tjarna-angar
Inrikes

Taxibolag slutar köra till Tjärna Ängar: ”Arbetsmiljöfråga”

Publicerad 16:19
Annons

Det invandrardominerade området Tjärna Ängar, eller ”Lilla Mogadishu” som det kallas i folkmun, isoleras alltmer då företag efter företag får nog av trakasserier och våld. Nu är det Borlänge Taxi som beslutat att stoppa körningar till det så kallade utsatta området. Man konstaterar att det handlar om en arbetsmiljöfråga och personalens säkerhet.

Efter en riskanalys som Taxi Borlänge gjort kommer bolaget att sluta ta körningar till och från Tjärna Ängar under kvällar och nätter mellan kl 20 och 06. Beslutet gäller tills vidare.

– Som det är nu ska man inte köra in där. Man måste känna sig trygg, säger en av taxiförarna i Borlänge till Dalarnas-Tidningar.

Redan för fyra år sen hade man en liknande situation då taxibilar utsattes för stenkastning i området. Denna gång ska ingen taxi ha angripits utan man baserar beslutet på andra händelser i närtid.

– Varje bolag gör sin egen riskanalys. Borlänge var först ut och gjorde en i förra veckan och tog ett beslut, säger Mattias Dahlström, Taxi Dalarnas ordförande.

Han konstaterar att det handlar om en arbetsmiljöfråga och personalens säkerhet och hoppas på ett gemensamt ställningstagande från alla taxibolag med körningar till området.

Särskilt utsatt område

Samhällsnytt har i en rad artiklar under de senaste dagarna rapporterat om det så kallade särskilt utsatta området Tjärna Ängar med stor andel somaliska migranter.

Först var det glassbilen som slutar åka dit och sen rånades ett tidningsbud.

Samtidigt har politikerna förklarat ”rött läge” för området och i en skrivelse till universitetsledningen i Borlänge uttrycker utbytesstudenter sin chock över demografin.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1173”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons