En 16-årig nyanländ invandrare från Syrien misstänks för förberedelse till terrorbrott i Norge. Det rapporterar Verdens Gang.

Den norska säkerhetspolisen PST skriver på Twitter att 16-åringen greps under torsdagen. Häktningsförhandling mot 16-åringen hålls i Oslo tingsrätt bakom lyckta dörrar klockan ett idag. Den terrormisstänktes försvarsadvokat Andreas Berg Fevang säger till norska TV2 att hans klient nekar till brott.

– Han förnekar att han gjort något brottsligt, och begär att bli frisläppt. Vi anser att fängelse är oproportionerligt för en så ung person, säger Berg Fevang.

Enligt uppgifter till Verdens Gang kom 16-åringen till Norge som anhöriginvandrare genom så kallad familjeåterförening. Det är oklart hur länge han bott i Norge, men han beskrivs som IS-sympatisör. PST vill inte svara på om fler gripanden är att vänta med anledning av gripandet av den misstänkte 16-åringen.

– Vi vill inte kommentera det i nuläget med hänsyn till den pågående förundersökningen, säger Martin Bernsen vid PST till Verdens Gang.