I Michigan användes mjukvaran Dominion för att sammanställa delstatens röster. Denna har i efterhand visat sig ge Demokraternas presidentkandidat Joe Biden 6 000 av Trumps röster. Då Dominion används i flera delstater kan det påstått tekniska felet vara utbrett.

Bara i Michigan har mjukvaran använts i nästan 50 kommuner.

Under en pressträff redogjorde delstatens republikanske ordförande Laura Cox för mjukvarans ’tekniska fel’ som man upptäckt efter att en kontrollräkning gjorts – vilket fick Trump att ta ledningen. Nu uppmanar man samtliga kommuner som använder Dominion att räkna om rösterna för hand.

I Texas ska man ha avböjt att använda Dominion vid tre tillfällen.

Samtidigt känner sig Joe Biden segerviss och uppgav i ett tal under natten svensk tid att man tror sig vinna valet – något Trump inte håller med om.

Bidens löften om vad komma skall ifall han verkligen blir president, med bland annat en förmodad nedstängning och fokus på ”klimatförändringar” och ”systematisk rasism”, kommenterar USA-kännaren Ronie Berggren så här:

Joe Biden tweetar om vad USA har att vänta. Det här bådar inte gott.

Det han säger är att lockdowns är att vänta / att en grön skatteomställning kommer att ske (oavsett namnet på denna) / och att de kritiska rasteorierna som utan tvekan är ett svart rashat mot vita, ska få fortsatt spelrum.

Ett mycket otrevligt USA väntar under Bidens ledning, såvida Republikanerna i Senaten inte kan bromsa.