Tidningen Journalisten rättfärdigar dödshoten mot Samhällsnytt: ”hatisk mot invandrare”

Delningar

Branschtidningen Journalisten har uppmärksammat domen mot vänsterextremisten Axel Luo Öhman i en artikel i morse. Redan i ingressen får läsaren veta att dödshotet gäller ”en journalist vid hatsajten Samhällsnytt”. När Samhällsnytt kontaktar tidningen svarar dennes chefredaktör Helena Giertta att det var viktigt att uppmärksamma läsarna på vad Samhällsnytt är för sajt samt att hon ska ”studera Samhällsnytt mer” för att se om ”det finns bättre epitet”.

Tidningen Journalisten ägs av Journalistförbundet och är den äldsta medietidningen i Sverige. I morse valde tidningen att uppmärksamma dödshoten mot Samhällsnytts redaktion och domen mot mannen som gjort sig skyldig till hoten. Nyheten bär dock tydligt prägel av chefredaktörens egna åsikter om vår tidning – på nyhetsplats. Redan i ingressen kallas Samhällsnytt för en ”hatsajt”.

Samhällsnytt har kontaktat journalisten bakom artikeln med följande frågor:

– Varför kallas Samhällsnytt ”hatsajt” i artikeln?

– Finns det en risk att detta kan uppfattas som att ni rättfärdigar dödshotet mot oss av vissa?

– Vilken effekt tror ni det kommer att ha på arbetsvillkoren för journalister när branschtidningen inte tar avstånd från dödshot, utan kan uppfattas stödja dem?

Istället för journalisten som skrev artikeln fick vi ett mejlsvar från Helena Giertta:

”Vi tar skarpt avstånd från dödshot mot journalister, även förstås mot det som riktats mot Samhällsnytt. Utan reservation. Oavsett åskådning och uppfattning är dödshot mot journalister ett gift som måste bort.

Vi använder epitet på Samhällsnytt, därför att vi tror att namnbytet gjort att den allmänna kännedomen om tidningen är låg. Avpixlat fick epitetet hatsajt, för att det var den bedömning jag gjorde av innehållet, då den är hatisk mot invandrare och muslimer, därför får Samhällsnytt samma epitet. Jag ska studera Samhällsnytt mer för att utröna om det finns ett bättre epitet.”

Men när vi ställer en följdfråga – nämligen om man inte borde studera Samhällsnytt mer först innan man stämplar sajten som ”hatsajt” på nyhetsplats – får vi inget svar av Giertta.

LÄS MER: Vänsterextremist döms för dödshot mot Samhällsnytts redaktion

Mats Dagerlind, ansvarig utgivare för Samhällsnytt och en av de som utsattes för dödshot från vänsterextremisten Öhman, kommenterar Journalistens utspel:

– Samhällsnytt har funnits i över ett år nu och mig veterligen har vi inte beslagits med att vara ”hatiska mot invandrare och muslimer”. Helena Giertta har haft tillräckligt med tid på sig för att ”studera” vår tidning mer innan hon vräker ur sig sådana epitet. Men oavsett vilka åsikter man har om vår tidning är det oerhört allvarligt när branschtidningen ger indirekt stöd åt extremister som vill tysta journalister och legitimerar hoten på detta sätt.

– Istället för att ge ett stöd till oss utan förbehåll rättfärdigar Journalisten delvis påhoppet och förminskar på det sättet de signaler som rättsväsendet har skickat nu – om att hot mot journalister aldrig kan accepteras. Jag vet inte om Giertta riktigt förstår vilken Pandora-box hon öppnar.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

303 KOMMENTARER

  • Man kan inte vara intelligent, kommunist och ärlig. Är man kommunist och ärlig, är man inte intelligent. Om man kommunist och intelligent då är man inte ärlig. Men är man intelligent och ärlig då är man inte kommunist. Sensmoral; Så nu vet ni var kommunisterna står. De få gånger jag, har träffar på en bra kommunist är lätt räknade,

 1. Är kanske måhända avundsjukan stor, då Samhällsnytt med små medel sprider med kunskap, fakta och information än vad journalisten uppenbarligen gör?

  Alltså, det här tramsandet är löjligt – egentligen. Alla som skriker ”allas lika värde”, men sen räknar väck vilka som inte räknas in. Och då i princip alla som inte tycker exakt som dem.

  Det finns hat överallt. Rasism. Vissa som använder vilka ursäkter som helst, för att få exkludera och hata vissa grupper. För att det är då de mår bäst. När de får hata. Och för att legitimera sitt hat, skyller de på olika saker. Och detta ska då denna journalist legitimera i sin artikel.

  Och, det intressanta är, när de själva drabbas av samma sak, då ska de sitta i bekväma TV-soffor och gråta ut, beklaga sig över vilka hemska brev de har fått. Men hur många uppmärksammar det hat som drabbade SD:s lokalpolitiker, exempelvis? Hur många av dessa journalister tog politikerna i försvar?

 2. Att hata islam är inte samma sak som att hata muslimer. Man får inte kritisera, ifrågasätta eller driva med islam, därför anser jag att den är under all kritik.
  Det snällaste jag kan säga om en muslim är att han är islams fånge och gisslan.
  Vad jag tycker om en svensk som beskyller mig för islamofobi är otryckbart.

   • Jag tror att i muslimska länder råder en balans mellan hur imamerna vill ha det och vad folket önskar. Folket står emot alltför fundamentalistisk islam i t ex Turkiet och Indonesien.
    Dock, om folket inte vill eller kan göra motstånd som t ex Sverige (vänsterförlamat) får man till slut en väldigt sträng och fundamentalistisk islam. Hela vänstern stöder f n detta. När muslimerna så småningom börjar rensa ut vänstern så blir det en motståndsvåg och då får vi krig. Sedan handlar det inte längre om hijab utan om niqab eller burqa för kvinnorna.

 3. Hatsajt.. Typiskt vänsterfascistiskt sandlådespråk. Tex Invandringskritiska, Sverigevänliga, Nationalistiska är väl för svåra ord att stava till för dessa kognitivt funktionsnedsatta kommunistbeivrare .

 4. Nästan alla de så kallade journalisterna på olika PK-media lever på de skattepengar som vanliga människor arbetar ihop till dem. Sedan måste man likt marionetter sprattla och ge tillbaka i form av hat mot oliktänkande publikationer. Samma sak hände i andra totalitära stater i Europa där journalister gick diktaturstaters ärenden.

  • Alliansen respekterar de 17,6% väljarna men nonchalerar deras val.
   Med politikerlogik skulle man inte kunna räkna ett enda tal rätt i skolan.
   Frågan är om politikerna i fråga kunde det.

   • Det gör de inte. Folket vill ha en annan polik som representerar folkets vilja. De diskriminerar oss och kallar oss för rasister och bruna bara för att någon skinnskalle var på något möte på 90-talet. Det borde vara straffbart att kalla någon för rasist. De är fascister på riktigt!

 5. Ett allvarligt fel med Samnytt och liknande organ är, att det har ett tämligen fritt kommentarsfält.
  Att vanliga, av skatter och invandrartrakasserier nertryckta medborgare, ska ges möjlighet att få utlopp för sin förtvivlan är inte en samhällsbevarande ordning.
  Organ som Samnytt är hatsajter.

  • Du är verkligen en Varmlandstok, du förstår inte att det fria ordet står över allt i en sann demokrati. Självklart skall folk få ge utlopp för sin eventuella förtvivlan. Du säger samhällsbevarande ordning, det låter precis som taget ur en socialist diktatur, du är verkligen borttappad. Att sedan dra slutsatsen att Samnytt är en hatsajt är rätt sjukt, hur når man den slutsatsen.

   • Ironi kan vara svårt ibland.
    Under 50-talet läste jag en scifi-publikation med namnet Astounded.
    Bl. a. så läste jag en novell om rymdvarelser som inte begrep ironi.
    De kloka människorna uppfann då en manick, som sovrade sådant.
    Det gick bra ända tills någon glömde att ta med sig manicken.
    Tycker du, att jag ska ha med mig den manicken här i detta forum?

    • Ironi, du det kryllar av folk i detta land som går runt med huvudet under armen. Just nu är hela landet en löjlig komedi.
     Du kan läsa Aftonbladet och undra om innehållet är ett skämt eller Ironi alt. deras verklighetsuppfattning. Jonas Sjöstedt aspirerade på att bli vice Statsminister för någon dag sedan, det måste ha varit ironi. Stefan Löfven ville inte bygga murar utan låta folk komma, var det ironi? han verkar inte ens vilja höra talas om det nu.

    • Av ditt inlägg framgick ingenting att det skulle vara ironi. Om så vore så var det mycket långsökt. Man måste ha stött på din signatur och läst vad du skrivit tidigare för att reagera på något inte var som det skulle.

 6. Wolodarski på TV ojar sig över drev mot journalister. Vad han och Matsson i samma program anser om de drev och uthängningar a la #meetoo, hembesök från Expressen/Matsson, inspelningar med dold kamera från UG, låtsas man inte finnas. Det är synd om stackarna inom MSM som fått lite mothugg.

 7. OT OT men apropå invandrare och inställningen till desamma. Här i stan så bor majoriteten av invandrarna i de där områdena som man alltid sagt att -”Där kan man ju inte bo för där bor bara alkisar och socialfall”. Vi har en busslinje som i folkmun kallas ”orientexpressen”. Vissa områden är proppade med invandrare……..och de ”goda” vill proppa in fler! Får det plats fler? Kanske kan de bo lite trängre?

 8. ”Hatisk mot invandrare och muslimer”

  Nej, det finns dock en del som fattar
  att Islam inte är kompatibelt med väst!

  Men man kan ju alltid förneka det
  tills det blir inbördeskrig!

  En bekväm lösning på kort sikt
  för ”de goda”! 😉

 9. Mattias Karlsson blir nu kallad för ”blöjnazist” och ”överförfriskad skinnskalle”
  Den sossekommunistiska civilministern Ardalan Shekarabi skriver:
  ”Den demokrat som ser SD som ett ’regeringsunderlag’ är naiv och har inte lärt sig något av Europas historia”,

 10. Nu är det full rulle på alla socialister på Fejan också. Du delas det frisk dem emellan över hur lågintelligenta SD-väljare är, hur de klär sig osv. I kväll ska jag rensa bort några sk ”vänner”. Sedan får de väl fråga varför.

  • Sosseväljare har lägre utbildning än SD:are. Trots alla MENA-läkare som röstar på dem. Att mobba folk för att de arbetat istället för att drälla flera år på en värdelös högskola är riktigt lågt av ”arbetarerörelsen”. Annie Lööf avslutade en jur.kand. i samband med att hon blev partiledare. Och hon röstade för den ogiltigt formulerade afghanamnestilagen. Läst men ej förstått. har man aldrig tillämpat sin utbildning i yrkeslivet så är den inte mycket värd (i de flesta ämnena).

   • Ja inte lär det vara SDare som gjort Sverige till en av de sämsta skolorna i Världen och som dessutom medfört att stora grupper av invandrare går arbetslösa. Kan det senare bero på att SDare är smartare. Ja frågan är faktiskt berättigad eftersom sossarna tvivlar. Sossar uppträder numera som nötter, men så har de bra förebilder också.

 11. O.T.

  Jimmie Åkesson och SD-ledningen!

  FIMPA Mattias Karlsson NU! Han har på nolltid förstört det mesta som Jimmie Åkesson tålmodigt slitit för att bygga upp. Dvs ett pålitligt och rumsrent stort demokratiskt parti som vunnit närmare en femtedel av svenska medborgares förtroende.

  Det var inte en sådan simpel SD-politiker som jag röstade på i riksdagsvalet!

  http://www.friatider.se/sd-nationalisten-efter-valet-seger-eller-d-d

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/vm73Rp/sds-mattias-karlsson-finns-bara-tva-val–seger-eller-dod

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/hard-kritik-mot-sd-topp-efter-facebook-inlagg/

 12. Problemet med Helena Giertta är att hon inte förstår någonting. Hon har vid tillräckligt många tillfällen gett uttrycket ”inga kanoter i stallet” ett ansikte för att få silkessnöret.
  Ta bara det faktum att Journalisten numera är siste man på plan bland msm att envisas med hålla fast vid principbeslutet att fästa epitetet ”hatsajt” vid Avpixlat/numera Samhällsnytt vid alla tillfällen som publikationen nämns vid namn i tidningen.
  Vilket föredöme. Hennes svar i övrigt visar också med all önskvärd tydlighet att kvotering och politisk inavel i branschen är ett förödande gissel. Där som överallt annars.

   • Ja, man tycker att det skulle vara en fullständig självklarhet för en redaktör. Men som sagt, nu är det ju Helena Giertta som än en gång är ute och vädrar sin dumhet till allmän beskådan.

 13. ”Dalai Lama hävdar att Europa är för européerna”. Det uttalandet skrivs idag om i svensk media. Är han också då en ”rasist och nazist och fascist”?

 14. Löjligt att höra vad folk säger i media,han sa det och han säger det,jä-la sandlåda är vad det är.Och den här transportskandalen har tydligen folk glöm bort,utan lyssnar bara på smutskastning av folket,typiskt svenskt.

 15. Det är ju ytterst förfärligt att det finns människor som fortfarande tycker illa om Islam, vIS som jag är så förespråkar jag kommunism! Titta bara på gamla goa Sovjetunionen som var ett fritt och trevligt land, vidare har vi Kina, Kuba och favoriten Nordkorea. Nä fram för fredens politk och ideologier!

 16. Nu är det svårt att veta vad M och KD har för problem med SD, den vanliga politiken verkar vara rätt lik, även invandringspolitiken. Problemet är att KD och M har kritiserat SD i så hårda ordalag, så länge att de helt enkelt inte har kurage att gå vidare och ge demokratin en chans.

 17. OT: I valdistriktet ”Västerlövsta Västra – Enåker” i Heby kommun hade Vänsterpartiet 152 röster i kommunens rösträkning på valnatten – men bara 92 röster i länsstyrelsens rösträkning. Det är en minskning med 39 procent.

  I valdistriktet ”Jävre” i Piteå kommun bedömde kommunen att nästan en fjärdedel av rösterna – 173 av 736 – var blanka och därmed ogiltiga. När länsstyrelsen kontrollräknade godkändes 169 av dessa röster.

  Och i valdistriktet ”Centrum V” i Jönköpings kommun minskade Vänsterpartiet med 18 procent när Länsstyrelsen kontrollräknade.

  • Det är inte så konstigt när man rekryterat folk som nyss kommit hit, som rösträknare. Fusk eller okunnighet, det är frågan.
   Det borde varit krav på svenskt medborgarskap för att överhuvudtaget släppas in i vallokalern.

 18. Hatiska kommentarer under artiklarna på Samnytt från enstaka Sverigevänner är aldrig det riktiga bekymret för vänsterjournalister. Det är sanningarna som vänsterjournalister h a t a r. Och deras hat gör att de aldrig slutar tramsa med rasistkortet. Deras hat har lång tid också backat upp allvarliga hot och dåd mot SD-politiker och andra Sverigevänner. Visst vet vi Sverigevänner vilka som hatar, och som står för det allvarliga och farliga hatet också. Det är de islamismvurmande antidemokraterna.

  Självklart att islamister som står för kvinnoförtryck, religionsförtryck och hat mot svenskar och allt ickeislamskt röstar på partier som sporrar islamisering, och lika så älskar de journalister som backar upp islamismen.

  • Ja sanningen kan de inte argumentera emot, endast använda rasistkortet. Vad ska de göra när rasistkortet tappat betydelse.

  • Vilka är det som står upp för demokrati och mänskliga rättigheter, och för ett Sverige som duger bra både för svenskar som invandrare. Inte är det vänsterjournalister och partier som vurmar för islamism och kriminalitet. Det finns ett enda hopp för folket: Sverigedemokraterna!

   • Med tanke på Sveriges (sossar) hållning gent emot nazismen under andra världskriget tycker jag Stefan och Jimmie kan ta varandra i hand och låta udda vara jämt…..och sluta med sådant här trams.

 19. Med tanke på det hat mot invandringskritiker som emanerat från systemmedia under fyra decennier borde man kanske ligga lite lågt med sådana epitet. Ofta har det handlat om personer som bara velat få igång en fri och förutsättningslös diskussion om migrationen. De har fått löpa gatlopp i systemmedias hetskampanjer och man har tagit heder och ära av dem. Att tänka på när någon inifrån åsiktskorridoren orerar om hat och hot.

 20. Journalister är rent allmänt det värsta skit vi har i vårt land, majoriteten är en hoper hjärntvättade miljömuppar och kommunisttroll med den gemensamma nämnaren att dom inte känner samhörighet med vårt svenska Sverige. Naturligtvis finns undantagen, men dom är tyvärr få, och dessa undantag vet vi Sverigevänner vilka det är, då vi nogsamt skiljer på folk och fä, som sagt dessa unkna individer i denna Sverigefientliga yrkesgrupp ligger förmodligen illa till när vinden vänder och morgondagen gryr.

 21. Rent bisarrt att höra Socialdemokrater kalla SD:s väljare oanständiga.De oanständiga är väl de partier som skapat ett samhälle där ambulans och brandkår behöver poliseskort till vissa områden.

  • Ja, det ironiska är att dessa människor till stor del kommer från (s) – att de inte betraktades som oanständiga och lågutbildade redan då är märkligt. I (s) sits hade det varit klokt att vara lite mer ödmjuk inför det faktum att deras bristfälliga politik driver människor, till ett i deras ögon, oanständigt parti. Var lite ödmjuka (s) och fråga er istället vad det är ni har gjort för fel istället för att sätta epitet på människor ni inte känner.

  • Det är i ju sossarnas starkaste områden också som brandkåren behöver poliseskort, för att släcka skol- och bilbränder som där boendes sosseväljare har anlagt. Hur anständigt är det?

 22. Underligt att bli kallad hatare, om man har åsikten att Sverige ska ha gränser kring sitt territorium, och att folk som ämnar komma inom dessa, ska kunna identifiera sig.
  Dessutom så måste det vara tillåtet att kritisera religiösa föreställningar samt andra diverse åsikter, som man anser vara helt bortom all rim och reson.
  Jag tycker att det där epitetet HAT-Sajt ska granskas ordentligt.

 23. Det ska bli intressant att ta del av utlandsrösterna. På något sätt måste dom visa på varför man väljer att bosätta sig utomlands. Antingen är man missnöjd med något eller så har man en avsevärd summa pengar att nyttja.

 24. De flesta svenska journalister är ytterst opartiska och kompetenta!
  Sen att de sympatiserar med stalinister och islamister hör liksom inte hit!

  • Tror du på det själv ?
   Varje dag kan man se/höra exempel på inkompetens från journalister i tidningar och ”live” i TV och radio.
   ”Det är synd att 99% av journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår”

 25. Är det så att jag hatar muslimer ?

  Nej.

  Varför är jag då kritisk mot att de är här? Jo, därför att jag menar att Sverige, mitt land, ska fortsätta att vara mitt land och inte bli någon blandning.

  Jag vill alltså se muslimerna flytta till sina ursprungsländer, där allt finns som de och deras förfäder har ansett vara deras. På samma sätt anser jag att mitt land ska vara som det har varit, inte muslimiserat.

  En gång i tiden såg jag, kanske naivt, muslimer som intressanta, med en märklig religion, en märklig kultur, och en intressant historia.

  Det är mycket, mycket svårt för mig att numera ha en positiv bild av muslimer, när jag vet, trots tidningarnas försök att dölja det, att muslimerna bidrar på ett orimligt sätt till kriminaliteten i landet. Och drar mycket pengar från alla svenska skattebetalare. Och tar en orimligt stor andel av sjukvårdsresurserna i anspråk.

  Det är ju möjligt att ”Journalisten” anser att jag tycker åt helvete fel, och det kanske jag gör, men jag är faktiskt en individ och har ännu så länge rätt att tycka som jag vill.

  De jag verkligen tycker mycket illa om, avskyr och föraktar, är de politiker som, vårdar sina befattningar och inte tänker mer än på sin höjd ett par år framåt, släpper in vad som helst i landet och vårdar sig om att brottslingar ska få vara kvar för det kan bli ledsamt för dem i hemlandet.

 26. Vem är förvånad? Dagens s k journalister lever på att stämpla hat på fria medier och på att hjälpa vänstern att skapa opinion mot SD.

   • På din teori kan jag svara nej…det är vi som har haft vana att tänka och panera själv som är dom som sett vad som skett och tagit steget.
    I mitt fall är jag fattig-pensionär som det kallas…
    jag insåg tidigt att min pension inte skulle räcka till knapp överlevnad…sålde det lilla jag ägde och flyttade.
    Det tog emot en aning,att överge sitt hemland men här kan jag leva på det lilla jag har..;)..
    OCH jag slipper se det elände ni andra dagligen ser….
    Kanske vanligt folk vänjer sig,det säga att man vänjer sig vid allt…
    men sist jag var hem pratade inte ens personalen på arlanda
    Svenska och i min hemstad hade det gått från mörker till
    natt även på dagen..;)..
    Det var hemsk att se vilken skillnad det blivit på bara några år…
    och det var två år sedan…;(

 27. Som dansker er det totalt surrealistisk at man kan boykotte over 1,1 million vælgere. Er i svenskere da blevet helt vanvittige. Det ender da med et brag. Til næste valg om 4 år dukker der formentlig et nyt parti op ”Udenførskabspartiet”
  De kan så danne regering med Centerpartiet.

 28. Uttrycket ”ett vuxet samtal eller förhållningssätt”, kan idag tolkas som att man behöver en mamma att hålla i handen.

 29. ”” allmänna kännedomen om tidningen är låg.””…har hon faktiskt rätt i..;(

  DET var det jag och många andra som har skrivit om tidigare sagt,att alla måste hjälpa till att sprida att det finns alternative medier att läsa !

  För övrigt frågar jag fortfarande om Egor eller andra kan/har kontrollerat det foto som spreds i går kväll..??…
  Där det ser ut som man kan lysa igenom ett valkuvert och se vilket parti rösten har.
  ÄR det sant vore det en rejäl förklaring varför s mm fått oförskämt bra med röster
  på sina sms-utskick…;(;(…
  Jag har det nedladdat om Samnytt vill se det ?.

 30. Den tjeckiske presidenten Milos Zeman sade i ett tv-sänt tal den 29 augusti att tjeckiska journalister befinner sig på samma intelligensnivå som dronter, men till skillnad från dronterna har de inte varit möjliga att utrota.

 31. Haha, kärringens språk är under all kritik, styltigt, osammanhängande, slarvigt.
  Låt oss göra den alternativa bokmässan betydligt mer intressant än den gamla trötta kommunistmässan 😀 Nu låter vi de här gamla trötta kommunistkärringarna se oss på ryggen!

 32. A) Vem HATAR MEST?:
  1) De som riktar kritik mot den ansvarslösa invandringen och allt vad den medför, eller
  2) De som riktar kritik mot kritiken mot den ansvarslösa invandringen?

  B) SPRÅKETS BETYDELSE när det gäller HAT? Innehåller en utsaga som är ’vulgär’ mera hat än en utsaga som är uttryckt på ett elegant sätt.

 33. Svenska MSM journalister är tvättäkta fascister. Alla som är kritiska till medias agenda kallas direkt ”hatare”, ”rasister”, etc.
  De är då ”untermenschen” och saknar mänskliga rättigheter.

 34. Kanske de är rädda att allt fler har tröttnat på Sverigiefientliga hatiska sk journalister.
  Det behövs en omstart när det gäller media. Det måste finnas gränser som de skall hållas inom. De sätter inte levnadsvillkoren för alla andra.

  Tidingar och alla annan media bör kunna straffas när deras journalister skapar påhtitade drev byggandes på påhittad rasism eller annan förföljelse av sk minoriteter. Det bör vara möjligt att straffa enskillda journalister till ett långt fängelsestraff och i värre fall, stäng tidningen.

 35. Sätt åt dom ordentligt. Finns ingen mening att prata med dom ens, Skaffa juridisk hjälp och stäm skiten ur dom. Pengar -det svider om man blir av med dem.

 36. Nu kommer det så många hemska påståenden som kan driva Sverige till ett inbördeskrig, hatet mot oss svenskar ökar stadigt och de som röstade på 7-klöverns partier kommer med fasa att ångra sitt sjuka tilltag!

 37. Luktar så det stinker !
  Vi vet sedan gammalt hur vänstern betraktar oss som lovligt byte. Så våld och hot är tillåtet allt medan polis med Regering bara står och skadeglatt iakttar pågående ”mobbing” av nästan 20 % av befolkningen vilka bara ska tiga !

  Demokrati ? Pfffff !

 38. Ytterligare flera avvikelser i den preliminära rösträkningen jämfört med den slutgiltiga har rapporterats. Till och med Aftonbladet skriver om detta nu. Jag är nu övertygad om att fusk förekommit! SD kan omöjligt ha tappat 7% från de 25% de hade i senaste yougov innan valet.

 39. Tidningen menar naturligtvis att dödshotet var ett exempel på det ”goda våldet” som vänstern anser sig ha rätt att utöva.

  Sannolikt delar man Ung Vänsters uppfattning att vänstervåld är ”självförsvar” medan högervåld är ”anfall”.

  Journalister erkänner aldrig att de haft, uttalat sig eller skrivit något felaktigt utan rättfärdigar alltid sådant med att de har ”anonyma” källor som bekräftar vad de framställer och som tyvärr därmed inte kan framträda och bekräfta.

  Vilket yrkesmässigt ”gottebord” det är.

 40. Under alla mina år där jag läst både Samnytt och Avpixlat har jag aldrig läst att de har dödshotat någon så vad rättfärdigar att det är försvarbart av dödshot mot Samnytts medarbetare. Inte ens fast Svenskarna blir utsatt för rasism hela tiden har det förekommit dödshot mot någon tidning här. Det framträder mer och mer vilka det är som vill ha igång ett krig här i landet.

 41. De kan uttrycka det som ” kritisk mot invandring ” kan i de GODAS namn vändas till ” hatisk ”…de som hatar är inte vi, det är istället alla de som inte har något underlag för sitt invandrar vurmande. De vet att samhället inte klarar av denna idiotiska folkökning.

  Hörde Dalai Lama på radion idag, han sa följande ” Sverige är ett bra land som tar hand om skyddsvärda migranter. Men när kriget är slut så ska migranterna återvända till sina länder och hjälpa sina landsmän att bygga upp dessa länder igen.
  Eurpeérna ska leva i Europa Afrikanerna i Afrika….o.s.v.” en klok man till skillnad från Frankfurtskolans journalistbegåvningar.

 42. Låt mej göra en översättning av kommunisternas/journalistkårens fikonspråk:
  Hat=kritik mot den förda invandringspolitiken.

 43. Det ”goda” hatet och våldet är en grundsten i kommunismens ideologi. Ända sedan Marx och Lenins dagar har detta skördat fler liv än någon annan ideologi.
  I den stunden makten infinnes kan alla oliktänkande stämplas som onda och elimineras i godhetens namn.

  • Det är den politiska korrektheten som fördummar! Få saker är så kraftigt fördummande som kulturmarxism. Dess konsekvenser är rent häpnadsväckande!

    • Själva poängen med mitt inlägg var att även andra än socialister blir fördummade av PK. Tycker jag uttryckte mig klart. Sen kan man ju tycka att socialister spelar i en egen division när det gäller kontakt med verklighet och fakta.

     • Kulturmarxism, feminism, miljöpartism, hbtq-aktivism, anti-rasism – är alla andra ord för socialism då socialismen är själva grunden för alla dessa rörelser. De kommer alla från socialismen men fått en ny beskrivning för att missleda folket.

      I grund och botten, om man skrapar lite på ytan är det samma unkna, människofientliga, totalitära massmördar ideologi som dödat över 250 miljoner människor – men inte räddat en enda själ – nämligen socialismen.

     • Var finns nyanserna och gråzonerna? Måste allt vara svartvitt? Naturligtvis finns det feminister och politiskt korrekta som inte är socialister. Särartsfeminister är/var många gånger inte socialister.

     • ”Feminismen” lanserades från Sovjetunionen på 80-talet i ett försök att slå sönder den västerländska kärnfamiljen ännu mer för att underminera samhällets sammanhållning.

      Tittar du tillbaka i historien så ser du att de som lanserade feminismen i Sverige var socialisterna. Det fanns inte några riktiga konservativa som var feminister.

      Dessutom är feminismen i sig uppbyggd på samma identitärtänkande som all annan socialism, nämligen en grupp, kvinnor, som måste skyddas, ges företräde och även har rätt att attackera motgruppen i självförsvarssyfte. Motgruppen i det här fallet är män – vita, kristna, västerländska män. Denna grupp kan en feminist t.o.m. döda utan att det ses som ett fel inom feminismen.
      MEN, du har även andra delar av socialismen aktiv i feminismen – antisemitismen finns där, alliansen med islam – det finns en anledning till att feminister ALDRIG säger något mot islam eller islams förtryck av kvinnor. Det är för att feminism är socialism och alla socialister vet att islam är deras allierad mot det västerländska demokratiska samhället.

      Men jag är naturligtvis öppen för information. Nämn tre särartsfeminister som inte är/ var socialister.

     • Fredrika Bremer (1801 – 1865). Går säkert att googla fram fler. Paula Bieler, SD, kallar sig särartsfeminist.

     • Tvivlar starkt på att Fredrika kallade sig själv ”feminist”. Det är något som senare generationer stämplat på hennes huvud för att legitimera sin egna ideologi.
      Att en SD politiker kallar sig feminist kan vara för att få komma till tals under ”feminist”-debatter. Det är av samma anledning som SD även har en intergrationstalesperson för att kunna vara med i de debatterna.

  • Hon är en svikare av sin ätt egentligen. Som Palme. Det är en adlig ätt som är friherrar egentligen. Kolla på Wikipedia eller riddarhuset. En känd juvelerare, sonen i restaurangbranschen

 44. Förstår inte riktigt!!!!
  Om alla vi som röstar på SD är nazister och rasister,
  Menar de då att alla som är vänster, är komunistiska folkmördare?

 45. Då är jag väl en rasist och nazist. Hatar att se vå4a fattiga äldre lide. Sossesvin är säker löven har några gratisjobbare hemma hos sig

 46. Journalisten är kvinna. Hon förstår inte att det är hon som står för hatet. Utöver den dömde. Kvinnor tar hyfsat ofta den kriminella och eller den rubbade handlingen i försvar. Orsak okänd. Men jag har ju mina teorier.

  • Hon fattar. Det är fem i tolv nu. De blir alltid lite mer aggressiva då de fattar att de egentligen förlorat. Man tar till brösttonerna. Det luktar desperation lång väg.
   Såg han Norberg skrev en artikel i AB att SD förlorat i valet. Argumentet var att de gick framåt mindre än de förväntat. Skyll inte på opinionsinstituten utan skyll på den som undersökts!
   Den ena skriver han blev framgångsrik tvåa i det stora loppet. Den andra skriver han blev näst sist då det var tre som startade…

 47. Är det inte dags att kontakta Google och påpeka att de kanske legitimerar hot mot Samnytt och dess journalister när de stänger av sajten från annonsering på grund av anmälningar på falska grunder från vänsterextremister. Samma person som ligger bakom anmälningarna och hoten?

 48. Så här tänker jag med syftning på Giertta. Snart blir det så att sådana som jag som är avvikande från den breda socialistiska vägen och av adlig börd; Vi kan ingå på en god middag där man stolt visar upp rasisten och nazisten som en kuriositet.Lite som i de franska salongerna, en hottentott man tagit hem från kolonierna fick bli den lille gunstlingen som man överöste med guld och diamanter. Som ett sällskapsdjur. I dessa sällskap blir diskussionen jag känner en rasist. Eller att kolla under lupp, ser de ut som alla andra. Rasisten var halvfet, skallen var avsmalnande, pannan var flat och tydde på en lägre intelligens. Apropå att SD are anses vara dumma i huvudet enlig (kommunist) ”forskare”

 49. Galenskapen i landet når nya höjder när vänsterextremister får sätta agendan. Samhällsnytt är så långt från hatsajt som man kan komma. Det är i stället ett utmärkt forum för oss som vill kommentera det tillstånd som Sverige hamnat i, tack vare de partier som nu strider om regeringsmakten, och som negligerar det stora antalet medborgare som nu har givit SD sitt mandat.

 50. Lössen i fanans veck förnekar sig icke. Har man SD:s åsikter bemöts man av obehagliga attityder. Särskilt då av röda fackmedlemmar.

 51. Ändamålen helgar medlen. Om man anser sig ha rätt att betrakta sanning och öppenhet som ”rasism”, vad ska då lögn och mörkande kallas – antirasism?

 52. Känner mig inte särskilt skyldig att älska hela världen faktiskt, och i synnerhet inte vissa delar av världen och deras befolkningar.

 53. I Uppdrag granskning – får vi höra en ljudupptagning från en moské där församlingen uppmanas att inte rösta på SD. Man förordar MP och S.
  Vad kommer härnäst? Uppmaning att vägra tala svenska, ta arbete, betala hyran, umgås med svenskar?

 54. Det är mer än klart och tydligt med att kvinnor i livsstilsklass sprungen ur Schyman, Sahlin och Ohlsson inte ligger långt efter islamisterna, men som Helena så tydliggör så är islam något som är större och vackrare än demokrati och demokrater.

  Varför befinner sig Helena Giertta i innanförskapsområden när hon kan leva sitt liv i utanförskapsområde. Men det är som med dem på diskrimineringsombudsmannen (DO), som under Alliansen styre skulle bli tvingad att flytta ut till utanförskapsområde och därmed så gällde det även personalen på (DO). Men det blev ett herrans liv när detta var ett faktum för dem på (DO), då skulle de sluta och det blev klagan och gråt, så detta rann ut i sanden och Alliansen förde aldrig fram detta till politiskt beslut.

  Men det är väl bara att förklara för dem med att de så klart kommer att få försvara islam, men inte i Sverige eftersom islam kommer att drivas ut, och tillslut ut från Europa. Så skall Helena Giertta så få lära sig den hårda vägen och då komma ihåg under islams leverne hur skillnaden är mellan demokrati kontra totalitär ideologi.

 55. Har lilla fröken Giertta läst muslimernas lärobok för hur man tar hand om ”Kuffer”, dvs människor som inte bekänner sig till våldskulten islam. Boken heter ”koranen” och beskriver detaljerat vad man ska göra med icke-troende, mfl. Är inte detta en ”hatsajt” mot oss svenskar som bl.a. betalar deras uppehälle här i vårt land. Hatet går nog starkare mot oss än mot dem.

 56. Allt som går emot vänstern är hat och de hatar alltid värst av alla. Det är faktiskt de som har skapat detta Sverige genom att hata. Nu förstår de inte detta elemtära och enklaste som till och med ett barn begriper. Ansvar? De kan inte ens stava till ordet ansvar!

 57. Gångbara epitet – Samhällsnytt är en hatsida, bara för att vänstern tycker det.
  Gångbara epitet – MSM är Djävulens genuina avföring, bara för att allmänheten tycker det.

 58. Jens Lindgren ser faktiskt ut som Charlie Chaplin men är till skillnad från Charlie är Jens Lindgren en urusel clown och fullständigt historielös. Och att lyssna på honom är som att tro att det är bullibumpa. Jisses!

 59. Samhällsnytt har hållit sig inom lagens ramar och har aldrig fällts för hatbrott så, enligt Helena Gierttas resonemang, om man dödshotar en journalist som uttrycker helt lagliga åsikter skall det räknas som en förmildrande omständighet att man inte tycker om den dödshotade journalistens åsikter.

  Dethär idiotiska resonemanget betyder att alla dödshot mot alla journalister man inte tycker om är helt förståeligt.

  • Du hänvisar till ett resultat i rörelse, då 2000-ish valdistrikt är räknade av 6000-ish! Dvs 33% av de totala antalet räknade distrikt! Håll inte på att skönmåla och dra onödigt uppmärksamhet! Nästa ggn kanske jag ignorerar dig!

 60. Man får intrycket att den här tidningen Journalisten hyser många extremister i sina led.

  Vet vi om tidningens personal planerar att begå våldsdåd mot icke-marxister? Är tidningen kopplad till extremisten som ville mörda Samhällsnytts personal?

  Vad är det för figurer bakom Journalisten? Det är knappast vanliga människor.

 61. OK.

  Hat mot oliktänkande är tydligen godkänt.
  Fyller inte ni vänsterjournalister nazismens stövlar?

  Uppmanar inte ni i Tidningen Journalisten till hat.

  Förövrigt…
  Vad är 100 journalister på havets botten?
  Det är en bra början.

 62. Journalisterna är tvungna att hålla en viss politisk profil. Om de ska få jobb. Finns inte så många andra jobb än på vänsterradikala SVT/SR och tidningar.

 63. Benämner man Samhällsnytt som ”hatsajt”, men INTE kallar Expressen eller Aftonbladet för samma sak, säger det mer om den som säger det, än tidningen/sidan epitet riktas åt.

  Expressen lyfter bland annat fram att sverigedemokrater till stora delar är obildade arga män.

  I nästa andetag kallar samma tidning obildade män i förorten – som röstar röd-grön-rosa – för diskriminerade och socialt utsatta individer. Tala om logisk kullerbytta!

  Det Expressen och övriga som nappar på den logiska kullerbyttan gör, är att verkligen sprida hat och polarisering.

  Inte undra på att vi har fullt med människor som helt gränslöst är beredda att utsätta kvinnliga gravida valarbetare för hot om våld – och våld.

  De ”goda” tidningarna piskar upp ett hat emot Sverigedemokraterna som saknar motstycke.

  Inte ens journalistbranschens egen tidning kan hålla en högre intellektuell nivå. Inte undra på att föraktet för etablissemangets journalister ökar för varje dag. Och inte undra på att andelen unika besök hos alternativmedia ökar för varje dag.

  Folk har tröttnat på att bli uppfostrade av hycklande röd-grön-rosa begåvningsbegränsade journalister vars enda agenda är att få så många som möjligt att just hata Sverigedemokraterna och sverigedemokrater.

  Hatet och hotet kommer alltså inte från Samhällsnytt, utan från just etablerad finmedia

 64. I en saga tog det väldigt lång tid med politik. Det var trögt som lera. Som tur var fanns det ett mäktigt folkråd. Oduglingar som inte kunde regeringsbilda inom en dag ”erbjöds” nya, fina jobb som korvgubbar. Då blev det fart! Folkrådet strök ständigt omkring i maktens korridorer, letandes efter tumrullare de kunde entlediga..

 65. Sådana där tidningar som Journalisten har inga argument mot Samnytt, dom vågar inte ta debatten och klistrar därför på en massa skit som godtrogna Svensson tror på.

 66. Är det i linje med de pressetiska riktlinjerna att sätta epitet om man inte kan styrka att man har rätt, och om man inte vet?

 67. Endast det faktum att Gierrta har en så märklig stavning av Hjärta visar att hela hennes sinne-värld är påhittad för att väcka uppseende!! Hon kunde åtminstone haft den goda smaken att plagiera L-J Hiertta !!!

  • Medelsvensson är politiskt helt genomlobotomerad och reagerar därför inte på någonting egentligen, annat än möjligen Schlagerfestivalen, let’s dance och fotbolls-vm.

 68. Förtjänstfullt i demokratins tjänst lyfter Samhällsnytt upp sanningens nyheter som medborgarna har rätt att känna till.

  Att tidningen Journalisten kallar Samhällsnytt för en ”hatsajt” är förtal som kan likställas med en kriminell handling.

 69. Suck! Så jag är ond? Är ju här. Nu är de för många, men tidigare gick mitt integrationsarbetet bra. Gängledaren o jag blev vänner. En nordafrikansk vän räddade jag livet på.
  Men är man Sverigedemokrat är man bara full av hat … jag är så trött på alla lögner!
  Vi kan bara integrera ett mindre antal migranter , på riktigt. Allt annat är drömmar utan verklighetsförankring!

 70. Nu är ju det där med att hata inget som man borde skämmas för. Den som hatar pedofiler eller annan ful orättfärdighet är ju inga dåliga människor på något sätt alls. Tvärtom! Det är bra att hata pedofiler. Exempelvis profeten Mohammed. Det visar på en fin sida hos den som hatar detta avskum.

  Så för att hat ska bli ett skällsord, eller något ont, måste hatet gälla hat mot det som är bra och som gagnar samhället i stort lika väl som den enskilde. Eller något annat som gagnar livet, mänskligheten eller/och jorden osv.

  Därför tycker jag att man ska se deras påhopp som varande outvecklade barns tafatta klumpigheter innan de nått någon som helst mognad. Alltså något som man inte behöver ojja sig över. Om än jag förstår att somliga goda människor som bara velat väl med all rätt tar mycket illa vid sig.

  Att pådyvla Samhällsnytt epitetet ”hatsajt” måste man alltså se förbi; de förstår inte bättre. De saknar ordförståelse. Precis som vissa klenhuvuden bitit sig fast vid uttrycket ”allas lika värde” då vi vet med säkerhet att alla människor inte alls är lika mycket värda. Och kan aldrig bli det heller. För det är relativt och bestäms utifrån den värderades förhållande till den som värderar.

  .

  • hatsajt = sajt där näthatare håller till…
   vi näthatare vill bland annat inte att våra kvinnor och barn ska bli våldtagna, mördade, vi ville heller inte bli rånade och slagna själva. vi vill dessutom att pensionärer ska leva ett drägligt liv.och vi vill en vacker dag få pension själva…(efter som vi betalat för det). vi vill att gamlingar på hem ska ha det bra, ingen blöjvägning, personal som pratar svenska, dom ska få så jävla många ägg dom vill ha på midsommar å frukost. vi vill inte dom ska dö i sin egen avföring. vi vill inte att kvinnor ska behöva uppleva att man inte kan bli skakad i hand, vi vill inte ha rödhåriga finniga tånåriga brudar som skriker ”INGA RASISTER PÅ VÅRA GATOR” så fort man är och lyssnar på ett parti som pratar om når som inte ligger 1mm från VPK.
   VI näthatare ARBETAR och betalar skatt till alla dessa människor som sitter hemma å har för mycket fritid…
   UTAN MIG hade ni svultit ihjäl!

   VI NÄTHATARE! vill ha ett fungerande land med fungerande sjukvård och fungerande skola, polis, försvar.

   VI näthatare vill oftast att kommunismens övergrepp på mänskligheten redovisas redan i skolan…

   VI ÄR NÄTHATARE OCH VI ÄR STOLTA!

  • Han vet vad han talar om. Handlar om kultur. Svensk kultur är extremt konsensusinriktad. Där alla ska ha talan och man löser konflikter fredligt. Det är på väg bort. Det kan man se just nu i valet.

 71. Tidningen Journalisten har uppenbarligen utvecklats till en hattidning som inte förstår att det behövs journalister från alla åsiktsriktningar.

  • Det är ju Journalistförbundets tidning och då ska den stödja sina medlemmar i sin vardag av förvanskande, mörkande, påhitt och förtal.

 72. Jag själv är invandrare, vart får de detta ifrån? Det är etablissemanget som sprider sitt ”goda” hat värre än hitler.

 73. koranen inneholder hat fra side en og hele veien ut når man leser hadittene. det lille som handler om religion er det muslimer på flukt fra moskeene holder seg til og disse er på nytt på flukt i sverige. deres politikere mangler forståelse og kunnskap. dalai lama har derimot kunnskap.

  • Invandringen är en scam med syfte att sänka Svea Rike och har så varit sedan tidigt 70-tal.

   Först sänktes pensionssystemet
   Sedan sänktes försäkringssystemen
   Extrem kriminalitet
   Extrem transformering av ett lugnt och tryggt land …

 74. DN skryter med att företaget alltid har koll på fakta och använder opartiskhet inom nyheterna. Undrar vilken fakta som skulle peka på att Samnytt skulle vara en hatsajt. Kan det vara så att Samnytt tar läsare från DN och dom börjar få panik att deras siffror går ner. Alternativ media skulle inte behövas ifall vanliga mediebolag inte var så politisk korrekta. Vi har hört hur DN i ett flertal artiklar sagt att ”invandring är en vinst för Sverige” och sedan har forskare gått ut och dementerat påståendet. DN har bevisat att dom inte kan rapportera om verkligheten inom några områden, främst migrationsfrågorna. Samnytt behövs mer än aldrig för att få en så sanningsenlig bild utav samhället som möjligt. Om alla svenskar skulle läsa DN skulle alla tro att Sverige går hur bra som helst och det finns inte några som helst problem med integrationen och Sverige är världens bästa land att bo i, osv… Skulle tro att alla svenskar skulle rösta på MP eller Centerpartiet, det är så nödvändigt att Samnytt behövs i Sverige. I Finland eller Danmark är alternativ media helt värdelöst eftersom vanlig media gör sitt jobb och rapporterar om problem med ökad invandring och integrationen.

 75. ’Näthatare/hatsajt’ är lika urvattnat som ’rasist’. Meningslösa epitet utan substans. Man kan tycka att i ett normalfungerande land hade t.ex Löfvens sedvanliga kacklande om rasism genererat i 1000 SD röster för varje sådant utspel. Dock inte i landet Absurdistan.

 76. Hyckleriet och dubbelmoralen hos dessa ”goda” människor gör att man backar ut självmant där dessa är överrepresenterade. Jag känner mig mentalt besudlad i deras närhet.

 77. Då har man placerat ribban. Fritt fram således att attackera och hota hatsajter som hetsar mot politiker och alternativmedia.

 78. Samhällsnytt borde nå ut till fler sovande svenskar, så de vaknade upp ur slummern och insåg vilket politisk kaos de egentligen lever i och få mod att våga vara kritiska mot etablissemanget. Desto fler sanningar, desto bättre. Ut med flygblad osv. 28% röster på S talar sitt tydliga språk hur illa det är i Sverige.

  • S resultat beror ju på att lika många som har gått över på SD har S fått tillbaka i form av bidragsparasiter.

   300-400´ har gått över till SD nästan lika många har S fått i form av nya medborgare från hög-iq länder samt andra tredje generationens invandrare.

  • Vänta bara till Muslimska Brödraskapet dyker upp på valsedlarna i vallokalerna och den importerade valboskapen får sitt efterlängtade parti att rösta på.
   Då är det slut på sötebrödsdagarna för såsarna. Då ska dom vara glada om dom lyckas nå 4% spärren.

  • SD nådde ut och hade runt 25 % när alla etablerade media kampanjade mot den sista veckan med brunsmet o Nazistämpling. Dessutom kom de där sketna abotfrågan upp.

  • Samnytt och alternativ media överhuvudtaget måste fokusera på den ekonomiska debatten. Inför EU-valet och finanskrisen kommer de att dominera. Och de berör en stor majoritet av svenska folket, som skiter totalt i invandring och brottslighet. Många är engagerade i bostadsprisutvecklingen, för att de har bettat det mesta av sin livsinkomst på det. Samnytt borde bli ett forum om ekonomin och diskutera helt utan att nämna någonting om invandring. Globalismen handlar om mer än invandringen.

   Antingen det eller också förblir de politiskt irrelevanta och predikar för den 1/6 av väljarna som redan är frälsta.

 79. Kanske dags att ta bort presstödet för samtliga så blir det rättvist i konkurrensen.
  Finns det inga lagar om sådant, ?
  Har för mej det va,? Tom. på Eu nivå finns det lagar om osund konkurens.

  • Japp staten stjäl pengar från Svenskar och ger till utlänningar under pretexten flyktingar.

   Vi som har synat bluffen pissar svetsarn på.

  • Bra poäng! Otillåtet statligt stöd till en specifikt svensk bransch, det är helt klart ett brott mot EUs konkurrensregler.

  • 30% av svenskarna ska det vara. De pissar på vi som betalat för landet och byggt upp landet. Vi har betalat 100.000 tals skattekronor var för att hjälpa ”flyktingar” men så när det visade sig vara en scam och vi inte längre ville betala för det ja då pissar Svetsarn på oss.

   • Bonnier gör samma sak som deras trosfränder gjorde i Tyskland på 30-talet, tills tyskarna revolterade genom Hitler. När skall svenskarna revoltera och säga att NOG ÄR NOG???

  • ja, men dom verkliga rasisterna är 7k själva. Hur man nu kan hata sitt eget folk och land så mycket att man är beredd att göra vad som helst för att förstöra det

 80. Ot
  UG,s reportage visar att man använder ett politiskt parti för ett högre värde när man är beredd att sälja röster mot moskebygge till ett annat än det egna partier. Islam är farligt!

 81. Det är mycket allvarligt när en tidning som Journalisten rättfärdigar dödshot mot Samhällsnytt. Inbördeskriget knackar på dörren.

  • Det traditionella socialistiska folkmordet i Sverige blir särskilt blodigt, eftersom nästan ingen ens vill försöka göra något motstånd mot att bli slaktad. PK menar allvar. De kommer att mörda alla som de misstänker kan vara oliktänkande och alla som de tror sig tjäna på att mörda ändå. De importerar många miljoner anonyma islamister som bödlar i just det syftet.

 82. Möjligen hatiska mot de som själva hatar och begår bestialiska brott, inte mot invandrare som helhet. Stor skillnad.
  ”Journalisten” kan suga k*k.

 83. Hat är ett starkt ord. Avokt inställd är väl en bättre beskrivning. Men ” den avokt inställda tidskriften Samhällsnytt ” är förstås ingen beskrivning på den här sajten som säljer lösnummer i vänster kretsar!

 84. Då systemen kollapsar under kommande lågkonjunktur kommer ögonen att vändas mot hugande nyanlända som hoppas på ”all inclusive”. De förhoppningsfulla kommer att bli besvikna på försämrade villkor och vad som är långsiktigt hållbart att omvärderas. SD kommer fortsätta att gratulera till kollapsen. Innan SD växer kommer motsättningar mellan svenskar att bli ett betydligt större problem.

  • Det kommer införas särskilda satsningar på nyanlända och nedskärningar för Svenskar.

   Det är en given med tanke på senaste årens utveckling.

   Den mest uppenbara är såklart den för att rädda bankerna – en ”hair cut” greek style – dvs. ta ut pengar från Svenskar som sparat för att ”rädda” bankerna.

   • Svenskarna har inte sparat några pengar! Allt som finns på alla konton och i alla fonder är bankernas egendom. (Läs ditt eget kontoavtal med banken om du inte tror mig). Pengarna existerar överhuvudtaget inte och alla aktier är satta i pant till utländska långivare. Bankernas skulder är cirka 20 gånger större än deras tillgångar. Svenska folket äger ingenting, så det finns inget att ta.

    • Japp sant det också. Vi är dock många som har ett par miljoner sparade för en regnig dag men de ryker snabbt vid en bankkris om vi ska titta på globalisterna gjorde i grekland.

  • Fast SD har slutat växa. Det har de sett till genom att inte bedriva någon opinionsbildning och gå till val på ”det som de andra vill”. SD kommer att krympa i nästa val. 12 år i Riksdagen totalt verkningslösa (förutom gratis taxiresor) tröttnar folk på.

 85. Notera att Kristersson aviserat på förhand att han tänker skära 50 miljarder i välfärden.

  Dvs. utöver trettiomiljarder per år som går i transferering från Svenskar till
  invandrare i försäkringssystemen så ska fjanten tuffe uffe skära 50 miljarder till.

  – Räkna med att försäkringsnätet kommer vara icke existerande till 2022.
  – Räkna med att pensionssystemet kommer att vara överbelastat och att pensioner kommer nära halveras. Många invällare får pension efter bara några få år i systemet.
  – Räkna med att om du blir sjuk så ska du ha pengar nog till att ta dig till en självmordsklinik i Schweiz. Sjukförsäkring kommer inte att gälla för Svenskar längre.

  Lycka till alla där ute och håll er friska – framförallt förlita er inte på statens försäkringssystem – de är överförda till invandrare.

  • Offentlig sektor spenderar över 2 200 miljarder om året av andras pengar och det har ökat med 60 miljarder om året sedan 1990-talet. En ”nedskärning” om 50 miljarder vore alltså bara en minskning av ökningstakten.

   • Notera att jag talar enbart om a-kassa, försäkringskassans försäkringar där inkluderat för barn som har svårt att andas – lss.

    Där kan vi snacka om oanständigt Löfvén din jvla bedragare. Skära ned på barn i nöd och sedan framhäva dig själv som någon slags god kraft. Du är ondskan personifierad Löfvén.

    • Prioriteringarna i offentliga utgifter är lite konstiga. Nästan en kvarts miljon kronor per år och svensk borde räcka för att ta hand om de få procent som är sjuka eller hemlösa. Så gott som alla offentliga utgifter betalas ut till friska människor med förmögenhet och hög inkomst. Det är nånting som dumsvensken inte klarar av att fatta.

     • Jepp såklart också en del av planen. Om vi hade en riktig regering som fick höra att Svenska äldre sover på SL bussar så borde de givetvis ordna situationen inom några timmar.

      Kan de ordna boende för flera hundra tusen invällare så torde det inte vara några problem för några få äldre.

      Sataniskt för att benämna det korrekt.

 86. Oavsett vem som styr landet blir allt sämre.
  Försämringen pausas ibland men fortsätter sen vidare. Tyvärr går det aldrig åt rätt håll utan det är som en överfull flaska där det rinner ut.
  Vårt samhälle är demografiskt helt förstört och invandrares påverkan på valet var signifikant. Detta kommer bara öka.
  Det roliga är att alla strukturer har en tippingpoint dvs när ekvationen ej längre går ihop. Här är det när skatteintäkterna ej räcker till att betala för allt vansinne i detta land och skatten överstiger alla rimliga nivåer så folk börjar flytta.
  Kvar är då bara parasiterna som kommer förgöra sig själva.
  Någon annan utväg finns inte då 80% röstat för landets undergång.

 87. OT
  Enligt SVT Morgonstudion beror dålig svenskundervisning på lärarbrist. Då kan man fråga sig hur barn lär sig nationens språk i alla länder där ingen språkundervisning erbjuds.
  Helt uppenbart är att vistelse i svenskspråkig miljö är snabbaste vägen till svenska. ”Utanförskapsområden” är därmed främsta anledningen till ingen eller usel svenska. Dessa ”utanförskapsområden” är en direkt följd av politiska beslut.

 88. Gångbara epitet – Samhällsnytt är en hatsida, bara för att vänstern tycker det.
  Gångbara epitet – MSM är Djävulens genuina avföring, bara för att allmänheten tycker det. tinyurl.com/yb2r28t

 89. OT: Under tiden i Malmö medan Dalai Lama gästar staden:

  ”På onsdagens presskonferens framhöll Dalai lama att flyktingar i Europa i slutändan måste flytta tillbaka till sina hemländer. Är hans fyrkantiga syn på identitet ett resultat av att han har varit flykting i snart 60 år, undrar Rakel Chukri.”

  Rakel Chukri som på befallning av BONNIERägda LÖGNmedian Sydsvenskan ljuger och angriper allt och alla som inte passar i deras värdegrund, angriper denna gången Dalai Lama som säger som det är. Rakel är 40 år gammal, gift men inga barn, är som klippt och skuren för att gå globalisterna ärenden. Sanningen skall förvanskas och döljas och Rakel gör sitt jobb utomordentligt duktigt enligt Bonnier:s. Svenskar, lägg namnen på minnet på alla dessa globalisternas schackpjäser som är som Rakel, när det blir dags att rensa Sverige på förrädarna…

 90. Helena Giertta legitimerar dödshot UTAN att ha ingående ”studerat” Samhällsnytt och kan därmed inte ha förvissat sig om ifall det är en hatsajt.
  Till följd därav är risken stor att folk börjar misstänka att uppgifter även i övriga artiklar till övervägande del saknar grund och med detta inte tillförlitliga.
  Då kommer det att gå snabbt utför.

  För att behålla sin heder – det lilla som finns kvar – bör branschtidningen Journalisten göra sig av med sin chefredaktör snarast.

 91. Där är en skillnad i synen på allas lika värde mellan PK och kritiker. PK säger att de flyr för sina liv och därför skall de med automatik ha fri bostad, socialbidrag och inga krav på att integrera sig. Att konsekvensen bli att man bygger upp parallella samhällen blir med automatik och särskilt när man inte tar hänsyn till volymerna. Varför PK gör som de gör är svårt att sammanställ eftersom bevekelsegrunderna är olika i de olika PK fästena. Kritikerna reagerar på att det är ekonomiska migranter och vill strypa flödena och minska bidragen till de ekonomiska bidragsmigranterna. Dock accepteras detta inte av PK eliten som istället agerar genom att frys ut och mobba dessa. Agerandet blir ju detsamma som om man börjar låsa in oliktänkande tex Skåningar, SD röstare och andra lågt stående individer som inte håller med PK eliten. Det är bara att slå på svensk TV och jämföra detta med tex dansk TV, där rapporteringen skiljer sig milsvid (måste väl ha att göra att man har olika journalistutbildningar i länderna).

  • Kan vara dumhet i det enskilda fallet men det förefaller vara en genomtänkt strategi. Ännu ett trix för att slippa ta debatten.

  • Ibland kan det vara svårt att skilja mellan ’ondska’ och ’dumhet’. Om man vågar öppna sina ögon, så inser man snart att det inte handlar om ’dumhet’. Bakom vänsterjournalisternas (och vänsterpolitikernas) genuint korkade uttalanden, gömmer sig ett sataniskt hat och en ondska bortom vett och sans.

   Greken Sophokles (i Antigone): ”Ondska ter sig som godhet i sinnena hos dem, vilka gudarna leda till förintelse.”

 92. Ot
  Om vi nu inte kan minska invandringen som vi vill så får vi nog begränsa antal invandrare i utanförskapsområdena till 20-30 peocent. Här borde etniskt svenskar få en kraftig hyresrabatt om de bosätter sig. Mao återta områdena.

 93. Så tidningen Journalisten åser allt detta hat och lämnar ändå inte in en enda stämning??
  Hur går det ihop med deras policy?

 94. Bilderbergergruppen är vårt lands MAKTHAVARE!
  Sverige försökte bli ett civiliserat samhälle som tog slut på 60-talet genom att feministiska kvinnor släpptes in i riksdagen som hade Bilderbergergruppens order som skulle vara ett experiment! (Som har blivit den katastrof vi lever med)
  Detta fick Tage Erlander order om 1957 då han blev medlem i den kommande världsregeringen!

 95. ”Avpixlat fick epitetet hatsajt, för att det var den bedömning jag gjorde av innehållet”, säger chefredaktör Helena Giertta. Så talar en person med en megaloman personlighetsstörning.

 96. Oerhört obehagligt med alla dessa journalister som har en överordnad marxistisk agenda som man driver som ett kollektiv.

  Att kalla en sajt för ’hatsajt’ är så extremt osaklig och oneutral som en beskrivning kan överhuvudtaget kan bli.

  Marxistjournalister själva älskar att använda ’högerextrem’ eller ’rasistisk’ som är direkta hatanvisningar till läsarna. Varför är det ok?

 97. Samhällsdebatten som förs av det politiska o mediala etablissemanget är bottensjukt. Ni har skapat ett vi o dom samhälle, som inte har någon förankring hos svenska folket.

  Sveriges Riksdag o dom mediala redaktionerna har utvecklats till dagis för mentalt handikappade vuxna.

  När skall ni växa upp o inse vad ni håller på med, ni
  förstör både landet Sverige o det svanska samhället .

 98. Helena Giertta dikterar i detalj vad alla andra journalister skall skriva. Det är inte första gången hon använder hatiska epitet mot media hon personligen inte gillar och som inte överensstämmer med hennes personliga åsikter. Hon har även hyllat en falsk journalist som av andra beskrivits som bedräglig, lagbrytare, lögnaktig, falsk, skamlig, oärlig, överdriven vinklad, avsiktlig och uppsåtligt [falsk], [självutnämnd falsk] Kina expert, fabricerade nyheter och ”seriously inconsistent with facts and full of bias and lies”. http://www.chinaembassy.se/eng/sgxw/t1573515.htm Hon bidrager till att svenska media har bland den sämsta trovärdigheten i världen. Bara min personliga åsikt, men hon är en av de värsta hatarna och lögnarna i svensk media.

 99. Klart att deras fackblaska måste skriva så. För annars får de inte jobb på SVT/SR och majoriteten av svenska tidningar. Visst är det sant att det finns hat i kommentarsfältet. Men jag kan inte se det i artiklar och texter för övrigt. Om Journalisten menar att alla hatar är de som inte hurrar för invandringen. Då ska de skriva invandrarkritiska i så fall. Men eftersom utbildningen för journalister verkar var byggd på hatretorik mot invandrarkritiker. Så är det inte konstigt.
  Svensk journalistik är starkt politiserad och kan omöjligtvis vara objektiv. Anders Lindberg och Wolodarski tycker ju agendasättande journalistik är bra.
  Sveriges mediakår är en rutten sill. De ska bara hålla käften och försöka vara så objektiva de kan. Fattar de inte själva att folk är trötta på att läsa personliga tyckanden till mogonkaffet. Vi vill ha ovinklade nyheter. Skvaller, förtal och vinklingar hör hemma på soptippen.

 100. Vill journalisten att svenskar med annan smak än Vänster, ska attackera Vänster?

  Svenska folket måste vakna. Ut ur EU fort och bli ett land.

LÄMNA ETT SVAR