Den tidigare Vita huset-läkaren Ronny Jackson säger att USA:s president Joe Biden ”inte kommer att sitta kvar hela mandatperioden”. Detta eftersom han inte längre är mentalt helt närvarande.

Jackson är är idag kongressledamot för Texas men tjänstgjorde tidigare i Vita husets medicinska team. Han fungerade som personlig läkare för både Barack Obama och Donald Trump.

Jackson har återkommande uppmärksammat president Joe Bidens kognitiva nedgång under senare år. Han har även krävt att presidenten genomgår en kognitiv undersökning, något som Donald Trump gjorde under sin tid som president.

Kravet har dock ännu inte hörsammats. Däremot har det uppmärksammats av Barack Obama, som försökt förmå Jackson att sluta kritisera den sittande presidenten.

Biden kommer inte att sitta kvar hela mandatperioden. Alla vet att han är olämplig för jobbet. Hans sinne är för långt borta. Detta kan inte fortsätta längre. Han måste avgå!” twittrade Jackson under fredagen.

LÄS ÄVEN: Obamas tidigare läkare kräver att Biden genomgår kognitiv undersökning

Obama vill inte att Biden kritiseras

Obama skickade omedelbart ett ilsket e-postmeddelande till Jackson, där han åthutar sin tidigare läkare för att han ifrågasatt Bidens kognitiva förmåga.

Enligt SummitNews skrev Obama: ”Jag måste uttrycka min besvikelse över ditt fula tilltag på Twitter mot Joe Biden. Det var oprofessionellt och ovärdigt det ämbete som du en gång hade. Det var också respektlöst mot mig och många av de vänner du hade i vår administration”. Han tillade även ”Du var personlig läkare för USA:s president samt amiral i den amerikanska flottan. Jag förväntade mig mer av dig och hoppas att du vid eftertanke kommer att ställa högre krav på dig själv i framtiden”.

Jackson svarade Obama offentligt vid ett framträdande i Fox News. Han stod på sig och förklarade att president Bidens tillstånd försämras hela tiden, något han anser vara direkt farligt för USA. I inslaget återspelades ett antal av president Bidens fadäser, där han inte verkar helt medveten om vad som pågår.

SE ÄVEN: Biden ramlar av cykel

”Inger inte förtroende”

– Han behöver genomgå en seriös kognitiv bedömning, den här mannen blir allt värre och det är pinsamt, säger Jackson.

Under sitt besök i Israel uppträdde Biden förvirrat och verkade osäker över vad han skulle göra. Som Samnytt uppmärksammade råkade presidenten hylla Förintelsen strax efter att han landat i Tel Aviv.

– Han inger inte förtroende för någon och det är en farlig tid att ha en överbefälhavare och statschef som denne, avslutade Jackson.