akesson-riksdagen-834663
Inrikes

Tillströmning av nya medlemmar till KD, M och SD efter regeringskaoset

Publicerad 1/23/2019
Annons

Den utdragna och stundtals obegripliga regeringsbildningen har inte bara resulterat i ett generellt minskat förtroende för politikerna och i synnerhet de som varit drivande till situationen, det har även lett till att det konservativa blocket fått en tillströmning av nya medlemmar till respektive parti.

I Sifos januarimätning skulle det konservativa blocket få egen majoritet i riksdagen och det är nu dessa partier som växer. Framför allt är det Kristdemokraterna som får in nya medlemmar som aldrig förr samtidigt som partiet stadigt klättrar i opinionen.

LÄS MER: MP och L utanför riksdagen i ännu en mätning – majoritet för konservativa blocket

– De senaste elva dagarna har vi fått cirka 1.500 nya medlemmar. Det är en mycket stor tillströmning, säger Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren.

Även Moderaterna har fått ett rejält medlemstillskott på omkring 1 000 stycken under den senaste veckan.

Ytterligare en vinnare på S/MP-regeringen med stöd av C och L är Sverigedemokraterna som fått ett par hundra nya medlemmar sedan förra veckan, något som är ovanligt den här tiden på året.

– Jag är helt övertygad om att det beror på regeringsuppgörelsen. Det är inte så konstigt för vi vet att det finns ett stort missnöje med den förda politiken, säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
837Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons