Under natten mot en måndag tidigare i mars attackerades ett tidningsbud i Angered i Göteborg. Överfallet har lett till att tidningsutdelningen stoppas i området nattetid.

Det var under natten mot den 7 mars som tidningsbudet var ute på sin vanliga runda i Angered. Vid ett trapphus kände sig budet bevakad och överfölls och misshandlades plötsligt av flera personer.

Tidningsbudet lyckades ta sig tillbaka till filialen och skjutsades av regionchefen till akuten med vad som beskrivs som lindriga skador.

LÄS ÄVEN: S-pamp känner sig ”trygg” i kommunen – teg om att han rånmisshandlats

– Jag har inte hela händelseförloppet i detalj, men den första rapporten vi fick är att distributören upplevde att de hade span i en trappuppgång och inväntade hen. Men varför det sedan sker, om det var oprovocerat våld eller av ett skäl, det vet vi inte än, men det är polisanmält, säger Annika Nyberg, vd för distributionsföretaget VTD, till Göteborgs-Posten.

Sedan överfallet är tidningsbudet sjukskrivet.

Besvärlig situation i utsatta områden

Nyberg kan inte svara på ifall det kan ha rört sig om ett rånförsök.

– Distributören blev inte av med något och jag skulle inte vilja dra den växeln just nu, men de använder en speciell elmoped och har ibland paket med sig. Det finns vissa utsatta områden där vi ibland kan ha en besvärligare situation för våra distributörer, så vi gör riskanalyser utifrån det.

LÄS ÄVEN: Utbytesstudenter i Borlänge chockade: ”Är detta Sverige?”

På grund av händelsen har VTD beslutat att under mars tillfälligt senarelägga utdelningen i Angered, senast kl 11 på förmiddagarna ska tidningen ha delats ut. Som kompensation har man skickat med en biobiljett.

Tjärna Ängar

Tidningsbud som attackeras är något som också skedde på Tjärna Ängar i Borlänge 2020. Vid kl 4 under natten omringade ett gäng ett tidningsbud, började bråka och rånade föraren på bilen.

LÄS ÄVEN: Polisen: Somalier ser svenska flickor som ”horor”

Strax innan överfallet hade Hemglass slutat att åka till området, och några dagar därpå slutade även taxi att köra dit.