svt-chef sexköp 87363
Inrikes

SVT:s ”sugardaddy” slipper åtal för sexköp av småflickor

Publicerad 18:21
Annons

➤ SEXSKANDAL Den mellanchef på SVT som för ett par veckor sedan avslöjades med att ha försökt köpa sex av vad han trodde var en 14-årig flicka åtalas inte. Förundersökningen läggs ned med motiveringen att brottet inte kunnat genomföras eftersom flickan inte existerade.

Bakgrunden är att Expressens reporter Lisah Silfwer trålade efter småflickssugna medelålders och äldre män på den halvskumma datingsajten Sugardaters. Hon hade skapat ett konto där hon utgav sig för att vara 14 år och heta Linnea. SVT-chefen nappade och stämde träff med ”Linnea”.

LÄS MER: SVT-chef sparkas efter försök att köpa minderårig oskuld på skum dating-sajt

Expressen filmade mötet och intervjuade SVT-chefen som kom med diverse bortförklaringar. Han fick när saken uppdagades omedelbart sparken från SVT.

Däremot kan mannen inte åtalas. Detta eftersom 14-åriga Linnea egentligen var den betydligt mer mogna kvinnan Lisah Silfwer. Brottet att ha sex med en minderårig kunde aldrig ha genomförts. Förundersökningen läggs därför ned.

Att erbjuda någon pengar i utbyte mot sex är emellertid ett brott enligt sexköpslagen, oavsett ålder på den person som får erbjudandet. Det är oklart varför mannen inte åtals för försök till sexköp. Det är belagt att han i sammanhanget erbjöd sig att betala flera tusen kronor för sex.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons