Terrorns skugga över julen

Delningar

➤ KRÖNIKA Den brittiska regeringen uppmanar sina medborgare att vara vaksamma vid julmarknader i Tyskland och Frankrike och åtta andra europeiska länder, bland annat Sverige. Kring flera marknader har betongsuggor ställts ut. Vad har dessa länder gemensamt? De har alla haft en ansvarslös massinvandring från islamvärlden – och de har drabbats av islamistisk terror.

Man bör komma ihåg att Taimour Abdulwahhab, den misslyckade självmordsbombaren som attackerade Stockholm 2010, gjorde det mitt i julhandeln. Hade han lyckats hade 30 eller 40 människor kunnat dö i explosionen, visade en undersökning av amerikanska FBI. Det är inte osannolikt att det fanns en tanke med slå till vid denna tid.

Den 19 december 2016 dödades ett dussintal och ett femtiotal skadades när en lastbil körde rakt in i marknaden vid Kaiser Wilhelm-kyrkan i Berlin. Jihadisten som körde lastbilen, Anis Amri, använde alltså samma metod som jihadisten i Nice den 14 juli samma år och Rakhmat Akilov på Drottninggatan i Stockholm 7 april 2017.

I ett videoklipp uppmanade Anis Amri sina ”muslimska bröder” i Europa att slakta kristna ”grisar”. Han kallar de kristna ”korsfarare”, trots att dem som han dödade inte har rest någonstans utan befinner sig i sina egna länder. Det är jihadisten Anis som har rest från sitt islamiska hemland Tunisien för att söka asyl i det sekulära och kulturkristna demokratierna i Europa och lönar dem på detta sätt.

I slutet av november försökte en tolvårig (!) pojke med irakiskt ursprung placera en spikbomb vid en julmarknad i Ludwigshafen. Pojken uppges ha varit ”radikaliserad”. Det är vanligt att jihadister utnyttjar barn eftersom dessa inte drar till sig misstänksamhet.

Nyligen, i staden Witzenhausen Tyskland, greps en 38-årig invandrare från Libyen på en julmarknad. Han hotade folk med yxa medan han skrek Allahu akbar. Förra året greps fyra män vid räder i Sheffield i Storbritannien. Männen misstänktes för att ingå en islamistisk grupp som höll på att bygga bomber i syfte att attackera julmarknader.

Terrorgruppen Islamiska Staten hade gett ut en varning om att attackera julmarknader i Storbritannien. IS publicerade bilder av blodiga knivar, en jultomte på väg att slaktas och budskapet ”Vi skall förgöra ert land”.

Betongsuggorna, antiterrorskydden, har av häcklare kallats ”mångfaldsskydd”. Man vill väl säga att jihadterrorn delvis är en följd av europeiska ledares naiva mångfaldsvurmande. Om man varit mera vaksam vid gränserna, och inte haft den riskfyllda och ansvarslösa asylpolitik som vi haft, så hade det varit mera tryggt i våra länder idag. Och julen kunde handla om trevliga saker, inte islamistisk terrorism.

Den största jihadattacken mot en julmarknad i Europa någonsin kunde ha skett julen år 2000. En grupp jihadister, trogna Usama bin Ladin, planerade då att bomba julmarknaden vid katedralen i Strasbourg.

I gruppen ingick den algeriske jihadledaren Said Arif som då var gift med en svensk konvertit till islam, Anna Sundberg. Hon har numera lämnat islam och berättar om händelsen i sin självbiografiska bok Älskade terrorist, som kom ut 2016.

Tysk och fransk polis kom gruppen på spåren och kunde stoppa attacken. Hos jihadisterna hittade de en spaningsvideo som visade marknaden full med folk. En röst på arabiska kallade dem ”fiender till Allah”. Rösten, som tillhörde en av jihadisterna, sade också ”Denna katedral är Allahs fiende”.

Attackerna mot julen bör ses i ett större sammanhang, som en del i den islamiska fundamentalismens krig mot väst. Julen ses som den största kristna högtiden och en symbol för den västerländska kulturen.

Inför julen 2015 skedde en attack i USA. Jihadisten Syed Farook attackerade en julfest som anordnats av hans arbetsplats i San Bernardino, Kalifornien. Han fick stöd av sin hustru Tashfeen Malik. Tillsammans sköt de ihjäl 14 amerikaner.

Syed Farook hade pakistanskt påbrå och var en hängiven muslim som gärna besökte San Bernardino-moskén. Han hade mött den kvinnliga jihadisten Tashfeen Malik på nätet. De gifte sig i Saudiarabien.

Paret uppträdde professionellt under attacken. De var lugna och beslutsamma och var klädda i soldatmundering. Amerikansk polis menar att det var just hatet mot julen som fick dem att slå till där och då.

Att Islamiska Staten, Al-Qaida eller någon annan terrorgrupp tar på sig ansvaret för en attack betyder inte att jihadisterna styrs av den ena eller andra gruppen. När en grupp är utslagen, kommer det en annan. Ytterst är det den islamiska fundamentalismens föreställning om krig för att upprätta en islamisk stat och göra islam mäktigt som inspirerar jihadisterna.

I Dickens julsaga var Scrooge skurk eftersom han föraktade julen och inte ville dela med sig. När han önskades god jul svarade han med ”Bah, humbug!” Men han omvände sig, blev god och lovade att hedra julen så länge han levde.

Att någon skulle hata julen så pass att han massakrerade människor – män, kvinnor och barn – på en julmarknad i Europa (!) hade nog inte Dickens kunnat föreställa sig. Innanför det hårda och cyniska skalet hade Scrooge ett hjärta. Och han visste vad julen handlade om. Han behövde bara bli påmind.

Fotnot: Denna artikel skrevs innan terrordådet mot julmarknaden i Strasbourg på tisdagen som skördade minst fyra dödsoffer och ett flertal skadade och som förefaller ha haft islamistiska motiv.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

98 KOMMENTARER

  • Problemet är väl snarare att de tagit hit helvetet genom att omvandla Sverige att om ngr år vara det helvete som Mellanöstern fortfarande är. För IS grymheter är värre än alla hittills varande grymheter under mänsklighetens tidsepok. Sorry, finns bara ett sätt. Puff för Mecka o Medina samt 50 mils omkrets. Sen kan vi börja arbeta med att avprogrammera alla de som tror på pedoguden.

   • Ja, det ær det jag sægar: Svenska regeringen tog muslimerna in.

    Tror duck du kan glømma avprogrammera.. de ær så tillpass mentalt obegåvade, att de inget kann och dærmed søker tillflykt i den psudo-religionen.

 1. Märkligt att besökare som bär ”Freden religion” i sitt hjärta plötsligt utmålas som ett hot och problem!
  I min värld har vi två val, 1, acceptera att drabbas av terror i vardagen eller 2, släng ut Menaiterna ur EU med huvudet före! ( Vissa undantag kan dock göras men de är få! )

 2. Mena invandringen…kväver o dödar EU o Sverige!!
  Gula västarna är folkets svar på verkligheten och politikernas verklighetsfrämmande styre av våra länder!!
  Gå ut alla med gula västar o visa att botten är nådd!!‼️
  GULA västar NU!!!!

  • Signalement mörkas alltid i det här landet men i Danmark så lämnar man ut signalement på cykeltjuvar, ngn som vet varför man klarar upp färre brott här än där?

 3. Tragikomiskt när regeringar börjar uppmana sina medborgare att vara uppmärksamma vid Julmarknader och annat, hade det inte varit bättre om dessa regeringar själva uppmanat andra regeringar att inte vara så naiva att dem ohämmat importerat tänkbara terrorister?

 4. Visegradländerna har inte det här problemet därför att dom har ledare som bryr sig om sitt land och folket. Hur kan någon tro att dom ska ta efter våra politikers svek ? Hur är det möjligt att detta vansinne kan fortsätta nu när vi har facit i hand ?

  • Ja det undrar man–hur i hela friden kan det vara lagligt för en regering att släppa in miljontals människor i Sverige ; utan ID, visum eller minsta referens. Och släppa lös dom ( våldsmän , i många fall ) mitt ibland oss. Och dessutom ha mage att kalla det ” humanism ” . Det är så oförskämt att man saknar ord.

   • Förutom vanliga kriminella, våldtäktsmän och mördare så befinner sig faktiskt det krista demokratiska europa i krig med islam så varje land med självbevarelseinstinkt borde stoppa inflyttningen från islamiska länder och om nu måste ta in invandrare så finns det en massa förtryckta folk i latinamerika, då riskerar man bara vanlig kriminalitet inte ideologiskt motiverat brottslighet och terrordåd

 5. Om man som hjälparbetare stöttade försvar av kristna kyrkor anses man som ”Krigsförbrytare” av Hall Media/IRM och SD Mu men inte av polis eller åklagare.

 6. Jag är inte särskilt rädd av mig. Men jag tänker inte julhandla. Det är ju inte bara terroristhot. Rån, misshandel, fickstölder, kontokortsbedrägerier och våldtäkter är ju ganska vanligt nu. Det är julafton för kriminella. Inte för vanliga medborgare.

 7. Lite ot!
  Vi som bor i sthlms lnnerstad borde kunna göra en lov in på Adolf Fredriks kykogård om vi är ute på kvällen o prommenerar. Tydligen behöver Ebbas pappa hjälp med att passa graven.

  • Mycket bra förslag. Det finns väl gott om karlar som kan turas om någon timme per kväll. När dåren ser att graven är vaktad ger han sig nog av.

  • Man blir så lack på fridstörare (polack). Om man möter honom sätter man foten högt ca 170 cm kanske den ”råkar” träffa näsan? Om alla gör det vid möte med polacken kanske han fattar piken fast den är en 45á?

 8. Först skapar man terrorister, sedan startar man krig mot terrorismen… och nu terroriserar man med dessa terrorister kälkborgare i hela Europa.

  • Vem författade världens genom alla tider mest destruktiva och perversa skrift – Koranen?Inte väst.Inte USA.Inte Israel.Muhammedanerna bär allt ansvar på sina axlar.Det är deras livsval.

     • Det vore väldigt spännande att stå inför svensk feministdomstol med Koranen i handen där det står att Muhammad varken kunde läsa eller skriva. Ju förresten det här är ingen kränkning utan det var Allahs vilja att Muhammad skulle var analfabet.

 9. Varför denna omskrivelse om goda muslimer hela tiden? Att alla insisterar på att hitta på nya epitet som radikaliserad eller islamist när det egentligen bara handlar om goda muslimer som följer sin falske profets påbud.
  Vi ser aldrig någon som säger att en kristen är radikaliserad när den står och delar ut gåvor till fattiga. Vilket är Jesus påbud.

 10. Antar att fira Jul är Haram.

  Kristendomen måste bekämpas. Något vi kommer att bli varse i framtiden..

  • Kristendomen har vi etniska svenskar lyckats ta död på så effektivt att vi klarar oss utan den hjälp som araber kan prestera kanske t o m bättre

 11. En bekant berättade för mig nyligen att han hade besökt Mariakyrkan i Helsingborg en vardag, när en muslim inträdde i kyrkan och skrek; allahu akbar ett flertal gånger.
  Min bekant tyckte det hela var mycket obehagligt.

 12. – Varför tror du att just julmarknader är måltavlor för attentat?
  Den frågan ställdes hör och häpna av statsradion till terroristforskaren Magnus Norell.
  – Ja, det är väl helt enkelt så att man söker sig till ställen där det samlas mycket folk.
  Självklart ingen självklar följdfråga eller vidare utveckling kring detta nonsenssvar.
  Det ska till public service och en svensk forskare till liknande tassande kring kring den stora elefanten.

 13. Så länge vi har politiker som släpper in okända människor från länder utan demokratisk skolning och där religionen är lag – så länge kommer vi att ha terror och död i våra länder.

  Politikerna är inte naiva. De blundar medvetet för att slippa se sitt otäcka svek mot egna länder och medborgare.

  Bevisen för att fanatisk och religiös islam kommer med död har funnits mycket länge. Men ignorerats av de som pratar om att ”ta ansvar”…

 14. Alla människor är snälla innerst inne, en del är kanske lite missförstådda.
  Hälsar Strandhäll från flickrummet.

 15. Dessa ”människor” har ett stort problem med vad som är VÅRT och deras!!!! Dessa TERRORATTACKER är först och främst mot oss vita, men även mot vår religion. Allt för islam innebär ju att utplåna oss!!!! MEN INTE UTAN STRID!!!!!

 16. Grinchen – Julen är stulen….Nop nu har 7-klövern och Muslimska Brödraskapet stulit Julen..
  och 80% bara gör handhjärtan och älskar det. Come , come – handgranater , spikbomber , kulsprutesmatter och vansinneskörning med lastbilar….
  Melodi Jingle bells:
  Jingle Bells..Granate Shells och lite böneurop…

 17. Grinchen – Julen är stulen ..NOP ….7-klövern och Muslimska brödraskapet stal julen. Come . come ….kulsprutesmatter , vansinneskörning med lastbil , spikbomber ,granater och knivar…. bing bång säger storklockan…

  Melodi Jingle Bells:
  Jingle Bells , Granate shells …och lite böneutrop…

 18. Så länge svenskar och andra européer springer och kallar sig sekulära och ägnar sig åt hypermaterialism har vi inget att sätta emot. Islam fyller bara det andliga tomrum som har fått breda ut sig när man har övergivit kristendomen. Synden straffar sig själv och Europa kommer att få betala ett ohyggligt pris för sitt högmod och sin arrogans. Straffet är islam. Hade vi haft ett uns av den forna andligheten så hade vi sopat banan med dessa muslimer. Istället har folket blivit hjärntvättade med en massa dravel om olika friheter och allt tal om den gränslösa världen. Detta tolkas av muslimer, och det med rätta, som tecken på svaghet.

  • Historieämnet är inte populärt numer och ett tydligt exempel är bögarna i den så kallade Pridefestivalen. Pride är ju en av den katolska kyrkan benämnda sju dödssynder och historielösheten är monumental. Samlen eder till marsch mot Sodom och Gomorra.

   • Vet inte hur intresset för historia är nu men ämnet fick ju en skjuts uppåt under 90-talet och fram till för några år sedan. Ska man förlita sig på det som frontas på tidningsställ så verkar intresset inte ha dalat nämnvärt. Å andra sidan är det väl de båda världskrigen som säljer och framförallt en viss österrikare. Tjatigt, väldigt enögt och förljuget . Orkar inte ens ögna igenom skräpet längre. Inte heller verkar det vara bättre på den akademiska fronten heller.

 19. Hahaaa. Folk varnas för att fira jul. Det kan vara riskabelt.
  Politikerhycklare.Ynkryggar. Ha nu en riktigt dålig jul på er.Fy fan.

 20. Nu är det undantagstillstånd i Frankrike , allt är förstört all glädje är försvunnen och de hantverkare som tillverkat sina vackra hantverk under året – hur skall de försörja sig ?
  Västvärlden måste bli av med / byta ut alla dessa vänstermänniskor som sitter som åklagare och mediafolk sedan kan det kanske börja synas en ljusning.

 21. Jag hörde häromdagen att vi inte ska kalla julen för just JUL utan för Vinterhögtid.
  Jag blev mycket arg.
  Nu är jag ingen mästare på att fira Jul, men jag tycker att det är att gå för långt. Julen är ingen hatande mörk högtid (som det tydligen är för vissa ondsinta muslimer) utan en högtid med glädje och förväntan för många.

 22. Historiskt sett har Europa haft det intelligenta synsättet att hålla i från sig och bekämpa islam. Vänsterns idiotiska grundvärdering att alla människor är goda håller inte när man dagligen importerar helt vansinniga islamister indränkta i den värsta och absolut sämsta ideologi som delar av mänskligheten har uppfunnit.

  • Nationalsocialism anser många faktiskt är värre än det mesta men det håller jag inte riktigt med om. Dessa baktalade och beljugna människor, i själva verket är ju nassister väldigt övertygade om att dom har rätt och ideologiskt övertygade skulle man kunna säga

 23. TÄNK om vi i Väst hade uppfört oss som dessa Terrorister på deras RAMADAN Om det nu är det man skall jämföra vår JUL med…

  Har ALDRIG hört talas OM att Vi Civiliserade i VÄST överhuvudtaget har samma AMBITIONEN som dessa har, det är ju helt jäkla Sjukt Beteende.

  Jämför dom vår snälle TOMTE med ALLAH eller vad FN håller dom på med…

  Nej här gäller det fan ta mej att GÅ in med Hårdhandskarna och Totalförbjuda Individer med dessa Ambitioner att överhuvudtaget befinna sej i våra Länder…
  Ska det va så jäkla SVÅRT att sortera Ut dem…??

  • Jihadism betalt för gammal ost= hämnd för det som hände under korsfarartiden? Hur skall det kunna bli fred på vår jord med denna sällsynta långsinthet. För övrigt är Europa i nerförsbacken läs Murrays bok om The Strange Death of Europe. Visserligen är Murray jude men han dessutom skicklig debattör och har hågot väsentilgt att berätta

 24. Hade jag fått bestämma så skulle vi inte ha släppt in en enda muslim i Sverige. Dessa människor är uppväxta med en pervers religion och med värderingar som radikalt skiljer sig från värderingarna i Västeuropas kristna länder. Är Sverige ett bättre land idag efter att riksdagen antog principen på 70-talet om att Sverige skulle bli ett multikulturellt land? Muslimer kommer aldrig att integreras i Sverige och bli en del av vårt land och dela våra värderingar!

 25. Julen kommer aldrig mer att bli sig lik.

  Islam är här och 82% av väljarna har röstat för det.

 26. Som motbild har vi svenskar vår kära julskinka. Den må i sammanhanget kunna betraktas som symbol för radikalism. Det enda våld denna symbol är upphov till är när två radikala fläskätare slåss om den sista julskinkan.

 27. Muslimer umgås till 100% med andra muslimer och har inte det minsta intresse av att bli som oss. Vi är otrogna slavar och smutsiga enligt koranen.Målet är att vi på sikt ska omskolas eller dödas. Idag behövs vi för att jobba ihop till deras försörjning.

 28. Attacken på europeiska folk och deras kulturer är mycket mer än bara terrordåd. Tvärtom leder sådana terrorhandlingar bara till att STÄRKA européernas försvar av sig själva och sina traditioner.

  Nej, de effektiva angreppen på de europeiska folkens kultur kommer från helt andra håll: Marxistiska och liberala politikers och journalisters dagliga doser av hån, spott och spe över våra traditioner är betydligt allvarligare. Dessa har hållit på i ett halvt århundrade och lett till nutidens svenskars förakt för sitt eget folk och dess kultur, samt knäfall för allt utomeuropeiskt.

  Speciellt ser vi detta i svenskarnas matvanor numera – man får leta länge för att hitta en restaurang som serverar rent svensk husmanskost. Som exempel har vi modeflugan sushi (som jag inte tycker smakar någonting) svepte över vårt land som en stormvind och hyllades, i närmast religiösa termer, i media. Tro inte att sådant sker av en tillfällighet, det är auktoriserat på hösta ort.

 29. Det som PK-människor ofta gömmer sig bakom är att ”alla muslimer är inte terrorister” och visst är det sant men att det bara finns en enda är för mycket i samhället.

  I Sverige har vi ingen som helst kontroll vem som kommer in i vårt samhälle, jihadist, hiv-smittade, ebolasjuka, mässlingssjuka…..vi håller på att bomba oss tillbaka till stenåldern……ska detta vara gåvan till våra barnbarn och deras barn?

LÄMNA ETT SVAR