muslimer-islam-polis-mp5

Polisen / *Jezza, CC BY 2.0

Inrikes

Terrorhotet: Polisen utrustas med automatvapen

Publicerad 7/25/2023
Annons

Enligt uppgifter har polisen i Stockholm kommenderats att patrullera i stadens centrala delar och att ha kulsprutepistol av typen MP5 tillgängliga.

Skälet till den förhöjda beredskapen är risken för terrordåd efter koranbränningarna och automatvapnen ska finnas för att snabbt kunna svara mot en terrorattack. Samtidigt förbereds en ny koranbränning i Stockholm, denna gång utanför Irans ambassad.

Stockholmspolisen ska också ha fått order om en ökad vaksamhet.

LÄS ÄVEN: Här grips stenkastare vid koranbränning på Södermalm

I dagsläget ligger Säpos hotnivå på en förhöjd nivå, en trea på en femgradig skala, men kan enligt uppgifterna höjas till en fyra. Det ska vara polismyndighetens ledning som bedömt att hotet mot Sverige ökat.

Enligt Säpos presschef Karl Melin gör man löpande bedömningar avseende hot och hotnivåer.

– Vi följer händelseutvecklingen noga och eventuella motreaktioner. Men man ska komma ihåg att det inte skett några förändringar kring terrorhotsnivån som sådan när det gäller attentatshotet. Den ligger fortsatt på en förhöjd nivå, säger han till Expressen.

Sverige i krig med islam

För ett par dagar sen gick Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei, ut och påstod att Sverige har rustat för krig mot den muslimska världen.

”Den svenska regeringen ska veta att genom att stötta brottslingarna som har bränt koranen har man rustat för krig mot den muslimska världen”, skrev han i ett utspel på Twitter.

Khamenei hävdade även att det är den svenska regeringens plikt att överlämna personerna bakom koranbränningarna till rättsväsendet i muslimska länder.

LÄS ÄVEN: Irakier bränner koranen utanför moskén på Södermalm

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
559Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons