CNN-visselblåsaren Cary Poarch avslöjade på måndagen att det han trodde var hans drömjobb visade sig vara en mardröm. Han vittnar om hur medarbetarna manipulerade videoklipp på president Donald Trump för att framställa det som att han säger saker han aldrig sagt.

Det amerikanska tv-bolaget CNN är i blåsväder. Den tidigare anställda, Cary Poarch, kan med smygfilmade bevis bekräfta nätverkets partiskhet mot president Donald Trump, rapporterar Fox News.

I klippen har Poarch lyckats fånga medarbetare som avslappnat intygar partiskheten. Bland annat har företagschefen Jeff Zucker uppmanat medarbetarna att endast fokusera på anklagelser – även om det sker på bekostnad av andra viktiga nyheter.

https://twitter.com/AgentApplebutt2/status/1208782446885400576

Som exempel berättar Poarch om oroligheterna i Charlottesville 2017 då diverse konservativa och högerorganisationer protesterade mot beslutet att ta bort en staty av sydstatsgeneralen Robert E. Lee i en park. Även extremhögern hade hittat dit vilka Trump fördömde. Detta var dock inget som CNN talade om utan lät påskina att presidenten uttryckt sympatier för samtliga grupperingar.

”Sedan start, alltså, jag försöker inte skada någon eller ta ner ett nätverk. Jag vill bara att man ska vara medveten om partiskheten”, säger Poarch.