dals-ed-teddy-domd-feature

Foto: Polisen/Privat

Inrikes

Teddy, 16, våldtog 90-åriga kvinnan – inför hennes make

Publicerad 10/26/2022
Annons

16-årige Teddy Sundin i Dals-Ed dömdes igår till fem månaders sluten ungdomsvård för sin brutala och hänsynslösa våldtäkt mot en 90-årig kvinna i juli i år. Han döms även för ett sexuellt ofredande mot ytterligare en kvinna.

– Vi ska knulla! Jag har pengar du kan få.

Det är strax före lunch den 21 juli i år som det knackar på dörren hemma hos ett äldre par i Dals-Ed. Det är kvinnan som öppnar dörren i tron att det är hemsjukvården som kommer för att titta till hennes man.

Istället möts hon av en ung ljushårig tonårspojke som pratar om att köpa sex av henne.

Blir våldtagen

Kvinnan ber pojken att gå därifrån, men han är ihärdig och påstår att han har mycket pengar. Till slut knuffar tonårspojken omkull och våldtar henne på golvet.

Kvinnans man, även han 90 år gammal, ligger och vilar i ett rum intill. Han vaknar till av dunsar ute i hallen. När han går ut för att se vad som står på, ser han sin fru ligga på golvet med en främmande ung man över sig.

– Min fru låg slängd på golvet och bredvid henne satt den här jävla snubben. Han stod på knä bredvid henne med byxorna nere och kuken i andra handen, berättar mannen för polisen.

När våldtäktsmannen får syn på offrets man flyr han ut ur bostaden. Mannen trycker på larmet till hemsjukvården som i sin tur larmar polisen.

Teddy Sundin

Det är inte särskilt svårt för polisen att räkna ut vem som ligger bakom våldtäkten: 16-årige Teddy Sundin. 16-åringen är välkänd av polisen och tidigare dömd för brott.

LÄS ÄVEN: 16-årig nybliven pappa bröt sig in hos och våldtog äldre kvinna

Teddy har en kompis som bor i samma trappuppgång som den våldtagna kvinnan, och han har strax innan våldtäkten sexofredat en annan äldre kvinna på samma adress genom att tjata om att köpa sex av henne.

– Jag tog han inte på allvar då jag såg att han inte skulle klara av något sådant i det skicket han var, berättar den kvinnan för polisen.

– Han var påverkad av något. Han sa han hade druckit alkohol hela natten men det tror inte jag var hela sanningen.

Dessutom fångas Teddy Sundin på film av en övervakningskamera vid en busshållplats innan våldtäkten. På filmen går han runt med ena handen innanför byxorna.

Teddy Sundin innan våldtäkten. Foto: Polisen

14-årig flickvän

När polisen får klart för sig vem som ligger bakom våldtäkten är den 16-årige gärningsmannen emellertid inte längre kvar i Dals-Ed.

Istället har han tagit sig till Trollhättan där hans 14-åriga flickvän bor, tillsammans med parets gemensamma son. Han grips av polisen först dagen efter våldtäkten.

Polisen/Faksimil

Fem månader

Nu har Teddy Sundin dömts, mot sitt nekande, för våldtäkten mot den 90-åriga kvinnan och sexofredandet mot den andra kvinnan i samma trappuppgång.

”Den våldtäkt och det sexuella ofredande Teddy Sundin nu befunnits skyldig till har enligt tingsrättens mening ett sammanlagt straffvärde om två år och sex månaders fängelse”, skriver Vänersborgs tingsrätt i sin dom.

Men eftersom våldtäktsmannen var under 18 år när han begick våldtäkten krävs ”synnerliga skäl” för att döma honom till fängelse. Påföljden stannar därför vid endast fem månaders sluten ungdomsvård.

Teddy Sundin döms dessutom att betala 235 624 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan. Utöver det döms hans föräldrar att betala 9 660 kronor i skadestånd vardera till henne.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons