rymden jorden planet
Vetenskap

Tidigare rymdchef: Utomjordingar i galaktisk federation har kontakt med mänskligheten

Publicerad 12/9/2020
Annons

Den före detta chefen för Israels rymdsäkerhetsprogram under nästan 30 år, 87-årige professorn Haim Eshed, påstår i en intervju att utomjordingar under åratal haft kontakt med USA och Israel.

Fram till 2010 ansvarade Haim Eshed för Israels rymdsäkerhetsprogram och landets spionsatelliter och har vid tre tillfällen belönats med säkerhetspriser för sina insatser.

Det är i en intervju med Israels största dagliga lösnummerstidning Yedioth Aharonoth Eshed gör uttalandet.

Bas på Mars

Kontakterna med utomjordingarna ska ske inom ramen för universums motsvarighet till FN. Den galaktiska federationen påstås ha skrivit kontrakt med den amerikanska regeringen för ömsesidiga experiment och man har anlagt en underjordisk bas på Mars. På basen ska även amerikanska astronauter finnas representerade.

– UFO:na har bett oss att inte offentliggöra att de är här, mänskligheten är ännu inte redo, säger Haim Eshed och berättar att federationen tvingades gripa in när USA:s president Donald Trump var nära att avslöja hemligheten. 

Mänskligheten inte redo

Enligt Eshed anser utomjordingarna i den galaktiska federationen att människan inte är redo och att vetskapen skulle utlösa masshysteri. Tills dess vill de göra människan mer förnuftig och förstående och nå ett stadium i evolutionen då vi bättre förstår vad rymden och rymdskepp är. 

– Om jag hade berättat vad jag säger nu för fem år sedan hade jag lagts in på sjukhus. I dag så pratar de redan på ett annat sätt. Jag har ingenting att förlora. Jag har fått mina examina och utmärkelser; jag är respekterad av utländska universitet, där trenden också förändras, säger Haim Eshed.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons