Tidöregeringens utrikesminister Tobias Billström (M) har bjudit in en muslimsk organisation för ett möte om ”kampen mot islamofobi” i Sverige. Billström är även noga med att lyfta i sin inbjudan till den muslimska världen att ”muslimer berikar vårt land”.

Den SD-stödda regeringen har under en längre tid, både i egna uttalanden och via Utrikesdepartementet, kämpat med ursäkter och stämplat islamkritiska demonstrationer med koranbränning som ”islamofobi”. Detta efter att den muslimska världen reagerat med ilska och krävt grundlagsskyddade fri- och rättigheter inskränks.

LÄS ÄVEN: Regeringen: Koranbränningar har INGEN plats i Sverige

Samnytt har i flera artiklar uppmärksammat regeringens fjäskande för den muslimska världen. Det senaste är ett utspel från justitieminister Gunnar Strömmer (M) där han framförde att regeringen ska ”analysera det rättsliga läget” efter att Polismyndigheten i domstol försökt att stoppa koranbränningar men misslyckats.

Regeringen öppnar därmed för ändringar i ordningslagen. Detta för att göra det möjligt för polisen att neka tillstånd demonstrationer som kan utgöra hot mot rikets säkerhet. Uppgiften om lagändring i Sverige var något som USA:s president Joe Biden berättade för CNN är på gång.

LÄS ÄVEN: Biden: Sverige kommer förbjuda koranbränning – för Nato-medlemskap

Måndag den 10 juli, samma dag som Turkiets president Recep Tayyip Erdogan öppnade för att godkänna Sveriges Nato-ansökan, skickade regeringen ett brev till den Islamiska konferensorganisationen (IKO) i vilken 57 medlemsländer ingår. Det rapporterar SvD.

LÄS ÄVEN: Erdogan: Sverige i Nato inte klart – koranbränningar ska stoppas

I brevet bjuder utrikesminister Tobias Billström (M) in IKO:s generalsekreterare Hissein Brahim Taha för ett möte i Sverige. IKO-toppen Hissein Brahim Taha är personen som har framfört att den muslimska världen kräver internationella lagar som ”förbjuder främjande av religiöst hat”.

Islamkritiker är ”extremister”

Utrikesminister Billström framför att regeringen vill uttrycka sin avsky mot ”islamofobiska handlingar” i Sverige. Billström skriver att dessa handlingar utförs av ”extremister och provokatörer”. Vidare har regeringen full förståelse för att muslimer i Sverige och hela världen har kränkts av koranbränningen utanför Stockholms moské den 28 juni.

”Den svenska regeringen beklagar djupt när extremister och provokatörer försöker skapa splittring mellan muslimer och icke-muslimer, även när de verkar under grundlagsskyddade rättigheter”.

”Muslimer berikar vårt land”

Regeringens hållning är att Sverige har välkomnat en stor grupp muslimer från olika länder och att dessa har ”berikat vårt land”.

”Under många år har Sverige välkomnat en stor grupp muslimer från många olika länder, en grupp som berikar vårt land”.

Han kallar den muslimske ledaren för ”Ers excellens” och välkomnar ”kampen mot islamofobi”.

”Jag tror att ett besök från Ers excellens i Sverige skulle kunna stärka dialogen mellan Sverige och IKO, och jag skulle välkomna möjligheten att fördjupa vårt utbyte i viktiga, aktuella frågor, inklusive kampen mot islamofobi och alla andra former av intolerans”.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Muslimsk protest utanför riksdagen – förbjud koranbränning