Jessie-och-Nicolle-Holm-kollage_3
Inrikes

Systrarna misshandlades av invandrarungdomar – familjen anklagades för att vara rasister och ljuga

Publicerad 7/17/2018
Annons

I lördags misshandlades 16-åriga tvillingsystrarna Jessie och Nicolle Holm Hampe grovt av invandrarungdomar i centrala Linköping efter att de varit på McDonalds och ätit. När pappan gick ut på Facebook och vädjade om hjälp med att identifiera gärningsmännen blev han kallad jävla lögnare och rasist av medlemmar i en vänsterorienterad ”antirasistisk” grupp. Vissa tyckte att hela familjen borde dö i cancer.

Det började med att 16-åriga Nicolle Holm Hampe antastades av de unga invandrarkillarna. När de fick nej på sina integritetskränkande inviter blev de våldsamma. Nicolle fick flera slag i ansiktet, varav ett så att trumhinnan sprack.

Då rusade tvillingsystern Jessie till undsättning med resultatet att även hon misshandlades allvarligt. Bland annat fick hon motta flera sparkar i magen och mot bröstkorgen så att flera revben knäcktes.

Efter händelsen gick systrarnas pappa ut på Facebook med en vädjan om hjälp att få fast kvinnomisshandlarna. Det gillades inte av ”antirasister” på vänsterkanten som i stället för att hjälpa till drog igång ett drev av hets och hat mot både pappan och hans misshandlade döttrar.

Trots att systrarna fått hjälp av polisen att ta sig till sjukhus och hade tagit mobilbilder på förövarna, påstod aktivister från Facebook-gruppen ”Människor mot rasism” att misshandeln var påhittad i syfte att ”smutskasta ensamkommande”. Man påstod också utifrån egna tolkningar av uppgifter i pappans Facebook-profil att han var rasist.

I en brasklapp sade talespersoner för den vänstergrupp som dragit igång drevet att man skulle ta bort inlägget med anklagelserna om det visade sig att händelsen ägt rum. Efter att detta nu visat sig har gruppen dock ändrat sig och uppger att man ändå tänker låta det sannolikt olagliga inlägget vara kvar.

I en kommentar till en stor sajt på nätet uttrycker systrarna att man är oerhört ledsna över det hat man utsatts för:

– Jag blir ledsen, för de skriver så elaka saker. De kallar min pappa ”jävla lögnare”, och skriver att vi allihop borde dö i cancer, säger Jessie Holm.

Även efter att polisen bekräftat att den grova misshandeln ägt rum, fortsätter ryktesspridningen i ”antirasistiska” vänsterkretsar i sociala medier, något som gör systrarna ytterligare bedrövade:

– Det känns obehagligt, för det är många som fortfarande tror att det inte hänt, att vi ljuger, säger Jessie Holm.

Tvillingsystrarnas mamma, Sunniva Hampe, säger till samma stora nätsajt att hon är arg över ryktesspridningen:

– Det känns för jävligt. Det de behöver är stöd, att höra ”ni har inte gjort något fel”. Istället får de höra att de är lögnare, och att alltihop är påhittat som politisk propaganda.

Samtidigt hävdar Sunniva att hennes döttrar ”är så långt ifrån SD man kan komma”. Systrarna själva har inte kommenterat var de har sina politiska sympatier eller i vilken utsträckning dessa eventuellt kan ha påverkats av vad de råkat ut för.

Mamman är kritisk till att pappan postade vädjan om hjälp på Facebook. Hon tycker inte att invandrarkillarna ska ”hängas ut” även om de begått ett ”fruktansvärt brott”. Detta ska utredas av polisen bortom allmänhetens kännedom, anser hon. Pappan har av allt att döma tagit intryck av flickornas mamma och tog senare bort sitt Facebook-inlägg.

Enligt lokaltidningen Corren (betalartikel 18-07-17) har vad som kortfattat beskrivs som ”en pojke som ännu inte fyllt 18 år” identifierats och gripits för dådet. Den andra gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons