Tiggarna i Kungsbacka måste söka polistillstånd

Delningar

Kungsbacka kommun har bestämt att det ska krävas tillstånd från polisen för att tigga på offentliga platser. M, KD, SD och lokala partiet Kungsbackaborna röstade ja till förslaget. Övriga partier menar att förslaget är omänskligt.

I tisdags beslutade kommunfullmäktige i Kungsbacka i Hallands län att passiv pengainsamling på offentliga platser ska kräva ett tillstånd från polisen. Med passiv pengainsamling menar kommunen den typ av tiggeri som innebär att en person sitter vid exempelvis en entré till ett köpcentrum.

För aktiv pengainsamling, exempelvis gå runt med en bössa på offentlig plats. krävs redan idag tillstånd från polisen. Med det nya förslaget likställer kommunen dessa två insamlingsaktiviteter.

Förslaget röstades igenom av Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och det lokala partiet Kungsbackaborna. Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsgren (M) menar att reglerna ska vara lika för alla.

– Man upplever att de sitter utanför affärerna och det är alltid svårt att veta om de blir utnyttjade eller inte, och grunden måste vara att man arbetar och betalar skatt annars fungerar inte samhället, förklarar Forsgren, till SVT Halland.

Liberalerna, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade nej till förslaget. De som kritiserar förslaget menar att det är uttryck för en otäck människosyn, att det inte går att förbjuda fattigdom, att tiggeri inte försvinner för att det blir förbjudet och att polisen har viktigare saker att sysselsätta sig med än att jaga tiggare.

Alliansen splittrad

– Det är ett mycket olyckligt beslut. Det här handlar ju om människor som sträcker ut en hand och ber om hjälp, det är omänskligt och kommer inte leda till att vi hjälper dessa människor på något sätt utan bara leda till mer byråkrati, säger Fredrik Hansson, Centerpartiet till P4 Halland.

Även kommunalrådet Ulrika Landegren (L) uttryckte kritik mot förslaget och menar att Alliansen har olika syn på människors utsatthet. Det kan bli svårt för människor som inte kan språket att söka tillstånd och onödigt att lägga polisresurser på att hålla ordning på reglerna, förklarar Landegren för GP.

Rödgröna kritiska

Socialdemokraternas andre vice ordförande i Kungsbacka kommun, Eva Borg, förklarade för Kvällsposten (09/11/18) att det är svårt att vara politiker med frågor som berör människor och deras värde. Miljöpartiets ledamot i kommunfullmäktige, Maria Losman, menar att beslutet gör det svårare för människor att be om hjälp.

Länsstyrelsen ska pröva

Det är polisen som ska besluta om en person ska få tillstånd till att tigga eller inte. En sådan ansökan uppges komma att kosta 700 kronor. Beslutet i Kungsbacka ska nu prövas av länsstyrelsen för att klargöra om det är förenligt med ordningslagen. Liknande beslut har stoppats i andra kommuner, i Eskilstuna ska ett sådant ärende avgöras i förvaltningsrätten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

325 KOMMENTARER

 1. Redan 1955 ringde det på dörren och någon ville sälja en blomma för hans mamma var sjuk. Blir man sjuk i Sverige får man oftast vård även om det tar väldigt lång tid, ibland så lång att man hinner DÖ.

 2. Den odiskutabelt största svenska begåvningen:
  att göra en ickefråga till politik.
  Läs noga era korkade politiker: det är inte svenska folkets plikt att försörja tiggarna, det är deras länder som ska stå för det!
  Och därmed pasta!

 3. Ska polisen genom att ge tillstånd uppmuntra tiggeri? Det är ju inte klokt. Det ska förbjudas i lag. Inget tjafs om ordningsstadgor. Inget konstigt alls.

 4. Så det är omänskilgt, säg? Men det är uppenbarligen helt mänskligt att sparka på en stor grupp med pensionärer. Vissa har så låg pension att de inte ens har råd att behålla sin lägenhet. Men dem är det visst inte synd om.

  Så om dessa politiker får bestämma, då ska det väl snart vara olagligt att passera en sådan här utländsk tiggare och INTE lägga pengar i deras mugg?

  Sett så många av dessa romer. Linkar omkring med kryckor och ser så lidande ut – när det finns folk runtomkring. Är det ingen, promenerar de obehindrat. Vad säger då detta? Likaså har jag sett hur det sitter tiggare, så kommer chefen och samlar in pengarna. Guldrolex, guldhalsband, guldarmband. Med så mycket guld, då är man allt annat än fattig.

  Så dessa politiker, de är en skam för sin kår. Äntligen har M, KD och SD börjat röra sig i rätt riktning och samarbeta i Kungsbacka. Tänk om de kunde göra det även på riksdagsplan. Så några politiker får dåndimpen. Men låt dem svimma då. Och låt dem ligga. De gör ändå ingen nytta.

  • Visst, och sen kommer tiggare betala skatt och då blir det en skatt till för att djävulsk S-MP-V maskineri kan köras fram vidare

   • Tror mer det är ett sätt att jaga dem ut ur landet. För det märks redan att generositeten sjunker, och om de då måste registrera sig, betala för att få tillstånd, då är det ju inte lika enkelt längre. Lika bra att ge upp, åka hem och gotta sig åt det man redan lurat folket på.

  • Senast igår såg en sådan där dumsvensk lägga pengar i zigges plåtburk.
   Deklarerar zigge för sina inkomster? Eller är dumsvenskens vänner skattebefriade? Jag, kan förstå di svenske bak slickarna på ett vis. Svenskingen, har inga vänner kvar längre utan får hålla till godo dem inom de 4 gäng förutom dumsvensken själv, musse, svorte svenne och zigge. Detta är dumsvenskens vänner men de är inga vanliga vänner stollarna har skaffat sig. Inga bidrag, ingen vänskap. Det gräver stora hål i det efterblivna folkets börsar.

 5. Ett steg i rätt riktning. Har med egna ögon sett när en stor Van släppte av ett par tiggare utan för ICA MAXI på Hisingen i Göteborg. Dom var helt klart utnyttjade. Det är precis som Jimmie sagt ett otal gånger i olika debatter ” hjälp dom på hemmaplan” det gör mer nytta. Tiggeriet här måste bort härifrån.

 6. Omänskligt ??? Ja det är just vad som händer VARJE DAG i vårt land,mord,
  skjutningar,tiggeri,och politiker som SKITER I DEMOKRATIN

 7. Detta hyckleri med en organiserad tiggarverksamhet, kan bara fungera i naivlandet Sverige. I årtionden har svensken blivit hjärntvättad med att hon måste hjälpa andra i ”nöd” ( jag skrev medvetet ”hon” om svensken, för man/män är inte riktigt lika blödiga…..).

  När nu en kommun till försöker stoppa skiten, finns det risk att kvinnliga/feminiserade manliga jurister stoppar det i nästa nivå i rättsväsendet, det är det ”nya” framgångsrika Sverige!!??

  • Det finns ett land i vår närhet, som när de pratar om svenskar använder de beteckningen ”bögar”.
   Sensmoral: Svenskarnas, anseende ute i den stora världen har verkligen rasat under den senaste tiden.

 8. De ska ut, de ska inte ha några tillstånd! Förbjud tiggeri, tiggeri hör inte hemma år 2018. Bara lata människor tigger!

 9. Vänstern har hela tiden hävdat att Sverige skall ta emot en mininivå av migranter. Statistik från Migrationsverket talar om något helt annat. Det är en massinvasion som pågår, med årets beviljade PUT, är de nästan i nivå med massinvasionen 2015.
  Som om detta inte räckte flyger man in kvotflyktingar från Afrika och dessutom
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Makten har ett enormt stöd av etablissemanget som är mycket effektiv, med dokumentärfilmer och ständiga upprepningar som har lurat Svensson att tro, att vi nu har Europas strängaste migrationspolitik och att migrationen därför har stoppats.

  Svenska folket har också indoktrinerats att tro, att alternativet till 7-klövern är nazism. Det är bara att titta på de pågående regeringsförhandlingarna, där Annie Lööfs och Jan Björklunds agerande, passar bättre i en cirkusmanege. Många tror på allvaratt om SD skulle vinna valet, så kommer vår industri att ställa om till tvål och lampskärmsproduktion.

 10. Kommer inte att göra ett dugg skillnad tvärtom räddhågsenheten kommer att se till att tillstånden delas ut som reklamblad i postlådorna, endast ett löjligt försök att påskina att man tar till”krafttag”.

  • Svenska konsulat i Rumänien och Bolgarien kommer att dela ut såna tillstånd för att romer åker till inget annat land utom bara till Sverige

 11. Vi befinner oss i Sverige. Givetvis lär tiggarna få fortsätta.
  Här i Skåne har en man åtalats för bordellverksamhet. 5 tjejer vilka tiggde dagtid arbetade som prostituerade på kvällarna.
  Nu begriper jag mig bara inte på skånska gubbar som riskerar åka dit då de köper sex.Bara välj, boka tid och ta bilen eller färjan till Dk . Bilder, kartor o scheman för flickorna ligger ju ändå på nätet .
  L,C, Mp, S o V är ju ändå desamma ! Men kommunerna får ju trots allt inte bestämma själva om så känsliga frågor. Så sista ordet är säkert inte sagt i denna fråga !
  Trots allt vill ju över 83 % väljare ha det så här. Så gilla läget.

  • Hur kan man köpa sex? Kvinnan är fattig och utsatt. Vill troligen inte ens. Därför hon tar betalt. Hur fan kan någon tända på en utsatt kvinna?

   • Det var inte tänkbart i Sverige att skjuta en människa för 20 år sen, nu pågår dödskjutning dagligen. Så fort finns sånt grov kriminalitet, kommer det att finnas bordel egare och kunder. Skåne tyvärr är redan fullt med såna…

   • Det ska du fråga hallicken eller ”kunden”. På andra sidan sundet funkar det helt OK. Där sker det ju legalt . Sedan om de är fattiga eller det är synd om dem kan vara lika troligt att det är egna val eller klanband. Vad vet vi , annat än vad de dillar i oss

   • Antagligen är de ganska lika de kvinnor, som har siktet inställt på hyrkavaljerer från Gambia etc. eller de gamla nuckor, som härbärgerar de små barnen från Mena och Afrika. Prostitution, är väl inte könsrelaterad? Eller är det så i det stora dårhuset uppe i den kalla nord?

 12. Centern och Liberalerna har spårat ur och är inte borgerliga partier, men de har borgerliga väljare som inte vet bättre. Kommer det fram så kommer de att sjunka snabbt, hoppas jag. Eller kan de vara lika knasiga som sin partiledare.

  • Exakt, de har verkligen spårat ur,väljarna orkar inte eller har inte tid att lyssna på tokstollarna i dessa partier, när det gäller centern så vänder sig åtskiliga föredetta ledare i sina gravar p.g.a. Annie lööfs nuvarande politik, Annie lööf sänker centerpartiet ner i träsket med komunisterna!!!

 13. Har inte politikern kommit överens om att det i hög grad handlar om organiserad ligor som sätter ut folk för att tigga?
  Och på vilket sätt är det omänskligt att göra upp regler även för dem?
  Och det är snarare en otäck människosyn att låta stackarna sitta ute i väder och vind och ha en sån förnedrande sysselsättning..

  Är politiker verkligen så hjärndöda eller leker de snälla och låtsas att folk inte ska först de tankevurpor som de ständigt ger bevis på?

  Och att polisen har viktigare saker att sysselsätta sig med beror ju just på att idioterna lekt snälla och öppnat gränserna för en massa brottslingar.

  • ”sitta ute i väder och vind och ha en sån förnedrande sysselsättning”
   Behandlar du din hund på samma sätt så kommer länsman efter påringning av vaksam allmänhet.

 14. Mycket bra och välkommet! Hoppas att fler kommuner följer detta goda exempel.
  Motargumenten från Liberalerna, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är helt ihåliga och lealösa. Men det är ju inget oväntat, om man säger så.

 15. Paniken ökar i kungsbacka…dom har väl sett vad som sker i hårt drabbade mölndal(imigranter o tiggare)…rätt åt den förut så idyliska skyddade 4k kommunen🤣🤣🤣

 16. Varför skall någon beviljas ett tillstånd att tigga?

  …det är otänkbart att det blir avslag på det här.
  Inget fusk kommer heller att beivras, så det är totalt struntprat som användes för att fiska röster i valet. (nu skall vi minsann visa lite handlingskraft…)

  Jag fattar inte varför SD spelar med i den här leken.

  • Annars är väl valet att ingenting händer. Det ska kosta 700kr och ska bli intressant hur avskräckande detta kommer att bli.

   • Det hamnar i en hylla hos Kronofogden utan åtgärd. Inte lönt.

    Alla utländska medborgare som tigger utanför affärer i Sverige skall utvisas på momangen, eller spärras in.
    Ingen politiker i Sverige har stake till att ens prata om det.

    Det här är ett Svenskt problem, och inte ett Bulgariskt eller Rumänskt problem.

    • Kanske man äntligen börja följa lagen om hur länge man får stanna i riket. Vistelstiden måste ju tryckas upp i ansiktet på kontrollanten mycket mer nu, när licensen ska lösas. Tidigare har ju ingen överhuvudtaget brytt sig om hur länge dessa banditer hade befunnit sig i landet. Man kanske rent av börjar kontrollera om de kan försörja sig själva under tiden de ska stanna här. Jag tror på att det i alla fall inte kan bli sämre nu.

    • För min del tycker jag att, det är svensken, som är det största problemet. Hade vi inte haft svenskingar här hade vi sluppit massor av problem och det hade kunnat vara ett bra land .Men nu dom har vi fått för våra synders skull.

 17. Varför skall den svenska polisen dela ut tillstånd för rumänska kriminella zigenare att sitta och skräpa ned gatorna och tigga i Sverige?

  Det är sådana här halvmesyrer som gör att Sverige är på väg åt helvete. Dom har inte här att göra.

  #UtMedPacket

  • Jag tror att det i första hand har en avskräckande effekt.
   Men om en tiggare, mot all förmodan, skulle söka tillstånd och få det beviljat blir det också lättare att avhysa personen om den stannar kvar efter periodens slut.

    • Det vore ju det ideala eftersom det är så reglerna ser ut. Men att regler behöver följas brukar bara gälla pursvenskar… ännu.

     • Om inte dessa regler följs, vad är det som talar för att några andra regler kommer att följas?

      Varken alliansen eller de rödgröna har någon som helst avsikt att verkställa de här lagarna, och ger inte stöd till polisen heller. (tillsätter chefer som ser mellan fingrarna, och medierna stigmatiserar alla som skulle följa lagen).

   • Ja,vad har man för koll på,att de inte stannar längre än 3 månader? Och så dessa floskler/argument: , /…/ att det inte går att förbjuda fattigdom/…/. Det handlar väl inte om det!!!

 18. Får de myndighetstillstånd att tigga, vilket jag tror har de kommer att få, så har de myndigheternas tillstånd att sitta där de sitter och ingen kan flytta på dem.
  Ett första steg mot att formellt inkludera tiggeriet i samhällsbilden.
  Med myndigheternas goda minne försörjer sig människor i Sverige genom att sitta på röven och tigga pengar.

 19. Gör som i Danmark. Bara personer med danskt medborgarskap får tigga och sälja de hemlösas tidning. – Hur svårt skall det vara?

 20. Omänskligt? De tigger efter pengar som de inte vill göra något för, de är inte fattiga heller. varför är svennen så blåögd? De vill inte ha hjälp, de vill ha dina pengar!

 21. En tiggare gick runt i spårvagnen i Göteborg idag. Ingen gav en enda krona. Folk har fått nog. Jag ser aldrig någon som ger dem något, ändå är de kvar, utanför varenda butik.

 22. Polisen har säkert inget emot tiggeriet,dom sa ju ja till bönetorn med högtalare så det är säkert inga problem..

 23. Det landet dom kommer ifrån får väl f.. helvete ta ansvar för sina egna medborgare precis som en förälder tar ansvar för sitt eget barn.

 24. Tillstånd för att tigga? Dom skall fan inte tigga alls!! Hem med dem och se till att dom inte kommer tillbaka genom att göra det straffbart att tigga på deras vis!! Ett halvår i buren för första resan, och ett helår om brottet upprepas!

 25. Sluta upp med att ge ett enda öre i dom jävla pappersmuggarna så dör den här förargelseväckande verksamheten ut av sig själv…………………………

  • Här gör man tvärt om! Förra året möttes jag av några hysteriska kärringar utanför Willys! På min fråga vad som stod på,fick jag svaret,att en burksamlande svensk pensionär hade TÖMT tiggarens mugg i sin plastkasse när tiggaren var inne på Willys!! Jag såg ”tömmaren” en bit bort och kände igen honom! Han brukar synas på stan! Jag log och min dag var räddad!

  • Men sjuklövern vill att alla världens parasiter ska rota sig i Sverige. Så sjukt har globalist-psykosen gjort landet.

 26. Ett bra beslut.Det skulle vara omöjligt att få igenom i Göteborg.Alliansen har ju anslutit sig till vänsterblocket.Vi har ingen ”högerflygel” kvar längre i staden.

 27. Jag tycker det är omänskligt att svenska pensionärer ska behöva passera tiggarna, varje gång dom ska köpa mat för sina snålt tilltagna pensioner.

 28. OT: Det är sorgligt att AfS försvunnit från kartan. Valfusket slog luften ur en energisk rörelse. Det känns hopplöst.

 29. DET FINNS INGA TIGGARE, ALLA TILLHÖR KRIMINELLA NÄTVERK. Detta är allmänbildning i dagens Sverige, utom för förenekelse-7K.

   • Läste förra året något om,att de kan anmäla sig som arbetssökande på AF och därmed få bidrag! Någon som vet?
    ?isa 1 nytt svar

  • Alla ”platser” kostar pengar (som betalas till vem??). Men systemet funkar inte längre. I dagsläget kan man t.ex i Stockholm tigga ihop 100 SEK på en dag. Medans om man städar svart får ihop ca 100 SEK per timme… dvs några timmar svart arbete ger mer än en veckas tiggande.

   ”Tiggarna” har oftast (oskattade och oförsäkrade) bilar som de sover i. Om polisen började flexa musklerna gällande dessa fordon blir det snabbt omöjligt att stanna i Sverige för stora grupper.

 30. För det första dessa personer är inte Svenska medborgare dvs inte vårat problem, och ska d vistas i landet ska man påvisa att man har pengar som räcker till vistelsen.
  Dags att införa visum igen!

 31. Ett parti vars ungdomsförbund ville legalisera tidelag och nekrofili ska väl bara hålla klaffen om vad som är mänskligt och omänskligt!

 32. De tiggande romerna utgör inget hot. Hot utgör däremot globalistmaffian. Hot utgör globalistmaffians skapelse FN med ”Agenda 21”, ”Agenda 2030” och ”Global Compact of Migration”. Hot utgör globalistmaffians skapelse EU. Hot utgör globalistmaffians skapelse Nato.

 33. Så tänker C- och L-politikerna i Kungsbacka nu lämna stadens Allians-koalition och därmed välavlönade kommunalråds- och ordförandeuppdrag, eller var kanske beslutet inte så värst ”omänskligt” när allt kommer omkring…?

 34. Det är en Bedrägeri-Sekt som spridit sig som Löss i Sverige.
  Bedrägeri, Med en organiserad verksamhet från Ystad i Söder till Kiruna i Norr.
  Jag har Bevis för detta . Dom har en Organisation som liknar en Militär uppbyggnad, Landschefer , distriktschefer, lokalchefer, och hallickar som tar pengarna från dom utplacerade tiggarna.
  Sen har vi tiggare som letar i våra Soptunnor på Nätterna.
  Vi har en envis jävel (störd) som rotar i soptunnorna kl. 4 till 5 på nätterna. Med ficklampa.
  Han har väckt mig i flera år nu. Men han törs inte längre gå runt vårt Hus, för jag har jagat bort Råttan.

 35. Ett första steg till att normalisera det utländska organiserade tiggeriet och inpränta i allas sinne att det är fullständigt normalt att det sitter zigenare och tigger överallt; de har ju tillstånd att göra det. Samma folk ägnar sig åt människohandel, åldringsrån, snatteri och våldtäkter på sina besök i Sverige. SD har blivit så svaga och ynkliga så det är sorgligt. Förbjud tiggeri bland alla utlänningar och kasta ut dem om de blir påkomna.

   • Hur är det en bra ide att legetimera det organiserade tiggeriet? Det kommer ju inte gå att kasta ut dem nu när de har tillstånd, varför inte förbjuda skiten i stället?

  • Du ger redan massor i skatt till dessa bedragare och lösdrivare.Allsköns ”organisationer” ånjuter skattemedel för sitt ”arbete” med zigenare.

 36. Kungsbackas kommun behöver tillskott i kassan och tror de kan rädda ekonomin genom detta galna förslag ! Eller 🤔

 37. Vad är det för ” idélla Organisationer ” som ger dessa Bedragare,
  Mat och Husrum ?
  Och samtidigt skickar ut svenska bostadslösa på gatan !
  Förbannade dumskallar !

 38. Om man helt förbjuder tiggeri så gör man ALLA en tjänst. Inte minst tiggarna. Då blir de tvungna att åka hem, ta hand om sina barn och ta tag i sin tillvaro HEMMA!

  • I förlängligen det enda hållbara. Alla partier är väl helt överens om att vårt mål är att bygga ett hållbart samhälle.

 39. 700kr kommer inte att göra det. Jag vill helt enkelt alla zigenare pissa av. De borde inte vara i landet för att börja med. För det andra träffade de svaga förslagen verkligen fattiga svenska tiggare. Varför ska de bli offer för denna invasion av denna smuts?

 40. Sånt himla velande och trams i detta land! Inse att tiggare är här på obskyra grunder för att slippa göra ”rätt för sig hemma” med allt vad det innebär! MEN det finns en grupp av dessa som är ute på ”slavmarknad” helt iscensatt av sina egna landsmän! De har ett helvete! Här handlar det om utbredd prostitution och tiggeri där ”hallickarna” tar inkomsterna och lämnar sina offer i total utsatthet! Därför SKA DETTA VANSINNE upphöra!

 41. Den hemska människosynen är väll att tillåta att människor behöver sitta på gatan och tigga. Är det inte till Socialbyrån som folk som behöver bidrag ska bli hänvisade så dessa får en rättvis prövning som alla andra. Naturligtvis ska dessa också behöva blotta sig totalt som vi Svenskar när vi söker dessa bidrag med kopior på utgifter och utdrag från bankkonton och liknande. kan dom inte uppvisa behovet av stöd så ska det inte heller bli något bidrag. Problemet löst.

 42. Utnyttjade?Vem i helvete bryr sig om detta skräp blir utnyttjade?Det är ju bara svepskäl och trams.Sluta att gå som katten runt het gröt någon gång.Dom är och förblir ett störande inslag i hederligt folks vardag och en gigantisk sanitär olägenhet.

  • Visst blir tiggarna utnyttjade. Tiggeriet är organiserat. Organiserad kriminell verksamhet ligger bakom tiggeriet. Det förnekades av kommunisterna till en början men nu är det tyst på den fronten eftersom det bevisligen rör sig om organiserad brottslighet.

 43. Kommunister jämte medlöpare har inte fattat att det rör sig om organiserad kriminell verksamhet. Om de anser det vara så angeläget att det ska kunna tiggas hur som helst och var som helst så borde de avskaffa biståndsenhetens behovsprövning och istället uppmana behövande att komma till Socialförvaltningen med en mugg.
  Tiggeriet hör inte hemma i en modern tid. Det hör inte heller hemma i en välfärdsstat. Det hör hemma i socialt underutvecklade länder. De länderna får vara så goda att ta hand om sin egen befolkning. De har råd med militär och överflöd åt de styrande och då kan de dela med sig till de behövande.

 44. Detta beslut måste vara fel om det får några praktiska konsekvenser för någon.

  Det strider mot ”komma i kläm”-paradigmet. Alla som i praktiken påverkas måste undantas.

 45. L och C är bra konstiga. Jag tycker det är omänskligt att vissa ska behöva sitta och tigga men det verkar inte de socialliberala anse.

 46. Om Sverige verkligen vill hjälpa dessa fattiga satar så ska prostitution tillåtas men under ordnade former, avtalsenlig lön och med regelbundna medicinska kontroller.
  Ensamma män som ständigt avvisas eller inte vågar be om sex, kan på så vis erbjudas sin sexuella rättighet utan smussel, trafficking och hallickar. Samtidigt går luften ur organiserad brottslighet byggd på prostitution.

  • REVA är väl prejudicerande? Om någon ska kollas blir det väl rullatorbundna som ska presentera giltig legitimation.

   Allt annat rasistiskt

  • Det blir ju en lag som ligger i fas med att gå mot röd gubbe.
   Du kan göra det konstant i hela din livstid utan att få ett straff för det .

 47. Extrapolera torde vara en utbildning som skulle införas på lågstadiet?

  Google markerar det som felstavning i min google mobil.

  1. Avskaffa EU och tillåt tiggeri utifrån länders eget tycke och smak
  2. Upprätthåll EU och avskaffa tiggeri genom federal lagstiftning

  Vi som Svenskar har inget att förlora på något av valen

  Vi har redan Europas högsta skatter och är sämst på ALLT när våra samhällsfunktioner sätts på prov.

 48. ”– Vid 15.40 i dag har vi anträffat en avliden person, vid kraftstationen i Herting, sa lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson. I tre dygn har Falkenberg gått man ur huse för att söka efter Dante, 12. Folk har åkt miltals för att hjälpa till med letandet. Över 3 400 frivilliga har hjälpt till i sökandet och enligt Missing People är sökinsatsen den största någonsin i Sverige och Norden. Aldrig tidigare har så många hjälpt till att leta. Många har kommit långväga ifrån för att hjälpa till i sökandet. Andra har kommit med mat och kaffe eller ställt upp med sängplatser, när det har varit dags för skiftbyte i sökandet.

  Polis, militär och kustbevakningen har, tillsammans med Missing Peoples tusentals frivilliga, sökt, dag som natt, på land och i vattnet, efter den glade lille killen med Downs syndrom. Han understryker hur tacksam polisen är för alla de tusentals som har engagerat sig och hjälpt till i sökandet, under de tre dygn som har gått.
  – Jag blir oerhört glad både som polis och människa över att finns det här engagemanget, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson.”

  Med allt skit & elände vi upplever – med ett allt mer fragmenterat Sverige, där gamla sammanhållande strukturer bryts ner – så ger ju såna här uppoffringar ett glimmer av hopp – trots den tragiska upplösningen för denna pojken & hans familj.

  • Enorm styrkevisning av vårt samhälle!

   Men godhetsknarkarna kan när de får öskaret börja ösa vatten i båten.

   Det för att tömma havet om någon håller på att drunkna.

   • Det många svenskar inte verkar inse är att vi kan inte ta hit hela världen och hjälpa dom. Skit händer, och världen suger, men man hjälper ingen genom att ta in alla i ”livbåten”, eftersom det betyder att alla andra i båten dör istället.

    Men det som fullständigt retar pisset ur mig är då vi har myndigheter, aktivister, lagar, & politiker som anser, och propagerar för, att vi ska behålla dom jvla @s som kommer hit och våldför sig på vår gästvänlighet. Att dessa prompt ska få stanna här pga. bullshit-regelverk/lagar som hävdar att vi ska ta hänsyn till dessa svinpälsar som våldför sig på oss. DETTA om något gör en förbannad!!!

    Om man blir inbjuden in i någons hem, och sen våldtar värdinnan, så ska man fan inte förvänta sig att värden sen bjuder på en whisky!!!

  • Jag insåg direkt vad detta skulle sluta i. Ingen annan verkade inse det.
   Långt bort från tragedin men ändå berörd i märgen.

   • Jag tror nog ganska, eller väldigt, många insåg vart detta skulle leda – men man ger inte upp för det. Hoppet består innan fait accompli

  • En del som ska betala sitt matinköp i affären, till exempel 475 kronor, ber då om att få betala 500 kronor med kortet och få 25 kronor i kontanter.
   När de sedan lämnar affären, så ger de 25 kronor till tiggaren.
   Jag har sett det flera gånger.

 49. ”Liberalerna, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet menar att Polisen har viktigare saker att syssla med än att jaga tiggare”
  Polisen borde istället jaga svenska ungdomar som jobbar svart med att klippa grannens gräsmatta, och svenskar som smiter ifrån TV-licensen, och svenskar som skriver invandrings- och islamkritiska inlägg på sociala medier.
  Sen skadar det inte om Polisen också spöar upp nåt ensamt svenskt gammalt fyllo som sitter på parkbänken utanför Stadshuset och sjunger med en ÖL-burk i handen.

 50. Jag skiter Högaktningsfullt i hur dom mår eller vilka betingelser dom lever under !
  Bedragare !
  Svenskar skall över huvud taget inte hålla på att diskutera deras villkor.
  Dom är som Löss !
  Vi har fullt upp med att försöka att ta hand om oss själva.
  När ”vår” Regering ger förtur till Utlänningar med Bostäder och Jobb.

 51. Tiggeri är fel eftersom folk blir irriterade. Inte pga att fattigdomen, utan pga lösningen på problemet. Fattigdom ska bekämpas men inte utanför Ica.

  • Javisst. Men dessutom handlar det inte om hjälp mot i huvudsak fattigdom. De vi hjälper med pengar i muggarna är skrupelfria tiggarbossar som vill förbättra sin status klaner emellan, med flotta villor i Bulgarien och Rumänien. De stackars tiggare vi ser utanför butikerna tvingas ofta sitta där, utan att få ens riktig mat och tak över huvet. Handikappade utnyttjas, blir misshandlade om de skulle vägra att tigga. De har blivit hitlurade i tron att de skulle få arbeta. I stället måste de betala resan hit till tiggarbossen, vilket kan pågå hur länge som helst.
   Problemet är inte fattigdom. T.ex. Rumänien får massor med EU-bidrag för dessa ändamål, men romerna är inte intresserade av att frångå sin egen kultur. Så enkelt är det.

   • Jo det vet jag om.
    Men om man nu ska utgå ifrån argumenten. Argumenten idag handlar om att vi är emot fattigdom.
    Om man ska gå emot dessa argument så måste man också förklara att man inte bryter fattigdomen genom att placera folk utanför Ica.
    Om nu målet är att bekämpa fattigdom så löser inte detta problemet.
    Problemet med fattiga är ju helt andra bitar. Och då ska man väl arbeta på det?
    Och jag talar då emot argumenten som flödar.

    • Allt det jag räknade upp är tillräckliga argument också. Alla ansvariga i Sverige måste få höra detta om och om igen. Många tror fortfarande, på fullt allvar, att den snälla tiggarkvinnan utanför Willys har åkt hit på eget initiativ för att spara ihop till operation för sitt sjuka barn etc. Lögnerna måste avslöjas.

  • Dom skall inte finnas i Sverige.
   Det år inte vårt problem.
   Du har säkert viktigare saker att tänka på.

 52. Ingen här vet vad dessa genomlider. Vi ser en show. Vi ser ett uppträdande. Som ska generera pengar. Ingen vet ifall tiggaren får pengarna. De goda är ej goda. De är elaka. De anser att detta är bra.

   • Så är det.
    Sen så utnyttjas ju också folk i detta.
    Jag anser att man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt.
    Jag säger inte emot dig i dina tankar här.
    Jag tänker dock också på alla de som utnyttjas. De fastnar i detta.
    Det finns ju barn som tigger också.

 53. Hur bekämpar vi fattigdom i Afrika? Barnen går i skolor. Vi bygger skolor. Vi utbildar barnen. Bästa investering man kan göra.
  Ingen gav barnen i en SOS-by en mugg och placerade ungen framför en matbutik.

 54. Enklast är väl att förbjuda att ”ge pengar till tiggare”, inte ”ta emot gåvor”. På samma sätt som att det är förbjudet att köpa sexuella tjänster, men inte att sälja!

 55. Ser ofta folk skriva om ur man bäst får bort tiggeriet.
  Problemet är väl inte hur man får bort det?
  Problemet är väl att folk inte vill få bort det?
  Annars hade man väl bara förbjudit det hela?
  Folk verkar ju vilja ha det så?

 56. Dessa partier har alltså inte ens nu förstått att det är organiserat.

  Trots att alla vet det..

  Hur dumma är dom ??

 57. Problemet med tiggeriet är att det finns så många sidor.
  Det finns de som utnyttjar.
  Och de som utnyttjas.
  Sen finns det barn som ingår.
  Funktionshindrade som utnyttjas.
  Sen finns det människor som underlättar det hela. Vilket är vi svenskar. Vi som ger.
  Nu menar jag inte att jag ger.
  Menar alla som ger som ingår i hela biten

 58. Är det inte omänskligare att låta detta tiggande fortgå!?? Varför ska vi tillåta ett importerat permanent organiserat tiggeri av romer på våra gator och torg unt om i Sverige som styrs av tungt kriminella nätverk? Detta fullkomliga politiska VANSINNE som sedan några decennier slagit klorna i vårt arma land och som hotar att förgöra oss. Nej, återinför lagen mot tiggeri och lösdriveri som avskaffades 1965 och skicka hem tiggarna till Rumänien eftersom de så uppenbart missbrukar den fria rörligheten! Reglerna finns..men de används inte av skumma politiska skäl..

 59. När skall naiva svenska fatta att detta är inte en fråga om att någon sträcker ut en hand och ber om hjälp. Det är ett valt yrke med skattefria inkomster. Det kräver yrkesskicklighet.

  • Här utanför bolaget sitter en kärring/tjej och låter som en papegoja hej hej till alla som
   är på väg in eller ut.

  • Tiggerifakta Utlänningar som tigger i Sverige tillhör olika brottssyndikat. Genom att ge pengar till dem, så stödjer du människohandel och asocial beteende.

 60. Härlig med politiker som vill förbättra samhället. Nu skall vi bara få fängelsestraff på straffskalan för tiggeri som man har i Danmark. Då kan Sverige bli ett bättre land ingen.

 61. Om ”nejsidan” vore lite bättre pålästa, så skulle dom veta att det finns enorma belopp avsatta i EU:s strukturfonder, men att exempelvis Rumänien inte avropar dessa för att man hellre vill bli av med dom (Romerna).

 62. Omänskligt säger C…..omänskligt att tiggarligor måste ha tillstånd för att utnyttja gamla svaga och handikappade tiggare i sina ligor…..omänskligt att EU specialdonerat pengar just till Rumänien för att landet skall ta hand om sina fattiga…
  Njae tänk om C….sluta reagera känslomässigt och tänk!!!
  Men hur vore det möjligt med en Maramö i spetsen för denna folkrörelse med hjärtat till vänster??
  I Lööf you som Löfven säger….

 63. Tiggeriet skulle omedelbart försvinna om die dumme schweden lät bli att ge något. En naiv bekant skänkte lite matvaror till en tiggare utanför ICA men blev då utskälld av tiggaren som istället krävde kontanter.

  • Snart tar dom nog emot Swish, kreditkort, kontantlöst kort, och Bitcoin. Tiggeri är inget annat än en affärsdrivande rörelse.

   • I min hemstad räknade polisen ut för några år sedan att tiggaren utanför Ica tjänade ca 28 000 kronor/mån. Gäller nog bara under sommarsäsongen med turister men ändå. Han, liksom andra romer, borde ha bössor som förseglats av Länsstyrelsen/polisen. Bössorna vittjas när de är fulla så att de kan göra rätt för sig rent skattemässigt. Tiggaren ifråga har varit i stan i flera år och bor i ett tält i skogen. Han borde få betala campingavgift med tanke på skräpet som kommunen ibland kommer och röjer bort. En gång var de tre personer som fyllde flera sopsäckar.

 64. Kvinnor Kvinnor överallt,det är därför problemen växer i samhället med deras tankesätt om att bara tänka hjärta och aldrig hjärna.Dom blåser bara upp en bubbla som kommer spricka ordentligt när ekonomin spricker för hushållen.

 65. – Det kan bli svårt för människor som inte kan språket att ansöka om tillstånd.
  Utveckla gärna logiken tack!
  Att de numera befinner sig här illegalt, i strid med reglerna för den fria rörligheten inom EU. Också ett dilemma eller?
  – Man kan inte förbjuda fattigdom.
  Detta är Hejsidans favoritfloskel. Har romer från sydöstra Europa ensamrätt på fattigdom?
  Allsköns landstrykare organiserade av hallickar / hövdingar, med inblandning i otaliga kriminella sammanhang, bör definitivt ha skriftligt på att få skita ner gatumiljön i svenska samhällen!

  • Mycket bra lösning! Jag skulle kräva att alla högt uppsätta prtimedlemmar för partier som propagerar migration hade några stycken afganer bosätta hemma hos dem och en tiggare vid entré och på uteplats.

 66. Skulle vara intressant att veta hur mycket tex Stefan Löfven donerat av sin höga lön till maffiorna. Han och de andra höjdarna kanske swishar stålar direkt till ligornas konto….

 67. Liberalerna, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har helt missförstått läget.

  Romerna tigger inte för att dom är fattiga. Det är ett gravt missförstånd. Vore det så, skulle de också tigga från varandra. Men det gör dom inte. Romernas gatutiggeri sker bara över en skarp etnisk gräns. De rumänska och bulgariska romerna har tagit sig till Sverige därför att det är lättare för dem att försörja sig här än i sina hemländer. Det handlar inte om nöd utan bakom finns en rationell ekonomisk kalkyl där transporterna liksom tiggeriet är organiserat.

  Rumänien har faktiskt lägre arbetslöshet än EU genomsnittet. Vad folk inte fattar är att dom här människorna inte vill ha vanliga jobb. Att tigga kombinerat med bl.a bedrägerier och stölder är en faktiskt självvald livsstil för dom här Romerna. Att på ett eller annat sätt lura oss Gadjos på pengar är det som all deras verksamhet går ut på.

  • Och det är egentligen inte ett enda exempel. Fusk mot försäkringskassan, med bidrag, migration osv allt drivs nästan 100% av ekonomiska skäl. Det finns bara två lösningar: vi bör göras fattigare eller de bör göras rikare. Det ser ut som makten välde den enklaste lösningen.

 68. Självklart skall detta entré tiggeri förbjudas . Det är ju inte mänskligt att sitta så en hel
  dag sju dar i veckan. Det är inte ett jobb att sitta å tigga som en del utav tiggarna själva säger. Hej hej..tjena

 69. Sträcker ut en hand o ber om hjälp , faan så dumt , okej om det vart en ettåring som försöker lära sig gå men att ha satt det i system o aldrig göra något för att förbättra sin egen situation ,, o ska dom där fylla i en ansökan är lika dumt som att prata med duvorna på torget ,,

 70. Enligt en statlig utredning har de ekonomisk hjälp i hemlandet, men måste vara på plats för att få den ekonomiska hjälpen, att de tigger i Sverige och andra länder är marknadsekonomi.

  • Jag är nästan 100% saker att det organiserat så att de får både hem bidrag och tiggar här. Organiserat verksamhet brukar använda alla möjligheter för att få pengar. På vilken sätt kommer det att bidra till utveckling får man inte fråga.

   • Även bidrag i Sverige, vissa kommuner här ger ekonomiskt bistånd mot EU reglerna, ingen håller koll på 3 månaders regeln, det blev en social soppa av det hela med EU.

 71. Omkring tiggarn från Kungsbacka satt allt folket i en ring,
  och vid lägerelden hörde de hans sång.
  Och om bettlare och vägmän och om underbara ting,
  och om sin längtan sjöng han hela natten lång:

 72. med det förfall som sverige är statt i så är det inte helt omöjligt att zigenarna framöver får konkurrera med helt vanliga svenskar om platserna utanför ICA.

 73. Att inte moderaterna talar i klarspråk att de har en
  femtekolonnare i Alliansen i form av Jan Björklund
  som har dolt sina avsikter

 74. Jasså? Det är omänskligt att behöva söka tillstånd för sin affärsverksamhet i Sverige?????????????? Blev det omänskligt nu idag eller??????? Dom flesta svenskar som idkar affärsverksamheter har nämligen fått söka tillstånd för det. Men kanske har gått förbi era små hjärnor??
  Jag tycker C och L skall återgå till sin nekrofili och sitt djursex och inte kommentera nåt som vuxna människor diskuterar.

 75. En stor del av de över 100 miljoner kr vi betalar till EU-diktaturen (per DYGN!) går till genomkorrupta länder som Rumänien, Bulgarien, Grekland, Malta…

 76. Har aldrig någonsin gett så mycket som en krona till dessa, vi är i ett av världens främsta välfärdsländer, och har utmärkta system (ibland för enkelt) för att hjälpa de som har de svårt, INGEN behöver tigga här om det inte ligger nått lurt bakom det (organiserad brottslighet), är lat, eller vägrar (oftast minimal) motprestation för att få hjälp med ekonomin och då får man skylla sig själv.

 77. Lite kul häromdagen då en ung man råkat få med sig fel skylt från förläggningen. ”Hjälp mina 10 barn att få mat” eller nåt liknande.

  • Där jag bor har jag sett att man använder exakt samma text på skyltarna. Man byter bara ut namnet genom att tejpa på en papperslapp med ett annat namn.. Rationell skylthantering med andra ord.

 78. Det enda omänskliga i detta är att vi låter unga människor förbruka sitt liv sittandes och sovandes utanför butiker här i Sverige och andra länder. Vill man hjälpa så måste det ske i deras egna länder där de åtminstone kan leva ett normalt liv med sina familjer. Finns inget gott i att låta fattiga förbruka sina liv på det här omänskliga sättet.

 79. Ett gott exempel på normalfördelningen av politisk korrekthet,där de rödgröna alltid uppvisar en låt gå mentalitet.Ställ aldrig några krav på motprestation så är du oslagbart god.

 80. Jag har också haft en sjuk ”MAMA”, men hon låg på sjukhuset och fick den vård hon förtjänat genom ett långt arbetsliv och mycket skattekronor…mellan ungarna ska också sägas.

  Tror faktiskt att det fungerar likadant i Rumänien eller Bulgarien, så åk tillbaks till ditt hemland och ta din ”MAMA” till närmsta sjukhus för vård.

 81. Ja nog har vi naiva politiker så det räcker och blir över som tycker
  att de är så goda när de är med och sponsrar dessa ligor som håller på med människohandel,de forslar hit dessa människor och sätter dem utanför butiker och sen på kvällen plockar de av dem allt de samlat ihop, många tiggare har ju berättat hur de blir utnyttjade men
  politikerna fattar absolut ingenting som vanligt för de vill vara så
  gooooda.

 82. Att acceptera tiggeri befäster zigenares roll sedan generationer att tigga,mm . Men pk tomtar och godhetsknarkare verkar inte förstå
  detta faktum och säga annat är ju rasism .

 83. Tiggarna tillför sverige en fantastiskt möjlighet för vanliga människor att känna sig goda. För att lätta deras meningslösa tillvaro och dåliga samvete för deras överdådiga livsstil. I jämfört med andra länder har vi det oändligt mycket bättre. Ja förutom pensionärer, sjuka, funktionshindrade, glesbygdsbor och svenska uteliggare.
  Men det är inte poängen. Tiggarna tillfredsställer de goda och slipper jobba för pengarna. En situation de båda tjänar på.
  Men det bryter inte tiggarnas utsatta liv. Det snarare gör det svårare för dem att lyfta på rumpan och göra något annat. EU har tillfört massor av pengar och resurser för att utbilda och hjälpa tiggare till ett bättre liv i deras egna länder. Men så länge de goda i sverige har ett behov av att tillfredsställa sitt enorma behov empatiska känslor. Så bryts aldrig den onda cirkeln. De goda snarare motarbetar ett gott liv för tiggarna.

 84. Bra initiativ! Var och en av dessa C och L politiker bör genast öppna sina hem för tiggarna. Och genom sin godtrogenhet bibehålla detta kastväsen som är organiserat till 99%.

 85. Bra början! Men fängsel måste in oxå.. Dessutom bör man även ut marknadshyra för platsen dom sitter. Låt en dag på tiggarplatsen kosta 5000:- . Utlänningar som kommer till Sverige och sakna laga försvar skall deporteras.

 86. Helt rätt dom skall inte komma hit och få sätta sig över lagen, genom att påstå att dom är fattiga vi har fattig pensionärer som har det mycket värre och som inte får någon hjälp. Så är det något som är omänskligt så är det att inte hjälpa sitt eget folk först.

 87. Ingen har hjälpt mig när jag haft det svårt. Som student frös studiebidraget inne pga att jag jobbat gratis med forskning ett år på en institution och året efter hade jag inte mer pengar kvar än till knappt studentrummet. Det billigaste som fanns att äta då var strömming och potatis och så bakade jag allt bröd själv. Med det gick att leva för 2 kr om dagen under ett helt år (jag vet för jag har kvar min bokföring från den tiden). I dagens penningvärde blir det 14 kr. Det går säkert att leva för det idag med – 1 kg potatis kostar 16 kr men strömmingen är mycket dyrare nu – över 100 kr/kg. Då kostade den några kronor per kilo. Men vetemjöl kostar bara 10 kr/kg. Så nog kan man klara sig med lite om man vill. Men inte ställde jag mig och tiggde för det. Istället studerade jag vidare och tog min examina och så jobbade jag extra på institutionen som nu gav mig lön för det jag gjorde.

 88. I Kungsbacka är det en enorm bostadsbrist. Inte ett ord från Liberalerna om att det är ”omänskligt” med en massiv bostadsbrist. Denna ”mänsklighet” är mycket selektiv från Liberalerna. Hycklare.

 89. Så det är inte omänskligt att behöva sitta och tigga på gatan?
  Vi har en någorlunda bra fungerande socialtjänst där man kan söka ekonomiskt stöd om man är i kris.
  Ingen skall behöva tigga på gatan i Sverige!

 90. Med ett sådant tillstånd på fickan kan man tvätta vilka svarta pengar som helst vita.
  Förbjud tiggeriet i stället så kanske lumphögarna åker hem. De har ju alla sjuka barn som längtar efter mamma, eller hur var det nu…?

 91. Rumänska tiggarna är Rumäniens ansvar. Eller hur Löfvén. Alla bör krävas ansvar. Men det gör inte Löfvén. Rumänien har ansvaret i sina händer, men Löfvén o kompani ser till att hålla Rumänernas tiggeri och kriminalitet i Sverige. Rumänien har fått miljarder från EU för att användas till zigernarna. Lätt har då pengar fått vingar när det blivit så mycket över då mest Sverige lockar dom hit.

 92. Liberalerna, Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet använder verkligen underliga motiveringar för sina uppfattningar. ”Det går inte att förbjuda fattiggdom”

 93. Det går inte att Förbjuda Fattigdom ?
  Vem faen bryr sig ?
  Jag är FATTIG SVENSK UTAN JOBB OCH BOSTAD !
  Vem faen bryr sig ?
  Jag blir så in i Helvete förbannad på alla Puckon som över huvudtaget tar dessa Bedragare i försvar !
  Röta ! Mögel ! Löss !
  Skicka ut dom !

 94. Alla som tycker det är omänskligt med tiggartillstånd kan betala in direkt på bankkontot till tiggarklanledaren. Ni är väl närmare 50% av kommuninnevånarna så det torde bli en bra slant. I tillägg slipper tiggarna sitta ute i kylan.

 95. Det här är ett bra bevis på att det klarnar mer och mer i knoppen, inte bara på SD utan också M och KD. Hoppas det sprider sig till riksplanet. Men hos C och L ligger dimman fortfarande tät.

 96. Är det ingen som fattar hur långt dessa tiggare reser för att få en 50lapp i burken, undrar vad resan kostar och hur ofta reser dom hem till familjen? Det blir nog mycket mer i burken, annars hade detta tiggeri inte existerat.
  Bukarest – östersund 317 mil enkel resa men dessa människor tigger längst upp i sverige och kan bo längre bort än Bukarest, en resa med bil ca 5000 kr har stött på dessa när jag campar på rastplatser, nu senast ville någon att jag skulle koka potatisen åt dom, för att dom inte hade gaskök.
  En svensk fattigpensionär har kanske inte råd till en sådan resa.

   • Har inte reflekterat över om dom kör diesel eller bensin, men uppställda lastbilar har förlorat mycket diesel, kanske ett samband.

  • Med tanke på vad en resa kostar så fattar väl varje normalbegåvad individ att det är inte tiggeri dom lever på, utan annan brottslighet..

   • Enligt en film på tv innan GB förbjöd tiggeri så konstaterades att dom var skickliga på skimning, dom hade flera hundra par ”billiga” solglasögon med inbyggd kamera i skalmen, som dom plockade ut och monterade i sedelautomater, dessutom tusentals plastkort som använde genom att tejpa fast i öppningen för att få sedlar eller kort att stanna kvar i apparaten tills dom vittjat den.

 97. Ett icke förutspått fenomen är att swish bara det senaste året blivit så vanligt att allt färre människor går runt med kontanter i fickorna och därmed har givandet till dessa tiggare minskat markant…tror de facto att detta har påverkat att tiggandet minskat något i omfattning.

 98. Är bevisat flertal ggr att dom blir lurade hit.
  En eller några få tar hela beloppet.
  Uppdrag granskning har ett reportage om tiggeriet.
  Likväl från vår norska NRK.
  Reportage ifrån ifrån fler länder finns också ex Tyskland, Italien m.fl
  Vet inte hur många olika youtube klipp som ligger ute samt div bloggar.

  Men bara för att det ser likadant ut i grund på alla reportage om ett övervakat å ordnat tiggeri så just ”denna” tiggare utanför din lokala butik har det inte så.
  Iallafall så är det vad man får höra.
  Vem vet?
  Jag vet vad jag såg en dag då en liten stackare klev upp från sitt ställe som hon har haft som ”sitt” flera månader. Bakom butiken stod en bil å väntade.
  Hon går runt ett hörn tar fram 2 sopsäckar lägger dessa i skuffen på den tämligen nya Volkswagen Passat med 17 Alu fälgar i fint skick.
  Chauffören går runt till passagerar sättet å sätter sig å hon tar position bakom ratten å kör därifrån.
  Ett tag senare så har hon ny skylt om att hon behöver pengar för att ta sig hem med sina barn.. angivet med exakt datum.
  Dagen efter detta datum så är det en ny tiggare direkt efter.
  När sommaren lider mot sitt slut så… hon är tillbaka.
  Sittande på samma ställe varje dag.

  Det är synd att hon inte hittar jobb som taxi chaufför då hon bevisligen får köra bil.

 99. Personligen anser jag att dessa tillstånd ska finnas å administreras ifrån Socialstyrelsen då dom i grund har hand om ekonomisk utsatta människor.
  Detta skapar då ett Index å ger Sverige en mer rättvis ståndpunkt hurvida det råder oklarheter. Polisen ska ha tillgång till detta system för kontroller.
  Samt sätta krav liknande som andra branscher att detta tillstånd ska vara synligt vid tiggeri platsen.

 100. Ett socialdemokratiskt beslut fattat av tre välkända partier som inte är uttalade socialdemokratiska och ett lokalt eventuellt uttalat socialdemokratiskt.

  Blödande liberala, centerpartistiska och miljöpartistiska hjärtan och idealistiska vänsterpartister är inget att bry sig om i sammanhanget. Vid nästa omröstning röstar dessa med Socialdemokraterna.

  Svensk politik är åtta nyanser av socialdemokrati.

 101. Det här är helt klart svartjobb. Man jobbar med tiggeri och undanhåller staten skatt. Dessutom sker det helt öppet så bevis saknas knappast. Skattemyndigheten var är ni?? Arbetstillstånd?? migrationsverket var är ni?? Efterlyst?? Polisen var är ni?? Som egenföretagare skall man teckna kollektivavtal. LO var är ni?? Är arbetet farligt? Var är arbetarskyddsstyrelsen??

 102. Det är nog så att Centerns politiker egentligen är sossar men att de har kört falskyltat de sista 15 åren så Annie Lööfs önskan att samregera med S och MP är högst rimlig.

  Det räcker tydligen inte med att EU skickar 92 miljarder/ per år till Rumänien för fattigdomsbekämpning och utbyggnaden av välfärdssystemet.

 103. För femtioelfte gången: ett av dessa fall där den korporativa länsstyrelsen får ställa sig över de förtroendevaldas demokrati!

 104. Tänk att man skulle få uppleva i Sverige att så kallade tiggare får sitta och skräpa ner utanför varuhus och INGEN affärsidkare eller politiker slår näven i bordet och förbjuder det. Finns väl ingen heller som tror att de åker över halva europa för att få några tior i burken och lever på det??

  • Ja, visst är det dumt att man måste fråga om lov för att få möjlighet att tjäna pengar för att överleva? När man sedan fått tillstånd, vågat friskt och tjänat lite pengar så ska staten ha av dessa för att ha råd med bl a byråkrater som ska utreda om andra som vill tjäna pengar på egen hand ska få möjlighet att göra det eller ej.

   Byråkrati och regelverk – till vems nytta? Staten finns ju här för våran skull och inte vi för dens, eller?

   Ingen politisk vilja finns heller för förändring av dessa dumheter på riksnivå och nu utökas det att gälla fler verksamheter lokalt. Alla partier utom ett ska ta avstånd från det sista och främlingsfientliga partiet.

 105. Det är omänskligt att behöva uthärda tiggarplågan var gång man ska handla det är en styggelse tyvärr har jag betalat tiggar bossarna cigg mer än en gång med sedlar genom åren trots att jag är fattig själv varför ja det vet inte jag det bara blir så!…

 106. Slutar nog med att ”de goda” söker och betalar för tillstånden. Bara att gå in på valfri partiexpedition, V, MP, S, L, C eller F!.

 107. Är det inte dags nu att Rumänien och Bulgarien tar ansvar för sina egna medborgare
  istället för att belasta oss svenskar. Dessa två länder får miljarder i bidrag från EU och Sverige för att ordna det bättre för sina fattiga! Skyffla inte över mer skit till oss tack!

 108. Dom har allt råd dom bossarna som ordnar hit tiggare. Eller har var och en som sitter utanför Coop och Willys ordnat sin egen resa hit? Vid nästa val rösta på Danmark.

LÄMNA ETT SVAR