Läraren på Emmauscollege i nederländska Rotterdam har anklagats för blasfemi efter att ha haft en teckning uppsatt i sitt klassrum. Efter hot från muslimska elever har läraren blivit tvungen att flytta till ett gömställe.

Teckningen satt på lärarens anslagstavla tillsammans med andra urklipp, rapporterar Daily Mail. Den skapades av den nederländske konstnären Josep Bertrams för att visa solidaritet med satirtidningen Charlie Hebdo efter att tolv personer på dess redaktion mörades i Paris 2015.

Teckningen består av en halshuggen person i en Charlie Hebdo-tröja som sticker ut tungan ur den avskurna halsen mot mördaren. Den överraskade terroristen håller i ett blodigt svärd och hans skägg och kläder tyder på att han är muslim.

Provokation

Detta ansåg vissa muslimska flickor i klassen var blasfemi och begärde att den skulle tas ned. En elev lade sedan upp ett foto på teckningen på nätet och hävdade att den förolämpar profeten Muhammed. Man menade även att läraren måste satt upp den för att provocera.

LÄS ÄVEN: Tonåring åtalas för att ha hyllat mordet på Samuel Paty

”Om den inte tas bort väldigt snabbt kommer vi att göra detta annorlunda”, skrev någon på Instagram. Läraren försökte förklara att teckningen inte var av profeten Muhammed utan en terrorist. Det hjälpte dock föga och läraren fick ta emot ett flertal hot.

Suttit uppe sedan 2015

Teckningen hade suttit uppe sedan 2015 men inte orsakat några protester förrän i samband med en minnesstund för den franske historielärare Samuel Paty som halshöggs för tre veckor sen.

Händelserna på skolan ska ha gjort att även andra lärare inte längre känner sig säkra.