Tre personer miste livet och ett flertal skadades i vad som av flera källor beskrivs som en attack utförd av en knivbeväpnad terrorist. Attentatet begicks i samma park där bara någon timme tidigare en Black Lives Matter-demonstration hållits och folk fortfarande hängde kvar. En asylsökande man från Libyen är arresterad för dådet. 

Enligt uppgifter från Thames Valley Police utfördes attacken i parken Forbury Gardens i Reading vid sjutiden på lördagskvällen. Ett oklart antal människor höggs ner. Tre personer skadades dock svårt och ytterligare tre dog.

Ett anonymt vittne beskrev hur flera polisbilar och helikoptrar anlände till parken efter attacken. Vittnet såg åtminstone två blödande kroppar innan polisen spärrat av området. Flera vägar in mot centrum spärrades av och två ambulanshelikoptrar anlände för att ta hand om skadade, rapporterar The National..

Ett annat vittne, Lawrence Wort, 20, berättar för Perth Now att han befann sig bara 10 meter från gärningsmannen.

– Parken var full av folk. Människor satt och drack med vänner när en ensam man kom gående. Plötsligt skrek han något och anföll en grupp på kanske 10 personer och försökte hugga dem. Han högg ner tre av dem, våldsamt i nacken. Sen vände han sig om och började springa mot mig. Vi sprang. När han insåg att han inte skulle komma ifatt oss försökte han attackera en annan grupp som satt ner i gräset. Han högg en av dem i nacken.

Polisen förnekar koppling till Black Lives Matter

På Twitter har den lokala polisen förnekat att dådet har att göra med Black Lives Matter-demonstrationen, som pågick på samma plats bara någon timme tidigare, en uppgift som flera dock ställer sig skeptiska till.

Tidigare gick polisen ut med att de hade arresterat en 25-årig man från Libyen. Han har, enligt The New Daily, identifierats som en asylsökande vid namn Ahmed Hannachi. I senare uttalanden från polisen beskrivs han endast som ”en man boende i Reading”.

Här syns libyern gripas:

Storbritanniens inrikesminister Priti Patel skrev på Twitter att hon var ”djup oroad” över händelserna i parken. Även premiärminister Boris Johnson har gjort ett uttalande och uttrycker medlidande med de som drabbats och tackar de som hjälpt till på platsen.

authorimage