Foto: SVT/Faksimil

SVT:s syriske ”läkare” har struntat i kunskapsprovet i snart två års tid

Delningar

Sveriges television spred förra veckan en kritiserad nyhet om en ”läkare” från Syrien som inte lyckas bli legitimerad i Sverige. Samhällsnytt har granskat fallet och det visar sig att den syriske mannen inte ens brytt sig om att försöka skriva kunskapsprovet och att det statliga tv-bolaget undanhåller centrala fakta för sina tittare.

”Socialstyrelsen bifaller din ansökan. Det innebär att din utbildning är jämförbar med den svenska utbildningen och du kan gå vidare på vägen mot legitimation som läkare.”

Så lyder ett brev som den 45-årige syriern Safwan Al Abdullah får från Socialstyrelsen i maj 2016. Beskedet ger Al Abdullah möjlighet att anmäla sig till ett kunskapsprov för att visa att han har de färdigheter som krävs för att få en svensk läkarlegitimation.

För att klara provet måste man ha lärt sig svenska, danska eller norska, vara påläst på vilka lagar och regler som gäller för läkare i Sverige samt, naturligtvis, ha de kunskaper och färdigheter som krävs för yrket.

Al Abdullah får också pedagogiska tips och förslag från Socialstyrelsen på hur han kan gå vidare. Han får förklarat för sig att han exempelvis kan lära sig svenska på Komvux och att han måste ha ett intyg på godkända svenskkunskaper innan han kan skriva kunskapsprovet.

Överklagar

Men Safwan Al Abdullah vill inte skriva några prov, han vill ha sin legitimation direkt. I juni överklagar han beslutet till förvaltningsrätten, som i januari 2017 avslår överklagandet. Han överklagar igen till kammarrätten som i april ifjol inte meddelar prövningstillstånd. Han överklagar kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen som i juni förra året slår fast kammarrättens beslut.

I juli 2017 skickar 45-åringen in en ny ansökan till Socialstyrelsen om att istället få genomföra en så kallad provtjänstgöring. Provtjänstgöring innebär att Socialstyrelsen gör ett undantag och ger någon rätt att arbeta som läkare, utan legitimation, efter att denne under en sexmånadersperiod arbetat som läkare under handledning och på det sättet visat sina färdigheter. Han bifogar nya dokument från sitt hemland om att han där arbetat som läkare i Aleppo.

Socialstyrelsen konstaterar att en del av de nya handlingarna ”inte helt stämmer överens med de intyg som Hälsoministeriet tidigare utfärdat eller med uppgifterna den sökande tidigare lämnat”.

Myndigheten beslutar därför återigen att Safwan Al Abdullah måste göra ett kunskapsprov för att bevisa att han har de kunskaper som krävs för att kunna arbeta som läkare i Sverige.

Tiden går och den 45-årige syriern gör aldrig en ansats av att ens försöka skriva kunskapsprovet.

”När det gäller kunskapsprovet har han inte gjort det”, skriver Socialstyrelsens utredare Andrew Kyobe i ett mejl till Samhällsnytt när vi vill veta hur långt ifrån han varit att klara provet.

”Det är upp till den sökande själv när man väljer att göra kunskapsprovet”, påpekar Kyobe.

Kontaktar SVT

Efter att ha misslyckats med att få läkarlegitimation utan att skriva kunskapsprovet vänder sig Safwan Al Abdullah till Palestinaaktivisten Abed Al-Qaisi som även jobbar som journalist på Sveriges television. Mötet mynnar ut i ett kort videoklipp som publicerades på SVT:s hemsida förra måndagen under rubriken ”Provet stoppar honom från arbete”.

– Senast jag arbetade som läkare var för tre år sedan. Det är naturligtvis hemskt när man är van vid en sorts liv och sen mista det under lång tid och gå helt utan jobb, beklagar syriern i inslaget.

Det statliga mediebolaget anklagar provet för att vara ”för svårt” och för att i onödan ”fokusera på detaljerade teoretiska kunskaper”.

Vad SVT inte berättar för sina tittare och läsare är att fallet Al Abdullah prövats av samtliga juridiska instanser i Sverige och att Socialstyrelsen, förvaltningsrätten, kammarrätten och Högsta förvaltningsdomstolen är överens om att Safwan Al Abdullah måste göra kunskapsprovet för att få arbeta som läkare i Sverige. Ett flertal olika utredare på Socialstyrelsen har dessutom varit engagerade i och tittat på fallet. Al Abdullahs akt hos Socialstyrelsen omfattar hela 90 sidor.

Den statliga tv-jätten berättar heller inte att Al Abdullah erbjudits att göra kunskapsprovet, men valt att inte göra det.

Kritikstorm

SVT:s inslag har väckt massiv kritik i sociala medier. En av kritikerna är den finlandssvenska debattören Merit Wager, tidigare kolumnist på Svenska dagbladets ledarsida.

”Oseriöst av @svtnyheter att påstå att ’provet stoppar honom från arbete’ när det är det faktum att han inte klarar provet som är anledningen. Och provet SKA vara svårt! Vi ska absolut inte sänka kraven på läkare som vi redan gjort med poliser och lärare!” skriver hon.

Samhällsnytt har varit i kontakt med SVT:s webbredaktion och journalisten Jon Lindhe som inte kan svara på varför SVT inte redogör för alla fakta i ärendet.

– Det vet inte jag, säger han.

– Jag kan inte uttala mig om det för jag har inte skrivit artikeln.

Han lovar dessutom att kontakta Abed Al-Qaisi, som skrivit artikeln, och be honom återkomma till oss. Än så länge har vi inte fått svar från Sveriges television.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

303 KOMMENTARER

 1. Så när det äntligen faktiskt dyker upp en läkare är han så lat att han inte orkar genomgå ett kunskapsprov och hellre lyfter bidrag.

  Försök förstå vilket skämt massinvandringen är.

  • Eftersom han förmodligen inte är läkare så inser han att han skulle göra bort sig totalt på provet och att lögnen skulle uppdagas. Denna skämtläkare har inte direkt varit gratis för skattebetalarna 🙂

 2. Jag har under de senaste 20 åren fått utstå min beskärda del av utländska läkare och tandläkare som inte kan göra sig tillräckligt förstådda på svenska, eller förstå vad jag säger och vill. Det är något jag aldrig mer kommer att finna mig i. Bara under det senaste året har jag vid flera tillfällen tackat nej till utländska tandläkare här i Härnösand och bett om att få behandlas av någon svensk. Det har gått förvånansvärt bra och jag bryr mig ärligt talat inte om de skulle betrakta mig som rasist eller inte.

   • Jag talar för majoriteten av svenska folket som av olika skäl inte har ekonomiska möjligheter att välja privatvård!

    • Gör en priskontroll mellan folktandvård och privata alternativ.
     Skillnaden är inte stor, ibland är privata billigare faktiskt.

  • Bra att du inte bryr dig om deras betraktelser, det ska du absolut inte göra. Det handlar ju helt uppenbart inte om ras, utan att känna att man kan lita på läkare och tandläkare. Vem vill felbehandlas på grund av språkförbistring, oklar formell utbildning eller någon annan sådan faktor? Din kropp, ditt beslut.

 3. Detta är en av anledningarna att jag vägrar opereras (de få ggr jag blivit opererad) m.m. av en invandrare. Missförstå mig rätt, det finns garanterat duktiga invandrare som är läkare, men vem vågar ta risken att få en kvacksalvare som ska utföra en komplicerad operation och därmed mista livhanken alt få men för livet osv. Första varningsflaggan, kan personen inte prata flytande svenska så ringer alarmklockorna. Kanske SVTs personal kan ställa upp som testpersoner för att denna skojare ska kunna göra ett praktiskt prov i skarpt läge, varför inte de inblandade reportrarna. Tröttsamt med alla dessa systematiskt vinklade inslagen kring dessa stackars invandrarna.

 4. SVT är Nynazistisk propagandainfluerat – inget annat – Göebbels vore mäktigt imponerat av SVT’s propagandatendens.

  • Att kalla SVT för nazistiskt influerat är väl ett skämt, men jag förstår inte det lustiga eller kopplingen, då SVT chefer och personal är vänsterpartister och miljöpartister, så jämförelsen haltar betänkligt, då kommunismen var ännu mer propagandistisk och så framgångsrik, att man efter 100 år och största folkmodet i historien (150 milj. ) fortfarande har mängder av anhängare.

   • Du har helt rätt, kommunismen var och är mycket mer effektiv än nazism både när det gäller hjärntvätt och folkmord.

    Kommunistregimerna har dödat minst 150 miljoner människor världen runt, främst i Ryssland/SSSR, Kina, Kambodja,och Nordkorea. Deras kontroll genom skräck, avrättningar, utrensningar och propaganda var så total att nazisterna ligger långt efter.

    Den som öppen sympatiserar med kommunismen saknar både hjärna och hjärta. Det är som att sympatisera med seriemördare.

    • Det är viktigt att vi påpekar detta gång efter gång, då det verkar som det sjunker undan i befolkningarnas medvetande, därför att kommunismerna regelbundet tar upp nazismens hemskheter, dock helt utan proportion, vad som sammantaget varit grymmast sett till människoliv.
     Se exemplet Strasse ovan, fullständigt historielös och bara politiskt enögd.

   • Tyvär har du fel – mycket klart.

    Nazismen förföljde och dödade judar, romaer och efterblivna medan kommunismen dödade oliktänkande inklusive massiva av egen befolkning – det är den stora skillnaden

    • Läs på historien, och då inte bara den som är skriven av marxister, Sovjet dödade judar och andra ”avvikande” i stor utsträckning.
     Så du menar att det skulle ursäkta kommunismen att dom dödade sin egna befolkning bara, tänk det får mig att förstå hur en kommunist tänker, och det är inte överraskande, för sådana tendenser finns hos vänstern här idag, att inte respektera att någon inte tänker lika dumt som dom, och gärna vill straffa oliktänkande med uthängande och sparken från jobb mm. gudskelov har dom inte börjat med avrättningar ännu, men som du resonerar så är det helt okej, för då räknas inte människoliv.

 5. SVT uppfyller inte kraven på opartiskhet. Det är ett mönster som ingen kan undgå att se.
  Den här sandlådenivån på journalistik kan Aftonbladet ägna sig åt, det skall inte betalas med tvång.
  Det är dags att göra om public service.

  • I vilket fall borde detta illröda propagandaorgan inte få en enda krona av oss skattebetalare.
   SVT sysslar inte med journalistik alls utan ren aktivism.

   • Hela ledningen skulle i första hand
    åtalas för medveten spridning av falskt info, partiskhet, tjänstemissbruk m.m.
    Sen riva hela bixet och uppföra
    nytt med mentalt friskt och fungerande personal, som hyser 100% respekt till skattebetalarna.

 6. En normal akutmottagning är full av abdullas-läkare. Jag har inte förtroende för att Socialstyrelsen ställer samma krav på kompetens. Desvärre.

 7. Gör honom till företagsläkare hos SVT.
  I USA kräver man betygskopior direkt från de utländska universiteten, engelskkunskaper på hōgskolenivå samt samma stenhårda prov amerikanska läkare måste göra efter de gått ut medicinutbildningen.
  Samma sak gäller utländska sjuksköterskor.
  Svenska valideringssystemet är ett skämt.

 8. Ett sådant gnäll det är på den där ”läkaren”. Först gnäller han över att han är van vid ett visst liv, och inte kan få det här… Men du, det är fred nu i ditt land. De behöver dig. Mer än vi behöver en lat, okunnig läkare som vägrar göra provet. Vill du inte göra provet, fine. Jobba då som taxichaffis, eller diskare, eller vad som helst. Men gnäll inte.

  Vill du jobba som läkare i Sverige, då gör du provet, UTAN gnäll. Klarar du inte provet, då studerar du och klarar provet sen. Eller åker hem. Dags att ni börjar åka hem igen. Så vi kan vara säkra på att våra läkare kan sin medicin, utan att ömka och gnälla över att behöva göra prov.

 9. Läkare som inte har klarat av kunskapsprovet ska inte få bära den vita läkarrocken utan en gul läkarrock som skickar signaler till klienterna dvs de stackars patienterna.
  Om läkaren struntar i den gula rocken ska han först få böter på minst 50 000 kronor och fortsätter han trilskas ska man bara ta ifrån honom hans så kallade läkarlegitimation.
  Hur kan man få en läkarlegitimation i Sverige om man inte har fått godkänt i kunskapsprovet.
  Men så har vi en slapp och patientfientlig, feministisk regering……..

 10. Vad SVT egentligen vill uppnå med sin censur och alla sina ”fake news” är en gåta, exakt vad vinner SVT på att lura sina nära och kära till att rösta på partier som driver på för välfärdsstatens undergång?

 11. Och vad har alla dessa överklagan och utredningar hos samtliga svenska instanserna KOSTAT OSS??
  och allt tjafs bara för att en syrisk så kallad ”flykting” är för bekväm och märkvärdig för att lära sig språket i landet som gav honom asyl, bidrag, bostad och mat på bordet!
  Dessa invällare visar totalt förakt för Sverige och svenska lagar och normer.

 12. Är det någon som kontrollerat om Safwan Al Abdullah verkligen är den han utger sig för att vara? Så att han inte är en Qaisi-läkare.

 13. Åk hem och hjälp ditt eget folk istället……
  Ingen behöver dig här, det vi behöver är riktiga läkare inte en massa parasiter.

  • Om hans landsmän också ålte hem skulle behovet av läkare i Sverige också minska kraftigt. Även med de mest optiminstiska uppskattningar om hur stor andel av de som massinvandrat är läkare så täcker de inte på långa vägar det vårdbehov som massinvandringen genererar.

 14. Fake news, som vanligt.
  Det går fortare att rapportera det som inte är fake news från SVT. Blir en väldigt kort lista.

 15. Han skulle garanterat göra större nytta i Aleppo där han kommer ifrån. Kriget mot IS i Syrien är över. Dags för såna som Safwan Al Abdullah att åka hem och hjälpa sin egen befolkning istället för att gnälla och lyfta bidrag i Sverige.

  • Helt rätt!

   Tyvärr är Mena-invällare inte villiga varken att försvara eller bygga upp sina länder.
   Vi har horder av män, ofta unga män, t ex alla dessa ”barn”, afghaner mellan 20 och 30 som påstår sig vara under 18. Vad gör dessa vapenför a män här? De är DESERTÖRER!!
   Varför tvingas vi försörja dem? varför tillåts de leka ” barn” och lura oss på miljarder?
   Denna påstådda ”läkare”, en välgödd farbror som inte ens är 50 – varför är han inte hemma i Syrien? Bristen på läkare är akut där!

   Hela denna cirkusen med asyl för FRISKA MÄN i vapenför ålder är patetisk och skrattretande!

 16. På något sätt känns det ändå synd om honom. Ska han som är läkare behöva bevisa något? Det är klart att det ska vara mycket höga krav på svenska läkare. Men det är ju annorlunda med utlänningar. Det är synd om utlänningar. SVT har förstått det.

 17. Som vi alla vet är det i princip omöjligt för syrier att ha några handlingar med sig, därför är alla de papperslösa.
  Räcker det att säga att man är läkare eller är det bara läkare och raketforskare som lyckas ta med sina legitimationer?

 18. Han är säkert en duktig läkare, men hans kunskaper räcker tydligen inte för att vara yrkesverksam i Sverige. Varför envisas han med att jobba just i Sverige? Hans kvalifikationer kanske räcker i nåt annat europeiskt land.

 19. Finns bara ett sätt att beskriva SVT arbetsmetoder: journalistisk prostitution. Killen från Aleppo kanske inte var läkare utan bara massör eller badmästare…..

  • Han kan ha några intyg som inte säger något om hans kvalifikationer.

   I Mellanöstern är det extremt vanligt att man KÖPER diploma, examen, intyg och betyg. Är klanen rik kan de köpa sånt.
   Sedan köper man en tjänst. Men jobba då? Jo, en sådan gynnare UPPRÄTTHÅLLER tjänsten, jobba gör de som inte har rik släkt utan har fått plugga på riktigt.
   Troligen kommer den här farbror från en sådan välbeställd familj och är van att glida räkmacka, därav gnället. Det är kanske första gången i hans liv som han avkrävs konkreta kunskaper. Och så tar inte Soc styrelsen ”gåvor”, vilken osis 🙂

 20. ”Fake News” som vanligt på SVT!

  Vi skall inte glömma att många har falska papper och ljuger generellt om sin bakgrund. Kanske var han sjuksköterka (PK-term jag föredrar sjukskötare)? Många vill rida på ”höga hästar”. Det är mycket allvarligt om vi får en massa ”falska läkare” i omlopp och jag tror att vi redan har allt för många. I många länder finns det små mottagningar som kan vara kombinerade apotek och då speciellt i fattiga områden. De är säkert bättre än ingenting men i Sverige platsar dem inte.

 21. Att SVT är Fake News vet snart sagt alla. Det är därför de kommer att tvinga hela folket att betala för Globalist-propagandan. Agenda 2030 och ”Värdegrunden” är helig och INGENTING får komma emellan. Riksdagen har bestämt att Sverige skall ges bort till FN och svenska medborgarna förlora kontrollen över sitt eget öde.

 22. Behövs fler läkare sa Löfven flera gånger idag. Men frågan är. Vet vi ens att han är läkare. Men klart han är ju framtiden varför egentligen lära sig svenska finns ingen anledning. Vi är ju så korkade så vi anpassar oss eller flyr vi tar inte fighten. Allting beror ju på en för stor invandring det är grundproblemet som man inte får prata om.

  • Tja, han skulle ju kunna ta emot endast arabisktalande patienter och skriva sina journaler på arabiska, skicka dem till Syrien för kontroll och arkivering. Han kanske kunde tjänstgöra i Rinkeby eller Tensta? Få lönen från moskéns socialkassa? Då slipper han ju all kontakt med det svenska samhället.
   … javisst ja, han är ju trots allt i Sverige! Attans också! Sådana krav svennarna har. Anpassning?! Det vill man väl inte som god muslim.

 23. Om han vill arbta som läkare är det väl bara att åka tillbaka till Syrien, IS är ju rätt spöade vid det här laget.
  Men det kanske är det som är problemet.

 24. Glädjen stod högt i tak hos etablissemanget när man äntligen hittade en syrisk ”läkare” som man kunde använda i sin propaganda.
  Äntligen en representant för de hundratusentals högutbildade asylsökande som rest till Sverige de senaste åren.
  Man blev så överväldigade att man i sin iver undanhöll fakta i sin rapportering.

 25. Så typiskt av dessa kravmaskiner att inte anpassa sig till de regler som gäller utan krångla, klaga och processa! Säkert får han rådet av någon svensk batikhäxa att skylla på rasism också, om han inte redan kommit på det. Sedan kan man förstås också undra om hans ovilja att skriva provet grundas på att han inser att han inte skulle klara det, eller på att han kanske inte alls är läkare utan har förfalskat sina dokument. Fast han kanske bara är lat och har en uppblåst bild av vad han som muslim (vilket jag antar han är) har rätt att kräva av kuffar.

  Självklart ska vi inte sänka kraven! Det är illa nog att alldeles för många läkare talar så dålig svenska att patienterna knappast förstår vad de säger, i synnerhet inte om patienterna är äldre. Andra värderingar och attityder gör inte saken bättre. Om sedan kunskaperna brister i förhållande till vad en svensk läkare kan… Ja, det är helt enkelt inte acceptabelt att vi har läkare som inte lever upp till svenska krav på läkare.

  Men SvT använder förstås denna historia som en human interest story i sin indoktrineringskampanj för att få svenskarna att bli positiva till massinvandring från lågkulturella länder i Tredje Världen.

  • ”Han kanske bara är lat och har en uppblåst bild av vad han som muslim (vilket jag antar han är) har rätt att kräva av kuffar”.

   Precis så tror jag att det är!

  • Jag kan ändå förstå den här bekväma syriska farbrorns indignation.

   I Mellanöstern är det extremt vanligt att man KÖPER diploma, examen, intyg och betyg. Är klanen rik kan de köpa examen och sedan också en tjänst.
   Troligen kommer han från en sådan välbeställd familj och är van att glida räkmacka, därav gnället.
   Det är kanske första gången i hans liv som han avkrävs konkreta kunskaper. Elaka Socialstyrelsen tar inte ”gåvor” heller. De som ordnade ”flykten” genom tjugotal länder ända till Norden lovade att han får hög lön här. Men de undanhöll att han måste anstränga sig lite och lära sig språket. Stackars farbrorn känner sig lurad och vill reklamera resan 🙂

 26. Det är inte första gången som hans sort har utgett sig att vara läkare, det fanns en som med falska intyg jobbade i Norden och fick sparken på flera platser, då personal blev misstänksamma. Trotts det skickades goda vitsord med i de fall sådana önskades.
  De betyg som dessa läkare skall visa, skall skickas in från de skolor som utfärdat dom, direkt till socialstyrelsen, så först kan vi sålla agnarna från vetet i ett första steg. Därefter skall kunskapsprovet verifiera deras kunskaper.

 27. Svt leder tyvärr förfallet i Sverige ihop med SR. Det beror på Stjärne/Benkö och på vilka de anställer. Där går numera etnicitet, hudfärg och kön före utbildning och kundkap

 28. Läkare utan gränser arbetar för närvarande i flera syriska provinser där de ger livräddande vård. Regimen släpper dock inte in dem i alla områden. Läkare utan gränser arbetar även i de syriska flyktinglägren i Turkiet. Det är beundransvärt.

  Beundransvärd är dock inte Safwan Al Abdullah. Al Abdullah borde åka ner för att hjälpa sitt eget folk istället för att försöka åka räkmacka här i Sverige.

  • Sverige är fylld av dessa desertörer!

   Medan franska, amerikanska, italienska mm läkare riskerar liv i Mellanöstern och Afrika åker dessa invällare till Europa för att leva flott på vår bekostnad. Det är helt galet.

   Tyvärr lockar just Sverige skojare för Socialstyrelsen här är lätt att lura med hittepå-betyg.
   Hur vet jag det? Jag har träffat ”läkare” från Mena inom svenska vården som inte kände till det mest grundläggande, t ex hygienreglerna! som försökte t ex föra in tummade, icke decinfiserade instrument i patienter, för att inte tala om att sprita händerna, som inte förstod frågor, som struntade i att föra anteckningar, som inte kunde uttrycka sig begripligt osv.
   Uppdrag granskning gjorde en rad filmer om eländet med dessa u-landsläkare, de borde visas om och om igen!

 29. Denna attityd – att inte respektera svenska yrkeskrav eller svenska lagar och regler – är av samma kaliber som att spotta på våra normer i övrigt.

  Allt oftare försöker Mena-invandrare kringå eller direkt ignorera dem. De kommer hit men tänker leva som i sina Mena -soptippar, de återskapar Mena-elände här.
  Många bråkar om vad deras kvinnor får göra, hur de klär sig, de kör med barnäktenskap, tvångsgifte, aga, hustrumisshandel, detta deras vidriga ”heder” som egentligen är svartaste SKAM; de fuskar med intyg, köper körkort, fuskar med assistans, ljuger om sin ålder, sin utbildning, till och med om sin nationalitet!

  Med den attityden – varför skulle man då lydigt göra språktest?
  Helt uppenbart har invällare bilden av Sverige som ett land med lättlurade myndigheter, mesiga lagar, bakbunden polis, politiker som fjäskar för migranter och media som rabiat försvarar inkräktare oavsett vad.
  Varför inte ta för sig då? Det är det de gör! De beter sig som ockupanter.

 30. Ta in Svenska akademiker på Läkarprogrammet, som har NV-behörighet rån Svenska gymnasiet!

  Sjukvården kommer inte att bli sämre än nuläget!

 31. Har denna person fixat 2.0 på Högskoleprovet, eller finnes MVG i alla ämnen, inklusive Matte D/4, Biologi B/2, Kemi B/2, Fysik B/2 ???

  Kanske har ingången skett på något annat sätt?

 32. En nära släkting som är specialistläkare tycker riktigt illa om de flesta utländska läkare. Ofta har de bristande medicinska kunskaper och nästan alltid urdåliga kunskaper i svenska. Det leder till dubbelarbete eftersom patienterna söker sig till de svenska läkarna efteråt för att få förklarat vad den utländske läkaren egentligen sa.

 33. Jag kommer aldrig i mitt framtida liv att acceptera att bli behandlad av en arabisk eller afrikansk läkare, framför allt inte om de är muslimer. Jag har hört tillräckligt om dessa yrkesmän för att vägra, oavsett hur sjuk jag än är!

 34. Qvacksalvaren har förstås inte minsta intresse av att lära sig Svenska och givetvis inte integreras här. Deras ambitioner är att ha en stor arabisk konklav här som med tiden kommer att växa och till slut ta över Sverige. I sinom tid.

  • PK borde tvångs hänvisas till denna sorts läkare eller vad det nu är! Så får vi normala vanliga Svenskar våra egna duktiga läkare!

   • Rika globalister och deras hantlangare inom politik och media skaffar privata försäkringar. De slipper som vanligt konsekvenserna av den politik som de förordar (och som de tycker passar bra för ”oss andra”…)

  • Instämmer.

   Däremot skulle jag inte ha något emot att gå till en syrisk läkare om han är kompetent och skicklig och kan prata svenska obehindrat så man kan kommunicera.

 35. SVT är ingenting annat än globalisternas propagandaorgan med en tydlig vänsterliberal slagsida. Det vinklade och förljugna reportaget med denne syriska ”läkare” är verkligen ett bottennapp, men tyvärr inte unikt! Svensk public service ligger så långt ifrån saklig och objektiv, konsekvensneutral rapportering man kan komma. Om ett par år måste alla svenskar betala för skiten oavsett om vi tittar eller inte. Skrämmande!!!

 36. SVT bör leva som man lär. Anställ snubben som företagsläkare utan några krav på dokumentation av kunskaper, Det är ju så ni numera gör med ”journalister”

 37. Är väl bara en tidsfråga innan han kallar det för ett; ”rasistiskt prov”, eftersom han är syrier och inte klarar det. ”Strukturella rasister” har gett han ett svårare prov än det som svenska läkarstudenter får.

  Mmm, just det…

 38. Hehe. SVT vilket skämt. De borde få böter och näringsförbud för sin oseriösa verksamhet.

  Skulle inte förvåna mig om DN hakar på och snart kommer med en artikel som vill ha det till islamofobi eller rasism att inte alla ekonomiska migranter får en läkarlegitimation direkt om de påstår att de är läkare…

 39. En av mina läkare är en ung och snygg tjej, Hon är vansinnig på de utländska kollegorna som är väldigt efterhängsna och försöker vara närgångna. De fattar inte ens att de uppför sig illa! Hon är ju kvinna! Metoo skulle ha en hel del att göra mot dem, men det vore väl rasistiskt?

 40. Sen har vi alla snyftreportage om kriminella nysvenskar “som drömde om att bli läkare” men “samhället tog inte tillvara på deras kompetens” och “nu vill de slåss mot rasisterna”!

 41. Svenska akademiker med rejäla en eller flera examen, är arbetssökande eller får jobb som vikarier med löner runt 22 papp.

  Sverige är verkligen på väg bort, det går snabbare för varje dag… för PK?

  • Ja, detta vet jag av erfarenhet, då flera bekanta med flera examina som ”står till arbetsmarknadens förfogande” som trampar vatten, då det skapats en gräddfil för de okunniga

 42. han skall inte jobba som läkare punkt slut. Läkare i västvärlden är attraktiva och duktiga så det finns ingen anledning att ge Sverige ett lika dåligt rykte som den som finns i muslmvärlden. Vården är dålig som den är redan så ta du din fru och res tillbaka till Syrien och lek doktor på muslimer istället. Detta är ingen lekskola.

 43. Raketforskare och Högutbildade Vad bra !!! och just vad vi behöver ropade många när dessa Cykelreparatörer kom till Sverige

 44. OM han nu är läkare, vad fan gör han i Sverige när hans landsmän blöder i hemlandet!!?! En sådan person ska skickas hem omgående som den skitstövel han är i sådana fall.

 45. Nivån på den tvångsfinansierade vänsterpropagandan är verkligen låg. Men när alla på public service ”tycker lika” är det ingen som ifrågasätter någonting längre. Eller törs ifrågasätta. Och då blir det som det blir.

 46. Tio personer inom den internationella hjälporganisationen Läkare utan gränser har fått sina kontrakt avslutade efter utredning om sexuella trakasserier och sexuella övergrepp under 2016.
  Ytterligare nio personer har varnats eller stängts av efter utredning samma år, uppger organisationen för SVT Nyheter.
  Under 2016 gjordes hela 95 anmälningar och varningar som berör Läkare utan gränsers fältprojekt. 29 var kopplade till sexuella trakasserier eller sexuella övergrepp.
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/anmalningar-om-sexuella-overgrepp-inom-hjalporganisationen-lakare-utan-granser

 47. Att ”oberoende” ”Sveriges” television med lögner försöker framställa en okunnig outbildad nolla, så att med risk för människors liv och hälsa får syriern att få läkarlicens, är för mej otroligt vidrigt och på gränsen till medhjälp till mord.

 48. Ja det är för jäkligt att man måste vara bra på svenska för att jobba som läkare i Sverige! Dessutom begär de att man ska bevisa sina kunskaper när man typ jobbat 30 år som läkare i en by i Afrika.

 49. Det absolut ballaste i historien, enligt mig, är situationer som följande:

  en arbetskamrat kom till Sverige från Kina, med en kinesisk utbildning och erfarenhet som kirurg i bagaget. Kunskapsmässigt så hade han klarat det svenska provet hur enkelt som helst (vi snackar trots allt svensk utbildning jämfört med kinesisk). Hans svenska var inte så bra (av någon anledning så läste han inte svenska i Kina), så han började studera det. Dock så gav han upp och sket i att lära sig svenska, valde att skippa läkarspåret och istället doktorera i biokemi etc. Varför? För att det först krävdes att de svenska idioterna godkände hans utbildning. Men tydligen så värderar de en syrisk veterinärutbildning som den Abdullah i bästa fall har som grund över en kinesisk utbildning (samt erfarenhet som kirurg etc), så de vägrade godkänna hans utbildning.

  Min fråga till det svenska folket (inte politikerna): vem hade du hellre haft bakom kniven? En arabutbildad Abdullah som vägrar göra ett kunskapsprov, eller en kines som utbildades i Kina och jobbade på ett av de bättre sjukhusen där, som kirurg?

  Precis…det här landet är sjukt.

 50. Varför skall denna importerade berikare anstränga sig ? Han lever gott på våra generösa BIDRAG.
  Tack för att du valde Sverige !

 51. Jag undrar om de på SVT som undanhållit fakta om den där ”läkaren” skulle vilja ha honom som läkare. Näää, låter det säkert från dem då. För då kommer ju saken i ett annat läge.
  Men att undanhålla fakta för vanligt folk, det går bra det. Och så påstår SVT att de är demokratiska, ha ha ha!

  • Ja, men nå er det på høy tid å stoppe latteren og starte utrenskninger av perverse i svensk samfunnsliv. Som det er nå fremstår det svenske samfunnet som et rent kriminelt foretagende ledet av perverse og understøttet av en uniform armé av menneskelignende programmerte roboter.

 52. SVT/SR er en rent kriminell organisasjon, der øverste ledelse og sentrale personer bevisst har skapt en kultur av systematisk løgn og ansvarspulverisering.

  SVT/SRs to formål er kriminelt å misinformere og mobbe svensker, og kriminelt å islamisere Sverige. Punktum. Der finnes ca 50 sentrale personer som må renses ut og erstattes med reelle redaktører og ledere om denne grisebingen skulle fungere igjen. Det beste er å legge ned hele rotteredet. De gjør ENORM skade.

 53. Om ”Doktor” Al Abdullah vore så kunnig, kompetent och ärlig, och så villig att arbeta som läkare som han säger att han är, då hade han varit i arbete för länge sedan! Han skulle ha pluggat på och tagit alla nödvändiga prov så fort han fått chansen.
  Men,…I stället har Al Abdullah ägnat all denna värdefulla tid åt att driva domstolsprocesser i avsikt att SMITA UNDAN kunskapsprovet. Varför? Detta, om något, borde få varningsklockorna att ringa hos alla berörda instanser, till och med hos Socialstyrelsen!
  Jag tvivlar starkt på att Al Abdullah har rent mjöl i påsen. Anledningen till att vår käre ”doktor” suktar så efter en läkarlegitimation, är nog möjligheten att (mot rundlig betalning, givetvis) kunna skriva ut falska läkarintyg och recept på vissa mediciner åt sina landsmän.

  • Ja, og en islamfinansiert prinsippkamp for Islam i Sverige for å skape presedens for alle andre falske muslimske ’leger’!

 54. Blodsugandet på SvT och SR måste få påföljder, deras ihärdiga och konstanta förvrängningar utav samtiden och samhällsdebatten måste helt enkelt straffas!

  Sedan måste SvT och SR läggas ned, åtala de ansvariga, lås in dem och kasta bort nycklarna.

  Skadorna som SvT och SR orsakat Sverige är irreversibla!

  .

 55. Jaha. Där kom anledningen. Hur vet vi ens med säkerhet att han faktiskt HAR arbetat som läkare? Många muslimer drömmer om enkla, snabba pengar utan tillstymmelse till ansträngning. Att läsa svenska och under tiden läsa på sina kunskaper borde inte vara omöjligt för honom om han nu har klarat av att läsa till läkare en gång i tiden. Tack gode gud att rättsväsendet inte släpper igenom honom, men risken är att om muslimer utses till domare i domstolarna kan man till slut inte räkna med att beslut fattas som är enligt reglerna. Han stoppades denna gången!

  • Det du nämner håller ju på att hända, inte långt tills vi får ett muslimparti och när dom sen får makt så har vi islamister både här å där….

 56. Troligen har muslimen själv ställt ut den syriska läkarlegitimationen eller någon av hundratals farbröder eller kusiner! Kan man inte avlägga ett kunskapsprov, så saknar personen kunskaper nödvändiga för läkaryrket. Även dödssjuk skulle jag aldrig anlita en muslim som läkare utan vänta på en svensk läkare med svensk läkarlegitimation.
  För kanske 10 år sedan uppdagades att en opererande muslim med underlivsingrepp på hundratals kvinnor hade vanställt dessa. Svensk media och SvT tystade ner detta ( f.ö. minns någon den muslimska frimärksskandalen? Muslimer tryckte precis samma märken som postverket och sålde dessa via muslimska tobaks-och närbutiksidkare. Bara ett fel, muslimerna stavade fel på frimärkena t.ex. Nämdöfjärden stavades Nämjdöfjärden och det blev lokalt ”ett dj-a liv” men SvT och Media tystade ner detta som vanligt. Sverige är fantastiskt?

  • Det du nevner om kirurgen er et av mange eksempler på ekstrem vold fra svt/sr mot både svensker og ikke-muslimske innvandrere. Når slikt dysses ned får det gjerne pågå lenger og det gis muligheter for andre svindlere.

   SVT/SR skulle bl a være folkets kritiske vakthund mot misforhold i samfunnet. Isteden legger de til rette for økonomisk svindel og fysiske angrep fra verdens største hatsamfunn: Islam og dens voldelige og late zombieflokk av muhammedanere.

   • Precis! SvT& SR ger en stark känsla av forna DDR/Sovjet eller varför inte Nordkorea. Tror att Norges rikskringkastning har en helt annan policy?!

  • I Syrien är behovet av läkare nu stort. Han kan börja jobba där per omgående eftersom det inte finns några byråkratiska hinder som kunskaps- och språkprov.

   • Han har säkerligen jobbat där som just ”läkare”. Typ amputerat huvuden och sådant. Nu anser han sig vara full-lärd läkare iochmed sin expertis ifrån där nere. När kommer rasist-kortet för att han inte får amputera här i Sverige ?

 57. Usch, jag tycker han ser otäck ut. Jag skulle icke vilja ha honom som läkare. Ja det beror på fördomar. Fördomar har vi fått från evolutionen för att kunna överleva. Jag dömer oftast hunden efter håren. Oftast har man rätt. Vid något tillfälle kanske fel. Men det är värt det.

 58. Självklart vill man inte göra ett prov om man är säker på att man kommer att kugga.

  SvT=Statens Vilseledande Television.

  Stoppa propagandaskatten nu!

 59. Rättvisa, vilken smart idé, gärna med tvång för regeringen, riksdagen och så alla baktikare, fi, mp och övriga svamlare som lever i en påhittad värld, alla är goda och världen är god hehe

 60. Så gör de i varenda inslag om asylsökande. De sitter och säger att de INTE FÅR jobba. Det är lögn. De har då i alla fall fått jobba de senaste tio åren men det upplyser aldrig SVT om. Allt de behöver göra är att styrka sin identitet, sedan får alla asylsökande jobba. Rätta mig om jag har fel.

 61. SVT ska alltså ingå i den grupp som på regeringens initiativ bildats för att bekämpa fake news och desinformation. Även DN ingår i gruppen. Om någon ännu tvekar om vi lever i ett dårhusland så borde de sista tvivlen nu vara undanröjda.

  • Det ska stå på hans skylt. ”Endast rättrogna är välkomna som patienter”.
   MP, V och F! får också komma. Då ställer han inte till någon större skada.

 62. Med tanke på värdegrunden och i synnerhet allas lika värde, undrar jag om man kan neka någon som vill föreställa läkare att arbeta som läkare.
  Det är ju snudd på diskriminering i så fall. Skulle den här paja… öh, läkaren vara mindre värd än en riktig läkare?
  Tänk på Arnstad, han är ju både pansargeneral och historiker och skateboardåkare på en gång helt utan alla meriter på dessa områden. Ja, skateboarden kan han väl få ha då. Det har gått bra i flera år och till och med i tv har han varit så han är nog kunnig… ähum.
  Vår älskade ledare Stefan är kuggad som svetsare men honom låter vi leka statsminister, se där! Försvarsministern är gammal vapenvägrare, bara en sån sak.
  Man borde göra en utvärdering av hur det gått för alla de länder som lade ned sitt försvar när muren föll och jämföra med oss… jasså, det finns inga andra länder som var lika dumma som vi… nähä.
  Godnatt.

 63. Nyanlända kvinnor är en problemgrupp sade SVT, men nu finns det ljus, akademikerna får jobb! För någon vecka sedan fick vi följa med svt till en arbetsplats där en indisk kvinna blev intervjuad. Sedan när har nyanlända indier varit en problemgrupp kan man fråga sig?

 64. Utbildningen är lång, proven svåra, lång praktik med AT och ST tjänst, allt detta för att man skall få fram dom bästa inom läkaryrket med den teknologin och processer som finns idag.

  När SVT, PK media blir sjuka kan dom gå till dessa icke godkända läkare och låta oss andra få behålla en hög nivå på läkarkåren men dom kanske ändrar åsikt när det är deras tur.

  • Syrien behöver läkare, Sverige tar dom till Sverige istället !!!
   Svenska läkare finns men dom får inte AT eller ST tjänster, endast korta vikariat på 3 månader utan att veta om dom kan bosätta sig permanent eller tappa tjänsten och söka nytt på annan ort. Här finns ett av dom stora problemen med sjukvården.

 65. Om han har jobbat som läkare i 15 år borde ytterligare ett kunskapsprov inte vara något problem.Läkaren kanske är inbilsk.

 66. Har man däremot jobbat som journalist eller debattör utomlands så lär man kunna bli journalist eller debattör i Sverige inom en minut utan prov, det fungerar eftersom det inte finns några krav.

 67. Att ha synen att man är ”fin” läkare och får inte den status man vill här hemma pga att man inte ORKAR lära sig svenska. Om man nu är välutbildad och flytt till ett annat land varför inte lära sig grunderna och komma in i det svenska samhället och göra lite nytta? Otacksamhet och respektlösheten saknar ord! Märks att vissa flytt och andra ”flyttat” hit. Vissa försöker medan andra förväntar sig allt på silverfat! Att som läkare inte se till patientsäkerheten är väl bevis nog att han gör alla en tjänst att hellre leva på socialstöd än som arbetande läkare!

  Otroligt pinsamt av svt att göra ett inslag om detta! Är som fejknews fast på riktigt…

 68. Bra grävt. Det är just sådan journalistik som behövs. Med Albinsson och Putilov är Samhällsnytt på väg att bli en granskande tidning. Mer sånt.

 69. Eftersom Abdulla inte besitter några läkarkunskaper så vill han självklart inte skriva några prov. Att tvinga denna ”resurs” för Sverige till detta vore diskriminerande. Det räcker ju med att han tillber den högre läran islam. Egentligen är det väl oerhört diskriminerande att öht tvinga dessa muslimska övermänniskor att tvingas arbeta för att erhålla en läkarlön som även det förmodligen är i minsta laget för en sådan fantastisk berikning av Sverige.

  • Ja, man kan snällt uttrycka det så att de kunskaper han kan ha inom yrket åtminstone inte räcker här i landet. Och då kräver han att Sverige ska anpassa sig till HONOM i stället för tvärtom! Attityden känns aningen bekant.

   • Skål Abdullah, nu tar vi en Cuba Libre till! Inga problems med kunskapsprovet -det fixar sig. I Sverige har vi förresten en hel liten industri som hjälper folk som försöker ta körkort genom fusk. Samma sak ungefär allså…

 70. ”.. Socialstyrelsen, förvaltningsrätten, kammarrätten och Högsta förvaltningsdomstolen är överens om att Safwan Al Abdullah måste göra kunskapsprovet för att få arbeta som läkare i Sverige.”
  Tack Gud.

 71. Varför DRÄNERAR Sossen LÖFVEN denna enorma kunskap från krigsländerna?
  Här vill dom INTE ARBETA . Bara ha BIDRAG ! BIDRAG ! BIDRAG !

 72. Bort med Jan Nehlin från SVT! Har någon glömt den icke-svenske ”läkare” som kom med sina bröder till den vårdcentral han var portad från och dödshotade personalen? Han är nu lagsökt för mordförsök! Se verkligheten Sverige!

 73. Om jag blir sjuk vill jag bli behandlad av en kompetent svensk läkare som har svenska som förstaspråk. Min mamma dog p.g.a. en irakisk ”läkare”. Om utländska kvacksalvare anställs som läkare utan nödvändiga medincinska kunskaper och utan att kunna svenska, vilket SVT propagerar för, påskyndas folkmordet på oss svenskar, ett folkmord som pågår på allehanda fronter. Snaran dras åt, hårdare och hårdare. Snart kan vi inte andas längre.

 74. Självklart tyder ju personens motvillighet att genomgå det gängse provet, att han vet med sig att hans kunskaper (språk + yrke) inte skulle räcka till ett godkännande. Han kan i så fall välja att omskola sig till någonting annat, förslagsvis mindre krävande – eller återvända till sitt hemland där det säkerligen behövs fler läkare.

 75. Oj!! Detta skulle alltså vara en äkta Syrier, alltså en raritet bland asylskojarna och dessutom ”läkare” flaggskeppet hos migrantkramarna. Jag borde nog tappa andan av hänförelse
  men av någon anledning lägger han ner en massa tid och energi på att slippa göra ett kunskapsprov. Här ligger många kameler begravna. Har han fått sina ID handlingar av migverket? Varifrån kommer bevisen på hans utbildningar?
  Dokument från Aleppo ?
  I förekommande syfte bör ett foto på mannen skickas till alla våra sjukvårdsinrättningar som varning ifall han provar trixa till sej en anställning som läkare trots att han saknar behörighet.

  • Löfvén har väl ännu inte utsetts till hedersdoktor? Det kommer nog nu i samband med valet. Hedersdoktor vid Rymdgymnasiet i Kiruna.

   • Han har nog inte samlats på sig så mycket heder …ännu.
    Däremot är det väl ganska vanligt att många asylsökande bär med sig en hel del ”heder” i sitt bagage.

 76. Bra att man fått se en bild på honom! Ska spara den och ha i plånboken så man kan fly illa kvickt om man blir sjuk och ser hans ”tryne” på sjukhuset eller läkarstationen, för anställning kommer han säkert att få!!

 77. Det finns ett antal av dessa lirare i Sverige. Vissa har lyckats få läkarlegitimation andra som denna pajas fortsätter försöka med stöd och påtryckning av oseriösa journalister. Har själv fått in en sökande till position som undersköterska som säger sig ha arbetat som läkare i Syrien… jag skulle inte ens anställa denna person än mindre den vi sett i inslaget.

 78. 45 år? Han ser ut som 70.
  Jag frågar alltid vad läkaren heter som jag skall träffa. Är det inte ett svenskt namn avbokar jag. Man kan inte lita på utbildning erfarenhet dokumentation osv från u-länder.

  • Jag vill inte heller besöka en utländsk läkare. Träffade en gång en från Egypten och det var den elakaste läkare jag mött. Han sände hem min man trots att han var jättesjuk.
   Säg nej!

   • Det viktigaste är att läkarens utbildning är västerländsk. Har träffat en jättebra egyptisk läkare, men han hade en helsvensk utbildning (kurskamrat med min dotter på läkarlinjen).

 79. Jag vill inte möta såna här läkare i vården som har fått sin legitimation på merit vad man gjorde i Syrien. Är man läkare, då skall man vara the best of the best. Han är ju farlig att komma i närheten av patienter där han inte klara kunskaps provet.

  • Tycker du att i Syrien folk är annorlunda än här..Ja de har sammna öron hals och ögon som svenskarna och finns mer komplicerade fall där på grund av kriget än här…Jag hoppas att gan kan gå hem och blir upskattad igen…Ni däremot snart föder barn i buskarna av er sjukvård

   • Det ställs andra krav.. I länder i Mellanöstern kan du muta till dej bevis och utbildningar. Bara för man är läkare på pappret måste man även kunna bevisa att man behärska yrket också.

    Vårdskador kostar samhället miljarder varje.

 80. Det går att kolla upp läkare man blir remitterad till. Känner man sig obekväm med valet, är det bara att avboka och kräva en läkare man litar på. Man kan lämna anledningar utan risk att det faller under ”rasism”.

  Bra jobbat Mattias Albinsson! Nu har vi dessutom bildbevis på kvacksalvaren, en av många, så vi kan sprida och varna.

 81. Vit rock och mössa delas med andra yrkesgrupper, exempelvis bagare.
  Baker kan med lite språk missförstånd bli tja Doctor.
  Löfvens kompetensregn förvånar sällan.

 82. Bara för kan dans lustiga danser och stammen kalla en för medicinman, så är det inte samma sak att man är läkare. Vårdskadorna i Sverige är tillräcklig höga utan att man skall släpa ytterligare en ”läkare” i vården som har tveksam bakgrund.

 83. Är överskottet på läkare så stort i Syrien att alla behov redan är täckta? Beror det i så fall på att så många syrier med vårdbehov valt att bosätta i vårt land, att underskottet på just syriska läkare sticker ut här.
  Eller är karlen en desertör från kampen mot kriminella klaner, islamister och internationellt styrda rebellenheter, ännu en som lämnat sitt land och folk i sticket. En som övergivit civilbefolkningen och sårade syriska soldater för att skapa sig en framtid på det svenska folkets bekostnad

 84. Man blir bara matt av att läsa eländet. Denne Abdullah är ingen läkare förrän han har bevisat sina kunskaper. Allt tyder på att han inte har några tidigare erfarenheter, åtminstone inte som läkare. När man läser sådant här, skapar det tvivel kring andra utomeuropeiska läkare som befinner sig här i vårt sjukvårdssystem. Vi skapar en förtroendekris på så sätt mellan svenska medborgare och utomeuropeiska läkare. I hur många fall har man sett mellan fingrarna och medgett legitimation?

 85. Alla med erfarenhet av länder i Mellan-Östern, i detta fall Syrien, lär sig att examina och liknande där mycket ofta erhålles genom frikostiga mutor, utnyttjande av hög samhällsställning, tillhörighet till de styrande stammarna och ”rätt” religion.

  Detta gäller även för de läkare som säger sig fly till Sverige.

  Därför är det svenska provet för utländska läkare en absolut nödvändighet för att skydda patienterna.

  Falska läkare finns det nog av även av nordisk härkomst som lyckas jobba sig runt i Norden eftersom det inte görs någon ordentlig kontroll mellan länderna eller internt i deras sjukvård.

  Den här personen satsar på att slippa genomgå kunskapsprovet genom att försöka få provet till att vara en form av rasism och diskriminering eftersom han lärts sig att svenska myndigheter alltid viker ner sig när det kommer på tal speciellt framfört i media.

  Ingen tänker på patienterna, bara på invandraren som det är sååå synd om som utsätts för detta grova övergrepp vilket vissa media och politiska partier anser att det är.

  Problemet är lättlöst, skriv ett godkänt prov och saken är klar.

  Sannolikt är väl att det är bristande kunskaper som ligger i botten på undvikandet av provet vilket genast får varje sunt tänkande person att misstänka att examen uppnåtts genom de ”meriter” som nämndes i första stycket,

  • Om det finns bättre beskrivningar av hur undervisning går till i MENA så är jag intresserad. En amerikansk överste som (försökt) utbilda allierade arabiska soldater är inte nådig i sin beskrivning av deras syn på kunskap och undervisning. Som under rubriken ”Education Problems” här:
   http://www.meforum.org/441/why-arabs-lose-wars

   Ingen analys eller förståelse, bara utantillinlärning. Precis som i koranskolorna där barn lär sig rabbla hela texten utantill. Jättebra träning av minnet, men inte mycket vägledning för hur att lösa unika problem som plötsligt dyker upp.

   I vilken butik i Sverige kan man förresten köpa produkter som har tillverkats i MENA? Inte jordbruksprodukter eller råvaror, utan något som har utvecklats och tillverkats där? Inte något universitet i MENA bedriver någon naturvetenskaplig forskning, bara utbildning av epaingenjörer. (Jag hoppas att egyptierna tar väl hand om sina fornlämningar, dock, de är eller har varit bra på det åtminstone).

   • Åk till Iran till Shiraz eller Yazd eller Tehran och titta på Universitetet…Sverige är ett u- land jämfört med dem..

    • Vilka produkter utvecklade och tillverkade i Iran kan jag köpa i svenska butiker?
     Jag är intresserad av astronomi som hobby, och perserna var länge framstående inom ämnet. Men sedan pedofilprofeten kuvade dem, vilka perser bidrar idag till astronomins revolutionerande omvälvning av vår verklighetsuppfattning?

     • På grund av internationell bojkott inget….åk till Iran så får du se sortimentet…jättebra….sluta bojkotta Iran så får ni se…

     • Jaha, jaså. Så vad ljuger du att det förekommer för bojkotter mot MENA? När infördes dessa bojkotter, med pedofilprofeten för 1400 år sedan kanske? När tillverkade MENA industriella produkter senast? Inte sedan muslimerna avskaffade all kultur, civilisation och vetenskap i de territorier som ar.. (oj nu kom jag ihåg att de är de onämnbara) bestialiskt brutalt erövrade och förslavare (=islamiserade, islam betyder och praktiserar bokstavligen slaveri)

      Känns det inte pinsamt för dig att ha totalt fel? Eller ignorerar du liksom resten av PK verkligheten totalt och bara drömmer omkring i din misslyckade hallucination…

      Vilka industriprodukter är det som du ljuger att vi bojkottar från Iran? Kör du själv en iransk bil? Har du en iransk telefon? Har du överlevt en flygresa i ett iranskt flygplan?

      Det enda Iran tillverkar är raketbomber för att massmörda judiska barn, raketbomber som de kopierat från Nordkorea och andras sosslamister. Iran har ingenting eget. Ingen iranier har klarat av att skapa någonting sedan pedofilprofeten ockuperade och förslavade alla perser. Alla perser är så extremt förnedrade av ara.. (nu kom jag ihåg mig där igen angående det onämnbara ”folkets” namn!)

     • Iran är bojkottad…Jag är iransk medborgare och jag vet vad finns i Iran…Ja jag överlevt flera flygresor i Iran och körde Peykan bil och hade jättebra Iran cell mobil…Vad snackar du om att Iran mördar judiska barn ??? Själva Ahmadinejad är en jude som konverterade till islam…Judar finns i IranskaParlamentet och pilgrimer kommer från Israel till profeternas grav och till Esther och Mordechajs grav…Har du tappat förståndet ?????Dessutom putsa din smutsiga mun och stil…

     • Så Iran har alltså ingen industriell export, du klarar inte av att lista nånting. Och inte bara Iran, utan alla islamistiska länder är världens allra mest efterblivna, och är stolta över att leva som på pedofilprofetens stenålder. Precis som de ljugande hatkommunisterna anklagar ni islamister ”Väst” för att ni är så extremt efterblivna och våldsamma. Bara för att det är bekvämare att ljuga än att tänka.

      Om ni galningar inte röstade fram islamistiska stenålderstyranner så hade det kunnat bli möjligt att börja förhandla med er självvalda terrorregering. Som det är nu vore 1000 Tomahawks avfyrade mot var sin moské klockan fen över tre på fredag det bästa som kunde hända er.

  • Har du varit hos en svensk läkare.. Jag var…Jag har läkarutbildning fån Ungern…De vet och kan ingenting…Jag åkte hem i Ungern för att få rätt medicin…Det handlade bara om influensa…De klarar inte ens av att sätta en rätt diagnos. Jag besöker ingen läkare här på grund av väntetiderna..Billigare att ta Wizzair till Budapest och få rätt diagnos och medicin ..Även vid akutsjukdom är bättre att flyga ner än att sitta i korridoren 8 eller 10 timmar…Flygtiden är högst 4 timmar…

 86. PK ljuger precis hur som helst om vad som helst. De ignorerar verkligheten och sanningen totalt, ingen PK begriper ens vad det är för slags koncept. De fantiserar bara ihop nån story som passar med deras blinda och bindgalna extremistiska ståndpunkt. Alla påståenden som främjar PKs makt och pengar acceptera alltid helt okritiskt. Huruvida nånting av det är sant eller inte, är fullkomligt ointressant för dem .Den tanken har aldrig förekommit för någon enda PK. De ignorerar också alltid konsekvenserna av sina handlingar, vilket gör dessa vettvillingar direkt livsfarliga för alla i deras omgivning och extremt skadliga för hela samhället.

 87. Muta , bluffa och ljuga – det är vardagsmat i MENA-länderna. Det är inte något som jag bara säger – utan jag vet det eftersom ett flertal människor från dessa länder i klartext berättat hur det går till där. Den där ”läkaren” han vill bara ta en ”sväng” runt hela systemet – och det är ju förståeligt. Dock är vi inte riktigt där i Sverige fullt ut ännu.Och jag garanterar att vi INTE vill ha det så heller.

  • I MENA länderna utbildningen är hög.. Min svägerska är läkare med egen klinik i Iran..Många svenskar åker och plastikoperera sig i så kallade u- landerna..De länder som ni kaliar u- länder…typ Polen Ungern för att de är billigare …T.o.m Drottning Sylvia åker till Brasilien för att fixa facet…Den här läkaren är öron hals läkare ..De gör inga skador på patienten…De som är riktig klåpare är svenska läkare som inte kunde diagnostisera en diabetes inte hos mig utan hos en vän som blev felmedicinerad …Hur många svenskar dör på akuten av svenska läkarnas okunnighet ??? MÅNGA….

 88. Han får gärna åka hem till Aleppo och ge ”vård” till de behövande där. Stan är ju fritagen nu så välkommen hem 🙂

 89. Komisk (tycker jag) scen ur den danske filmkonstnären Lars von Trier film Europa som illustrerar hur ett yrkesprov traditionellt genomförs i Europa. Huvudpersonen är fantasifullt nog en amerikansk jude som reser till sin tyske farbror (Ernst Hugo Järegård) 1946 för att hjälpa till med återuppbyggnaden som sovvagnskonduktör, ett privilegierat yrke där och då. Han har dock en del personliga problem som stör honom under provdagen efter sina praktikmånader.
  http://tinypic.com/player.php?v=20s7y9j&s=9#.WobMyKjT601

 90. Hjem med dig, der er muslimsk kvaksalveri lægemangel i Syrien. Så bare kom afsted, der er brug for dig i Syrien, ikke her i Europa. Der vil det muslimske herrefolk tage imod dig med kyshånd, og store taknemmelighed vil overøse dig med muslimsk åbenhed og medmenneskelighed. Hahahahaaaarghhaha

 91. Vi har många duktiga syriska läkare i Ungern…Deras utbildning är lika bra som läkarutbildningen i Iran…Jag kom från Ungern jag skrev högskoleleprovet ..resultatet var 1.9 kom in på universitetet direkt och mina kunskaper var högre än mina lärares kunskap…Efter avslutad utbildning fick jag städjobb…Senare sökte jobb 100 jobbansökningar per månad..Jag fick inte …Motivationen var ÖVERKVALIFICERAD..I ett land där finns krig läkare är mycket duktigare än i ett land där läkarutbildningen består av att kryssa rubriker som i Lottospel…Här i Sverige läkarutbildningen är att kryssa rubriker..En svensk läkare kan inte ens latin och en nolla i att ställa en diagnos…Bra att veta…

   • Jag sökte rätt jobb och de erbjöd den lägsta lönen…jag är kvinna…jag accepterade lönen som var lika mycket som en städerskas lön…då skrev de i ett brev att anställningen är tillsatt och jag är överkvalificerade för jobbet….Jag struntade i brevet och gick att städa ett tag igen….pecuniam non olet….sedan fick ett jobb och det lägsta lönen…nu är jag pensionerad och vill flytta härifrån…jag talar 6 språk flytande som ungerska….Ingen förnedring tack…Jag struntar i vad Sverige behöver…jag betalar skatt i 40 år ..jag levde aldrig på bidrag…mvh

  • Många högutbildade personer från Syrien, Libanon, Irak och Iran har läst vid västeuropeiska universitet, därav deras kompetens. I det här fallet är det kanske så att individen är varken syrier eller läkare… det skulle inte förvåna mig om han är en av många bedragare från MENA-länderna. Att lära sig svenska tar det 20 veckor, en termin, om man deltar i en kurs för nybörjare anordnad av något universitet (Ungerska däremot tar minst 4 terminer att lära sig, enligt utländska diplomater som jobbar i Ungern). Hajrá magyarok !!

   • Nej det gjorde de inte…Min svägerska studerade i Yazd under det 8 års kriget….Hon är kvar i Iran….Hon var på besök här men fick inte ens tanken att stanna här och bli fattig..I Iran är hon rik med en egen klinik..

    • Får jag gå här ska jag klara läkarlegitimationen
     ”Deltagarna kommer att få tillgång till de senaste skriftliga examinationerna från läkarprogrammet vid Lunds universitet och precis som Kunskapsprovet täcker examinationerna alla tio kurser som ingår i läkarprogrammet. Examinationerna har till stor del samma format (flervalsfrågor) som frågorna på Kunskapsprovet och därmed tränas deltagarna på att hantera detta frågeformat på svenska. ”
     https://luvit.education.lu.se/LUCE/activities/activitydetails_ext.aspx?id=367

 92. Herregud, hur dumt får det bli?

  ”– Senast jag arbetade som läkare var för tre år sedan. Det är
  naturligtvis hemskt när man är van vid en sorts liv och sen mista det
  under lång tid och gå helt utan jobb, beklagar syriern i inslaget.2

  En situation han själv försatt sig i.
  Är han en seriös akademiker borde han inte ha några som helst problem med att studera svenska på exempelvis komvux, som i princip är gratis. Men då måste han ju anstränga sig lite…

 93. Skönt att något fungerar ibland i alla fall, men inte alltid….
  en del slinker igenom. själv har jag fått träffa invandrad läkare som inte kunde föra ett enkelt samtal om mina symptom.oerhört svårt att förstå honom. På slutet var det tydligt att han hamnade helt fel. Fick ge upp o boka ny tid med annan. så myndigheterna får gärna bli hårdare.

 94. Det finns sysslor läkare kan göra utan patientkontakt med då krävs det åtminstone att man behärskar engelska fullt ut. De medicinska kunskaperna måste naturligtvis kontrolleras på något sätt. MP hade någon galen idé om att de skulle ”jobba på prov”. Troligtvis för att de ljugit, så att de trodde på sig själva. Att de invaderande horderna bestod av högutbildade akademiker.

 95. En SVT journalist av mena etnicitet ljuger, med uppsåt, för att hjälpa en mena invandrare – jag är inte förvånad alls…
  Jag är inte heller förvånad över att denne trodde att de skulle komma undan med det.
  Jag är inte ens förvånad över att detta kommer tigas till glömska för att inte öka sympatierna för SD…

 96. Det här kanske handlar om en slags medicinsk genusvetenskap. Att den syriske läkaren, upplever sig som en läkare. Och därför ska kunna kalla sig för läkare här i Sverige.

  Jag känner och upplever mig själv som en statsminister. Därför ska jag på måndag börja styra upp det här landet, och ta det ansvar dagens statsminister och hans medarbetare idag vägrar att ta.

  Det borde väl räcka med att jag tar mig till Rosenbad och ber dem att släppa in mig, och visa mig var mitt arbetsrum är någonstans? Om de vägrar, ringer jag bara till SVT och ber dem göra ett litet lipknäck där jag framstår som ett offer. Fair enough?

 97. Och lite intressant om ”alla läkare från Syrien”. Den gode nationalekonomen Tino Sanandaji undersökte den tesen lite närmare under 2015 då bland andra statsminister Löfven och andra, ivrigt framhärdade att det finns så många läkarutbildade flyktingar som finns i Sverige. Att Sverige inte behandlar dem väl eller med värdighet, utan slösar bort deras kompetens på onödiga sysslor. Tino kontrollerade hur många läkare från Syrien som faktiskt var arbetslösa och tillgängliga för en anställning. 41 stycken – i hela landet – stod till arbetsmarknadens förfogande. Och av dessa 41 läkare, var det okänt hur många av dem som faktiskt kom ifrån just Syrien. Ridå.

  Från intervjun:

  “Jag frågade regeringen [myndigheterna] hur många syriska läkare som faktiskt hade kommit, men de vägrade att ge mig ett svar. Varför var det en statshemlighet?” Efter tio e-mails och hot om rättsliga åtgärder fick han äntligen ett svar på hur många av de nära 50.000 flyktingar och invandrare under våren 2015 som faktiskt var läkare: Arbetsförmedlingen upplyste att i maj 2015 rörde sig om 41 som sökte arbete som läkare och som hade en godkänd utbildning. Det är oklart hur många av dessa som var syrier. “Regeringen har i sin retorik nämnt syriska läkare fler gånger än antal syriska läkare som sökt asyl i Sverige« ler han.”

  http://tino.us/2015/10/intervju-i-weekendavisen/

 98. Han försöker säkert omvandla sitt fiskekort till läkarlegitimation. Tror han kommer att lyckas, i Sverige är allt möjligt nu för tiden.

 99. Är det ingen ansvarig som upplyst den kulturberikaren om att Sverige behöver legitimerade läkare inte habbelbabblande medicinmän… på ett språk han förstår…

 100. Bäst är om han åker hem. Han är för dum för att förstå att han måste följa våra regler och lagar i Sverige. Kasta ut honom med motiveringen. GÅR INTE ATT ANPASSA.FÖLJER INTE VÅRA REGLER: GNÄLLER BARA

LÄMNA ETT SVAR