”normal svensk”. Är det en av orsakerna till att han ständigt blir utesluten ? Jag ger mig tusan på att om han var transvestit eller dyligt hade de stått i kö för att bjuda in honom. ! Eller?

 79. Helin och resten av extremistjournalisterna på Svt borde bytas ut som missbrukar licensbetalarnas pengar.Från aftonblaskan till Svt ,hur f..n kan det få hända.

  • Så fort politik skall diskuteras så dyker hans handgångne man, Anders Lindberg, upp i rutan.
   Konstigt? Vänskapskorruption?

 80. Suck. Det är ingen som sagt att SVT har en lätt uppgift. De har tidigare blivit fällda för att de inte tagit avstånd. Men, den här gången togs beslutet av en politiskt engagerad person i en situation där Åkesson blev emotsagd. Även om SVT inte ska agera politisk kan enskilda medarbetare göra det. Då ska SVT säga ”förlåt”. Så, att SVT pga att en medarbetare eventuellt agerat politiskt betyder INTE att SVT ska börja agera politiskt genom att väva in politik i journalistiken.

  Här hade Helin kunnat ta den enkla vägen ut och skydda SVT och dess oberoende. Det gjorde han inte. Tillstå misstaget, alla gör misstan. No big deal. Men inte… Vad säger det? Personligen anser jag att han bör avgå, alternativt avskedas. NU har det blivit politiskt.

  • Vi kan se på tanten som ledde Aktuellt i kväll. Hon kunde inte låta bli att
   lägga sig i debatten och avbröt ständigt den manlige debattören, var tyst
   när den kvinnliga debattören pratade och fortsatte liksom att visa att
   den manlige hade fel, t.o.m. stödde den kvinnliga debattören och när
   hon började förlora debatten med de vanliga kvinnliga låsningar vid
   sin vad hon sade tidigare – d.v.s. inte hade argument som höll längre,
   så avlutade Aktuellt-tanten debatten.
   Svagt och brist på mognad och oförmåga hos Aktuellt-tanten att hålla
   sin egen åsikt borta från debatten.
   Bytes lämpligast ut omgående. SVT har väl stora behov av personal
   nere på arkivet, så hon kan säkert göra nån liten nytta.

 81. Exakt hela sverige vet vad ni går för idag.

  Skyller du ifrån dig med fler lögner blir det bara värre.

  Godnatt Herr Jan Helin.

 82. Så nu ska SVT alltså inte följa de regler som omgärdar företaget?

  De slingrar ständigt in sig i nya ologiska krumbukter. Men så blir det ju när man har en agenda som man inte vill erkänna.

 83. Alla människors lika värde, en same kan inte vara svensk enligt vissa och förmodligen så kan en person som står upp till knäna i den skånska myllan och förmodligen aldrig sett en same förutom jokkmoks jokke kalla sej för same detta innebär naturligtvis inte att den ene har större eller mindre människo värde än den andre.

 84. SvT gör ”damage control”, Helin förstår att SvT inte kan agera med tydliga politiska åsikter ( även om det är vardag inom SvT…), ser sig tvingad att gå ut och dementera, trots att det sker dagligen….Den skenhelighet han levererar, är så avskyvärd, att ord saknas…..

  Ett neutralt licens och statsfinansierat tevebolag, som ska vara ”neutrala” i sitt utbud och sina kommentarer/ställningstagande, vilket LOL 🙂

 85. Kan inte Jan Helin vakna upp ur sin globalistiska hjärntvätt, be det svenska folket om ursäkt för allt han har ställt till med på Aftonbladet och SVT och bli bonde på Åland i stället?

 86. Jan Helins dagar som överste på SVT bör snart vara nedräknade! Denna mumlande Zoombie i Opinion ikväll vågade inte klart uttrycka något alls! En sådan jamande katt kan väl inte den ”stolta” statskanalen ha kvar!!!

 87. Helin är inte dummare än att han inser att så grova övertramp som SvT:s avståndstagande från Jimmie Åkessons inlägg i valrörelsens slutdebatt var kontraproduktiv, men istället vill han nu lära sina medarbetare att använda mer subtil manipulation för att påverka tittarna i vänsterliberal riktining.

  Det tarvas en ordentlig rengöring på SvT så att vi kan få en politiskt neutral public service istället för ett kulturmarxistisk indoktrineringsorgan.

  SD2022!

 88. Helin uttalade sig i Aktuellt 13:e september om SVT:s avståndstagande mot Åkesson i partiledardebatten i fredags. Han påstod att syftet inte var politiskt, att det var en missuppfattning. Naturligtvis var avståndstagandet politiskt.

  Jan Helin står alltså i TV och ljuger! Om han mot all förmodan inte begriper att det var politiskt är han inkompetent. I båda fallen är han olämplig på sin post.

 89. Över 70% i Rosengård röstade på S! Envishet att föreställa sig vilket resultat som blir i riket innan de tar över med sitt politiska mambo jambo och ”dödar” S. Har ni tänkt på det sossar??? Snacka med SD och sparka odugligen som kallar sig Sveriges statsminister!!!!

 90. Sverige är ett litet land. Framtida regeringar måste ha klart för sig de negativa konsekvenserna av mångkultur! Sverige och svenskarna kommer försvinna!!!!6

 91. Från att diskussionen varit att ta den väljargruppen på allvar övergår det nu i att i stället utöka pk-indoktrineringen.

 92. Helin anställdes för att sprida dimridåer och inte ett ord om opartiskheten….det var väl konstigt va? En ordbajsare.

 93. Fortfarande är det väl ingen som förstått vad SVT menar? Man gör allt för att rättfärdiga Eva Landahls beslut och vända till sin fördel, men det går inget vidare.
  Nu verkar det som att programledaren ska gå in i en debatt med 0 sekunders varsel och tillrättavisa den misshaglige debattören?!
  Heja Jan Helin!

 94. Helin sade också att SVT’s uttalande utnyttjats i politiskt syfte (dvs avJimmie och SD). Vad är då alternativet? Skulle SD som parti hålla käften och låta SVT’s kommentar stå oemotsagd trots att man tyckte annorlunda bara för att inte anklagas för att försöka ta ”politiska poänger”? Är det demokratiskt? Jag tycker det verkar som en invit till självcensur. Inte värdigt ett demokratiskt samhälle.

  En annan kommentar: Har en ledande företrädare för SVT rätt att göra sin egen tolkning av ett partis reaktion? Varför inte ställa sig själv frågan: tycker verkligen, verkligen, detta parti att vi agerat felaktigt? Om det är så är det väl inte konstigt att man reagerar! Istället går en ledande företrädare för SVT ut och säger (hittills oemotsagd) att SD reagerat för att få politiska poänger. En sådana tolkning ska inte göras av ett public service- företag!

  Jag är en stor vän av våra public service-kanaler men jag måste tyvärr erkänna att jag börjar tvivla. Inte bara för detta, det finns andra skäl. Varför ingen information om Dalai Lamas uttalanden här i Sverige, t ex?

  Jag har betalat min avgift till Public Service i drygt 40 år. Jag har gjort det med glädje. Nu förväntar jag mig att man återgår till objektivitet och återgivande av all väsentlig information utan hänsyn till vad som man anser vara politiskt korrekta data.

  • Jag känner igen adressen från en klipp där några ringer på hos honom och frågar varför han samarbetar med vänsterextremister.

 95. I landet tvärsom så borde samma vackra mening ”strider mot principen mot alla människors lika värde” – kunna användas då det med övertydlighet inte har någon funktion då etablissemanget mobbar alla SD röstare. Nu känner jag mig kränkt – borde anmäla de jävlarna.

 96. Den där filuren bär med sig sitt Sd-hat dag och natt. Var uppenbart redan när han satt och flummade på aftonlatrinen.

LÄMNA ETT SVAR