På tisdagen inföll det årliga fastebrytandets högtid som avslutar den muslimska fastemånaden ramadan, Eid al-fitr. Att ingen av de svenska partiledarna tycks ha önskat en god eid upprör Kenan Habul, numera journalist på Sydsvenskan efter en längre karriär på Aftonbladet.

Enligt Habul var det väntat att Sverigedemokraterna inte önskar god eid då partiets företrädare ”varit konsekventa i sin okunskap och förakt mot islam” och att de ”inte vill göda den ’trojanska hästen’ med baklava”.

Vidare twittrade Habul att han även förstår Moderaterna ”med tanke på opinionsläget”, och KD ”är ursäktade” då de haft ”fullt upp med sing egen lilla eid igår när SCB kom och så klart att de inte vill äventyra trianguleringen mot SD och M-väljare”.

Om vänstern hette det att de är ”ogudaktiga kommunister” men ”oikofoberna och islamkramaerna inom Mp, C och L? Allt snack om öppenhet, alla mångfaldsprojekt, handhjärtan, etc.”

Reaktionerna kom snabbt och många – bland dessa Mira Aksoy (SD) – ifrågasatte varför Sverige som ett icke-muslimskt land skulle uppmärksamma andra länders och religioners högtider.