En 20-årig syrisk flykting har arresterats i Grekland efter anklagelser att han våldtagit en treårig pojke i ett flyktingläger.

Under förra veckan arresterade grekisk polis 20-årige Alshahada Thamer efter misstanke om att ha våldtagit en treårig pojke i flyktinglägret Agia Eleni i nordvästra Grekland.

Den treåriga pojken kom gråtandes till sin mor i flyktinglägret. Pojken blödde och fördes till sjukhus för vård, där kunde läkarna konstatera att pojken hade blivit utsatt för våldtäkt. Han hade smärta i nedre delen av buken och i könsorganet, rapporterar grekisk media.

Thamer arresterades den åttonde november i flyktinglägret misstänkt för våldtäkt. Nu väljer åklagarmyndigheten i Ioánnina att släppa bilder på den misstänkta våldtäktsmannen för att upplysa allmänheten, skydda minderåriga och förbättra möjligheterna till att mer information kommer in till polisen.

FN:s flyktingorgan oroade
I rapport från FN:s flyktingorgan UNHCR under februari, uttrycktes stor oro för det ökade antalet sexualbrott mot kvinnor och barn i flyktingläger.

Under 2017 mottog UNHCR 622 anmälningar om sexualbrott i Grekland. Rapporten beskriver hur vissa delar av flyktingläger är no-go-zoner för kvinnor och barn under dygnets mörka timmar.

Att bada och duscha under dagtid är också farligt. Otryggheten i flyktingläger har resulterat till att en del kvinnor väljer att inte alls duscha, i ett flyktingläger berättade en kvinna att hon avstått från att duscha i två månader av rädsla för att bli våldtagen, enligt rapporten.