Arkivbild.

Tältande migranter anklagas för att vara bluff och påverkansoperation

Delningar

I helgen slog flera vänsterliberala medier, däribland annat Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, SVT och SR, upp stort att nyanlända i Solna norr om Stockholm ”vräks och kastas ut på gatan” och tvingas tälta utanför sina tidigare bostäder. Nu ifrågasätts om tältandet inte i själva verket är en regisserad påverkansoperation för att skapa opinion för att låta migranter gå permanent före i bostadskön.

Bakgrunden är att nyanlända migranter under en etableringsperiod på två år tilldelas bostäder av kommunerna vid sidan av de ordinarie bostadsköerna och före kommunens egna invånare. Kontrakten står Socialtjänsten för och under de två åren är de tänkt att migranten ska hitta eget boende.

När kontraktstiden för de sociala bostäderna löpt ut visar det sig nu att många migranter inte har ordnat något eget boende och därför hänvisas till att tälta. I varje fall är det vad de själva och media gör gällande. Det ifrågasätts dock om detta stämmer.

Kritik framförs att bilderna i reportagen visar billigaste festivaltälten som reas ut av Stadium för ett par hundralappar, i vissa fall helt tomma, och att migranterna trots höstkylan varken har sovsäckar eller varma kläder. Det går inte, menar man, att sova utomhus på det sättet den här årstiden. Migranterna misstänks posera framför tälten för media på dagtid men inte spendera sin dygnsvila där.

Det kritikerna anser sig ha starka indicier för – bland annat genom att besöka tältplatserna och konstatera att de är folktomma – är att tälten ställts upp som en arrangerad påverkansoperation i syfte att förmå kommunpolitikerna att låta migranterna bo kvar trot att kontraktstiden löpt ut alternativt skaffa fram nya förturskontrakt. Man menar att media, genom sitt sätt att rapportera om saken i vad som i folkmun brukar kallas ”snyftreportage” i stället för att kritiskt granska, deltar i vad som är att betrakta som asylaktivism.

Man är också kritisk till att polisen varit på platsen men inte avhyst tältaktionen trots att det råder campingförbud på platsen. Gäller inte samma regler för alla, frågar sig Solnaborna.

Kommunerna är, sedan riksdagen för en tid sedan drev igenom en tvångslag, tvingade att ordna fram bostäder åt alla migranter som de anvisas av staten. Oavsett hur bostadsmarknaden ser ut i kommunen måste migranterna ges prioritet.

Eftersom det ständigt strömmar till nya migranter som beviljats uppehållstillstånd är det dock viktigt för kommunerna att de öronmärkta sociala bostäderna frigörs efter den överenskomna tvåårsperioden. I annat fall tvingas kommunerna att kontinuerligt tära på det ordinarie bostadsbeståndet till synes utan slut.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

205 KOMMENTARER

 1. Ja, väldigt mystiskt, detta. De får veta spelreglerna, lägenheterna är inte permanenta. De får 2 år på sig att ordna eget boende. Ändå struntar de i det. Sen när tiden löpt ut, står de där och ”bölar” om hur ”hemska” svenskarna är, som inte tar emot dem. Vadå tar emot dem? Vi har ju tagit emot dem. Vi har gett dem skydd från det ”krig” de ”flydde” ifrån, och vi talade om för dem att de har 2 år på sig att fixa eget boende. Klockan tickar.

  Men nej. De gör inte ett skit. De sätter sig ner och tycker att nu ska vi ta hand om dem, vi ska försörja dem. De ska ha bra boende, de ska gå före i varje kö. Läste häromdagen om hur de klagade i ett annat boende hur de var tvungna att bo trångt. Sverige var så uselt, det var värre här än där de kom ifrån, där det var krig… Och i en annan artikel var det en ”mamma”, som bott i Sverige i 15 år, kunde knappt någon svenska. Hade fått en lägenhet under en viss tid, men kontraktet löpte ut. OCH de sociala myndigheterna hade informerat henne om att HON var TVUNGEN att söka sig nytt boende under de 2 år hon fick bo där. Hon struntade i det, för hon ville inte flytta från Stockholm. Barnen hade ju fått vänner där… Nej, svenska myndigheter var hemska, som inte gick henne till mötes…

  Låt mig ställa en retorisk fråga, då jag vet svaret. Har ni, någon här, någonsin läst en artikel om genuint tacksamma ”flyktingar”, som ärligt och uppriktigt tackar Sverige för att tagit emot dem… Skyddat dem från det krig de säger sig flytt från, gett dem mat i magen, kläder på kroppen, en säng att sova i, och framförallt skydd? Jag har ALDRIG läst det. Istället ska det ständigt klagas. Dålig mat. Dåligt boende. För långt in till stan. För låga bidrag. Inget att göra. Sverige är hemskt. Sverige är uselt. Sverige är rasistiskt. Mycket bättre hemma, trots krig.

  Så nu då detta ”tältläger”. Med tomma tält. Ingen utrustning, inga sovsäckar, inga liggunderlag. Så uppenbart, men vänsterorienterade journalister som ska skriva snyftartiklar, då ställs det inga frågor. Man ställer sig på deras sida, direkt. Sverige är hemskt, Sverige är rasistiskt som inte tar emot dessa människor. Som inte låter dem gå före i köer… Helst skulle väl myndigheterna vräka vanliga svenssons, så dessa får boendet… Men då hade det inte skrivits några snyftartiklar.

  Dock kan ju då dessa journalister börja med att ta emot ett par av dessa, låta dem bo hos sig. Sen när det blir för påfrestande, då kan de kanske börja fundera på vilka artiklar de ska skriva…

  • Jag har träffat tacksamma flyktingar som flytt för att dom var kristna och inte ville ha huvudet avskuret, men dom har blivit utvisade för att dom varit just tacksamma och inte bråkat.

   • Jo, min fråga kan varit lite ledande. Ja, det finns de kristna som verkligen flyr från rabiata muslimer som vill mörda dem. Men de, i jämförelse med alla de som ”flytt” hit, afghaner med flera, är ju bara en droppe i havet.

    Dessa som verkligen är tacksamma, dem hör vi inte. Dem läser vi inte om. Det är bara dessa som ständigt klagar, som vi ser och hör.

  • Detta gör sig förstås om rent snyft. Och varför skulle alla köpa in exakt samma tält? Hade de tältats på riktigt hade det funnits olika varianter som lånats av bekanta etc. Intressant att de verkar ha hittat de enda migranterna som flytt bomber och granater som nu också ”jobbar och betalar skatt” efter drygt 2 år I Sverige.

   Sen så har ju lyxmigranterna en poäng. Det finns inga bostäder kvar. Varför då fortsätta dela ut 100.000 put varje år? Vart ska de bo?

  • Som svar på din fråga: Nej jag har aldrig läst om några som uttrycker den tacksamhet man kan förvänta sig. Däremot har jag känt ett antal asylflyktingar som har tagit seden dit de kom och lärt sig svenska, skaffat jobb och blivit svenskar så mycket de kan med sin bakgrund. Dessa skattebetalande medborgare uttrycker gärna sin tacksamhet för att de blev mottagna och fick chansen att börja ett nytt liv. Men det var innan invällningen av kreti och pleti började.

   • Och det är de som är välkomna. Resten, som kräver allt serverat på ett silverfat, borde få en rejäl känga i röven, ut.

   • I Allt För Sverige fick deltagarna träffa en Somalier som heter Mahad ….som verkade snäll och glad…Naturligtvis hade Mahad. i början blivit kallad N-ordet av elaka skinheads . ( men ända fortsatt att vänligt säga Hej ! )..efter ett halvår hade skinheadsen skrivit ett brev och sagt att han/dom ångrat sig…och bett om ursäkt

  • De har inte svenskarna att tacka för bidrag i form av kost, logi, m.m. Enligt muslimsk logik är allting inshallah, d.v.s. deras guds vilja; resurserna kommer från guden; svenskarna är bara verktyg, förmedlare av gudens gåvor.

   • Finns ett rätt känt bibelcitat; ”Herren ger, och Herren tar”… De borde kanske leta upp den biten då i sin koran. Och ett annat känt citat; ”Gud hjälper den som hjälper sig själv”. Också något de borde ta i beaktande… Under sin färd hem.

 2. Jag vill inte klaga, men varför står det alltid vänsterliberala om politiker och nyhetsmedia?
  Varför inte kalla dom vänsterextrema, eller marxistiska!

  Vi blir ju hela tiden kallade allt möjligt som högerextrema eller nazister.

 3. Flytt från krig?Kriget har ju bara börjat.För övrigt får inte polisen avhysa eller på annat sätt inkräkta på bankomatturisternas campingliv.Detta fick jag till svar av en högt uppsatt polischef.Enligt honom tillhör dessa individer en utsatt grupp.Fastslaget av EU.Därför är de oantastliga.När jag frågade vad som händer om jag tältar och uträttar mina behov på en allmän parkering fick jag till svar att jag skulle bli arresterad…….

 4. Alla ser vad lätt det är att bluffa den naive svensken,våra politiker och myndighet är speciellt lättlurade eller har inget ansvar för vad dom gör.

 5. Ett hycklande medialt PK-patrask prioriterar alltid importerat fridstörande sunk, som har som livsstil på att luras och tigga. Dessa främmande varelser är en plåga för vårt land, och dom lidande blir våra egna svaga och sjuka, där resurserna hela tiden aldrig räcker till, då PK-patrasket och deras rövslickande mediala drängar alltid ger importerat sunkfolk prioritet före våra egna sjuka och hjälpbehövande.
  I det nya Sverige är svensken satt på undantag och står numera alltid sist i kön, som den andra klassens medborgare vi svenskar numera är.

  • Nya moderaterna var nog helt enkelt förnya Sverige,jag förstår nu baktanken med det hela.85% av folket har missat detta.

  • Kan bara hålla med dig. Och tänk på alla dom som med släp och slit och oändlig vedermöda byggde upp detta land. Jag har för mig att Vilhelm Moberg skrev något i stil med: ”Sverige är vårt, de döda de som byggde landet kan ej längre värna det, det är Vi de levande som måste axla detta ansvar”

 6. Tält och baracker funkar alldeles utmärkt för dessa asylanter. Minimalt med pengar. Snart skall vi se att de inte vill vara kvar här hos oss.

  • Men det är nog inte araberna själva som hittat på detta…fått dit media osv…det finns en hand bakom så att säga…någon som drar i trådarna …och så hoppar asylmissbrukarna runt.

   Är det samma krafter som bakom ” refugees welcome” …det dök upp från tomma intet ,- helt plötsligt över hela landet…logga , folk , allt verkade finnas –att bara dras igång.

   Vad 17 händer bakom våra ryggar ??

 7. Jag undrar vilket land jag ska åka till och posera framför ett tält för att få en bostad gratis.
  Kanske ska testa med Spanien?

 8. Solna kommun kan upplåta en bit av Hagaparken där migranterna kan tälta. Vi kan vara generösa oh sätta dit en bajamaja så att det inte blir bajs överallt.

  • Invällarna kanske inte förstår hur man använder en bajamaja, så det verkar vara onödigt att ställa dit en sådan i så fall😳👍😉

  • ”Hag” betyder visst pilgrimsresa på egyptisk arabiska, så ja, den lösningen borde alla bli nöjda med, även muslimerna själva.

 9. De islamist vurmande kommunistsvinen drar sig inte för något. Men som tur är asen genomskådade över hela Europa och förhoppningsvis börjar ”jakten” snart?

  • Bra sagt! vi ska krossa kommunisterna, överallt vart de visar sina fula diktaturanleten ska vi stoppa dem, vi vill inte ha diktaturens lakejer här..

 10. Ni som bor i närheten. Gå dit och lämna lappar med adresser till alla ”kändisar” som gjorde upprop innan valet. Med Kjell B i spetsen. Skriv att de är välkomna att bo hemma hos dem.

 11. Självklart är det bluff.

  Ingen muslim med självkritik skulle sova i ett sådant tält.
  Nej, de ska stora fina tält med kamin, sängar, bord och stolar. Så som de är vana vid hemifrån.

 12. Rättigheter och skyldigheter harmonierar inte längre bland oss som befinner sig i Sverige.
  Alla får inte tälta var de vill, men några får.
  Alla får inte resa runt och korsa landgränser utan pass eller id-handlingar, men några får.

  Inte ens inom Schengen är det en bra idé för oss Svenskar att resa utan pass/id.
  Dagen då våra grannar spikar igen sina gränser mot oss är nog inte långt borta.

  • Förr fanns det allemansrätten. Och när man lärde sig om denna i småskolan så var den kombinerad med ett antal självklara skyldigheter. Och på den tiden gällde dessutom dessa lika för alla.
   Jag väntar på den dagen när någon myndighetsperson ska försöka förklara för mig hur man sakligt motiverar det som händer idag.

 13. Trots campingförbud har polis inte avhyst dom ,, läser jag…….Hörde samtidigt på radio att några provokatörer satt upp en hakkorsflagga i en skogsbacke utanför en by i Skåne…..; reportern sa att polis ryckt ut direkt ( prioriterat ) och tagit ner den och inlett utredning om HMF ..

 14. Tiden är mogen för Boverket och kommunerna att avsätta mark för kåkstäder.
  Folk måste ju för tusan få komma in under tak . Ett slags favelas utan byggrestriktioner. Det ska ske i tid för ett blivande u land, och så blir det ju spännande mångfalds kvarter .

 15. Vänsterpropaganda i sin glamour!
  Muslimälskarnas påhitighet tar aldrig slut! Vad skall man säga! 80% av folket röstade för att av Sorros avlönade s.k. journalister skall matta dom dagligen
  Med vänster proislamistisk smörja!

  • Det slutar väl med att hon polisanmäler alla som inte håller med henne för hon är minsann sekreterare i advokatsamfundet!

   • Vet inte om det stämmer men hon ska tydligen ha en 7-rumslägenhet på Östermalm.

    Istället för att kräva lägenheter till dessa välfärdsmigranter så kan hon ju avstå ett par rum till sina bankomater.

 16. Agenda igår.
  MP och L diskuterade bostadskrisen.
  Svårt för unga att få billiga bostäder.

  Inte ett ord om att vi fått hit bostadslösa från andra länder som kommunerna tvingas ge bostäder till.
  Det kan påverka tillgången till billiga bostäder!

 17. När hörde VI sist eller såg ett Reportage från 100 tusentals Svenska Ungdomar som inte kan börja sitt vuxenliv pga att man Inte kan flytta Hemifrån, för att Kommunerna Tar deras Föräldras Inbetalda Skatter och köper Lägenheter till EJ beskattningsbara Invandrare…

  Det finns garanterat INGEN Invandrare som KÖPER eller läser EXP DN AB eller någon annan Sv Lokal Blaska ÄNDÅ håller dom på SNYFTAR sej dagarna igenom för att Skuldbelägga DE som sett till att dom överhuvudtaget fortfarande ANDAS..

  Jo kan hända att MEDIA fortfarande skickar GRATIS Tidningsabbonemang till Nyanlända SOM våra Föräldrar fick Betala Dyrt för samtidigt…
  Allas Lika Värde you No, jag Tvingade mina Föräldrar att säga upp sitt Abbonemang, När Jag hörde det…!

  Det finns 1000 tals Föreningslokaler i varje utanförsområde för Gubbar o Pappor som har behov av gemenskap från Forna Land så dom kan konspirera ihop med varandra och Betalda av ABF…
  Varje Land har sin Lokal, handlar inte om at Integrera sej med sina grannar s a s…!

  Dessa Lokaler ÄR väl lämpliga att ge sina Nyanlända efterträdare en Sovplats och Värme i…?!?

  Paskalino har givit ut en bok om Mammorna i U-områden och tycker dom som Nattvandrare skall ha Betalt.
  NÄR kommer Boken OM Papporna som sitter på Fiket på dan och i Lokalen på kvällen samt i Moskén för övrigt…!!
  NÄR skall Vi få höra OM dessa helt OSYNLIGA Individer i Alla sammanhang och vad dom gör…??

  TVINGA dem umgås Hemma i Bostaden och Låt Ungdomar och Nyanlända använda dessa LOKALER.

 18. I USA så diskuteras nyttan med migranterna.
  Trots att de knappast får språkträning eller bostadsbidrag.
  De får klara sig själv från dag ett.
  All hjälp är frivillig.

  Demokraterna ogillade dem för de satte press på lönerna.
  Sen var det någon som kom på att de kostade inget och röstade på demokraterna.
  Då tyckte medelklassen att de kunde få komma.
  Billig arbetskraft och valboskap till Demokraterna!

 19. Bluff och båg som vanligt från importfolket.
  Dom kommer säkert att begära fyrarumslägenheter i centrala Stockholm.
  ÅK HEM ! ingen kommer att sakna er.

 20. Se det som något positivt i stället.
  Nu får ”svensson” själva se och läsa om det vi redan visste.
  Det ÄR knökfullt redan och 100,000 till per år bara SKA in…
  Efter nyår kommer fler kommuner att tvingas slänga ut s.k nyanlända…???…
  Har för tusan redan bott här i två år !!!…
  enbart för att inte bryta mot lagen dess väljare röstat fram som bästa alternativ…
  Kanske..kanske fattar även dom tröga nu…????….

 21. Tomma tält o ingen tillstymmelse till spår efter någon boende. Humanast vore att utvisa alla till varmare länder o tälten kan vi bjuda på

 22. Ja det var ju ganska smart och fiffigt eftersom alla myndighetspersoner i vårt land är extremt lättlurade. Ett tips till andra att ta efter. Bara på med offerkoftan!

 23. Börja med att skicka hem de 80000 som inte hade skyddsskäl redan 2015. Lägg därtill samtliga brottslingar som har utvisning i sina domar, de 9000 Afghaner som plötsligt blev runt 12000, och som ska belasta våra gymnasier. 2016, 2017 och i år måste det väl funnits asylsökande, men fått avlag, säkert 100000 till. Dom bor väl någonstans nu, där finns lägenheter som ”tältarna” kan använda. Presidenten i Syrien vill ju att hans landsmän, säkert drygt 100000 ska komma hem och bygga upp landet. I Somalia och Eritrea är ju krigen slut, dags att åka alltså, ni har inte längre skyddsbehov, kan det bli 100000 till? Det äv väl lågt räknat runt 400000 bara i den här lilla sammanräkningen…

 24. Känns som om Sverige med hästlängder gått om Orwells 1984.
  Det mesta känns nummera som ”The Truman Show”.

  Ganska kul egentligen, ungdomar, studenter och pensionärer som knappt får vardagen att gå ihop skriver mann inga snyftstories om, däremot illegala som står framför tomma tält iklädda märkeskläder och sina smartphones.

  En märklig sak jag märkt gällande exempelvis ensamkommande barn ( läs: vuxna män spelandes barn) där i regel alla förlorat sina pass, ID etc etc. Märkligt att ingen förlorar sina smartphones på den ”hårda” vägen till Skandinavien.

 25. Som sagt. Termiterna äter upp hela välfärdsbygget inifrån. Sedan knuffar de även ut de ursprungliga myrorna ur boet.
  Det är så det går till när man byter ut vanliga myror mot fanatiska, fientliga och destruktiva termiter.

 26. Ju mer som avslöjas ju mindre lust får folk med alla de här och ju hårdare blir tonen
  Förklara för dom att det är vansinnigt att dra till Sverige utan tak över huvudet under vintern nästa gång de ”flyr”
  Förklara för dom att det är svenskar som blir utan bostad om de ska ha.
  Problemet är att Sverige är inte byggt för miljontals människor fler än det finns jobb och bostad.

 27. Vilken parodi,Svt/SR ,.sossepravda,yxpressen och wolodarski arrangerar ett gäng invällare som inte tänkt bo i något tält och snyftar.

 28. Detta i sensationsrapporteringen använder man sig ”första anslagseffekten” i en rapportering. Sant eller falskt spelar ingen roll för sinnets del, första anslaget fastnar och därefter kan man ta till något annat och bygga vidare. Många snyftbäckar små bygger upp en sympati Å.

 29. I Sverige är det straffbart att desertera. Varför skall vi då försörja andra länders desertörer? Dessutom behövs de för att bygga upp vad deras släktingar förstört.

 30. Fake news! Så går det till! I natt när detta uppmärksammats kommer säkert tälten att bebos av journalister från Aftonbladet och Metro utklädda till Talibaner allt för charaden.

  Inse att Sverige är fullt och att fortsatt massinvandring inte kan mötas av humanitär svensk standard.

 31. Skandal att rapporterande media inte kollat upp storyn innan man skrev. Vågar inte tänka tanken att något mediaföretag medvetet medverkat till att sätta upp tälten. I så fall är förtroendet kört, också bland de få seriösa medieföretag som finns kvar.

 32. Vad jag har kunnat konstatera är att där det finns muslimer finns också stora högar av sopor och skräp. Alltid.

  …Man behöver alltså inte ens glutta i tälten på kvällskvisten för att förstå att på den gräsplätten finns inga muslimer.

  Om kulturmarxisterna bakom tältjippot hade haft sinnenärvaro att tömma några rejäla sopsäckar bredvid tälten så hade mog fler gått på bluffen.

  • Sinnets tillstånd återspeglas i dess omgivning. På en vertikal skala högst upp är skönhet oändlig, stegvis ned till botten mot total ödeläggelse.
   Jämför en vacker tusenårig katedral med sprängda historiska monument i Syrien. Jämför en vacker konsert med ett kanonbuller.(se emotional scales).

  • Du har rätt vad gäller nedskräpning. Men, där ligger inte svenska sångfestivalbesökande ungdomars tältläger efter. Fy f-n hur det ser ut på tältplatserna efter t. ex Peace & Love.

 33. På Gärdet finns det mycket yta, bygg några SouthWest Township(SOWETO) som i Sydafrika….då får dom nära till Stureplan också…och TV-huset kan ha ”snyft”-studio där. Även nära Ramberg så hon kan gå dit med lite överblivna kläder m.m till ”krigsflyktingarna”…..obs! glöm inte laddstationer till deras smartphones….

 34. Skulle jag tälta för att blivit bostadslös efter två år med fortsatt försörjningsstöd så hade jag valt en camping med dusch toalett kök och elplats men det är bara jag.

  • Det passar inte in i eras snyfthistoria, att få menlösa politiker att ta ansvar för dom. Men det är ju kul att dom har upptäckt att det börjar finnas begränsningar även för en fejk-flykting.

   • Begränsning fattar de inte vad det är på fullaste allvar anser dom att de har oförminskad oförskämd rätt av någon anledning och kan inte ens komma på tanken att de som nu bor i dessa tillfälliga boenden kommer direkt från ”kriget” i så fall men det säger ju allt att i verkligheten kommer nästan ingen av dom direkt från ”kriget” så ingen av dom borde vara här!
    Dom bryr sig inte ens om varandra
    Är det det som är mångkultur?

 35. Reagerade också på att ALLA tält var likadana !
  Detta är en operation som kommer från de som har en agenda att ALLA ”nyanlända” skall få lägenhet bil och välbetalt arbete när de kommer till Sverige!

 36. Två års försörjningsstöd sjukvård tandvård kollektivtrafik hyra el bredband Sfi uppehållstillstånd arbetstillstånd och sedan är det synd om dom?
  Fortsatt försörjningsstöd och visst går det att campa i Sverige men inte mitt i Stockholm och utan att betala för sig.
  Det är inte toppen av Himalaya vi pratar om ge dom en studieresa till Holmenkollen när det drar ihop sig till skidfest i Oslo nästa gång.
  Det är ju larvigt så det räcker och blir över precis som om de skulle behöva frysa ihjäl?
  Sjukvården är fortfarande öppen för dom dygnet runt.
  Det enda de inte har är en egen lya betald och klar i huvudstaden men tänk det har inte jag heller.

 37. Tydlig några fejk-flykjtingar som fått för sig att flytta till Sverige och genast vant sig att få allt ordnat och betalt. När det är dags att fixa något själv får dom en chock!

  Bortskrämda lyx-flyktingar som vanligt.

 38. På ren svenska: Hur fan tror man att invällare med usla språkkunskaper ,utan inkomst skall skaffa sig en bostad ???? Dom som tror det borde nog läkarundersökas. Dessa invällare är och förblir bidragstagare ,det är därför dom är här………………………………

 39. Kan se på fotot med tältet I närbild att åtminstone ett Löv har flyttat in! Nu är frågan; vilken av vem är det? Fröken Lööf eller Herr Löfven, som lämnat fotavtryck?

 40. Från dag 1 har inte dessa individer behövt varken tänka eller göra ett skit själva. Det har daltats med dessa män, fått allt stucket i händerna och allt är gratis. Vilken lyx.
  Så nu är det verkligen dax för dessa bortskämda män att klara sej på egen hand.
  Det är bara att återvända samma väg som dom kom hit.

 41. Enligt förslag från MSB-bossen ska PK-medias sagor vara godkända under det att kritiken ska bestraffas. Sanning ska bekämpas och lögn gå fri. Svensk demokrati anno 2018.

 42. Ja, det var ju rejäla tält i novemberkylan. På Stadiums hemsida är ett av betygen ”Bra pris på ett tält till barnen att ha på gården”. Är det nån som på allvar tror att någon bor i dessa tält? Det är ju uppenbart bara en fasad.

 43. Ja det var väl den klenaste och mest genomskinliga Fake News som jag sett på ett tag, så bortgjorda de är hela Newsfalangen.

 44. Kolla här. BÖverläkarnas larm på Sahlgrenska: ”De har misslyckats kapitalt”
  Vilka dårar vi har va?? Fy för hel,,,,,,,

  • Ja jag läste precis detta också. Det finns bara ett ord KATASTROF !!!!. Pengarna räcker inte till för dom går till att försörja invällare. Så är det i vänster staden Göteborg.

 45. Hur kan det vara tillåtet att tälta på det sättet? Varför kommer inte polisen? Kan bostadslösa svenskar också tälta på det viset?

  Tälten ser tomma ut, var är alla saker, möbler och kläder som tidigare fanns i lägenheterna? Hur laddar de sina mobiler?

  Jag har svårt att tro på detta?

  • Kanske Stadium ville utöka servicen till våra vänner? Burkinin marknadsförs ju för fullt, varför inte några tält som ändå inte kommer att användas.

 46. Utländsk påverkansoperation. Här har vi något för den statssubventionerade Vinnovakartellen (faktiskt.se) att ta itu med! Men så lång är väl inte löplinan!

 47. Tror vänstern håller på mycket med såna här påverkansoperationer i skymundan. De kanske inte deltar själva men de hjälper till att finansiera och informera migranterna hur de ska agera för att dupera dumma svenska politiker och väljare!
  Är väl Soros som finansierar sånt här med sina globala organsiationer!

 48. Politikerna borde se till att hemlösa svenskar har bostad istället.
  Går nog ingen nöd på dessa lyxflyktingar, dom sussar nog gott i en säng nattetid så dom orkar med skådespeleriet dagtid.

  • Till skillnad mot svenskar som flyttar till Stockholm så har snyltarna haft 2 år på sig att ordna bostad.
   Sen borde ju tältboende vara något de är bekväma med rent kulturellt.

 49. Samma trick använde de som tältade på Brunkebergstorg i samband med finanskrisen. Det fanns ett antal tält uppställda och de blev bara säckigare och säckigare, bl.a två militärtält med kamin. Det brukade sova typ fyra personer och de byttes av. Så där det skulle kunna ha sovit kanske 60 personer fanns fyra. Skådebröd med andra ord. Men pressen älskade det.

 50. Midvinternattens köld är hård,
  stjärnorna gnistra och glimma.
  Alla sova i enslig gård
  djupt under midnattstimma.
  Månen vandrar sin tysta ban,
  snön lyser vit på fur och gran,
  snön lyser vit på taken.
  Ingen är vaken-eller?

 51. På lokalnyheterna i SVT så följdfrågade de en av dem om han hade sökt bostad i hela sverige då han inte hade fått någon bostad än.

  Vad tror ni han svarade?

  Nej bara i Stockholm då jag studerar här och har ett ordnat liv, så bara Stockholm och i dess omedelbara närhet har jag sökt.

 52. Det är klart kravmaskinerna är missnöjda att de inte får fortsatt gräddfil utan tvingas anpassa sig till verkligheten för alla i Stockholm som inte kan köpa bostad.
  Bostadskön kan man registrera sig i först vid 18-års ålder så det är MÅNGA som inte är nyanlända som har samma boendesituation.

 53. Men varför inte inhysa dessa migranter hos gammelmedias journalister och media husens ägare. De lär troligen ha väl gott om utrymme i och med barnen flyttat ut och rummen finns fortsatt kvar. För att inte tala om hos ägarna till gammelmedia som säkerligen har mycket gott om utrymmen att överlämnas till migranterna. Det är väl dags för staten att även ta dessa journalisters och media ägares hus och rum till anspråk i det som riksdagen för en tid sedan drev igenom en tvångslag. Och när det gäller beslutande och röstande riksdagsledamöterna så skulle deras hus och hem damsugas på rum till migranter. Det är väl dags nu att syna dessa självspäkares attityder med att de själva öppnar upp för migranterna.

 54. Tsaren i Ryssland fick se ”Potemkinkullisser”, för att bli nöjd. I Sverige i dag så anammar kommunister och vänsterliberaler detta gamla rysstricket med att låta Politikerna får se ”Potemkintält”.

  • ”Allas lika värde” men vissa är mer värda än andra. Parafras på Orwells, ”Alla är jämställda, men vissa är mer jämställda än andra.”

 55. Det är helt klart att aktionen var riktad,Biltemas tältförsäljning kommer rusa i höjden, men dessvärre med skattemedel gissar jag.

 56. Ja inte verkar dom haft ögonmåttet med sig när dom satt upp dessa tält. Marken lutar ju, så hur bär man sig åt för att övernatta under sådana förhållanden. Ligger man med huvudet högt eller lågt.

 57. Nu på morgonen är denna camping huvudnyhet på Svt…….På fyran är USA:s extrema polarisering huvudnyhet.Skulle vilja påstå att det är exakt likadant i Sverige.Är man inte frivilligt extremvänster så räknas man som extremhöger.Där emellan är det bara tomrum.

  • Hörde just på det reportage du nämner.
   ”Den ’nyanlända’ har varit här i två år” sades det.
   Genant för Ljug-SVT att inte kunna skilja på ”två år” och ”ny”.

 58. Om det här nu vore sant – ÄNDÅ envisas de om att stanna här. Det måste verkligen vara bra i det här hemska landet…(?)

  • De vet att snart kommer de att ta över allt i det här landet. Sedan är det din tur att bo i tältet. På riktigt.

   • Nä jag har framförhållning.
    Försöker varna bekanta dock, som köper dyrare och dyrare bostäder och tror på ständig värdeökning.

 59. Under förutsättning att den motbjudande synen varit autentisk och vi befunnit oss i en rättsstat, hade dessa identitetspolitiska posörer representerat en olaglig bosättning.
  Då Sverige genom den NWO-dikterade värdegrundsagendan och dess demografiska destruktionsplanering företräder världens optimala bidragseldorado, där den i samtliga avseenden fördummande och vegetativa kravlösheten råder, finns självfallet ingen anledning för ifrågavarande begåvningsreserv att ta något eget ansvar.
  Att den nationella IQ-nivån dalar, anser Soros et consortes vara en opportun bonuseffekt.
  Andreas.

LÄMNA ETT SVAR