malmer-stenergard-åkesson

Kristian Pohl/Regeringskansliet / Henrik Nyström/Regeringskansliet

Inrikes

Tidöpartierna: Migranter ska placeras i mottagningscenter

Publicerad 9/19/2023
Annons

På tisdagen presenterade regeringen och Sverigedemokraterna flera nya punkter på invandringsområdet. Dessa innefattar både mottagningscenter och återvändandecenter.

I samband med att SD-ledaren Jimmie Åkesson och migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) besökte Migrationsverkets förvar i Åstorp höll man en pressträff och presenterade de nya punkterna.

LÄS ÄVEN: Åkesson: ”Våldet har bara att göra med migrationen”

Tidöpartierna är överens om att upprätta så kallade mottagningscenter där asylsökande ska bo under tiden deras fall behandlas. Migranterna kommer dock att kunna röra sig fritt men ha skyldighet att anmäla sig. Därmed begränsas möjligheten för asylsökande att bosätta sig där de vill.

Återvändandecenter

Tidöpartierna är också överens om att upprätta återvändandecenter som kommer gå snabbare att öppna då de inte kräver några lagändringar.

– I dag kan det i praktiken vara så att det inte blir några förändringar, att man är kvar i eget boende och att barnen går kvar på samma skola fastän man förväntas lämna landet. Här blir det ett tydligt besked och då också en tydlig konsekvens i form av ändrat boende, säger Maria Malmer Stenergard.

Ytterligare en punkt är att öka antalet förvarsplatser till 1 000 stycken på sikt.

Jimmie Åkesson kommenterar på Facebook:

Steg för steg genomför vi nu tillsammans med regeringen vad som åtminstone kan betecknas som en början på ett efterlängtat paradigmskifte inom migrationsområdet. Ett väl fungerande, effektivt mottagnings- och återvändande arbete är nyckeln till en framgångsrik migrationspolitik. Något vi Sverigedemokrater påtalat länge.

LÄS ÄVEN: Lampedusas vice borgmästare om migrantinvasionen: ”Vi har fått nog!”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
555Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons