Niklas Wykman, Lars Beckman och Boriana Åberg. Foto: Riksdagen

SVT:s falska nyheter togs upp till debatt i riksdagen

Delningar

Att Sveriges Television sprider falska nyheter har nu blivit en fråga för riksdagen efter att flera riksdagsledamöter tagit upp problemet till debatt. – När misstag staplas på misstag som staplas på misstag. Då finns det många människor som till slut tror att det finns ett mönster i det hela, säger Niklas Wykman (M).

Det är de moderata riksdagsledamöterna Boriana Åberg, Niklas Wykman och Lars Beckman som riktar kritik mot det statliga mediebolaget. Förra veckan ställde Åberg en skriftlig fråga till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke med rubriken ”Fake news i SVT”.

Bakgrunden är ett avsnitt av SVT:s ”Opinion live” förra månaden som följde en tydlig politisk agenda. Den inbjudna publiken applåderade och favoriserade de rödgröna företrädare som yttrade sig och den moderatledda kommunen Staffanstorp fick i programmet skulden för socialdemokratiskt styrda Malmös asylmottagande.

SE ÄVEN: SVT spred falska nyheter om Staffanstorps mottagande av nyanlända: ”Det var olyckligt”

Idag följde Wykman och Beckman upp kritiken under en interpellationsdebatt i riksdagen där de ställde frågor till kulturministern. Wykman anser sig kunna se ett mönster i hur de statliga mediebolagen vinklar sina inslag och sin rapportering till förmån för rödgröna politiska idéer.

– Alla begår vi misstag, men när det gång på gång begås misstag. När partibeteckningar på människor vänsterut faller bort och de framställs som vanliga medborgare. När experter och forskare som har en uppfattning som ligger i mitten eller lite grand till höger framställs som ”debattörer” medan debattörer till vänster framställs som experter. När moderatledda kommuner får klä skott för saker som felar i socialdemokratiskt styrda kommuner, sade han i debatten idag.

– När misstag staplas på misstag som staplas på misstag. Då finns det många människor som till slut tror att det finns ett mönster i det hela. När den bilden etableras, att det finns ett mönster att public service systematiskt skulle gynna en viss politisk uppfattning, då minskar förtroendet för public service.

SE ÄVEN: SVT klippte bort viktig del av filmklipp som visar jägare i bråk med aktivister

”Väldigt obehagligt”

Förra våren hängde SVT ut en undersköterska som startat en Facebooksida som uppmärksammar brister inom sjukvården. Det statliga tv-bolaget anklagade mannen för att sprida en ”skräckbild av läget i svenska sjukvården”. Det var något som Beckman lyfte fram när han fick ordet.

– Det är väldigt obehagligt när statsmedia misstänkliggör dem som slår larm om brister, sade han.

De senaste dagarna har de båda statliga mediebolagen Sveriges television och Sveriges radio riktat stark kritik mot en valfilm som Moderaterna i Göteborg lanserat inför höstens val. I SVT:s Agenda i söndags klipptes en del av filmen ut på ett sätt som moderata företrädare menar är missvisande.

– Det borde bekymra alla i den här kammaren, kommenterade Beckman SVT:s klippning.

Lars Beckman menar att SVT undergräver sitt eget förtroende genom att sprida vinklade och falska nyheter. Och det, tror han, leder till att allt fler svenskar söker sig till så kallat alternativa medier.

– Varför går så många till märkliga webbplatser istället för till SVT? Varför är det så många som söker sig till alternativa medier och kanske, tyvärr, uteslutande hämtar sin information därifrån? frågade han sig retoriskt.

Båda M-politikerna är dock överens om att Sverige behöver statliga mediebolag.

”Inga kommentarer”

Alice Bah Kuhnke inledde interpellationsdebatten med att läsa upp en text innantill som handlar om att den som har synpunkter på SVT:s verksamhet kan anmäla det till granskningsnämnden. Sådana anmälningar kan emellertid inte göras när det gäller SVT:s webbpubliceringar.

Statsrådet anser också att det vore ”högst olämpligt” om hon som statsråd lägger sig i tv-bolagets verksamhet.

– Jag har inga kommentarer till enskilda publicistiska beslut, sade hon.

Allt eftersom debatten fortskred tycktes emellertid kulturministern ändra uppfattning och erkänna att det är en viktig debatt som de moderata riksdagsledamöterna tagit upp.

– Det jag hör när jag lyssnar på Niklas Wykman och Lars Beckman är en oro för vår demokrati, sade Alice Bah Kuhnke.

– Det är en oro för att samtalet och vår offentlighet inte ska bära. Att krafter som vill påverka oss med medveten desinformation ska få utrymme eller spelrymd. Där spelar förstås public service-bolagen en oerhörd roll.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

548 KOMMENTARER

  • Det går inte att lyssna på ’Babbel-radion’ med repriser dygnet runt där
   talspråket är vidrigt dåligt med tjatter, flabb och inte sällan ord som
   om dom satt i sandlådan. Pinsamt att lyssna på för oss äldre.

 1. Ursäkta, men Alice, vad är din meriter för att sitta som Kultur och demokratiminister i en Svensk regering, jo du är en kändis, vad mer?

 2. Tror inte Alice ens förstår problemet. Detta har varit MPs paradgren länge att styra inom sk opartisk media. Hon försöker sedan som det verkar vända sig bortom just detta allvarliga att SVT är partiska. Det ska finnas annan media som är just partisk. Aftonbladet vänster, Expressen höger osv, DN miljöpartistiskt osv.

  • opartisk kan man inte påstå att den är den är partisk i allra högsta grad den är ett propagandainstrument för sossarnas agenda

    • Du missfattar mig – jag menar så här:
     jag önskar samma sak som du, det vore mer än rättvist. MEN…
     Att SVT ska avskaffas – dvs. den största hjärntvättmaskinen som <Löfven förfogar över….. att önska det är litegrann naivt.

     • Var det naivt att tro att Trump skulle vinna valet? Nej jag förstod att han skulle göra det, men PK folket förstod inte.Jag hoppas att politikerna en dag bestämmer sig för att lägga ner SVT för att det har aldrig fungerat som det var tänkt att vara opartiskt. Bättre att lägga ner det. SVT = Fake News!

     • Som sagt var: jag håller med dig, men inser att SVT är så centralt verktyg i folkindoktrinering att statsmakten – oavsett färg – kommer aldrig av avstå från möjligheten att för folkets egna pengar manipulera folket.
      Det finns dock möjligheter till att blockera processen genom:
      1, avstängningsknappen
      2, licensvägran

 3. Det är inte kul när det börjar skramla i (hjärn)tvättmaskinen.
  Vad Sverige har blivit är en djup tragedi orsakat av våra egna, ja, i slutänden av folket själv.
  Det är så vi ville ha det, annars skulle varenda svensk vara på gatan eller ockupera riksdagen.

 4. Men varför inte säga som det är. Om sossarna får bestämma, är allt det de säger ”rätt”, och alla andra har ”fel”. Detta för vi har ”fel åsikt”, och därmed alltid har fel. Så alla nyheter som inte stödjer vänstern är ”fake news”, och all information som stödjer vänstern är ”korrekta nyheter”…

  För det är ju så hela denna debatt haltar åt. De vill ju stoppa alla möjligheter för oss, vanliga svenskar, att exempelvis läsa nyheter här. Med motiveringar om ”troll”, ”trollkonto” och ”fake news”. Fast de inte kan bevisa något. Men så är det – enligt dem.

  Sen har ju vänstern avslöjats ett antal gånger med just ”trollkonton” och ”trollfabriker” som massproducerar ”fake news”. Men det vill de inte låtsas om. Och de har ju politiserat allt vad massmedia heter, och försöker vinkla allt så mycket som möjligt åt vänster, istället för att ge oss sakliga nyheter och låta oss själva bilda en uppfattning.

  Hög tid att Samhällsnytt skapar en egen TV-kanal.

 5. SVT bör döpa om programmen till ”Vänsteropinion Live” och ”Dold Agenda” så att namnen stämmer bättre överens med propagandaministeriets intentioner.

 6. Hmmm … beror detta agerande just nu på att M får känna på hur det är att vara lite i SD:s kläder nu då dom ändrat politik …. innan var dom ju tysta

 7. Man ska heller inte glömma SVT:s eviga tjat om hur lönsam invandringen är och att invandringen påstods rädda våra pensioner mm, lögner lögner och mera lögner!
  Problemet med att hävda att invandringen är lönsam är att man då per automatik pekar ut alla som är emot invandringen som rasister!
  För varför skulle någon frisk person vara emot en invandring som är lönsam?
  Självklart så måste ju detta ställningstagande i så fall bero på främlingsfientlighet, att man genomskådat SVT:s lögn är ju inget som nämns!

  • I sagan syr två skräddare nya kläder till kejsaren. De säger att de använder ett magiskt tyg som gör att mindre begåvade personer inte kan se det. I själva verket använder de inget tyg alls, men eftersom ingen vill framstå som mindre begåvad låtsas alla om att de ser ”kläderna”, och kejsaren vandrar omkring naken. Ett litet barn utropar dock: ”Han har ju inga kläder på sig!”

   Bokens sensmoral används ofta för att symbolisera hur människor anpassar sig till gruppen, även när det är uppenbart för dem själva att gruppen har fel. Att liksom det lilla oskuldsfulla barnet i sagan utbrista Kejsaren är naken! innebär att påpeka något som alla kan se men som ingen vågat säga.

 8. Vilse i pannkakan var ett flumm-barnprogram som sändes på 70-talet..

  Dagens SVT kan man sammanfatta med de orden..

  Eller hela Sverige..

 9. Men Moderaterna herregud ni har precis suttit i regeringen i åtta år utan att göra något åt SVT/SR, varför är regeringspartier alltid så totalt handlingsförlamade? och varför ger ni nu i opposition sken av att vara handlingskraftiga? Och varför beskriver ni allternativmedia som ”märkliga webbplatser”? när ni borde benämna de som oberoende sanningsmedia.
  Det här med SVT/SR:s vänsterextremistiska partiskhet är allmänt känt sedan årtionden tillbaka.

  • Fundera på varför valen alltid blir 50/50. Jag tycker det luktar valfusk lång väg. Maktdelning bakom lykta dörrar. Som när kommunistiska ledare alltid fick 97% av rösterna.

  • När dom regerade styrdes SVT av Eva Hamilton, då var det iofs vänstervridet. Men sedan Hanna Stjärne tog över 2014 har det blivit ren kommunistpropaganda.

 10. Problemet har funnits i decennier. Nu har det gått så långt att många lyssnare och tittare helt överger ”public service”.

  Alice Bah Kuhnke lyckades äntligen, med mycket ihärdig hjälp, inse att vänstervridningen inom ”public service” får långtgående negativa konsekvenser för hela samhället.

 11. Tänker på den stackars chauffören som Akilov stal bilen av. Han räknas inte in som offer, det var väl hans fel att fem människor miste livet? Inte ett enda ord om varför Akilov fortfarande var kvar i landet detta borde vara kärnfrågan för varje tänkande journalist. En blind höna hittar ett korn ibland. Täppas sa: Akilov verkar inte vara den vassaste kniven Allahs låda. Svenska journalistlådan till brädden fyllt av slöa knivar.
  Polisen fick massor av beröm,något som gått mig förbi var att en privatperson upptäckte Akilov och höll honom under uppsikt en hel timme tills polisen kom, helt obekant för mig.

  • Såg du inte Agenda i söndags? Hedenmos fokuserade på att fotot av den brinnande bilen var taget i Kanada.

   Em resposta a @JohanIngero @svtnyheter

   Ja.. alla vet ju att en bilbrand i Vancouver ser HELT annorlunda ut än en klassisk Göteborsk bilbrand i Biskopsgården… fnys!!! SKÖNT att P3 tog på sig sammhällsuppdraget och tog reda på denna viktiga skillnaden.

   • Just det ibland är det millimeter passning och ofta kilometerpassning när det gäller grova saker. Folk som är duktiga att filma får väl bjuda SVT på riktiga bilbränder från hemmafronten.

 12. Inget nytt under solen. Så här har det varit på SVT i minst 30 år, även om det blivit ännu värre de senaste 5 åren.

  Det ska till mycket innan jag hämtar in någon info från SVT/SR utan att dubbelkolla med trovärdigare källor.

  • utan internet hade vi inget vetat än idag. Så HUR lurade har vi inte blivit på 70- och 80-talet …. ja sverige kanske inte alls var världens bästa land att leva i så som man sa i skolorna att omvärlden såg på oss …. HMMMM …. så sa man oxå i Sovjetunionen om jag inte missminner mig fel !?

    • Har du glömt att vänsterextremisterna ville förbjuda den kapitalistiska Kalle Anka på julafton? men visst tog det fart på 90-talet.

     • Det var en detalj. Men gamle moderaten Sam NIlsson var chef och garanterade trots allt en viss balans

    • Tycker det blev en markant skillnad efter att SD kom in i Riksdagen. Nu försöker man inte ens dölja att man är partiska i Svt och SR.
     Det räcker med att knäppa på P1 valfri tid.
     Sjörapporten har dock klarat sig undan propagandan. Än så länge.

 13. Sjukt bra att frågan lyfts av andra partier än SD. Undergrävs förtroendet för monopol tv och medier istörsta allmänhet så finns det ett parti som tjänar på det. SD 2018

 14. Det tragiska är att det var smygsocialisten Reinfeldt som tillsatte marxisten Stjärne som sen tillsatte Jan Helin från Aftonbladet, Då blir det så här.

  • Uslingen visste vad han gjorde. Han utnyttjade vänstermobben för att skydda, stärka och påskynda inflöde av hundratusentals migranter.

   Vänster är i detta avseende bara nyttiga idioter.
   Det är de rikaste (obs! inte ens den övre medelklassen utan absolut topp 5% rikaste) som gynnas av migrantinvasionen.
   95% svenskar förlorar på att fylla landet med våldsamma, lågutbildade, kriminella, islamister osv.

 15. Jag och många med mig, börjar tröttna.
  Jag tittar aldrig på svensk tv, det blir bara dansk, en annan kvalite och ärlighet.

 16. SVT var uppbyggt av Socialdemokraterna och deras propagandaverktyg. Debatten låg ofta till vänster om partiet i syfte att styra debatten mer åt vänster. SKP/VPK/V ansågs inte vara ett hot om makten och med en ordentlig vänsterprofil från S, gjorde det svårt för SKP/VPK/V att växa till ett politiskt hot. Från 1956-92 hade de sändningsmonopol i landet (efter murens fall). TV-4 var inget annat än en kompromiss från Bonnier-koncernen, de kom att följa ”spelreglerna”.

  Sovjetunionen hade ”sina utsända” inom SVT/SR och några avslöjanden har inte skett. Sådana opionsbildare/infiltratörer har funnits inom MSM i Sverige och många andra länder. Jan Guillou har bevisligen haft sina kontakter inom KGB men han är långt ifrån ensam.

  • Julia Caesar:
   Ett talesätt säger att när det tjugoåriga Vietnamkriget
   upphörde 1975 och FNL:s demonstrationståg upplöstes gick hälften av
   demonstranterna till biståndsmyndigheten Sida och den andra hälften
   marscherade in på Sveriges Radio och Sveriges Television. Och där är de
   kvar, även om deras tjänster i åtskilliga fall har gått i arv inom
   familjen och övertagits av deras avkommor.
   https://juliacaesar.blog/2018/01/10/vanstern-50-ar-efter-1968-fran-empati-till-klassforakt/

   • Det startade långt tidigare. Maktkamper har alltid funnits inom S och en stor utrensning skedde i slutet av 40-talet, då fick bl.a. Gunnar Myrdahl gå. Det var han som påbörjde den skattefinansierade byteshandeln med Sovjetunionen påhejad av vänstersossen Myrdahl. Han trodde att planhushållning var den nya melodin efter kriget. Sossarna fick då en något mer liberal politik. FP/L med Ohlin var ett hot, smtidigt som SKP/VPK/V började gå tillbaka. Efter alliansupplösningen med BF/C 1957, då började åter kompassen styras mer åt vänster. Det fullkomligt idiotiska pensionsystemet ATP var startskottet. Palme kom dessutom in som rådgivare.

    Under 60-tlet påbörjades alla dessa reformer, sociala expriment och skattehöjningar. Universiteten utökade sina platser mångfaldigt och det var nästan enbart humanistiska ämnen. I det industridominerande Sverige fanns inte mycket behov av humanister. Här vann vänstern en stor seger i de nya fakulteten. De var nästan uteslutande vänster. Den ”ofantliga” sektorn byggdes ut och däribland SVT (TV-2 i slutet av -69). En svängning åt vänster var uppenbar (förutom sportprogrammen), allra värst var väl barnredaktionen.

    Utbyggnaden av det ”ofantliga” betalades via högre inkomstskatter och införande av oms som sedan blev moms. Resultatet ser du än idag: något jobb på SVT-samhällsredaktioner får du inte om du inte är vänster, detsamma gäller Sida, N.V. och en rad olika statliga verk och annan ”krypterad” statlig verksamhet.

    Se cuide

 17. Nämen! Har borgerligheten plötsligt vaknat och insett det som många har noterat i flera decennier – att Public Service är våldsamt vänstervridet och anpassat efter PK agendan.

 18. Har inte moderaterna märkt ”DDR-kulturen” tidigare???
  Oj! Glömde visst att de själva har varit med och utnyttjat den, när regeringen Reinfeldt ledde landet!!!!

  • Beckman har krigat länge mot SVT. Wykman var tidigare EXTREM massinvandringsförespråkare. En riktig Reinfeldt-broiler.

   • Vi lär väl få se hur dom uppför sig framöver. Troligen får
    dom nog lämna moderaterna. Strängnäsfjanten är bara
    en kopia av fredrik.

  • Reinfeldts dumhet kommer nog aldrig att upphöra att förvåna. Reinfeldt är moderaten som importerade ca 1 miljon sosseväljare, men anser fortfarande att han gjorde rätt.

   Reinfeldts problem är detsamma som missbrukarnas, folk fattar inte.

   • Ruinfeldt hade nytta av denna hord sosseväljare ändå:
    1. Lönedumpning på sikt när regeringar oavsett färg tvingas ”sysselsätta” dessa socialturister på något sätt.

    2. Överbelasta socialskyddet och välfärden

    3. Nya ”konsumenter” som glatt shoppar upp VÅRA pengar som tas från våra skatter och regnar över invällande främlingar via bred flora av diverse bidrag.

    Ruinfeldt har aldrig ens dolt att han avskyr svenskarna och sagt öppet att de har det för bra. Han har skadat Sverige för decennier framöver.

 19. För att göra en anmälan till granskningsnämnden måste man uppge fullständigt namn och adress. Hmmm…. undrar varför…

 20. Som om detta skulle vara något nytt? Att M och SD vill bevara public service är en fullkomlig gåta för mig. Lägg ner skiten.

 21. Har slutat att titta och lyssna på svensk statlig sosse styrd propaganda media, som sprider lögn efter lögn, tack moderatet för att ni också uppmärksammar det. Skulle Sd ta upp det så skulle det bara tystad ner.

 22. Hamlet har aldrig varit mer aktuell !!!

  ”Something is not right, rife with errors from top to bottom, leading to suspicion of motive.”

  ”If the authorities knew about the problems and chose not to prevent them, then clearly something is rotten in the state of Sweden.”

 23. Det absurda är att helt nyligen ville och vill fortfarande regeringen stoppa Fake News, sedan dess bevisas det dagligen att det är deras eget propagandaorgan SVT som står för vänsterextremistisk Fake News av högoktanig kommunistfascistisk kaliber.

 24. Ja hur kunde det gå så illa? Ändå har man anställt oberoende Jan Helin.
  Hanna Stjärne kommer nog att ta tag i fake-news. Hur illa låter det.

 25. Vågar man hoppas på att Moderaterna motarbetar att sossarna tillåts ha ett inflytande över vad som är ”fake news”?

  • Hur det förslaget behandlas av vår Riksdag kommer att bli av högsta
   vikt för hur landets folk skall kunna leva i detta Sverige. Får svetsarn
   och hans anhang stöd kommer många att göra verklighet av sina tankar
   att snarast fly landet. Mest oroad är jag för att duktiga småföretagare
   ansluter samt att utarbetade bönder lämnar mark och skog till bolagen,
   tar pengarna och flyttar till Portugal. Något som många bönder faktiskt
   redan gjort.
   Inskränkningar i sedan länge självklara demokratiska rättigheter
   är att likna vid en statskupp där staten och det stödjande
   etablissemanget avser att förvalta landet under ett totalitärt styre.
   Förnuftiga svenskar förstår vad som väntar och känner ansvar för
   familj och släkte varför även tunga beslut ändå känns bäst inför
   hot i ett Riksdagsbeslut. Folket glömmer inte hur landet ’blev’
   multi-kulturellt, hur muslimer prioriteras före våra sjuka, gamla
   och våra barns skola och utbildning.
   50 kr. för ett tandläkarbesök där svenska skattebetalare får betala
   full taxa och med sin skatt stå för invandrarens kostnad utöver
   de 50:- När en muslimsk pamp med 3-4 hustrur och 16 barn
   hälsas välkommen av Nacka Kommun som inköper bostadsrätter
   för runt 12 miljoner för att bereda ’gästerna’ boende och sedan får
   hela försörjningsbördan på skattsedeln – inklusive stormussens
   då och då-resor till sitt hemland, m.m., då blir det för mycket för
   ett hederligt folk som haft Sverige som fosterland i generationer.

 26. minns från min ungdom på 80-talet debatten om närradions vara eller inte vara …. DÅ var Moderterna väldigt på och kritiska till SVT/SR och den makt som Socialdemokraterna hade på nyheter i TV och media …. varför tog denna kritik slut !?!

  • En teori: M och vänstern har funnit varandra i invandringspolitik. Men det finns olika avsikter med vurmen för massinvandringen.

   • man kan sammanfattade på följande sätt … S jagar röster bland invandrare, M vill ha billig arbetskraft …. OCH t.o.m SD tjänar på invandring då väldigt många inte gillar invandringen längre …

    • Ja. Märkligt dock att folk på högerkanten tycks vara nöjda med propagandan i tex p1.
     Huvudsakligt innehåll: genus, hbtq, samer, romer, nyanlända, ensamkommande, Mellanöstern och Trump hat.

 27. ”Det jag hör…är en oro för vår demokrati”. Den ”oron” har pågått mycket längre och berör många fler än vad demokratiministern nånsin vill veta och förstå. Det handlar knappast om oro längre, utan är snarare en fast övertygelse om de lögnaktiga SVT och SR.

 28. Korkskallarna tror inte de går att genomskåda. Som ett exempel får en chef som bedrar aldrig något fortsatt förtroende heller.

 29. Uteslutning av SDU var odemokratiskt. SD försöker desperat att få sionisternas sympatier, men sionisterna har visat tydligt att Sverige inte tillhör undantagen, som SD så gärna vill. Fria Tider är överlag objektiva när det gäller utrikespolitik, medan samhällsnytt är som Israelisk propaganda.

  • ISRAEL är ändå ända demokrati i mellanöstern och mera demokratiskt
   än nuvarande sverige.
   Dina frivolter finner jag märkliga då
   samhällsnytt ger hals åt de förtrycktas röst där även Judarna
   hör till.
   Malmö är ett exempel där SD länge påpekat de allvarliga förhållanden långt innan de andra en märkt det.

   • Muslimerna har kriminaliserat ett av världens mest demokratiska länder Israel och har övertagit FN:s generalförsamling UNESCO FN:s råd för mänskliga rättigheter och andra organ därefter upphör aldrig att fördöma Israel!!

    • En helt korrekt beskrivning.
     Wallström & co ser sig själva
     som allsmäktiga och besserwisser.
     De är kopior av amatörer i storpolitiken.
     De har sossarna i blodet att fördöma och föfölja ISRAEL,
     ett arv av lättledde Sten Andersson och Schori, som socialister är.
     Löfven är och kommer alltid att
     vara en katastrof.

     • Korrekt och det är därför det ser ut som det gör i Sverige!! Mycket välkänd Bibeln ord 1:Mose:12:3 Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna dem som förbannar dig. I dig ska jordens alla släkten bli välsignade.

  • Vi borde nu koncentrera oss på våra egna problem. Margot är i alla fall rökt som fredsmäklare i Mellanöstern. Låt oss därför släppa det problemet. Våra egna är avgjort mycket större och dessutom är det våra problem -inte andras!

 30. SVT och SR är och förblir ett gigantiskt demokratiskt problem.
  Så länge, som dessa öronbedövande megafoner ohejdat kan dåna ut PK-evangeliet till folket, så är det kommande valresultatet i praktiken manipulerat för att inte säga riggat.
  Det är en ständigt pågående indoktrinering och hjärntvätt av stora delar av befolkningen.

  Det är för sorgligt, men vänstergökarna har tyvärr fortfarande kommandot i riket och rädslan för dessa är stor.
  I ett land, där tredje statsmakten ohöljt har lierat sig med makten och satt i system att skugga, jaga och trakassera medborgarna är tröstlösheten, sorgen och bedrövelsen nära.

  Sanningen om tillståndet i riket får bara inte komma ut.
  Så länge som svindlerierna och nyspråket kan fortskrida, så länge kan verkligheten döljas och massorna hållas i schack.
  Det skrämmande är, att Public Service ständigt påstås åtnjuta stort förtroende hos rikets befolkning.

  En stackars population, vars tillförsikt är en följd av att de saknar all potential att avgöra dessa mediers föregivna vederhäftighet och som inte har någon som helst möjlighet till inblick, för att kunna bedöma vilka fakta och nyheter som väljs bort eller vinklas till oigenkännlighet.
  En nersövd och med nyspråk hunsad och manipulerad massa, som sällan eller aldrig reflekterar över den enkelriktade soppa som serveras dem.

  Praeterea censeo, att den sopa och odugling, som påstås leda landet bär ett stort ansvar för det bedrövliga tillstånd, som riket nu befinner sig i.
  Ju förr den å huvudets vägnar så gravt missgynnade figuren lyfts upp, bärs ut och polletteras av, desto bättre.

 31. Dagen efter valet kommer många medier ligga i rännstenen, brända i båda ändarna och utan en plan att gå vidare.. Lite som Fulmedia gjorde i USA, satsade hela prestigen på Hillary och stod helt chockade utan någon plan där på valnatten helt rökta och nu försöker desperat kasta skit på Trump för att verka relevanta.. Suck!!

 32. Har hon gjort nåt bra den där kulturministern.?

  Dela ut skattepengar till skumma och odemokratiska organisationer räknas inte.

 33. Svt tycker att M- filmen med bla bilbränder var viktigare var den ursprungliga bilbranden var tagen(Vancouver) än att det händer i Gbg. Håller med M ledaren som påpekade till reportern att åk till Bergsjön om du vill se bilbränder I verkligheten. Filmen är ju symbolisk men reportern var bara intresserad av att filmen kom från Kanada.Även en P1 reporter var som en papegoja och samma fråga om bilbranden otaliga ggr.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/moderaternas-kritiserade-film-innehaller-falska-bilder

 34. Löfven har ju offentligt attackerat Katerina Janouch och Disney-Alice har flera gånger lagt sig I polisens utredningar.
  Mycket värre än ministerstyre.

 35. Özz Nujjens familj betalade 85 000 svart till en terrorist.
  Långt reportage i Aktuellt och Rapport. Eller inte……

 36. Sådant jävla bludder !
  Totalt bortkastad tid, dåingenting lär förändras .
  Tack och lov har vi tillgång till alternativa medier samt resten av världens medieföretag.
  Nu har vi som så många andra bannat SVT/SR hemma sedan länge ! (undantag något enstaka U G)
  Så deras ”Fake News” hörs inte här.
  Förr var det krav på partibok att jobba inom företaget. Skulle inte förvåna mig om kravet kvarstår…

 37. Moderaterna har aldrig invänt mot att SVT varit socialistiska förut. Tvärtom har de undantagslöst alltid ökat SVTs budget och makt när de har regerat. Moderaterna har ju vunnit regeringsmakten i 5 av de senaste 10 valen, sedan 1976 (alla äldre än 60 år nu hade rösträtt då), oräknat det senaste valet som Moderaterna också vann riksdagsmajoritet för fortsatt regerande, men ändå valde att avgå och ge sossarnas regeringsmakten dessa fyra år.

   • De oinformerade. Vi skulle inte ha den ekonomi vi har ifall 80% av befolkningen var debila i andra avseenden än bara i sin indoktrinerade syn på politik, ekonomi, brott, skola… Jo, förresten, 80% kan inte helt sakna kännedom om samtliga de sektorerna i samhället och sina egna liv. Så 80% är nog helt debila ändå, bara bra på att meka med det de gör på jobbet som de snart sparkas från.

 38. Ang oligatorisk publicitet service avgift:

  Att tvinga svenska folket att betala för sin egen indoktrinering är att likna vid att stampa dem i ansiktet och hånskratta.

  Allra mest skrattar de globalister som genom indoktrinering har fått svenska folket att agera som en äkta självmordskult och bejaka den massinvation som blir välfärdsstatens, landets och folkets egen undergång

 39. Förljugenheten och den vrickade vänstervridningen är bekräftad tusentals gånger, inget mer att snacka om. Nu är det bara dåd som gäller…

 40. Även TV4 platsar in i propagandaligan. De står väl bakom den senaste i raden polisanmälningar mot Peter Springare. Den lille vänsterfascisten Anders Kraft på TV4-”nyheterna” framkallar troligtvis illamående hos många.

 41. Journalisten Janne Josefsson skräde inte med orden när han i somras i Almedalen öppet kritiserar SVT och övrig public service, för både toppstyrning, ”fake- news” och ”journalister” som varit både okunniga och för rädda för att berätta sanningen.
  https://www.svtplay.se/video/14388880/svt-scenen-almedalen/svt-scenen-almedalen-sasong-2-janne-josefsson-om-dokumentarserien-fittja-boys?info=visa
  Och i sitt ”Sommar”-program” i radion berättade han att:
  – Det har varit många kommunister och vänsterextrema i public service under de åren då jag jobbat där. När jag började på 1970-talet var det en strid mellan Moskva och Peking på redaktionen på Sveriges radio.
  https://www.expressen.se/nyheter/josefsson-anklagar-svt-chef-for-logn/

  • Goebbels var intelligent, till skillnad från SVT. Det försvarar dock inte hans handlingar, men SVT är värre vars resultat vi ännu ej sett. Spring, ni vita män …

 42. Den feministiska regeringen tillsammans med vänstermedia har haft en lång orgie av lögner mot den svenska befolkningen nu. Allt handlar om att behålla makten, att behålla sina privilegier. Inget handlar om vårat fosterland och och oss svenskar längre. Jag är förbannat trött på allt!

 43. Tänk om någon kunde starta en ny ”seriös” Sverige-kanal med hjälp av alla ”normala” skattebetalande människor. Den skulle bli attraktiv för företagsreklam och kanske till slut bli självbärande. J Josefsson skulle vara perfekt som granskande journalist, – kan Aftonbladet köra sin extremistiska morgon-tv så borde fler kunna.

 44. När SD var ensam att kritisera invandringen var
  det legitimt för de vänstervridna journalister att kalla
  dem för rasister och Nazister utan att det fick påföljder.
  Nu när Moderaterna har samma agenda som SD möter
  de annat motstånd när de tar upp det på ett högre plan
  i riksdagsdebatter där SVT och andra massmedier får
  stå till svars för sina uttalande.

 45. Donald Trump: Titta vad som händer i Sverige! Han såg det men SVT vägrar att se det – då blir det så här fel!

  DT kan ju byta ut Sweden mot Russia, det blir samma resultat!

 46. Kanske ledningen för sta(si)ts televisionen borde ifrågasättas mera och nyrekryteringarna skärskådas så står det väl ganska klart vilken agenda som råder.

 47. SVT är ett neomarxistiskt sanningsministerium i värsta Orwellklass.

  Det finns inte ett ord eller undermening som yttras i något program som inte politiseras maximalt.

  • Och nu har jag känslan de senaste 5-7 år när jag kör bil och råkar höra P1 SR att där allt som är inte röd är per automatik FEL .

  • Finns ingen höger i Sverige så därför existerar heller ingen högerextremism.

   Vänsterextremism har vi dock gott om, 8 partier i riksdagen.

 48. Det förekom en diskussion om et inslag med brinnande bilar i Göteborg.
  Det viktigaste med bilbranden i Göteborg var inte att det skett en brand utan att TV teamet inte lyckats filma på plats utan var tvungna att köpa en film med en brinnade bil. Typiskt sätt att slippa diskutera verkligheten!
  Är det alltså fel att använda skådespelare i stället för att filma verkligheten?

  • Jag har också blivit av med halsbränna högt blodtryck och ångestanfall efter jag har slängt bort TV. Mår mycket bättre och kolesterolnivå normaliserades 😉

  • Jag växte upp med DN i huset och hade en egen prenumeration på tidskriften under flera år. Runt millennieskiftet så började jag få nog av alla uppenbara lögner, och jag letade (febrilt) alternativ. Att läsa på Flashback var minst sagt omständligt, men det fanns inte överdrivet många alternativ på den tiden. Info14 och Fria Nyheter läste jag dock parallellt med DN och Aftonbladet (på nätet enbart, jag sade upp min prenumeration på DN när jag blev trött på lögnerna).

   Under flera år så läste jag åtminstone två av regimmedias tidningar varje dag. Intresset för DN svalnade i relation till deras ”agendasättande journalistik” och numera vägrar jag läsa sk*ten t.o.m. på nätet (SVT likaså). Aftonbladet gav jag upp rätt tidigt också (det finns en supergräns för hur rasande man megaorkar läsa skvaller). För ett par år sedan så var det enbart SvD jag dagligen läste av regimmedia. Numera så kör jag med Adblocker, vilket helt slår ut SvD, men jag hade slutat läsa skräpet redan ändå.

   Så, samma resultat som du, fast med tillhörande historia.

   Ni ”journalister” som läser här: om ni inte hade ljugit för mig och försökt ”uppfostra” mig med er propaganda så hade jag fortfarande hjälpt till att livnära er, men fram tills dess att propagandaavgiften blir en skatt så kommer jag inte betala ett öre för att ni ska överleva (vilket jag inte vill att ni ska, och då menar jag inte enbart era propagandaorgan).

  • Jag slutade att köpa expressen i början av 90 talet. Man kunde redan då se att det inte var journalistiken som var viktig.

 49. Det var snyggt av moderaterna som faktiskt startade det hela flyktingkaoset med öppna era hjärtan Ruinfält i spetsen .

  Nu växer de pga de hämtade SD s politiken och retoriken.

  • Om du haft en nätprenumeration på SvD hade kunnat lyssna på Mauricio Rojas kloka ord, då han intervjuades av den politiska chefredaktören Tove Lifvendahl.
   Rojas var riksdagsledamot för FP (nu L) och förespråkade ett språkprov i svenska för invandrare, som ville bli svenska medborgare.
   Han åkte i princip ut med fötterna före ur den svenska politiken och blev i stället professor i Madrid. Nu är han på väg till Chile för att bli den nye presidentens nya rådgivare.
   Tänk, om Sverige i stället hade lyssnat på honom.
   Lite håller han sig a jour med vår politik och tycker att M börjat bättre sig.

   Men, säger Rojas, ”för att rädda Sverige måste svenskarna bli mer osvenska”. Våga säga ifrån och sätta gränser.
   Våga börja diskutera med SD om vilka frågor man kan vara överens om. SD utgör ju mer än en miljon väljare och sympatisörer.

   Rojas avslutar med att det är just detta som är demokrati; att kunna diskutera och komma överens med oliktänkande.

   https://www.svd.se/mauricio-rojas-for-att-radda-sverige-maste-vi-vara-osvenska

 50. Jag skrev till SR och undrade varför dom inte berättade orsaken till skjutningarna mot afrikaner, det var ju mordet och styckningen av tjejen som var orsaken. Fick till svar att det var såååååå ont om tid för inslaget, vilken jävla lögn.

 51. Minister Boll i bunke brukar normalt bara svara på frågor om sin klädsmak och matintresse enligt de samlade mail om intervjuförfrågningar som Putilov beställde ut från regeringskansliet. Är det någon som tror att hon ens förstod frågorna hon fick i riksdagen?

 52. Givetvis ska staten inte driva mediakanaler. SVT bör helt skiljas från staten och söka sin egna finansiering. Om det sker med medlemsavgifter, reklamintäkter eller en kombination är egalt, det viktiga är dock att de måste klara sig själva på marknadsmässiga villkor och vara helt skilda från staten.

 53. Svt, nrk, bbc, cnn nytimes og andre medier bør fotfølges i sine agendaer.
  Disse hjernevaskemaskinene overgår Nord-koreas statskringkaster i sosialistisk propaganda. Her er mat for journalister å gripe tak i.

 54. ”…då minskar förtroendet för public service.” Personligen så har jag aldrig haft något förtroende för public service. De kan lika gärna lägga ner SvT.

 55. Tidernas STÖRSTA Fake news är att Ryssland har påverkat det amerikanska valet och val i europa.

  Den kommission som tillsattes under FBI och Muller har hittills, ooh efter ett helt år, inte hittat ETT ENDA BEVIS för dessa påståenden

  Det är rent KRIMINELLT av SVT och Svensk och internationell media att inte dementera dessa falska nyheter

  I stället används dessa falska nyheter av internationell lögnmedia samt länder i europa för att kväsa yttrandefriheten i alternativa och sociala medier

  DETTA ÄR TIDERNAS STÖRSTA LÖGNER OCH ”HOAX” och visar hur djupt kriminellt globalistägd media agerar

  • Klart ryssarna har påverkat val i USA och EU lika klart som att USA gör samma sak i Öst-länder och i latinamerika ja till och med i Sverige.

   • Ja, det är jag fullständigt övertygad om. Men det finns fler viktiga informationsspelare. jag tänker främst på Kina, som i rask takt håller på att lägga under sig hela världen. Ekonomiskt, politiskt och informationstekniskt. Det talar man inte om så mycket om i Sverige idag.

    Man kan t ex läsa kinakännaren Ola Wongs bok ”Pekingsyndromet: Kina, Makten och Pengarna”.

    https://www.bokus.com/bok/9789170377600/pekingsyndromet-kina-makten-pengarna/

    • Både USA och Ryssland har 10.000 tals anställda (diplomater, pr-folk, underättelseanställda, internethackare etc.) som i princip bara jobbar med att påverka opinion och andra frågor globalt, klart sådant kan påverka val.

     • ”klart sådan kan påverka val”, skriver du. Du använder ordet ”kan”, men i ditt tidigare inlägg skrev du att det var klart att påverkan har skett/sker. Du har alltså ändrat dig, eftersom du inte riktigt vet.
      Jag vet heller inte vad som sker. Inte många andra vet heller…

     • Helmer det är ingen tvekan om att propaganda underrättelseverksamhet och reklam fungerar om den inte gjorde det så skulle det knappast läggas ned tusentals miljarder på detta årligen.

      Ett bra exempel där USAs valpåverkan har varit väldigt stor är Ukraina.
      Om vi kollar på Israel så påverkar de kontinuerligt valresultat i USA påtagligt.
      Så att Ryssand har påverkat valresultatet i USAs senaste presidentval är det ingen tvekan om. Frågan är inte om utan hur mycket.

  • Det som Ryssland går ut på är att vinkla bort så länge det bara går den roll som Hillary Clinton och etablissemanget hade med att skada förrädiskt USA. Det är långa straff för förrädare i USA och denna gång vet etablissemanget att de själva kan komma att bli föremål med mycket långa fängelsestraff. Det är bl.a. därför George Soros överförde massor av miljarder dollar till Europa och ”open society” eftersom han var så rädd att folket skulle kräva att han ställdes inför rätta och att pengarna skulle konfiskeras.

 56. Hur vet vi att vi utsatts för propaganda … jo … dom är inte avlönade längre av sossarna och etablissemanget. …. har ni inte märkt frånvaron av alla invandrings-positiva Twitter och liknade budskap i sociala medier från alla kända kultur-personligheter, detta sedan sossarna sk. drog åt på invandringen och ändrade sig angående denna. För det är väl inte bara en slump att dom nästan inte förekommer mer. Hade inte pengar funnits med i bilden hade väl dessa budskap fortfarande existerat …. för om man är övertygad om dess förträfflighet slutar man väl inte bara med att skicka ut sina budskap och åsikter ….

  Vi som kämpar för SD är inte betalda, vi håller på ännu. För vi är övertygade utan pengar.

  • Kvinnohenen till islam, dessa tvingas islam ta med sig när de drivs ut från denna kontinent. Och manshenen till att bygga upp ett nytt ”Gulag” till sig själva i Ryssland annars så går det lika bra med att sänka dem i Kiruna gruvan och att de aldrig får se dagens ljus något mera.

 57. SVT är en propagandaapparat för Sossarna och SR är en propagandaapparat för kommunisterna och vattenmelonerna.

  Lägg ner skiten och börja om från början.

 58. Svt:s propagandaapparat är inte så effektiv som medarbetarna tror. Allt är så tydligt vinklat att det avslöjar sig självt – och genomskådas av de flesta.
  Det mest tråkiga med propagandan är att fötroendet nu är undergrävt. Den saken går det fort att ”ordna”, men att återuppbygga detta förlorade förtroende är inte det lättaste. Det tar dessutom mycket lång tid. Dags att börja jobbet nu?

   • Det är naturligtvis svårt att veta om de flesta litar eller inte litar på Svt. Min uppfattning är i alla fall att väldigt många nu har börjat få upp ögonen för vad som pågår.
    Så småningom blir propagandafolket avslöjat och nedknuffat från piedestalen!

  • SVT åtnjuter väldigt högt förtroende så det du skriver stämmer inte så väl med verkligheten. Känns som om du avslöjade dig själv och din agenda.

     • Jaha, det var så du menade. Nej, jag har inga partipolitiska avsikter med mitt inlägg, utan konstaterar enbart att Svt, som jag uppfattar saken, har en stark lutning åt vänster. Jag har även kunnat konstatera att jag är långt ifrån ensam om att ha tröttnat på att företaget inte följer direktiven om att vara neutralt och sakligt.
      Jag förstår att du tillhör dem som är tillfreds med Svt och du är, som du konstaterar, inte ensam om den saken. Ni lär dock bli färre när allt fler får upp ögonen.

     • Med lutning åt vänster antar jag att du menar att SVT ibland tar ställning för den lilla människan mot storföretag att SVT visar mycket kultur och tar ställning för mänskliga rättigheter humanistiska värderingar och annat ”vänster”?
      Finns inget krav på att SVT ska vara neutralt var har du fått det ifrån? Däremot balanserat.

     • SVT:s journalistik överhår inte sällan till att bli ett gråtmilt vältrande i enskilda människors olyckliga livsvillkor. Nu när det finns så mycket lidande i världen, har många journalister vänt bort blicken från de svenska grupper som lider nöd.
      Dessa journalister ”gutmenschen” har svårt att höja blicken och skildra större sammanhang, varför människor lider, och hur man skulle komma till rätta med det.

      Ett lysande exempel var den nu bortgångne Hans Rosling, som pekade på att Sveriges biståndsanslag skulle kunna försörja alla UNHCR:s flyktingläger, i stället för att nu ätas upp av den relativt lilla migrantström som Sverige tar emot.

      – Varför ville inte den svenska regeringen lyssna på hans Roslings kunniga råd?

      – Förmodligen för att Hans Rosling gav Jimmie Åkesson rätt i SD:s åsikt att styra biståndet till UNHCR:s flyktingläger.

      Regeringen borde skämmas – om de hade någon skam i kroppen! Människorna i flyktinglägren svälter nu!

     • Rosling må ha varit sympatisk men han var också en tomte som mest spred enkla ”sanningar”Newsflash det finns betydligt fler flyktingläger än bara de som drivs av UNHCR.
      Svt rapporterar både om inhemskt och utländskt lidande som de ska.

 59. Det kanske absolut värsta med SVT är kanske inte de vinklade nyheterna, utan – kanske av okunskap – de opublicerade nyheterna. Från händelser ute i Europa, i EU på kontinenten – samt många övriga viktiga händelser i världen.

  SVT Opinion säger allt – bara namnet – det är en åsikt som skall föras fram, ej flera. Något SVT utöver detta också är dåliga på att informera om, är nya forskningsrön inom medicin som blivit vidimerade och bestyrkta, om nya upptäckter inom historia, arkeologi och annat som kastar ett annat ljus på viktiga händelser och liknande.

  En sådan ”nyhet” från SVT kan vara att ”forskare har upptäckt att en ”viss typ av fluga kan rädda dig från bla bla” hämtat från något sketchy som de läst någonstans. Oftast finns även samma nyhet publicerad i Aftonbladet och liknande blaskor.

  • Jag hållet inte med. Det värsta med SVT är alla falska och vinklade nyheter och all smygindoktrinering som pågår i nästan alla program producerade av SVT. Tyvärr så upptäcker man inte omfattningen av denna indoktrinering och dessa lögner om man inte läser mycket internationell alternativ media

     • Ja, sedan håller man även tyst om många viktiga nyheter i fake media. Dvs man döljer alla kriminella tilltag som bevisas vara begångna av globalister

     • Ett exempel. Samtidigt som Assads trupper i Syrien har bekämpat IS så har Israel bombat dem ett hundratal gånger. Detsamma gäller USA. Så det är ett ”hoax” att de bekämpar terrorister. Målet har i stället varit hela tiden varit att störta Assad.

     • Nej målen är nog många fler än så t.e.x. att bli av med den ryska basen i Syrien etc. Sen har det väl inte varit tyst om dessa bombningar. Ett hundrata bombningar är för övrigt peanuts i denna konflikt.

     • Ja, media är helt och hållet politiserad och vinklad till förmån för globalisternas agendor. Därför upprepar all fake media i USA och EU exakt samma lögner och agendor precis som papegojor

   • Jag läser inte internationell media men märker ändå hur SVT är vänstervridna i allt de gör och vinklar allt åt vänster hela tiden.

    • Beror troligen mest på att du är för långt åt höger själv. DÅ kan balanserade åsikter felaktigt uppfattas som vänsteråsikter.

     • Om man sätter på sig forskarglasögonen, måste man tänka i teorier och mer tillfälliga hypoteser, som kan testas i experiment och accepteras eller förkastas. När tillräckligt många alternativa hypoteser provats och en fast teori omkullkastats, kan en ny teori komma att utvecklas.
      Ja, det är väldigt kortfattat va vetenskapsmän och -kvinnor håller på med hela tiden.
      Och då talar vi om naturvetenskaplig forskning, som är den mest seriösa.

      Alltså, det finns inte bara en sanning.

     • En bra fråga! I tidigare inlägg envisas du med att SVT ger 100-procentigt sann information. Det är ju inte sant, om man inte tycker precis som SVT:s rödgröna kulturrelativistiska, identitetspolitiska och islamistkramande journalister.

      Det finns så klart en del seriösa undantag som Janne Josefsson, som också är vänster – men strövar efter att ge opartisk information om olika företeelser.

    • Vänstervriden, men man skall inte bortse med liberalister som är vänstervriden långt bort mot Stalinismen. Därav deras förkärlek till islam för det handlar inte egentligen om ”ideologi” utan för dem så handlar det i slutändan om mord och massmord mot varje person som inte hyllar eller fullständigt underkastar sig diktaturen.

     • Ja de har börjat lära ungarna i skolan att säga hen och den som inte säger hen blir anmäld.
      Sedan vill mammor att deras pojkar inte ska få vara pojkar utan tvingar på pojkarna flicksaker som de inte vill ha.
      Inte konstigt att ungdomar mår väldigt dåligt i Sverige och många tar livet av sig men det tystas ner.
      Det är kommunistisk hjärntvätt!

     • Därför så får man lära sig av berättelsen av Adam och Eva i paradiset. Likt de kastades ut i Verkligheten så kan dagens Hen och Hen kastas ut till verkligheten till islam i endera Mellanöstern eller i Asien. Där i Afghanistan så skulle de få lära sig att de stod längst nere på stegen och att de aldrig tas tillbaka av varken Europa eller Nordens människor.

   • Vika lögner menar du? Ni som ofta klagar på seriösa medier och menar de ljuger har sällan några konkreta exempel. Trolligen för att ni ljuger mer än de gör.

    • Om man inte ser till att hålla sig så välinformerad i samhälleliga och politiska frågor vid sidan av SVT, SR, Aftonbladet, Expressen, DN och SvD eller landsortspressen, blir man aldrig medveten om, vilken förljugen bild man får av det svenska samhället.

     Men om man verkligen vill vidga sina vyer kan man börja med att läsa några bloggar med olika politiska perspektiv och jämföra med de ovan nämnda, som man också i dagligt tal brukar kalla PK-media.

     Du kan ju pröva med att under en tid också läsa:

     S-bloggaren Johan Westerholms Ledarsidorna.se

     kvartal.se som är en synnerligen seriös och politiskt allsidig sajt

     DGS detgodasamhället.com som är en kritiskt liberalkonservativ sajt

     Samtiden.nu som är SD:s nättidning.

     Nyheteridag.se, där Chang Frick är en intressant bekantskap

     friatider.se som ofta är först med nyheter som senare landar i PK-pressen.

     Lycka till!

     • SVT ger ingen förljugen bild av det svenska samhället snarare en balanserad bild. Ingen kanal kan ge en 100%-igt korrekt bild av det svenska samhällets tillstånd eftersom det är väldigt subjektivt.
      Men fakta ä att det svenska samhället i stort fungerar bra mycket bättre än de flesta rättshaverister och fake news sprutande extremisterna försöker göra gällande.Du vet dom där som rutinmässigt kallar SVT lögnare men kan sedan inte komma med några konkreta exempel på SVT-lögner alls.

     • ”sanningen är att det svenska samhället fungerar bra mycket bättre än (alternativa medier) gör gällande”.

      Du har uppenbarligen missat professor Kent Asps undersökning av av journalisters partisympatier.

      https://fof.se/allt-gronare-journalister

      Självklart påverkar detta deras förmåga att opartiskt kunna belysa olika sakpolitiska frågor.

     • Seriöst att ta upp en nästan 6 år gammal undersökning som dessutom knappast varit ens i närheten av att vara korrekt eftersom många vägrade svara vad de röstade på.

     • Tja, det är knappast att begära, att forskarna upprepar undersökningarna varje år.
      Det finns väl knappast något som talar för att journalisterna blivit mindre grönröda. Eller vad tror du?

      Apropå gamla undersökningar, ta exemplet med invandrare och grova brott: Morgan Johansson har inte tidigare tyckt att man behöver uppdatera Brå:s undersökning från 2005. Alltså 13 år sedan sist.
      Men nu verkar i alla fall Brå fått ett nytt uppdrag i frågan – men där de själv får avgöra om de vill ha med etnicitet.

     • En så dåligt genomförd och missvisande undersökning som den om journalisters partisympatier borde helt klart uppdateras och då med bättre underlag.

     • Du glömmer att folk själva kan jämföra den verklighet dom upplever med den som SVT målar upp. Diskrepansen är vad som får dom söka alternativa informationskällor.

     • Diskrepanen är inte särskilt stor för de flesta men visst det är bra att söka information från många källor. Men man måste vara extra skeptisk mot de som finansieras och styrs i princip direkt av sådana som Ekerot.

     • Vill du ha ett exempel? SVT hävdade att det kommer en stor mängd högutbildade från Syrien, där har du en direkt lögn.

   • Ännu en här under som försöker att bryta sig in och som tror att den personens ord skall smäda. Men de avslöjar sig alltid och denna gång med ”troligen för att ni ljuger mer än de gör”. Det verkar som personen har funnit sin guru i Arnstad. En adept som utgår från ”fascism” för att sedan påtala att det är värre lögner här. Det är nog slut snart på glada dagar för dem för nu har riksdagsledamöter lessnat på deras politiska boss, Alice Bah Kuhnke (MP)

 60. Trevligt att Moderaterna lägger märke till detta nu, när de är i opposition och under ett valår. Inte lät det så här under regeringen Reinfeldt.

  • Det eftersom Fredrik Reinfeldt var en tyrann inom moderaterna som jagade ned partifolket som inte ställde upp och hyllade statsministern. Den som i alla fall försökte att inte böja nacke inför Fredrik Reinfeldt det var Mikael Odenberg som därmed tvingades att avgå.

   Det är lite som en ”Stalin effekt” även om Stalin är död så var folket rädd långt tid efteråt. Det samma gällande av Fredrik Reinfeldts ”effekten” som jobbade in en kultur i moderaterna som gjorde att Anna Kinberg Batra inte behövde säga mer än ”samtal med SD” förrän hon blev bränd.

 61. Om befolkningen i Sverige vill vårt land väl, skall det verka för att moraliskt- och etiskt genomruttna individer aldrig får verka i vår riksdag. Vi börjar bli många nu som både fysiskt och psykiskt mår dåligt av att se vilka falska trynen som är aktiva där numera. Både SVT och SR ser ut att vara speglingar av det som öppet och ogenerat sker i vår riksdag, där allians och regering tävlar om vilka som mest effektivt kan föra det svenska folket bakom ljuset.

 62. Tja, jag gissar på en strålande framtid för ’alternativa’ medier. Om man ska vara övertydlig: medier som säger som det är

     • Tror du att Sandviken tjänar 500 miljoner om året på invandring?
      Tror du att en ”17-årig” Afghan kan vara yngre än sin 23-åriga lillasyster?
      Tror du att Sveriges snabbaste 14-åring är nästan en halvmeter längre än sina klasskompisar och har mustasch?
      Tror du att tiggare som ertappas med 6 miljoner i kontanter är fattiga och utsatta?
      Tror du att senaste årens ökningar av våldsbrott, sexbrott och skottlossningar beror på ökad anmälningsbenägenhet?

      Det är ju påståenden som dessa som public service har försökt att presentera som sanningar. Å det finns mycket mer…

   • Du är slarvig och inte påläst. Du fick några länkar av mig i ett annat svarsinlägg. Pröva att läsa dem några månader – och återkom sedan!

    • Haha! NEJ Jag är inte slarvig men du verkar vara en riktigt SD-t.k.Så du menar på allvar att alternativa medier inte ljuger mycket eller inte är mer vinklade än SVT?
     Dessutom tycker du att jag ska läsa vinklade texter du länkat till i några månader!

 63. Hej!
  Kan ni förklara för mig hur man kan vara så korkad och tala i aktuell kl. 19.30 SVT1 nedanstående:
  Idag att med en vålteksfall i Malmö arbetade mellan 20 och 30 poliser och det har visat sig att kvinnan hade ljugit, det var ingen våltekt. Det är inte konstig att poliser klarar inga brott, med en våltekt arbetar ca 30 poliser.
  I förra veckan reportage om att tullen kontrollerar bara 2 procent av alla bilar som kör ut från Sverige. Tullen berättade om att de stoppade en bil fullastad med
  stöldgods men kunde inte stoppa bilen eftersom de inte har befogenheter, ringde polisen som inte hade möjlighet att komma och bilen lämnade Sverige. Vem som tänker lite berättar sådana saker på tv, det är information till alla kriminella att i Sverige man kan själa allt och utan problem köra ut stödsgods.

  • Det skulle kanske t.o.m. vara så att de som begått gruppvåldtäkter under utredning, tvingat en kvinna att falskt anmäla sig själv som gruppvåldtagen, för att avleda polisens utredning mot de verkliga brotten. Givet hur pytte polisens resurser är, och det här var tydligen ett av fyra högprioriterade våldtäktsfall, så kan en sån falsk anmälan få betydande inflytande på de övriga utredningarna, Någonting måste ju bortprioriteras.

   • Björn! din förklarning är på grundskolenivå.
    Det är inte alla i Sverige som är halv intelligenta och har låg IQ.
    Det är löjlig att ca 30 poliser jobbar med en våldtäktsfall samtidigt som massa grova brott lags ner.
    Jag vet inte om jag ska gråta eller skratta åt dina åsikter.
    Du bevisar bara att det flesta svenskar kan bara jobba, betala skatt och acceptera det som sägs i media.

    • ”Åsikter”, vad menar du?
     Självklart arbetar hundratusentals byråkrater med helt meningslösa och verkningslösa inbillade sysslor. Vad annars trodde du att staten var. Gud?

     Just nu sitter de och funderar på huruvida din påstådda ”våltekt” är ett brott eller inte.

 64. Har ni hört det här om att muslimska kvinnor har ett #metoo, som jag tror är välgrundat emot de sexuella trakasserierna de upplever på sina pilgrimsresor till Mecca? Den nyheten skulle vi aldrig få läsa på SVT eller höra om.

  Denna nyhet verkar inte finnas alls i svensk media eller på svenskt språk, tydligen så har det framkommit detta… Jag såg det på ett public service nätverk från södra Europa idag

 65. Alice Bah Kuhnke eller alias ”Hijab Alice”. Gillar och gullar med islam så att partiet hon verkar i miljöpartiet var delaktiga att Muslimska Brödraskapet fick tillstånd av ”Hijab Alice m.fl. inom miljöpartiet att föra in ett anti-demokratiskt muslimskt brödraskap i riksdagen. Med mantran, alla människors lika värde osv… Något som även den första feministiska statsministern sanktionerade.

  Enligt mig så var det Mona Sahlin som kom att forma miljöpartiet som en förlängning av sig själv när Mona Sahlin hade störtdykt inom partiet och tvingats avgå. Ordern var till miljöpartiets ”Hijab gäng”att retoriken var miljö, miljö, miljö och miljöfob, miljöfob, miljöfob så att Sahlin och Reinfeldt kunde skada Sverige så mycket det bara gick. Den enda miljö som partiet skapade var i klass med ett ”utsläpp” från kärnkraftverk om man gör en jämförelse till utanförskapsområde.

  Är det som vi ser nu efter en lång kamp mot anti-demokrati att det som visar sig är bra att riksdagsledamöter tvingade ut trollet eller häxan Alice Bah Kunke i ljuset och fick erkänna sveket inför demokrater.

  Nästa till rakning är, inte socialdemokratin utan feministiska partiet som har lyckats kuppa stora delar av socialdemokratin och den som gjorde kuppen det var ”garderobsdörren” Sahlin.

  Men som sagt så hade aldrig detta kunnat göras utan journalismens fundamentala avsaknad av demokrati, yttrandefrihet och tryckfrihets patos. Man kan bli hemma blind men har man tagit del av avsaknaden av demokratisk journalism i USA så kan man se helheten eftersom den är lika värde-lös där i USA som i Sverige.

 66. Inte ens i denna viktiga fråga är SD först på bollen. Anna Hagvall försökte belysa ensidigheten i dagspressen vilket resulterade i att hon fick sparken av partiledningen. Så hur fan kan någon med alla indianerna i kanoten ha förtroende för SDs ledarskikt? Och på tal om SVTs objektivet och opartiskhet har någon läst Johan Ripås fullkomligt meningslösa Sydafrika reportage. Där kan man prata om att sila mygg och svälja kameler. Lägg ner SVT nu eller spräng masterna så man slipper skiten.

  • Du har rätt, men faktiskt har det mer effekt om denna fråga tas upp av M eftersom den då inte bara viftas bort med de sedvanliga osakliga argumenten. Jag håller med dig att SD inte är på hugget alls och gör sig av med bra företrädare, det kommer att stå dem dyrt.

   SVT behöver inte läggas ner, det borde göras om till betalkanal, så att de som vill se ski*en kan få göra det och dem som inte vill, kan slippa.

 67. Det verkar ha gått upp en ”Liljholmare” (ljus) för moderater men så är det ju något som drabbat det egna partiet.

  SVT/SR är specialister på att ”vänstervinkla” nyheter.
  Finns otaliga sätt att göra detta.

  Många flagranta som lätt genomskådas men också mer subtila som börjar med att
  ”så här ser det ut, en längre utläggning, men sedan avslutas med t.ex. ett kort ”men alla håller inte med”.

  Om den s.k. ”politiska” Granskningsnämnden får in en anmälan så konstaterar man att SVT/SR säger ju att ”alla håller inte med” vilket friar programmet.

  SVT/SR är beträffade de s.k. kommentatorerna egna och ”experter” i många fall ett skämt.
  Därför vinner alternativmedia alltmer mark.
  F.ö. skall ”drakarna” överleva så får väl de politiska partierna köpa upp dem (vilket givetvis kommer att ske med skattemedel).

  • samt deras … ”vi på svt tar så klart avstånd från dessa utalanden då de inte går i linje med allas lika värde bla bla bla bla” …. när fan har vi bett er om era åsikter …. och skall ni överhuvudtaget ha åsikter !?

 68. Tror all vänstervriden mänsklighet att det finns en särskild paradisisk himmel för dem efter döden? Alltså i symbios med islamisterna! Måste vara något i den stilen eftersom dessa två parter skyddar varandra in absurdum!!!

  • Det jag kan se t.ex. med feminismen kring sådana här saker, är att man gör något likt religionerna gör. Man ser inte människan. Människor reduceras till ett kön, en hudfärg, en teori. En teori om en struktur. Det är allt för likt fundamentala religioner, det vänstern håller på med.

   Hudfärger, religioner, kön och annat är viktigare än vem en person är. Feminism är kanske det värsta, en linje, en teori och mycket hat. Den är inte särskilt tolerant mot att höra andra och som en individ utanför sin grupp eller påstådd tillhörighet och låta den komma till tals, bli sedd och få göra sin röst hörd.

   Idag i världen samhället handlar egentligen allt om från höger till vänster att i vilken grad skall vi trycka ned människor? Hur mycket?

   • Eller Elisabeth, ”Ta makten” från det mänskliga samhället och göra stereotyper och robotar som ju agerar på kommando?!?????

 69. Det finns otaliga exempel på Fake News i SVT. Kommer inte ihåg allt. En snabb googling ger träff direkt.

  ”SVT skulle reda ut sant och falskt – Spred fake news om Peter Springare”

  https://nyheteridag.se/svt-skulle-reda-ut-sant-och-falskt-spred-fake-news-om-peter-springare/

  ”Trump hade rätt, Sverige har stora problem på grund av invandringen, man kan inte lita på SVT, svensk polis ljuger och han är glad över att inte längre vara kvar i Sverige. Det är Tim Pools sammanfattning i en video han laddat upp på Youtube.”

  http://www.friatider.se/tim-pool-trump-har-ratt-vagar-tala-klarsprak-nar-han-ar-hemma-i-usa

  • ja överlag tyckte han att det var obehagligt i sverige …. angående politik och åsikter … han skulle inte vilja bo här.

 70. Intressant att se på ”Veckans brott” i kväll. Av någon anledning blev Löfven inbjuden att delta i diskussionen kring skjutningarna och gängbrottsligheten. Samma gamla prat från honom, fler poliser, fler utbildningsplatser för poliser, mer resurser osv, Detta har man hört till leda i åratal.
  men GW Persson fogade in en liten kommentar i början av programmet angående den eskalerande brottsligheten, han betraktade den som OSVENSK.
  Kors i taket!

  • det löfvén pratar blir ju endast ”status quo” … så sa man om skjutningarna i göteborg 2007 … det pytsades in mijonbelopp och vad har göteborg idag …ännu värre … man glömmer bort att vi tar in nya människor hela tiden … tänker dom inte på detta?

  • Info: Löfven hade bjudit in sig själv. Det sade dom förra gången.
   Löfven vill väl spegla sig i glansen av den oerhört erfarne och populäre kriminalprofessorn Leif GW.

 71. Inte bara svt, hörde på Sveriges Radio Eppstein o Nordegre
  Vilka var med och fick breda ut sig, jo en S politiker och sedan Lena Melin , S egen journalistexpertkommentator som kommenterade S…
  En hel kvart av S reklam.

  • Fast det var visst sossarnas dag idag. Dom går igenom alla åtta riksdagspartierna.
   Idag var det förresten en intervju med Jimmie Åkesson i SvD – ett helt uppslag sid 6-7 i papperstidningen med två artiklar.
   Ena rubriken: ”Skotten i Ådalen 31 ska inte stå i vägen för lag och ordning”.
   andra rubriken:
   Åkesson tror inte på M:s tuffare migrationspolitik”.

   • Ok missade att partier fick varsin dag. Ska bli intressant att höra hur de klarar att hantera det neutralt.
    Men Vad säger du ? Tror inte Åkesson på M,s tuffare migrationspolitik 🙂 . Är det någon som tror på det M nu säger för att vinna tillbaka röster.
    Att M har en tuffare migrationspolitik är ju fake news, finns inget beslut någonstans som M fattat som pekar på det. Dags för Åkesson att prata om sänkta skatter då och knipa M väljare:-) full circle…

    • Åkesson talar om en betydligt tuffare politik än den som moderaterna Kristersson nu går ut med. Fast M höjer ju hela tiden budet. Det gör S också.

 72. Nu ska de höja presstödet.

  Det är att betrakta som en muta för att media ska fortsätta sin kamp emot svenska folket. MSM har aldrig talat sanning och kommer inte heller i framtiden att göra det eftersom de får pengar av politiker.

  Våra pengar!!

  • Presstödet är en direkt navelsträng till statskassans resurser , utan detta så skulle de flesta MSM vara bankrutt och borta idag ! !

 73. SVT blev väl inte direkt bättre av att ljugmedias kung Jan Helin blev nån chef där heller… tragiskt med propaganda tv

 74. Inom två år så kommer många kommunister, vänsterliberaler och anarkister att börja ångra sig väldigt mycket. Ångern de kommer att känna är det de lovande islam att förråda folket och därmed göra så att islam inte avslöjades innan det var för sent och islam lagt under sig makten i nation efter nation. Men islam blev avslöjjade och Osmanen Erdoğan förbannade både EU-kommissionen och Angela Merkel för detta! Och den verkliga ånger kommer till dem när det går upp för dem att de inte kan ha två pass. Det svenska, det nordiska och det europeiska passet rivs och i det pass som de har kvar så står det att de är konverterande till islam. Det lär inte bli några tårtor och glädje tjut när de anländer islamska länder utan islam lär rent ut sagt enbart se de som lurade islam att islam blev så nesligt avslöjade i den islamska kupp de försökte med här i folkens nationer. Straffet lär bli lämpligt för varje förrädare för islam måste i vilket falls som helst statuera exempel med att inte konvertiterna inte höll ord.

  Inom två år så är hela SVT:s vänsterliberala ledning och personal utbytt! Det började att skaka i och med att riksdagsledamöter krävde svar gällande SVT och minister Alice Bah Kuhnke (MP).

  • De byter bara chef. Precis som efter valet 2014 o placerar en egen där.
   Det blir islam kramare (röda laget)
   eller
   islam light (blåa laget).

   • Den folkliga kraft som växer i Europa kommer att bli etablissemangets död och deras medsvurna kommer att åtalas. Varje nation kommer att åberopa det strängaste straffet för dem som lierat sig med kommunister, vänsterliberaler, anarkister och som alla tre har ingått islamism mot nationer och folk.

  • Vi ska inte ha kommunism i Sverige. VI ska ha demokrati, där yttrande-, tryck- och mötesfriheter utgör en hörnsten. Vi ska värna våra INDUVIDUELLA rättigheter och skyldigheter.

    • Kommunism och demokrati är raka motsatser. Det enda sättet att etablera kommunism är att med våld hindra människor från att äga något. Inom kommunismen har enskilda individer inget värde, allt ska göras för kollektivets bästa även om det innebär din död. Du har inte rätt att själv njuta av resultatet av ditt eget arbete. Resultatet av det är naturligtvis att inget händer och samhället bryter ihop.

 75. Jag vill veta följande om ”A”, vad det är, hur det funkar och varför och vem och när ….
  Jag vill veta varför vissa är för ”A” och varför vissa är emot ”A”.

  Jag vill inte veta vad SVT/SR har för åsikter i fråga eller varför dom tar avstånd emot ”A” eller varför dom förespråkar ”A” …. mina pengar till SVT/SR skall gå till att ge mig neutrala nyheter …. om jag vill ha SVT/SR privata åsikter kan jag ju ringa dom själva i så fall.

 76. Men för fa.. SvT har väl spridit fake news så länge jag minns. Och varför klagar de moderata stolpskotten? De hade kunnat regera med SD om de velat, men väljer att låta de rödgröna stalinisterna fortsätta styra landet.

 77. Ett folk i en saga hade fått nog av en oduglig groda, så de skrev honom till honom: ”Kära groda. Din inkompetenta frånvaro har gjort oss tvungna att justera din lön. Din nya lön blir 0. Dvs du får lika hög lön som du presterar. Ha en bra dag. Mvh Sagofolket.” Sagans groda läste brevet & mumlade: ”-…Vadå?”

 78. Jag minns för många år sedan, när man såg något politiskt program från BBC, som på den tiden ansågs neutrala och korrekta. Då var originaltexten ersatt med en svensk uppläsare. Bara någon intervju var textad. Man kunde redan då säga vad man ville. Det var bilder från BBC och åsikter från SvT.

 79. Vänsterextrema Mupp Partiet är en fara för Sverige. Haschröken ligger tät likt Lützendimma på deras möten. En hel del av dem kör ju med tyngre droger också. Det är alltså knarkare som sitter i regering och riksdag. Är det inte där som lagar och förordningar skall beslutas? Jo det är det! Fy fan vilket skämt!

  • Aha, då förstår jag bättre MP:s politik. För ingen nykter person skulle väl ens kunna tänka sig att föra en politik så långt från verkligheten!?

 80. Fem myror är fler än fyra elefanter håller högre klass på resonemangen än svenska politiker om något alls.

 81. ”När misstag staplas på misstag som staplas på misstag. Då finns det många människor som till slut tror att det finns ett mönster i det hela. När den bilden etableras, att det finns ett mönster att public service systematiskt skulle gynna en viss politisk uppfattning, då minskar förtroendet för public service.”

  Det är ett misstag att se ”misstag” som misstag. Det är systematisk propaganda, inga olycksfall i arbetet. Hjärntvätt, fördumning, psykologiska övergrepp och terminalt handlar det om folkmord på svenskarna. Det är inget ”misstag”, det är skam och förräderi.

  • Rättelse till den moderatens yttrande avseende TROR
   Vi tror ingenting
   VI VET när vi SER och HÖR detta gång efter annan.

   Min tv åkte ut redan 2013 på grund av vänsterpacket däri så att Beckman & co TROR detta år 2018 visar ju på deras verklighetsanknytning

   Skrota SVT/SR SNARAST !

 82. Så jäkla irriterande när Sveriges Radio P4 Göteborg försvarar våldet och gängkriminaliteten i Göteborg ang Moderaternas ”informationsfilm” om verklighetens kriminalitet våld och bilbränder i Göteborg.

  • Jag tror det beror på att vanligt folk inte är representerade i SR/SVT. Klyftorna i samhället ekonomiskt och socialt har blivit så stora att vi lever i paralella världar. Skulle vara intressant med en kartläggning var folk som ska representera och välja nyheter till svenska folket bor och vilken inkomst de har. Jag är helt säker på att de lever i skyddade miljöer och sällan träffar vanliga arbetare.

   • Klyftan mellan SR/SVT och oss andra har inget med ekonomi eller sociala klyftor att göra. Det har med politisk åskådning och geografisk belägenhet att göra. Flertalet som inte bekänner sig till extrem vänsteråskådning och bor mitt i en ”latteregion” har helt annan verklighetsuppfattning än de inom SVT:s skyddade verkstad vilket märks övertydligt, inte minst för att fler och fler stänger av sin dumburk och ersätter den med annan underhållning.

 83. Endast 5 procent av personerna som syns och hörs i SVT tillhör den arbetarklass som utgör halva vår befolkning.
  Det är inte hållbart för en aktör vars uppdrag är att vara ”inkluderande” och att ”avspegla” landets invånare, skriver två forskare vid Södertörns högskola.
  Vi har en oberoende statsunderstödd kanal som ska tvångsfinansieras via skatten vilken inte representerar 50% av svenska folket enligt de två forskarna.

  Peter Jakobsson
  Forskare i medie- och kommunikationsvetenskap, Södertörns högskola
  Fredrik Stiernstedt
  Forskare i medie- och kommunikationsvetenskap, Södertörns högskola

  Det är inte bara ”fake news” utan en diskriminering av svenska folket utan like. Det är inte konstigt om folk upplever att SVT inte har samma verklighetsbild som den ordinarie medborgaren.

   • Ja blev själv förvånad över forskningen. Tror det är utifrån ett vänsterperspektiv. Men ändå femtio procent av svenskarna har inte representation i SVT. Det är ju helt vansinnigt.

 84. OT: SD når sin för institutet i fråga 6:e högsta notering någonsin i Skop:s februarimätning. MP, KD och FI fortsatt under spärren.

  Moderaterna 25,0 procent: +2,8
  ”Liberalerna” 5,1 procent: +0,3
  Centerpartiet 10,7 procent: -1,2
  Kristdemokraterna 3,5 procent: +0,1
  Socialdemokraterna 26,9 procent: -1,4
  Vänsterpartiet 7,7 procent: +0,3
  Miljöpartiet 3,1 procent: -0,4
  Sverigedemokraterna: 15,5 procent: -0,5
  Feministiskt initiativ 2,0 procent: +0,3
  Övr. 0,7 (-0,3)

 85. Inget i Sverige förvånar mig längre. Ingenting irriterar mig. Hela Sverige är en enda bubbla med fejk och falskhet. Tur man slipper bo där.

 86. Ett annat bra exempel är när SVT frågar ”slumpvis” utvalda Malmöbor på gatan om de ser några oönskade effekter av invandringen.

  • De är inte bara ”slumpvis” utvalda. Alla intervjuoffer är även uteslutande från storstadsregionerna där man redan vet att vissa politiska och ideologiska åskådningar ligger långt över andra. Så det är inte så svårt att hitta dem med ”rätt” uppfattning. Lite intervjuer på landsbygden skulle ge helt andra svar.

 87. Denna fake media SVT som nästan dagligen ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet ojar sig samtidigt för att Moderaterna har använt bilden av en brinnande tagen i Kanada men inte ett ord om att det brinner tusentals bilar i svenska förorter varje år

 88. SVT sänder ut sina reportrar som i sin tur letar upp ett intervjuoffer som ska bekräfta en förutbestämd bild

  SVT letar alltså MEDVETET upp intervjuoffer som ska ge stöd åt- och bekräfta FALSKA NYHETER.

  Därför är SVT inget annat än RENA BEDRAGARE

  • Nej det har de inte. Inte moderaterna heller, de försöker bara göra politik på något som de hört sägas av folket.

 89. Det är knappast en nyhet. SVT (delar av det) driver alldeles uppenbart en egen politisk linje, och den är en bra bit till vänster om mitten.

  Kent Asp har gjort en statistisk undersökning av just politisk inställning inom SVT.

  Googla på Kent Asp och läs.Politiseringen är gammal redan nu.

 90. Propagandaministeriet jobbar för landsförrädarna som ska göra Swerabia till ett ISLAMSKT kalifat, inte ens barnprogrammen är Svenska sen lång tid tillbaks !

   • Nu går det rätt snabbt . Islamisering .

    Snart svensken är utan sitt eget hemland.
    Slarvade bort det medan han låg i soffan och kollade på Idolen och tryckte chips och popcorn i halsen .

    En till vandrande folk utan hemlandet som romer o judar kommer att bli svenskt folk .

 91. Ja Bah-Kuncke ”där spelar public-service företagen en stor roll.”…..som megafon för klorofyll vänstern.!!!!!
  Bra där Wykman och Beckman…ni har bägge sett mönstret hos monstret…och det är INGEN tillfällighet…!!

 92. Vad som är ”nyheter” och vad som är ”satir” eller propaganda i SVT är omöjligt att avgöra. Onödigt att starta ännu ett satirprogram i SVT.
  Och SVT-Opinion är väl en ”konstnärlig installation” ?

 93. Ett stort problem är det när Alice Bah Kuhnke representerar ett fundamentalistiskt parti som själva står för massor av Fake News. Hur ska hon förstå allvaret i det som M tar upp?

  Som väl är så: Ropen Skalla – Mp Bort Från Oss Alla

  • Hon införde igår en höjning av det olagliga staliga presstödet med 20%
   Hela 7-partiet jublade, inklusive hycklarna i nya Nya Moderaterna!

 94. SVT och SR är inte ett neutralt public service företag numera, utan ett enda stort propaganda organ för flum vänstern!!(7-klövern)

 95. – Apropå vinkling. I morgonens SR/P1 rapporteras det flera ggr om den svenska personen som sitter fängslad i Kina och att det görs för lite från Sverige för att få honom fri. I intervjun med Margot W senare så sträcker sig reportern till att kalla honom ”svensk-kinesiske” , d v s med omvänd tidsaxel.

  Personen är född i Kina, flyttade till Sverige och fick ett medborgarskap, alltså ska födelselandet stå först helt i enlighet med tidsaxeln. Kinsesisksvenske, och den den ordningen ska det givetvis vara i alla sammanhang när personer har flera medborgarskap.

  Kinesen kom till Sverige och flyttade tillbaka, drev bokhandel i Kina med regimkritisk litteratur och anses av kinesiska staten ha brutit mot deras lagstiftning.
  Kinesen är kinesisk medborgare, verksam i Kina, brutit mot kinesisk lag, vad har då Sverige med det att göra?

  Ingen riktig svensk skulle kunna hamna i den situationen.
  Det är mycket stora skillnader i att vara svensk med allt det innebär och att ha fått ett svenskt medborgarskap. Svenska skattebetalare ska inte vara med att betala för brott som begås i andra länder av deras egna medborgare. Ta av honom det svenska medborgarskapet då han förverkat rätten att inneha det.

  Sluta även med era vinklingar SR/P1, ni har redan mycket låg trovärdighet.

  • ”EnSomInteVet”, mkt bra exempel!

   Vinkling på vinkling på vinkling på vinkling! Alltså man staplar manipulationerna på varandra.

   Hur i h:e skall ”vanliga” människor kunna genomskåda denna hjärntvätt? Befolkningen är rökt.

  • Det är inget ovanligt att aktivister i en del länder byter till annat medborgarskap – som svenskt – med tanken att det skall ge dem bättre skydd när de åter dyker in i den politiska aktivismen i hemlandet.

 96. Att SVT ljuger är väl inget nytt.

  Men frågan är om Moderaterna är de rätta att klaga på detta.

  De ljög under 8 år svenska folket i ansiktet om att ”invandring är lönsam” under ledning av Reinfeldt I.

  Sen fortsatte de ljuga om att ”invandring är lönsam” under Reinfeldt II, versionen i Gucci-dräkt från NK och peruk (Batra).

  Nuvarande partiledare, Reinfeldt III, pygmé-versionen i slips och club-blazer, är en av de som aktivast deltagit i ljugandet och är en av de mest skyldiga till massinvasionen av Sverige.

  Under hela denna period av ljugande har de fått stöd för detta GENOM ATT SVT INTE STÄLLT NÅGRA SOM HELST KRITISKA FÖLJDFRÅGOR TILL MODERATERNAS LÖGN ATT INVANDRING ÄR LÖNSAM.

  Moderat-lögnarna skall inte klaga på lögnarna på SVT. De har varit allierade i att lura svenska folket.

  • Nya Nya Moderaterna är lika stora hycklare som Folkpartiet när de låtsades ställa krav på invandare, för några val sedan!

 97. M förbereder sig, som alla andra partier nu, på sin egen fake val taktik.

  Oärlighetens dimridåer drar åter in över kalifatet.

  Olika emirer trummar ut sina lögner från dystopiska minareter runt om i slaskSverige.

  Lydigt, ängstlig och med böjt huvud går svensken mot ett ”val” som kommer att förändra….intet.

 98. Public service kablar ut ena osanningen efter den andra. Vad händer sen?
  Jo, det är bara att slänga ut en ursäkt, sen är det klart!
  Men de VET att det redan då har slagit rot hos folket som tänker ”ingen rök utan eld”.
  Politikerna ältar ständigt om folks och i synnerhet trollens skapande och spridande av ”konspirationsteorier”.
  Men det är public service som sår fröet när de förvränger och utelämnar sanningen!

 99. Värst vad M är aktiva med frågor som kan locka väljare från SD.
  Tyvärr kommer det fungera alldeles utmärkt, naiva svenska röstare kommer rösta M som sen hjärtligt skakar hand med Löfvén o company om en ny sjuklöverdeal.

 100. Tanken är alltså att SVT skall producera politiskt oberoende nyheter och till så hög grad som möjligt skall verka för objektivitet och bedriva granskande journalistik. Detta är visserligen omöjligt i och med att människor som jobbar där alltid kommer att ha åsikter åt ett eller annat håll som medvetet eller omedvetet kommer att färga innehållet.

  Men vad händer då när de inte utför sitt uppdrag åt folket och riksdagen, när folket ser att det helt uppenbart är en korrupt medieapparat som blivit politiserad, när granskarna av dem också helt uppenbart också är det, bestående av gamla journalister ifrån exakt samma system?
  När regeringen drar nytta och rider på vågen av den politiska synen som förmedlas?

  Hur har de då tänkt att folket skall få sin rättvisa bild av verkligheten?

   • När svensken kommer att strida för sitt eget land ? Annars riskerar svensson att upprepa kurders historien och blir en till vandrande folk utan hemland som judar och romer har varit på 1000 år.

  • Kom inte och säg annat än att Allah har humor när han lät terroristen Akilov bli den som svartarbetade på skojarfamiljen Nujens asylkomplex. Kan man se det som ett ställningstagande av Allah och inte bara ett practical joke? Jag börjar gilla Allah!

 101. Man glömde dock nämna att Belinda, i sann (S)-anda beordrades att ta på sig skulden, och i kommande program säga ”jag glömde nämna i hastigheten”.
  Tom Ygeman hade varit stolt över den uppoffringen.

 102. Smart av M igen att göra sig trovärdiga, stackars SD som bygger sin trovärdighet genom att sitta still i båten. M agerar såklart inför valet och tar SD plats genom utspel som engagerar folk. Är det radikalt av M att peka ut statlig media som fake news, lite Trump grepp av M.

 103. Partisympatier på SVT enligt Göteborgs universitet 2011:
  (MP) = 52%
  (V) = 18%
  Tillsammans 70%
  Lägger vi (S) i den potten kommer vi upp i 83% (Låga 13% för storpartiet).
  Storpartiet (M) hade extremt låga 8%, medan (KD) och (SD) hade 0 förespråkare.
  Även om de anställda på SVT/SR säkert är mycket missnöjda med vad (MP) levererat i regeringsställning är det knappast något som fått dem att omvärdera det egna ställningstagandet. Självklart att ett företag med en sådan extrem dominans av allmän- och extrem vänster ger ifrån sig den världsbild de har och odlar i kompisskapet på företaget och i bostadsområdet. Att medborgarna från 2019 med största säkerhet tvingas finansiera över skattsedeln detta företag med en agenda om informationspåverkan syftande till kontroll över opinionsbildningen är en kraftig spik i demokratins och yttrandefrihetens kista.

 104. Bra att deras systematiska vinklande, desinformation och rena lögner tas upp i riksdagen. Men det är väl för mycket begärt att disneypajsen ska förstå innebörden av deras kritik, hennes begåvningsgrad motsvarar en förståndshandikappad. Att PS sysslat med systematiskt propaganda under decennier är inget nytt, de nya är att folk börjar inse detta och väljer att hämta sina nyheter från andra platser där politiska indoktrineringen inte är lika påtaglig. Att privata mediebolagen likt Expressen och AB bedriver politisk agendadriven journalistik är en sak (lika illa i sak med undantag av ledarplats) men när skattefinansierad och s.k. oberoende och obunden public service gör det är det riktigt farligt och illavarslande för demokratin.

  Ser man krasst på verkligheten är det i stort sett bara Sveriges äldsta befolknings som fortsatt använder PS som nyhetskälla och som fäster någon trovärdighet i deras nyhetsrapportering. Övriga delar av befolkningen hämtar sin information på en rad andra platser, inte helt sällan sociala medierna och alt. media. Om inte PS reformeras och följer sina direktiv om politisk obundenhet och objektivitet kommer man inom 1 generation helt spelat ut sin roll som största medieaktör i Sverige. Dags att rensa PS på gamla 68 kommunister, salladskommunister och socialisterna. Behöver bli en bättre balans som är representativ för befolkningen.

 105. Den ena lögnaren kritiserar den andra.

  Moderaterna är minst lika bra som SVT på att ljuga.

  De har till och med nästan uppfunnit nischen falsk historieskrivning hos svenska partier.

  Deras partisekreterare stod och berättade sagor om att Moderaterna kämpat för kvinnlig rösträtt och annat fake.

  Vad är det Moderaterna vill…?

  Att ha ensamrätt på ljugande…?

 106. Nu måste Miljöpartiet agera på hårdare krav om minskad flygtrafik, på samma sätt som de gör när de föreslår ett förbud mot att sälja fossila bränslen i Sverige 2030 – alltså om tolv år.”Det måste utbildas hundratusentals piloter framöver för att möta efterfrågan i flygbranschen, enligt FN:s luftfartsorganisation ICAO. Den kommersiella flygtrafiken kommer att fördubblas de närmaste 15 åren”.

  • Sanslöst parti hur tror dom att landet ska klara sig utan drivmedel, förutom att även gasol, naturgas, kol etc för industri, värme o fritid. Resultat och konsekvensanalys har länge varit en bristvara i Svensk politik och med markant större brist dess längre vänsterut bland partierna

 107. Som Maktens outsourcade Propagandaministerium är det SVT:s uppgift att hamra in rätt åsikter i allmogen. Fake news och desinformation har under fem decennier varit oumbärliga verktyg i denna verksamhet. Hela verksamheten blir poänglös om man helt plötsligt skulle bli tvungna att bedriva konsekvensneutral, saklig och objektiv journalistik.

   • Stjärne handplockades av Fredrik/Ullenhag,
    för att destruera resterna av Sverige som Nationalstat!

    Hon rekryterade i sin tur Helin…

    Denne med en liten ovana att provköra kvinnliga sökande,
    i lugn hemmiljö…

    #närtasbladetfrånmunnen

    Nej tack till invitationen,
    heller inget jobb!

    Men villiga stod i kö)

    Är det därför nivån på AB är så låg…

 108. Nu skall tidningsstödet ökas. Det motsatta vore den riktiga vägen, bort med allt tidningsstöd. SVT måste riktas upp, nyhetsrapporteringen från USA är näst intill Fake News till 100%. I detta fall kommer SVT att hamna i skamvrån. Problemet med Sverige är att det finns ingen TV kanal med konservativa värderingar. I USA har man Fox och deras antagonist kanaler som stödjer demokraterna. Folket kan inhämta information från olika håll och fatta sitt eget beslut. SVT är ju i vissa aspekter en indoktrineringsmaskin, Soviet Unionen hade Pravda, en veritabel lögnmaskin. Pravda är ordet för sanning. Svenska folket var säker att Hillary skulle vinna valet, allt som förmedlades till Sverige kom från kanaler som stödjer Demokraterna. Jag som tittar på både CNN och FOX, förstod att Trump hade alla möjligheter att vinna.

  • Carina Bergfeldt är en medial katastrof,
   som ensidigt hämtar sin USA-bild på CNN…

   Clinton News Network!

   vore avsevärt billigare om hon satt i Stockholm!

   Borde nästan kallas Wetwork…

   De initierade vet vad DET betyder/antyder…

   Oturliga ”frånfällen”,
   avseende alla som kan vittna mot ”MASKINEN”…!

 109. Nja, SVT. Visst ljuger ni bra.

  Men ni är amatörer i jämförelse med John Fredrik Reinfeldt och Moderaterna.

  Under 8 år, 2006–2014 stod John Fredrik Reinfeldt och Moderaterna och ljög svenska folket rakt upp i ansiktet om att ”invandring är lönsam”.

  Sen fortsatte dom att ljuga 2014–januari 2018 om att ”invandring är lönsam”.

  Så sent som i höstas gnäggande Stridshingsten i okritiska media om att ”invandring är din bästa investering” och fick applåder av Godhetsmasturberarna i TV-sofforna.

  I januari 2018 ERKÄNDE moderatan Elisabeth Svantesson ATT INVANDRING INTE HAR VARIT LÖNSAM SEN 1990-TALET.

  Hon och de andra Moderaterna har alltså MEDVETET STÅTT OCH LJUGIT sen bortåt 20 år.

  Så, SVT. Visst ljuger ni bra. Men Moderaterna ljuger bättre.

  • Moderaterna har ju nu kommit underfund med att invandringen inte är lönsam! Det är ett något sent uppvaknande efter Reinfeldts koma.

   • Moderaterna har vetat hela tiden att invandring inte är lönsam.

    Men de har ljugit för svenska folket.

    Nuvarande partiledare, pygmé-Reinfeldt, är en av de värsta lögnarna.

  • Den renskallige påstår väl ännu att det är lönsamt med den invandring som han skapat? I sina föredrag a 100000 som han slipper skatta för.

   • Bolaget lär väl någon gång få skatta för intäkterna!

    När fallskärmen plockats ut!

    Men ofattbart att någon är beredd att betala 100 000,
    för att lyssna på hans Globalist dravel…

  • Men Uffe är ännu bättre i den grenen)

   Ser nästan trovärdig ut!

   Fast han vet att inget Alliansparti köper KAPPVÄNDNINGEN,
   ej heller Sossar eller i synnerhet Maskrosorna,
   som han gärna vill samarbeta med…

   För då är Sossarna ute i kylan!

   Men vad blir priset för Sverige för ett sådant samarbete???

   Ohyggligt högt!

  • Detta har jag aldrig hört honom uttrycka. Däremot tjatar han väldigt ofta om något som han kallar ” RESHUSSSER ” ! Kan det vara samma sak månntro ?

   • Utmaningar används också ofta och när Löfvén säger ”utmaning” så betyder det för en normal människa ”katastrof”

    • Snarare något,
     som vi ej har en (S)usning om lösningen på!
     Problem utan (S)ynbar lösning!

     Ett totalt väljarföraktande språkbruk, minst sagt!

     Man underskattar väljarnas förståndsgåvor!

     Ja alla de som ännu inte röstar på SD)

    • Det du säger är precis min uppfattning avseende alla dessa utmaningar som både han och hans statsråd kastar upp när problemen är olösbara. Detta är ju precis samma floskler som de använder när något gått rakt åt helvete : ” detta är OACCEPTABELT ” . Nu har ju många av oss hånat just dessa överanvända ord så nu försöker man hitta på nya. Hela högen sitter ju fast i sin egen skit som de aldrig kan bli av med. Där kan de sitta och stinka , avskrädet.

   • Dom brukar bädda ner mig kl 17, men så var det några här och lovade att jag skulle få vara uppe till kl 18 . Dom var väldigt trevliga.

 110. Jag beundrar ER Sverigevänner som klarar av att se på StaziTV överhuvudtaget och program typ ” Opinion live” Ni måste vara starka med nerver av stål.

 111. Mellan 2015 och 2016 mer än halverades Expressens vinst från 88 miljoner kronor till 42 miljoner kronor.
  Siffrorna för 2017 visar att den negativa trenden fortsätter.
  Enligt Dagens Media var vänstertidningens resultat på 37 miljoner under förra året, vilket innebär en minskning på fem miljoner jämfört med 2016.

  Ha,ha,ha haaaa. Det gjorde min dag.

  • Dom har tvingats att höja sitt lösnummerpris med 10 % också, från 20 kr till 22 kr.

   För det priset kan man nog få en hel spann utmärkt kogödsel, om man nu absolut vill köpa dynga.

  • Tror att en mycket stor del köps in av flygplatserna och delas ut gratis där. Samt att SVT har mage i sig att lägga fram dessa alster på bordet i Morgonstudion. Hade jag en mindre tidning skulle jag direkt anmäla för otillåten marknadsföring.

   • De sätter konkurrensen ur spel. Det är omöjligt att starta en ny tidning utan enormt kapital så länge vissa tidningar får bidrag. Sen kan man ju misstänka korruption och falska nyheter när tidningar som får stora bidrag kanske driver en politik som gynnar de politiker som är för högt presstöd. Det är en soppa som endast ett totalstopp för presstöd kan stoppa.

 112. Vad väntar SD på? Stå bakom kravet att Dagens tv-licens skrotas omedelbart! och avslå den kommande förslag om ”individuell public service- avgift som baseras på inkomst” Public service borde finansiera sig själva!

  Det påstås att ”Public service är en del av den demokratiska infrastrukturen och viktigare än någonsin för att trygga en värdig och balanserad samhällsdiskussion” men realiteten är en annan de mörklägger sanningen och favoriserar sina likasinnade kommunister muslimälskare och feminister jävlar!

 113. Fick tag i ett gratisex av Expressen på Bromma. Undrar bara: är Alex Schulman sjuk på riktigt?
  Och så Tomas Mattsson som bredde ut sig om att hans alster var en bastion mot fake news. (!)

  • Alex Schulman verkar leva i en bubbla. Jag kan inte se något han skriver som är relaterat till verkligheten. Verkar ha gått en propp i elverket.

 114. Alice Bah Kuhnke menar att det vore ”högst olämpligt” om hon som statsråd lägger sig i tv-bolagets verksamhet (menar förmodl ministerstyre) och hänvisar till granskningsnämnden med klagomål.

  MEN . . .!
  Hur ofta hör vi talas om ”Myndigheten för press, radio och tv” som lyder direkt under regeringen och TILLHÖR KULTURDEPARTEMENTETS ANSVARSOMRÅDEN med Alice BK som minister?

  Denna myndighet avgör VILKA klagomål / ärenden som ska tas upp i granskningsnämnden.

  Därmed har ABK full kontroll/ makt hela vägen, från att sändningstillstånd utfärdas av regeringen, till att deras underlydande ”Myndigheten för press, radio och tv” avgör vilka ärenden som Granskningsnämnden / ”tillsynsmyndigheten” ska ta upp.
  Fake news ska förebyggas av Kultur- OCH demokratiministern INNAN skadan sker, genom villkor kopplat till påföljd om de bryts, i sändningstillståndet.
  Som det är nu när klagomål lämnas till granskningsnämnden och OM det ö.h.t. tas upp, sker det dock EFTER skadan redan har skett. Då är det för sent !

  • Myndighetspersoner vill väl aldrig röra vid något så obehagligt som individuella fall av någonting där ansvar och omdöme skulle kunna förväntas

 115. – Det jag hör när jag lyssnar på Niklas Wykman och Lars Beckman är en oro för vår demokrati, sade Alice Bah Kuhnke..??
  Ta nu mirakeltanten Löfven med dig Disney klubbens egen Bah Kunke och sätt er i sandlådan och sprätta sand på alla som påpekat att ”Fäjjk Njoos” redan sitter i er förbannade sandlåda, en reflektion som nationens framtids parti SD för länge sedan talat om för er, era likasinnade..tex.moderaterna själva, som under riksarslet Reinfeldts och myten Ullenhags totala vanstyre över nationen aktivt medverkade till feministkommunisternas övertagande av bolaget från..oberoende och opartiskt..till språkrör för miljöextremism, kulturkommunism och ett licensfinansierat haaat mot det betalande Svenska folket?!
  Jag önskar hela SVT.s ledning och de flesta medarbetare så långt åt helvete dom kan komma och hoppas på en nedläggning av skiten snarast möjligt..!

 116. SVT är en katastrof för svensk demokrati, man har ägnat sig åt fake news i årtionden. Man manipulerar, väljer fokus, och rapporterar det som passar vänsterblocket. Verkligheten tar emellertid ut sin rätt dessa socialismens kreatur har sänkt välståndet i sverige och det fortsätter.

 117. Ja nu har det gått så långt att något märkbart måste göras. Det minsta man kan begära är att alla politiska uppfattningar ges utrymme. När hörde ni en socialkonservativa röst senast?

 118. Banalt spel för galleriet som politiken har ”blivit”, om inte alltid varit. Nu för tiden måste man vara bra illa hjärntvättad om man fortfarande tror att SR och SVT är oberoende.

  • Hade den diskution med en kompis om svts oberoende,
   Han har röstat S i hela sitt liv och är extremt hjärntvättad politiskt.
   Efter ett tag framgick det att det han menade med ”oberoende” var att Svt inte hade inkomster från reklam, Därför påverkas inte programinnehållet av företag. Därmed kan svt inte påverkas av kapitalister och är därmed oberoende.
   Det är vad vänstern menar med oberoende. Svt har aldrig varit politiskt oberoende och kommer nog aldrig bli det heller.

 119. Finns en anledning att jag sagt upp radio & tv licensen och helt slutat att titta på skiten, och jag menar verkligen SLUTAT ATT TITTA PÅ SKITEN och detta sedan flera år sedan. Ska ärligt säga att jag inte kan se att mitt förtroende för svenska statens indoktrinerings propaganda organ någonsin kommer tillbaka.

  Detsamma gäller för den delen också svensk msm, de har gjort sitt i min bok och jag läser ALDRIG någonting som de skriver.

 120. I slutet av 60-talet och under 70-talet sköljde en politiska vänstervåg över stora delar av västvärlden. I Sverige innebar den bl a ockupationen av kårhuset i Stockholm. Vid den tiden började 68-vänstern ta över betydande delar av den offentliga administrationen. Utbildningsväsendet och media var särskilt utsatta. Vi var under lång tid varit utsatta för en ensidig propaganda baserad vänsterliberala idéer och även ren kommunistpropaganda från ”public service”. Nu har utvecklingen gjort att de har allt svårare att propagera för den typen av tankar eftersom de visat sig fungera mycket dåligt i den verkliga världen och i vissa fall skapat stort lidande i de länder där de omsatts i praktiken. I samma anda propagerar man nu för ett vänsterliberalt multikulturellt samhälle som ska skapa den bästa av världar. Det börjar nog framstå rätt klart att denna utopi 2.0 är lika dålig som den förra. Vi får hoppas att denna insikt även ger utslag i höstens val så att vi kan börja reparera de skador som man från ”public service” bidragit till att orsaka det svenska samhället.

 121. När jag lyssnar på Göteborgs lokalradio och hörde dess anställda ut i etern försvara våld och kriminalitet i Göteborg dp kan jag inte annat än undra. Är de tvingade, är de totalt oförstående, är de inte upplysta, är de anarkister eller vill de bara provocera. Med alla omoraliska program i statlig radio vad är så skrämmande att förmedla sanningen. Den politiska ocensurerade sanningen!

LÄMNA ETT SVAR