Tingsrätter vägrade samarbeta i kartläggning av dömda sexbrottslingar

Delningar

➤ Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat den medborgarstudie som Joakim P Jonasson genomfört över dömda sexbrottslingar i Sverige de senaste fem åren och hur gärningspersonerna fördelar sig demografiskt. I en intervju med SwebbTV berättar Joakim om sig själv och hur han genomfört studien.

En uppseendeväckande uppgift som framkommer i intervjun är att två tingsrätter vägrade att samarbeta med Jonasson – Norrtälje tingsrätt och Haparanda tingsrätt. Därför saknas de fällande domarna från dessa tingsrätter i studiens underlag.

LÄS MER: Genomgång av domar i sexbrottmål visar – utlänningar grovt överrepresenterade i sexualbrott

 

Joakim P Jonasson har gjort det här arbetet därför att han och många svenskar anser att det är angeläget att ha alla fakta på bordet i stället för att ägna sig åt spekulationer i den migrations- och integrationsdebatt som idag dominerar stora delar av det offentliga samtalet. Om staten via Brå inte tar sitt ansvar måste medborgarna själva ta det, resonerar Joakim.

Fakta:
Den här sortens undersökningar – där man redovisar olika nationaliteters under- eller överrepresentation – gjorde tidigare Brottsförebyggande rådet, Brå, men sedan drygt tio år tillbaka har myndigheten upphört med detta. Regeringen har motiverat detta med att uppdaterad statistik vore onödig eftersom man redan vet att vissa invandrargrupper är starkt överrepresenterade i brottsstatistiken.

Mot detta har anförts en rad invändningar. 1) Sverige har haft en mycket hög invandring det senaste decenniet av personer tillhörande de grupper som tidigare varit kraftigt överrepresenterade i statistiken. 2) Underlaget för den senaste Brå-undersökningen, som genomfördes 2005, var då redan flera år gammalt. 3) Staten fortsätter att uppdatera statistik på en lång rad områden trots att man ”redan vet” en del om vad siffrorna kommer att visa.

Den kanske viktigaste invändningen i det här sammanhanget är dock den mot det andra argument som migrationsminister Morgan Johansson anfört mot att fortsätta föra statistik över brott och ursprung, det att ”skillnaderna försvinner om man rensar för socioekonomiska faktorer”. Argumentet grundar sig i ett vänsterliberalt synsätt på kriminalitet där man antar att det bland socioekonomiskt svaga finns ett ekonomiskt incitament att kompensera för fattiga omständigheter genom att begå brott.

Hypotesen har viss giltighet för egendomsbrott, såsom stöld, rån, inbrott, bedrägeri osv, där brottets förövande ger brottslingen en ekonomisk vinning. Den saknar däremot relevans för sexualbrott som det här är fråga om. Att begå en våldtäkt ger inte förövaren någon ekonomisk vinning.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

458 KOMMENTARER

 1. Mörkläggningen av invandringens skadeverkningar pågår oavbrutet.
  Morgan Johansson är en genomusel minister.
  Ingen kan respektera honom.

 2. Varför såssepartiet är så ointresserade av utländsk brottslighet har varit ett mysterium för mig i 45 år. Jag har inget svar !!

  • Om en sanning kommer fram kan det följas av flera, och det är inte bra för ett regeringsparti som kunnat hålla sig vid makten genom att konstant ljuga för folket.

  • Sossarna har en väldigt stor andel väljare bland invandrare, så de vill inte redovisa fakta. Socialdemokraterna är garanterat det parti som minst av alla partier vill att svenska folket ska få fakta på bordet.

 3. Dom vet vilka som är överrepresenterade i våldtäktsfall men likförbannat fortsätter dom att importera dessa jävla gr*sar, och låter VÅRA DÖTTRAR vara villebråd!!! SD 2018!!!! ☠️

 4. Enligt regeringen så vet man att invandrare ligger bakom de flesta sexualbrotten i riket och just därför anser man inte att Brå behöver undersöka detta närmare!
  Vänd på detta och säg att vi talar om tex ekonomi, vi vet att Sverige går plus eller minus men eftersom vi vet detta så behöver inte ngr ekonomer räkna på hur mkt plus eller minus vi går, det räcker med andra ord att veta att vi går plus eller minus! Tror ngn att finansdepartementet skulle nöja sig med informationen att Sverige ”ligger på plus” ekonomiskt sett?
  Detta är ju så urbota korkat, men vad annat är att förvänta med en Svetsare som rikets överhuvud?

  • Var han inte bara sversarlärling? Han har utöver det en halvfärdig socionomutbildning.

   Men nu är han statsminister, iofs en av Sveriges sämsta. Och hans ska inte kokettera med att han är ”en enkel svetsare”, för om han varit en riktig svetsare, så hade han inte nedvärderat det yrket med ordet ”enkel” för det är ett svårt jobb som inte alla klarar.

  • OBS Ingenstans i världen är våldtäkt att betrakta som egoboosting. Överallt är det skamligt.

   Det finns gott om forskning i ämnet och den sammanfattades mycket bra av Stephen Pinker i The blank slate, som kom ut 2004.

   Givetvis finns det maktrelaterade våldtäkter, dvs där de utförs för att ”sätta på plats” eller ”visa var skåpet ska stå”. Där kan det finnas ett visst mått av maktdemonstration med dominansaspekter och en sorts snedvriden ”egoboosting”, men det absolut vanligaste är att våldtäkter utförs av män som annars har svårt att få till det i relationen till kvinnor.

 5. Minister Morgan kan ha rätt i sina förbehåll. Men i själva verket överdriver han.

  Dessutom:

  Om ”skillnaderna försvinner om man rensar för sociologiska faktorer” spelar inte ett skit roll.

  De socioekonomiska effekterna för offren, eller för samhället som ska betala för eländet, ändras inte för att någon från Nivetvar har haft det taskigt i livet.

 6. Problemet är att de ”socioekonomiska faktorerna”
  kommer med ”på köpet”, så att säga när invandrarna kommer hit.

  Man kan liksom inte släppa in invandraren och lämna de socioekonomiska faktorerna på andra sidan öresundsbron, haa säger jag bara!

 7. Tänkte att jag skulle komma hem till Sverige och dra mig tillbaka i lugn och ro.
  Så visar det sig att svenska folket har importerat samma oroshärdar som nere i mellanöstern. Svensken sitter passiv i godan ro och tror att de kan rösta bort problemet. Glöm det! Ni har inte en susning om vad det är för skit ni har bjudit in och har att göra med. Till våren kommer kappsäcken packas igen för bättre alternativ. Ni kommer att få ett helvete här i landet som ni aldrig har varit med om eller sett maken till, thrust me.

  • Morgan Johansson tror att bara man fängslar 20 gängledare så blir Sverige lugnt. Det han inte verkar fatta är att de 20 gängledarna bara är toppen på ett isberg där 100.000-tals småkriminella står på kö för att ta sig upp i brottshierarkin.

   Eländet har bara börjat, så sprängda polishus och beskjutna polisbostäder är bara början.

 8. Kan dom inte göra, då förstör dom bilden av Martin Timell !
  En kartläggning som visar att han inte var värst !

 9. En vacker dag när vi ska göra upp om det här landet så har vi en fördel, dom känner aldrig att Sverige är deras på samma sätt som vi !

 10. BRÅ har faktiskt konstaterat att invandrarnas generella överrepresentation inte beror på socioekonomiska faktorer och att det bara är kulturarvet som kan förklara skillnaderna mellan olika invandrargrupper. Det finns förvisso en överrepresentation bland socialbidragstagare. Man kanske ska fråga sig vad kommer först – hönan eller ägget: Anti-socialt beteende och kriminalitet eller fattigdom.

  Förklaringen är att antisocialt beteende och brott leder till fattigdom – inte tvärtom. Att försöka förklara människors destruktiva beteende med hur mycket pengar de har på sitt bankkonto är en produkt av en mycket materialistisk (nästan kommunistisk), ohumanistisk och endimensionell människosyn. Människor är mer än vad de äger.

 11. Intressant undersökning, även om den är lite krattigt skriven. Exempelvis så räknas inte barnpornografibrott till sexualbrottsbalken utan anses som ett brott mot allmänn ordning rent juridiskt.

 12. Jag är helt övertygad om att både Nazityskland och Stalins Sovjetunion hade flera ”Sanningsministerier”, som inom sina respektive områden agerade exakt som BRÅ och flera andra myndigheter agerar i Sverige idag.

  • Sovjetkommunismen hade charlatanen Lysenko som sin kunskapare. Jerzy Sarniecki är en sentida lysenkoist. Han har aldrig sysslat med vetenskap, utan ägnat sig helt åt så kallad kuratorsforskning.

   Socioekonomiska förklaringar är Sanieckis käpphäst.

 13. Anmäl Norrtälje och Hapaanda tingsrätt, det är offentliga handlingar och ”ska lämnas ut inom rimlig tid”. Sån är lagen!
  Man kan ju undra vad det var för personer som vägrade samarbeta. Men sånt brukar ju vara lätt att ta reda på.

 14. Dålig ekonomi, miserabla sociala förhållanden och kriminalitet hänger ihop. Men inte nödvändigtvis så som vänsterfolket tror, nämligen att det är förtryckande, osynliga strukturer i samhället (t.ex. rasism) som gör vissa fattiga och utsatta, att detta leder till vidriga sociala förhållanden som närmast tvingar de utsatta till kriminalitet. ”Först maten, sedan moralen” som kommunisterna brukar säga.

  Men är det verkligen så att det är de osynliga strukturerna som är orsaken? När man rensar sambanden mellan ras och t.ex. inkomst för faktorer såsom humankapital, ja då visar det sig gång på gång att det inte finns någon rasism! Det handlar istället om ett rationellt beteende, där t.ex. arbetsgivare väljer personer utifrån vilka som sannolikt har rätt kompetens.

  Kriminalitet och social misär behöver inte heller bero på fattigdom – det kan vara precis tvärt om. Dålig moral och missanpassat beteende leder lätt till både arbetslöshet, fattigdom och ”utanförskap”.

  Vi ska inte heller glömma bakomliggande faktorer. En person med låg IQ och/eller genetiskt betingat låg impulskontroll har en överrisk att bli krimimell och har samtidigt svårt att få jobb och klara sig i det sociala livet.

  Vi ska inte heller glömma kultur: Personer med bakgrund i den protestantiska världen har högre arbetsmoral än personer som drivs av vidskeplig fatalism, samtidigt som också förmåga till självkritik och internaliserad moral kännetecknar prostestanten i kontrast till folk med mer primitiv kultur. Det är därför knappast någon slump att de protestantiska länderna i nordvästeuropa uppnått en högre ekonomisk utveckling och samtidigt minskat sin kriminalitet mer än på andra håll i världen – förutom hos de högkultiverade japanerna. Men när vi nu låter U-ländernas unga, primitivt aggressiva män strömma in över gränserna, så äventyrar vi detta förskott och riskerar att permanent sjunka ner i barbari.

  Så invandrarnas kriminlitet beror knappast på rasism och utsatthet – snarare är deras ”socioekonomiska utsatthet” – liksom majoritetssamhällets negativa reaktioner – konsekvenser av de utomeuropeiska invandrarnas kulturella, religiösa, moraliska och individuella tillkortakommanden – orsaker som de bär med sig hit när de invandrar.

  • Tror inte det har med inkomst och göra, jag får ca 3300kr kvar efter hyran
   sen när el-räkningen kommer då blir det så klart mindre.
   Tycker jag kan leva rätt så hyfsat med den summan, men man har ju inte
   råd och göra nåt typ resa,unna sig en pubrunda,köpa en ny TV osv.
   Nä fyfan nu blir jag less när jag tänker påt, fan jobbat hela mitt liv och det
   här är tacken, grr.

   • Antar att du inte är kriminell, gör inbrott eller våldtar för den sakens skull. De flesta personer med dålig ekonomi är inte kriminella, det gäller sannolikt både svenskar och invandrare, men i synnerhet svenskarna. Så att peka på fattigdom som orsak till brott är missvisande – det kan möjligen i vissa fall vara en bidragande faktor, men det är alltid individen som är ansvarig för om hon ska begå brott eller inte.

    • Min kriminella historia är P-böter, gångfylla för kanske 40år sen,
     inte mera vad jag kan påminna mig om.

 15. Tack Joakim P Jonasson för det fantastiska arbetet du gjort när du genomfört den här studien.
  Tack även till Swebb-TV, det här var verkligen en MYCKET sevärd intervju.
  Det borde givetvis vara statens uppgift att ge sin befolkning en rättvisande bild av hur det faktiskt ser ut, men regeringen och föregående regeringar använder sin tid och våra pengar till att mörklägga fakta istället.

  • Joakim P Jonasson är verkligen en hjälte, en osjälvisk patriot som uppenbarligen gjort detta i kärlek till sitt land och omsorg om våra svenska kvinnor som skändas av de importerade männen. Särskilt imponerande är hur stringent han verkar ha varit trots avsaknaden av akademisk utbildning. Det visar, bland mycket annat, att den sverigevänliga rörelsen förvisso inte enbart består av ”white trash”.

   Jag gläder mig också åt att SwebbTV åter är på banan med professionella produktioner och bra genomförda intervjuer.

   Undrar förresten vart Jan Sjunnesson tagit vägen, han var väldigt aktiv under lång tid men har inte synts här på ett tag. En koll på FB visar dock att han fortfarande är i högsta gran aktiv där.

 16. Det kunde vänta sig. Ingenstans är den Politiska Korrektheten så påtaglig som inom domstolsväsendet, och ingenstans blundar man så mycket inför vad man dagligen ser som just inom detta skrå.

  • Blundar bokstavligt kan jag berätta när jag var på en rättegång för längesedan så satt den ena nämndemannen och blundade,sov alltså.Jag trodde inte mina ögon.

   • Det händer ibland. Nämndemännen är för det mesta gamla och trötta män. Tingssalarna kan också ha dåligt med syre, vilket kan göra de äldre trötta.

     • Anne Ramberg har en annan föreställning om moral, etik och rättskänsla, än vad den den vanlige svensken har. Hennes inre människa är korrupt och rutten. Som den överklassare från Östermalm Anne Ramberg är anser hon det rätt och rimligt att den välfärd generationer svenskar genom hårt slit arbetat ihop frikostigt delas ut till ekonomiska migranter från dysfunktionella länder i världen. Hon tycker säkert att det är en bra sak att kommuner köper bostadsrätter för miljarder skattekronor till invällare från sådana länder,så länge det inte sker i den stadsdel hon bor i.

 17. Är det lagligt av de där tingsrätterna att inte lämna ut data? Går det möjligen att få till internationellt samarbete t ex via EU?

 18. Jag skulle vilja sammanfatta så här…

  Problemet är inte om man är en socioekonomisk faktor…

  Utan om man är en våldtäktsman

  Dvs. sätt dem i fängelse!!!

 19. Att hänvisa till socioekonomiska orsaker när det gäller våldtäkter, den människan som gör det gör sig enbart löjlig.
  Att en fattig person snor mat när han är hungrig, kan man förstå.
  Men att en fattig människa måste våldta bara för att han är hungrig, är inget annat än bortförklaringar.

  • Den största förklaringen till alla problem gällande invandring, integration är den socioekonomiska orsaken. Fast det är rätt omöjliga att ta ur ränderna ur Zebran med.

  • Det var därför de var tvungna att dra igång Martin Timell historien med småsaker för att flytta fokus från den misslyckade massinvandringen med alla våldtäkter och sexofredanden.

  • Den domen skulle jag vilja läsa, Kalle våldtog en kvinna och ska förklara varför
   -Nej jag brukar inte göra sådant men ni vet ju hur tight budgeten brukar vara i januari. Det fick det att slå slint i huvudet på mig.
   Som gjort för en Aftonbladetrubrik i stil med ”Så undviker du att bli en vit våldtäktsman i januari” Ekonomen tipsar.

   Ja men klart fattiga våldtar mer än rika. Titta bara i rika Saudi-Arabien och Förenade Arabemiraten hur fint och tryggt deras kvinnor har det.*ironi*

 20. Problemet är att de ”socioekonomiska faktorerna”
  kommer med ”på köpet”, så att säga när invandrarna kommer hit.

  • Heter det inte de sociala och ekonomiska faktorerna när det gäller
   invällare från mena länderena? de ska ha alting gratis och mer därtill
   de vill utplåna oss el minst omdana vår kultur så de passar dessa hedningar.

 21. Om nu Sveriges alla problem är på grund av socionomiska faktorer varför importeras det då Morgan Johansson!

 22. Det är upprörande att BRÅ inte för någon statistik över våldtäkter p.g.a. att resultatet skulle visa hur skadlig sjupartisternas vansinnespolitik har varit och är för det svenska folket. Joakim P Jonasson, som har gjort en medborgarstudie över dömda sexualbrottslingar de senaste fem åren, är det svenska folkets – inte minst de svenska flickornas och kvinnornas – hjälte och sjupartisternas och F!:s mardröm. Det är intressant men föga förvånande att en överväldigande majoritet av våldtäkterna är begångna av utomeuropéer och att afghanerna står för en fjärdedel av gruppvåldtäkterna. Kan möjligtvis kampanjen #metoo och exponeringen av afghanernas talesperson Fatemeh/Fatima Khawari ha något med Joakim P Jonassons ytterst tillförlitliga studie att göra?

 23. När media säger att etnicitet inte är av intresse vid sexualbrott, så VET nu alla till 100% att det inte stämmer, tack vare denna rapport.

  Att förvägra invånarna denna information borde betraktas som en brottslig handling. Löfven, Morgan Reinfedlt ljuger mao. mer än häst travar i sin stävan att underblåsa dessa brott mot den svenska befolkningen. Man kan vidare utgå från att BRÅ redan har denna information men har hemligstämplat den.

  När vi har en överrepresentation på över 90% är det inte främst en misslyckad integration, utan ett brott av politiker som borde klassas som omstörtande verksamhet eller brott mot rikets säkerhet, vilket ger fängelse.

 24. Det RÖDA Norrland måste ju bekänna färg! Apropå de socioekonomiska faktorerna, så är detta en helt ny företeelse som Morgan lärt sig använda!

 25. Sveriges feministiska regering är i själva verket Sveriges första våldtäktsregering. Ingen regering har gjort mer för att svenska kvinnor ska våldtas.

  • Som ni ”modiga” norrmän när ni hjälper jihadister i Syrien att utrota den kristna ursprungsbefolkningen. Det är bara Ryssland som med all rätt den kristna ursprungsbefolkningen känner stor tacksamhet och bara Ryssland som krigar för dom, hycklande jihadiststödjande väst känner dom med all rätt bara förakt för. Västliga värderingar=skit.

 26. Det går ett rykte om att kvinnan som mördades i ett motionsspår i Ulricehamn förmodligen arbetade som myndighetsperson för migrationsverket, socialtjänsten eller försäkringskassan. De kvinnor och män som arbetar inom dessa myndigheter blir ju hotade varje dag om inte rätt beslut som gagnar inkräktarna tas. Ingen trevlig arbetsmiljö och det är nog en stor anledning till att det blir så få utvisningsbeslut.

  • Förr eller senare kommer sanningen fram. Om så är kommer polisen troligen ett mörka orsaken eller eventuellt förvanska den på något sätt. Idag är Sverige en riktig soppa.

   • Jag tror att det aldrig kommer fram. Det nya islamistiska klanstyret, som vi härmed kommer att ha tills Sverige är avfolkat av inavelssjukdomar om tiotusen år, kommer inte precis att upplysa någon om något.

 27. Lustigt att folk klagar på att mångkulturen visar sig vara just mångkulturell!! Det som förvånar mest är att folk och samhälle inte anpassar sig efter nu rådande mångkultur! Se bara utvecklingen i våra skolor badhus mm.. Dags börja anpassa sig eller utsätta sig för mångkulturens baksidor. Sluta nu låtsas bli förvånade av utvecklingen vi har själva röstat fram mångkultur så anpassning anpassning anpassning!! Sen är det bara beklagligt att folk ändå tycks bli förvånade över vad mångkultur innebär men det får vi först och främst beskylla vår egen naivitet och att journalister faktiskt inte förklarat vad mångkultur kommer innebära.. Som sagt antingen har ni fått vad ni velat eller är ni helt slut i huvudet och inte insett vad ni röstat på.

  • Jag har eller skulle aldrig rösta för ett mångkulturellt samhälle, det har aldrig fungerat historiskt och kommer aldrig fungera i framtiden heller.

   • tyvärr för våra barns skull är vi i minoritet och med detta är vår önskan inte möjlig utan som alla andra gäller anpassning eller utsättas för kulturen… Ungefär samma sak jag röstade nej en gång i tiden på EG.. Men är ändå tvångsmedlem idag..

     • ändå helt fantastiskt hur många nötter det var som röstade ja för de trodde sig få billigare sprit..

     • Haha, ja det var många som gick på den niten. Själv ville jag bevara vår självständighet och kulturarv. Sverige hade varit fantastiskt om vi inte hade gått med i EU skiten.

     • Japp det var det mest idiotiska vi kunde göra men som sagt politikerna hade redan bestämt sig de skulle köra folkomröstning på folkomröstning med en massa propaganda emellan ända tills vi röstade igenom ett ja.. Dess utom kördes mycket fulspel från arbetsgivarnas sida alla på mitt jobb fick ett brev där de talade om att om vi inte röstade ja skulle vi troligen bli arbetslösa… Sen lade de ner slakteriet jag jobbade på efter några år då det visade sig billig import tog bort lönsamhet och dyr export gav inga vinster..

     • Sjukt, men 90-talet var tufft med fastighetskris och skyhöga räntor, de styrande trodde väl att EG skulle hjälpa Sverige ur krisen, tyvärr har vi alltid fått betala mer än vi fått tillbaka.

     • Nej det är lika mörklagt som det mångkulturella experiment som pågår nu och som vi aldrig kommer få någon förklaring till. 7 klövern kommer aldrig erkänna sina misstag.

  • Den kommentaren skulle passa på ett forum för vänsteranhängare eller anhängare till vilket parti som helst inom 7-Partiet. Här har alla sedan länge insett vad mångkultur innebär och vad det kommer att leda till för svenskar och vårt samhälle. Själv har jag förstått det i mer än 10 år och röstat på SD sedan 2006; eller om det rentav var 2002 minns inte riktigt.

   • Där håller jag fullständigt med dig!! Men lustigt nog når man osedvanligt många naivister via denna sida. Såväl de verkliga förrädarna som aktivistjournalister som många andra vänsteraktivister..

     • vet inte om jag ser mig som något troll alls mest en vanlig oroad småbarnsförälder.. men vill du ha mig som troll får du väl det välkommen läsa mina runt 1500 kommentarer och förklara vilket sagoväsen jag är hahaha

     • Så som jag bara sa, men jag är inte så förtjust i vänster
      ideer, de rimmar illa med min övertygelse, så skål! min
      lördagsöl nu. sorry om jag har sårat nån.

     • Skål Sofiero 7,5 den känns i skallen lite starkt köpte för att prova
      andra sårter/märken ,hep.

     • Fortvarande uppe, jobbet först tisdag så man har tid och
      kurera sig om så skulle behövas, brukar inte bli så dan efter.
      Fast man vet aldrig.

    • Nej knappast. Har läst en del av hans kommentarer och det verkar inte det minsta troligt att han skulle vara ett ”troll”.
     Hans konto är inte ”privat”, så det går bra att läsa om man undrar.

  • Jag röstade själv för första gången 2006 på SD när jag 19 år. . Där jag bodde då (Piteå) var klimatet att om du röstade på SD skulle du bli lynchad. Det var först efter det senaste valet som jag vågade ens yttra mig att jag var jag var stolt Sverigedemokrat. Med det i åtanke blir jag så jävla förbannad på din kommentar. Jag välkomnar alla människor till verkligheten än idag och sitter inte på mitt feta jävla arsle och skriver att jag är så duktig att jag såg problemet tidigare.

   Fan, vissa människor vågade inte tänka Sd för några år sen pga av det sjuka klimatet och det finns även kvar idag.

   Blir seriöst mer förbannad på dig än alla jävla vänstermuppar.

   • Tja, är man feg så har man att leva som slav. Det är väl inte skribentens fel att du var för feg för att göra nånting för att undvika folkmord.

   • För min del får du gärna rikta din ilska mot mig!! Själv är jag riktigt förbannad på såväl naivister vilka gång på gång röstat för mångkultur utan att ta reda på vad det innebär!!

    Likväl på journalister som möjliggjort genom ren desinformation att folk inte fått reda på sanningen. Självklart på 7-klöverns politiker.

    Men naturligtvis är jag förbannad även på mig själv som andra som du!!

    Vilka faktiskt inte lyckats väcka folk naivister till att se sanningen om mångkultur. Oavsett om detta berott på feghet mot grannar i Kiruna eller om man skrikit sig hes utan att lyckas väcka tillräckligt många i sina försök.

    Oavsett vilket ja då säger verkligheten att mångkulturens baksidor är här och nu. Lika lite som jag gillar eller röstade för EU måste jag acceptera verkligheten att vi är medlem där i eller hur.

    Nu till saken är jag på riktigt rädd alltså rejält rädd jag har en dotter som nu tvingats växa upp i mångkulturella Sverige. Även om vi varit naiva det fulaste ord jag vet och låtit mina barns framtid bli under mångkulturellt kvinnoförtryck i stället för Svensk könsjämlikhet!! Så är jag helt säker på att mina barn får betala för vår naivitet.

    Ja så är det!!

    Men vi kan då inte fortsätta vara naiva mångkulturen finns här och nu(på samma vis som vårt EU medlemskap) då kan vi heller inte låtsas som om det inte finns. Våra barn måste anpassa sig efter rådande kultur. Men vi måste även anpassa samhället!

    Allt måste anpassas för att minimera antalet offer till mångkulturens baksidor.Om detta betyder att du hatar mig det skiter jag fullständigt i! Lika lite som jag velat införa mångkultur vill jag tillåta att vi låter våra barn bli offer medans vi fortsätter och förneka mångkulturens problem..

  • Så mångkulturellt är det ju inte. Det är ju bara muslimkulturellt. Invandringen är mer monokulturell än vad svenska folket är. Islam är total intolerans och avsiktlig efterblivenhet på stenåldersstadiet.

   Jag ser inga japaner som gör tai chi på morgnarna, inga indier som bygger ett gult tempel till sin elefantguds ära. Ingen brasiliansk karneval på gatorna. Bara monokulturell totalintolerant islamism överallt, med den brottslighet som deras inavel orsakar genom rent genetisk degeneration.

   • Jag kan se en sushibar i vartenda gatuhörn när jag besöker Stockholm. En tiggare utanför varenda affär och tusentals uteliggare lite här och var plus massor med invandrare överallt. Inte ett enda korvstånd längre.

    • Men det är inte japaner som driver sushiställena, lika lite som det är amerikaner som jobbar på McDonalds. Svenska restauranger var aldrig någon höjdare ändå. Svensk korv, ost, bröd, öl är smaklös och husmanskost som lapskojs och pölsa som man tvångsutfordrades med i skolan är hemskt, riktigt hemskt dålig mat. Gustav II Adolf kanske åt helstekt gris med sin värja som bestick och ur det har kanske en svensk mattradition växt fram på en nivå som jag inte har tillgång till, mest bara reserverad för nobelmiddagarna med bräserad svan.

     Jag har ingenting emot riktig mångkultur, som ett New York under immigrationen dit. Det är islam som är problemet. Att de späs ut med några få väldigt synliga zigenare och med alla kriminella slaver, kvalificerar inte som mångkultur. Det är inget annat än bara islamism och kriminalitet.

 28. EFTERSOM RÄTTSVÄSENDET I SVERIGE HELLRE FRIAR ÄN FÄLLER, SPECIELLT DENNA GRUPP, KAN VI TROLIGEN VARA GANSKA SÄKRA PÅ ATT DE DÖMDA ÄR SKYLDIGA

  Sen är det är bara att räkna ihop domarna!
  – Vi förstår nu alla varför BRÅ har fått direktiv av Regeringen att inte publicera någon ny statistik efter 2005!

  • Det otäcka är ju att de kan vända statistiken när de friar dessa mähän och lagför de få svenskar som utför dessa vidriga överfall.

 29. Varför väljer Haparanda och Norrtäljes domstol att bryta mot lagen? för att skydda brottslingar? Varför finns det inget straff för dom som bryter mot offentlighetsprincipen? Varför är det så svårt för svenskarna att se vad som händer med deras land?
  Varför är det så viktigt att förstöra landet Sverige? Fredrik Reinfeldt förklarade varför i sin bok det sovande folket men en stor majoritet av svenska folket verkar inte bry sig. Vad är det för fel på svenskarna? lider vi av en brist på krig i modern tid eller kan det finnas någon annan förklaring?

  Man läser om våldtäkter, skottlossningar och bilbränder varje dag, det är inte längre konstigt att nån kastar sten mot en ambulans, det är helt normalt och ger inga rubriker alls.
  Vi vet att 9/10 våldtäkter begås av utomeuropeiska invandrare men det får vi inte säga får då är vi rasister.

  Hur kan det ha blivit så här? vad är det för fel på det svenska folket?

   • Värdegrund är ett kommunistiskt slanguttryck som inte hör hemma i svenska språket. Således skall det inte användas i vårdad svensk text eller i vårdat svenskt tal.

   • Kortfattat. Förstör man välfärden så finns det inte längre nån anledning att ta ut skatt för välfärden.
    Och det är det som är alliansen mål med invandringen, hur många som blir våldtagna spelar ingen roll, det viktiga är att skatten sänks.

 30. Skrämmande mörkertal dessutom. Endast 1 av 10 anmälda våldtäkter leder till åtal!
  Det finns således ett stort icke anmäld våldtäkter eftersom det inte blir straff.
  Straff (livslångt) har Offren!

 31. Söker jag i Finland på Våldtäkt, grov våldtäkt 20:1-2 i tabellen här:

  http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/sv/StatFin/StatFin__oik__rpk/statfin_rpk_pxt_002.px/?rxid=b954bbc0-f210-49f7-bf45-72244d6ca197

  Sökkriterier:
  År: 2016
  Kommun: Totalt
  Brott: Våldtäkt, grov våldtäkt 20:1-2
  Information: Brott som kommit till polisens kännedom+Uppklarade brott totalt

  Klickar sen på fortsätt-knappen och får:

  Brott som kommit till polisens kännedom: 1160 st
  Uppklarade brott totalt: 780 st

  Uppklaranderatio = 780/1160 = 67,2%

 32. Tid 14:00 så påstås det att Syrier som kom i massor 2015 inte är speciellt representerade i brott. Detta stämmer säkert men ge det ett par år så ska Ni se vad som händer.
  Det är inte så att de som kommer till ett främmande land och söker asyl är det första de tänker på att börja begå brott. Nej nej, det tar tills de fått medborgarskap och blivit varma i kläderna innan detta påbörjas.

 33. Man kan undra varför man vill förstöra ett land som byggds upp från ett fattigt jordbruksland till ett högteknologiskt väl fungerande samhället. Om vi skulle använda att resurser som vi har i detta land skulle vi vara helt självförsörjande.
  Detta gäller även de övriga nordeuropeiska länderna med Tyskland i spetsen. När det sedan gäller sydeuropéerna så har dessa alltid i mordern tid visa sin skrala förmåga. De är allt för egoistiska för att kunna samarbeta ned varandra. Korruptionen ökar med andra ord. Numera har korruptionsviruset spridit sig över hela Europa och förstör likt cancer. Cancer = kommunism.

  • Därför att det finns gott om pengar att stjäla här, bara därför. Svältande fattigdom är enda lösningen, om vi inte börjar försöka göra motstånd mot plundrandet.

 34. Bra argument det sista, och dessutom är vissa invandrargrupper som torde leva under samma omständigheter(dock Inga muslimska) underrepresenterade såsom sikher t.ex.

 35. Sanningen ska döljas med alla medel. Därför kom Metoo som ett brev på posten så man får visa hur onda svenska män är och invandrarna oskyldiga. Vi begår kollektivt självmord för den så kallade godheten.

  • Skandalen handlar alltså om hur ledande feminister i massmedia har våldtagit och kränkt kvinnor sexuellt. Men ni som tittar på svensk TV får alltså intrycket att det är ”svenska mäns” fel?

 36. Tycker att Avpixlat var bra på sitt vis, men på Samhällsnytt tjatas det bara om samma sak hela tiden. Inte ett ord om vad som blev så världskänt tack vare Youtube och det som hände i Tammerfors för bara några dagar sedan, där demonstranter mot ”kråkorna” och politikerna skakade om hela Finland. De kom från hela EU för att demonstrera och många även från Sverige som stöd åt finnarna. Men inte ett ord på Samhällsnytt om saken i sin helhet.
  Här får Ni se: https://www.youtube.com/watch?v=8mJWNHOfaME

  • Tyvär kan jag inte Finska men tittade lite på filmen. Det var den Finska delen av Nordiska motståndsrörelsen som jag förstod det.
   Den Svenska delen av denna är inte lika stark för vår nation har blivit förstörd under minst 40 år genom radikal feminism och kommunism/socialism.
   Förhoppningsvis blir de starkare detta kommer dock (mest troligen) inte ske med någon hjälp från Samhällsnytt då de fortfarande är lite töntiga som Svenskar numera ofta är idag. När inte Samhällsnytt skriver om hur fruktansvärt nazistiska NMR är exempel ’oj vad många fanor de bär på – de måste vara nazister’ så roar sig Samhällsnytt om att informera om Burkaförbud i Canada, Burkiniförbud i Frankrike, hur SverigeDemokraterna kommer rädda hela nationen, det är bara de kriminella som är fel samt civic nationalism.

   De kommer snart vakna upp hoppas jag.

 37. Kan hålla med Reinfeldt på en punkt. Det är att många i Sverige passar in på att vara ett sovande folk. De som inte är sovande är i stället ett förnekande sådant.
  Vilket som är värst är svårt att bedömma. Sedan från folk till folkvalda så måste man göra en mental analys på dessa. Varför förstör de Sverige? Varför super Jeppe var ju något man skulle fråga sig på 60 och 70-talet. Likadant bör vi alltså undra över t.e.x. Molgan, Löfven m.fl. Tror de på sin socioekonomiska teori är de ju bara dumma i huvudet, men jag tror inte att det är så. Det är personliga saker som driver dem och jag utesluter inte hämnd av något slag. Bägge har ju dessutom anledning att hämnas fast av olika orsaker vilka vi inte skall gå in på. Återstår för läsaren att lista ut själv.

 38. Är det inte så att varje myndighet är mera och mindre korrupta när det gäller att informera sanna uppgifter om kriminella utlänningar. Som skulle sin tur påverkar uppvaknande om rätta uppgifter hade utges och inte förvanskad och många flera hade förstått att det är sju-klöven alltså alla partier utom SD som vill ha hit alla utan att kontrollera vilka som kommer hit med motto allas lika värde. Det vill i varje pris mörka de uppgifter som gynnar SD

 39. Man måste beundra Joakim Jonasson Söm har lagt ner ett så enormt arbete för att få fram statistiken. Naturligtviss är han inte så populär bland PK folk inklusive Jerzy Sarnecki. Mörkläggningen har ju pågott i mer än 30 år och nu börjar den krakelera.

 40. Om man vet att Menaiter är överrepresenterade vad gäller kvinnokränkningar osv varför gör man inget åt det då?
  Metoo blir bara löjligt i bakgrund av detta.
  Ser det ut som en elefant luktar som en elefant och beter sig som en elefant så är det en elefant i rummet.

  • Kvinnor är en handelsvara, särskilt enligt arabernas samhällsmodel baserad på stenålderns enkla boskapsskötsel. Du ska inte tro annat än att PK avsiktligen bedriver folkmord mot oss. Det har ju alla socialister i alla länder alltid gjort.

 41. Detta är ett självklart jobb för Brå, men i den tystnadskultur som råder i Sverige där otrevligheter ska sopas under mattan och döljas så måste medborgarna själva söka fakta, det är fruktansvärt, helt absurt!

  Jag hoppas makten skiftar snart så det kan bli lite ordning och reda i detta sjuka samhälle.

  SD 2018 TACK

 42. Hatten av för ett oerhört gediget arbete av J.P Jonasson!
  Det här skulle naturligtvis gjorts av våra högavlönade statliga kriminologer som hellre sitter med händerna under baken och bräker med de ansvariga för eländet.
  Att ”tiggarna” är styrda av hallikar är nog inte allmänt känt i stugorna.
  Organiserad prostitution pågår runt om i hela Sverige och hålls bakom ryggen av PK-Sverige.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=70&v=ZsMAbfeQ7Xw

 43. Studier av nationer på fallrepet ger två säkra indikationer på att slutet är nära;
  i) en kulturell och psykologisk stagnation, där folk ständigt upprepar tomma plattityder baserat på en politisk doktrin vilken sedan länge tappat sin verklighetsförankring, och som blivit närmast religiösa teser. Ingen tror längre på dem, hyckleriet är oerhört men det är dessa dogman som utåt binder samman nationen. (Jmf Sovjetunionens trötta 1:a Maj parader på 70-/80-talen med svenska politikers papegojliknande pladdrande om mångkulturens härlighet)

  ii) perversioner som ett normalt fungerande samhälle aldrig skulle tillåta utan bestraffa hårt. Romarrikets patricier och den franska aristokratins utsvävande perversiteter innan dessas fall är väldokumenterade. I Sverige ser vi uttalade feminister, präster och rektorer skälla ut våldtäktsoffer, och ta 35-åriga afghaner/iranier/somalier poserandes som ’barn’ i försvar. Bögparader är numera ett obligatorium i varje småstad (soldater beordras ut och dansa i dem), där könsorgan exponeras öppet inför barnfamiljer, och nu förberedes t o m ett pride för småbarn.

  Studier i ämnet är omfattande, dels ur ett historiskt perspektiv där imperiers fall och dess gemensamma nämnare dokumenterats (läs gärna Sir John Glubbs verk) men även ur ett psykologiskt perspektiv där Sigmund Freuds koncept om dödsdriften bäst beskriver fenomenet.

  Dessa två faktorer dränerar över tid all vitalitet och sundhet ur samhället och orsakar dess undergång. Det är där Sverige nu befinner sig.

 44. Någon på Tingsrätterna som vägrade borde få sparken. Dom bryter mot det mest grundläggande i rätts samhälle nämligen offentligheten du skall veta vem som anklagar dig,offentligheten i domarna,vem som blir dömd för vad. Allt för undvika ett Kafka liknade rättsväsen. För dom som inte har läst processen av Kafka. Handlar det om en man som blir anklagad för brott av vem och vilket brott förblir en hemlighet och avrättas till slut av 2 män för brottet.Påminner om det Sovjetiska systemet under Stalin

 45. Sverige är bra på att tysta debatten…

  Dagsfärskt från svt text

  107 SVT Text Söndag 29 okt 2017
  INRIKES PUBLICERAD 29 OKTOBER

  Fd minister: Reinfeldt tystade debatt

  Den tidigare migrationsministern
  Tobias Billström (M) berättar nu i en
  SVT-dokumentär om när han plattades
  till av sin chef Fredrik Reinfeldt i
  migrationsdebatten inför valet 2014.

  Enligt Billström vågade medlemmar i
  M inte offentligt framföra sina åsik-
  ter i flyktingfrågan sedan han blivit
  tillrättavisad av statsministern.

  Billström ville införa en diskussion
  om det gick att påverka antalet flyk-
  tingar till Sverige. -I partistyrelsen
  talar vi inte på det sättet, sade
  Reinfeldt. I dag talar de flesta
  partier om att det finns en gräns.

  ———————————————–

  Och inte ett ord om vilket parti som redan då talade om att det måste finnas en gräns

  ???

 46. Kjell-Olof Feldt: Migrationen är en tickande bomb

  ”– Det bor åtminstone en halv miljon människor i Sverige som vi inte vet vad vi ska göra av. Vi vet inte hur de bor eller hur de försörjer sig. Jag vet inte hur de här människorna ska bära sig åt för att komma vidare. Det är en tickande bomb.
  Vad kan politiken göra, frågar SvD.
  – Jag vet inte. Jag tror knappt att någon vet det. Man försöker hålla locket på. https://samtiden.nu/2017/10/feldt-migrationen-ar-en-tickande-bomb/

  Jo du Feldt, det finns ett parti som har lösningar och som de andra nu kopierar.
  SD 2018

  • Jag vet inget parti som föreslår en lösning på problemet.
   Vi får se vilket parti som blir först med den saken.
   Jag förmodar, att du syftar på det parti som ville förhindra att problemet uppstod.

  • Han kan väl försöka förklara detta för sina partibröder också om det nu är möjligt att få dem
   att fatta de mest uppenbara saker, det är ju väldigt tveksamt men han borde göra ett försök
   att trycka in lite vett i skallen på stollarna.

 47. ”Tingsrätter vägrar samarbeta” och hur ska det tolkas?
  Har de nekat att sortera ut just sexbrottsdomar eller har de vägrat lämna ut domar överhuvud taget?
  Det förstnämnda kan ha sin förklaring i hög arbetsbelastning och det sistnämnda betvivlar att det gjort.
  Det står var och en fritt att begära ut en dom, som är offentlig handling, om man kan precisera målnummer,namn eller personnummer på den dömde.

  • Det kan också ligga sekretess på domar som rör sexualbrott för att skydda offret. Det används flitigare nu än för 15-20 år sedan

   • Oftast gäller sekretess för brottsoffret i förundersökningen och domen (varken namn eller personnummer nämns).
    På själva förundersökningsprotokollen eller domarna råder ingen sekretess även om delar av dessa kan omfattas av sekretess.

   • Sekretess för brottsoffren/målsägaren är i princip 100 % under förundersökning och huvudförhandling.Däremot i domen står det oftast både personnummer,adress etc på brottsoffret.
    Av vilken orsak det är så här har jag inte lyckats få reda på.
    För den misstänkte/dömde finns ingen sekretess.

 48. På Kanarieöarna har det inträffat en gruppvåldtäkt. Så här kommenterar Expressen:
  ”De gripna männen är mellan 26 och 32 år gamla och är inte
  av spansk härkomst.”

  The Sun skriver:
  ”POLICE in Gran Canaria have arrested four Moroccans who took turns to rape and sexually abuse a tourist in an island holiday resort.
  The attackers were immigrants who were illegally in the Gran Canaria resort”

 49. – Tingsrätter kan inte neka att lämna ut offentliga handlingar, vilket domar är, och det ska dessutom ske ske skyndsamt d v s inom 2-3 dagar om handlingarna är av mindre omfattning. Om materialet är mer omfattande har Tingsrätten skäl att ta längre tid på sig och även ta betalt för ev. kopiering eller utskrift. De vägrande Tingsrätterna ska rimligen JO-anmälas.

  • En utmärkt krönika som vanligt! Journalister måste ha ett rent h*lvete. De tycker som vi, men tvingas ljuga för både sig själv och andra, för att behålla jobbet. Men som alla andra har de ett val. Det kommer en dag då de alla får betala för sitt svek på ett eller annat sätt. Den dagen sover du och jag gott.

 50. Morgan Johansson argumenterar mot dig själv.
  Om det vore så, vilket jag inte tror, att det är socioekonomiska faktorer som ligger bakom eländet, så är det ju ett mycket starkt skäl till att undanröja dessa.
  Det borde alltså då vara angeläget att tydligt visa hur stort problemet är, så att vi alla kan enas om att ta itu med det.
  Det är ju, som sagt var, bara att undanröja de ”socioekonomiska faktorerna”.
  Jag tror inte på honom, och jag tror att hans parti har andra motiv, som de inte vill prata högt om.

  • Det måste talas väldigt tyst om de problem som finns och vad de beror på för om sanningen
   kommer fram så gynnas SD och det verkar vara den största katastrofen som kan drabba
   landet,att kvinnor,flickor och barn får sina liv förstörda av våldtäktsbenägna vildar är inget att
   bry sig om tycker”feministerna”.

 51. Sverige är förstört, för all framtid. Oavsett om gränsen stängs kommer den redan etablerade sociala misären, inaveln, de religiösa vanföreställningarna, kriminaliteten växa av egen kraft, EXPONENTIELLT. Vi är redan sedan länge förbi point of no return.

  90 identitslösa resenärers bor sedan 2-3 år i en bilhall full av vägglöss och snusk. I Jönköping. Observera att man, trots omständigheterna avlar avkommor. Svenskarna kommer tvingas fortsätta lägga hundratals miljarder årligen på dessa, den nya väljarbasen har numerärena på sin sida, ”det är via dessa man vinner framtida val”. Exakt så tänker vår så kallade statsminister när han (hen?) fördelar ut våra pengar.

  Som sagt, svenskarna har inte en chans.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/barnens-boende-en-bilhall-med-vaggloss

 52. ” Kjell Olof Feldt” fd, finansminister: Strategin att knäcka SD, ser ut att misslyckas. Fortsätter läget som idag, ser förre finansministern. EN enda möjlighet för Stefan Löven- att sträcka ut handen högerut.

  Handen måste vara utsträckt på allvar o inte bara på Socialdemokraternas villkor säger Kjell Olof Feldt.

  • Löfvèn använder som känt enbart VÄNSTRA armen och handen. HAN måste göra en 180 graders gir för att kunna sträcka VÄNSTER hand mot HÖGER men då uppstår ett stort problem: HAN måste möta Åkesson ansikte mot ansikte och då är nog samarbetet med högern kört. – Politik på riksnivån är svårt och ibland t.o.m. omöjlig.

 53. – Jerzy Sarnecki, född 7 juli 1947 i Warszawa i Polen, är en ”svensk” forskare och professor i kriminologi och har sågat Joakims rapport av både den ena och det andra skälet. D v s en hård ansträngning att förringa det resultat som framgår. Märkligt nog reagerar han inte på sakinnehållet i rapporten och som är mycket allvarligt och som i stället borde få all energi att åtgärda.
  Jerzy tar då ställning för förövarna och inte brottsoffret, vilket är anmärkningsvärt av en svensk kriminolog. Jerzy menar även att rapporten inte har tillräckligt tyngd då den inte är skriven av en akademiker, d v s även det en förringning.
  Nu finns det inga som helst formella krav på att undersökningar och rapporter måste vara utförda av personer med en viss akademisk bildning utan det är givetvis resultatet som ska betraktas.

  Jerzy borde i stället ta sig en funderare på rapportens innehåll och inte formalia, konsekvenserna av justitieministerns nekande och dess konsekvenser till att inte den myndighet som har uppdraget att åläggas ta fram de aktuella uppgifterna. Likaså de konsekvenser som drabbar offren och inte lägga ner tid på att kritisera Joakims rapport. Jerzy har förlorat legitimitet att vara medias gunstling – han är inte vederhäftig.

  Till sist en stor eloge till Joakim.

  • Hjältar finns! Tack till Joakim! En sådan deskriptiv redovisning som Joakim gjort borde till och med en icke-statistiker som Jerzy kunna förstå utan att bestämma höjden över havet. Instämmer med slutsatserna från ”ensomintevet”

  • Är det så förvånande att Jerzy läser som en farisé? Han är ju en farisé och som alla vet tampades även Jesus med dessa lagvrängare. För dem är formalia det väsentliga och inte budskapet eller innehållet. Kom ihåg att hela etablissemanget består av fariséer. Kommunism är illa dold talmudism.

  • Tror inte att Snickesnacki betraktas som en krimonolog om man t.e.x. jämför med Leif G W Persson. I jämförelse med den sistnämnde är han en pajas som är anställd av sosseriet för att säga att allt var mycket värre på 50-talet.
   Snickesnacki skulle aldrig kommit till Sverige över huvud taget utan stannat i Polen där han kommer ifrån. Han ligger i de flestas ögon på samma nivå som vilken arbetsskygg MENA-invånare som helst. Sluta därför lyssna på honom.

  • Joakims rapport skälldes av JS för att vara amatörmässig. Ordet ”amatör” betyder egentligen ”älskare” och betecknar en person som med kärlek och tillgivenhet ägnar sig åt sin ideella och självpåtagna uppgift. Detta till skillnad mot den som, väl avlönad av etablissemanget, inte lagt ner så mycket arbete på att finna sanningen, men ändå kallas ”expert” av mörkningens makter.

 54. Om man redan vet att vissa invandrargrupper är starkt överrepresenterade i brottsstatistiken så måste
  man väl avbryta importen från dessa efterblivna länder istället för att utsätta invånarna för stora risker
  genom att släppa in dessa människor i landet men de tror tydligen att bara vi öser pengar över dem så
  blir de till slut snälla och normala så att de kan släppas lösa bland allmänheten,naivt är bara förnamnet.

 55. Professor Snickisnacki har förstört tillräckligt mycket i svensk forskning i många årtionden nu och är dags att flyttas på. Han kan ju resa hem till Polen och dra sina teorier där och hoppas på lyckan, men jag tror inte det blir någon större vinstlott för honom. Karln är fullständigt rubbad!!

 56. Har man låg inkomst ökar alltså risken för att man har en sämre moralisk kompass betydligt. Det är den finna människosyn som är förhärskande i regeringskretsen.

 57. Undrar först varför SN skriver att Norrtälje samt Haparanda tingsrätter vägrar att ”samarbeta” med Janasson. Det handlar ju inte om något samarbete. Dessa är skyldiga enligt svensk lag att lämna ut begärda domar till den som så önskar. Självklart skall detta leda till en JO-anmälan och sedan diskussioner om eventuellt avsked för de iblandade. Tjänstemän på en tingsrätt skall ju verkligen inte begå lagbrott. Skandal är bara förnamnet.

 58. Vi har politiker som sitter riksdagen för sin egen skull och lyfter höga löner, vi har desinformation som dagligen väller ut från Media och Public service. Om en samling förnuftigt folk protester mot eländet på något torg i landet så kommer vänsterpacket och deras svans. Det är dags att vakna 2018.

 59. Helt uppenbart att vi har myndighetspersoner som inte vill att sanningen ska fram. Om det finns en enda konspirationsteori. Så är det mörkläggningen och det laddade förhållningssättet gentemot problem som invandringen skapar. Lägg märke till att jag inte skriver invandrare utan invandringen. Vilket borde befria mig från PKs rasistretorik. Vidare är religionen livsfarlig. Då talar jag om de regler som flera religioner har i sverige. Vilka separerar svenskar från invandrare genom rasism inskrivet i heliga böcker och traditioner.
  Sedan har vi klanmentaliteten. Man håller ihop mot samhälle och svenskar. Och gynnar sin egen grupp.
  Som grädde på moset gullar politiker, media, religiösa ledare samt institutioner som tex advokatsamfundet för att de tjänar på det.
  Därför ska vi inte rota i om invandringen är ett problem. För det stör olika maktstrukturer och agendor. Även om Sverige står i brand och man skjuter på poliser.
  Alla vet om detta. Men väldigt få vågar träda fram på grund av dreven som uppstår.

   • Ja, man offrar svenska kvinnor och barn, privat egendom, samt mycket annat för att inte gynna SD. Kultur marxister leder Sverige rakt ner i ett helvete som inte går att återställa. Vad vi ser börjar se nu är ”balkanisering” i alla utanförskap områden. Vi behöver nytt ledarskap på nästan alla maktpositioner i vårt land.

   • SD hotar vänsterns maktstrukturer vilka bitit sig fast i princip varenda myndighet och media. Därför kommer det ta tid att förändra. Men jag är helt övertygad om att när många fått smaka på konsekvenserna av invandringen. Kommer det bli förändring. Det kommer bli väldigt osäkert på gator och torg dock. Samt en enorm brottslighet. Vi kommer att få sätta in militär för att skydda egendom och demokrati. Som i frankrike och belgien. Vi kommer även att be om hjälp från våra nordiska grannländer.
    Nästa lågkonjunktur kommer bli katalysator för då de som arbetar och sköter sig kommer bli skinnade på grund av den stora försörjningsbörda Sverige dragit på sig. EU kommer falla som ett plockepinn.

 60. Samnytt: Kan ni intervjua de tingsrätter som anser de inte skall följa lagen och delge offentliga handlingar.
  Speciellt när vissa av sexbrotten är av en karaktär där de är till 95% importerat.

 61. Sanningen, hedern och insikten att man är tillsatt av en del av väljarkåren är denna regerings allra största fiende. Man mörkar och tiger för att rädda sitt eget skinn i ALLA lägen. Ordet SKAM vet de ej vad det betyder.

 62. Till Järnmagistern.
  Alldeles rätt! Återigen handlar det om ett klart lagbrott, begånget av tjänstemän; men i DET ÄR FALLET är skandalen TOTAL (och oåterkallelig), då brottet begåtts av personer, vilkas juridiska kompetens inte borde kunna ifrågasättas, då de är satta att vaka över vår lagstiftning och dess tillämpning.
  Det här fallet visar med all tydlighet hur korrupt Sverige faktiskt är. Personliga ”tycken och mycken” och politiskt korrekta överväganden är viktigare, än de lagar, som stiftats i demokratisk ordning. Aldrig förr har den gamla svenska formuleringen ”land skall med lag byggas” varit så inaktuell.
  FANTASTISKT !

 63. Regeringen skjuter sig åter igen i foten och uppvisar stor dumdristighet med detta uttalande att ”Uppdaterad statistik vore onödig eftersom man redan vet att vissa invandrargrupper är starkt överrepresenterade i brottsstatistiken.”

  Hur ska man kunna ha koll på utvecklingen av detta ifall man inte för statistik??? Ska en polis bli dödad innan Morgan och Stefan tar sig an problemet och säger i TV-kameran: ”Vi har varit naiva!”?

  • Bättre att ”vara naiv” än att veta fakta utan att göra något!
   På så vis skyddar eliten sig från ansvarsfrågan.
   – Va, hade jag ingen aning om…

   Dock spelar själva ledar frågan mindre roll oavsett. Vi kan inte ha ledare som antingen är;
   Inkompetenta, Ljugande eller Naiva!

  • Politikers dumdristighet ligger latent med deras mentala störningar, så har jag tänkt sedan mina tonår, varför politiker ska ljuga så förbannat!

 64. Ytterst få fattigpensionärer om ens någon förekommer i undersökningen, så någon socioekonomisk anledning kan det ju inte vara tal om, det måste ligga i deras gener.

  • Gener eller tradition. Skulle tro att traditionen är de främsta orsaken. Vi har ju invandrare med olika bakgrunder. Det är väldigt sällan en buddist eller hinduist i Sverige står med vapen och pangar på en polisstation. Det är ett stort misstag att ta in så många invandrare från våldsamma länder. De tar med våldet hit. De lämnar inte sin kultur i hemlandet.

 65. Att skuldbelägga Fi, alltså feministrörelsen som ligger i topp att försvara invandrarna och självfallet vill öka importen av invandrare . Det finns en gammal känd orsak till detta enligt deras påstående att de färgade utlänningarna är bättre älskare än svenska män!
  Just därför bör feministrörelsen skuldbeläggas för den sexuella kriminalitet, ja varför inte, en markant sexuell upphovsmakare organisation!
  Det är inte roligt att höra hur unga kvinnor blir mer och mer rädda när färgade invandrare till synes målmedvetet närmar sig dem så att påtagligt många kvinnor rymmer fältet i ren förskräckelse!
  Debatten om dessa Afghanistaner som vänsterrörelsen försvarar och kräver att de ska få stanna i vårt land och den statistik vi nu har fått ta del av, blir extra skrämmande att politiskt sjuka svenskar indirekt kräver fler våldtäkter, lätt överdrivet sett!

 66. För att importen av våldtäktsbenägna kulturer ska kunna fortgå,under täckmanteln humanism.

  Så vägrar regeringen att peka ut de Menamän som står för de allra flesta våldtäkterna i Sverige.

  Justitieministern Morgan Johansson missköter sitt jobb medvetet för att SD inte ska få fler röster.

  Feministregeringen sviker därmed kvinnorna och offrar dem i ”humanismens” namn.

  Hyckleri och vanstyre!

  När ska svenska folket genomskåda den korrupta och folkfientliga feministregeringen?

  • Feminism, miljö och social rättvisa är bara medvetna ”förpackningar”
   för o få med aktivisterna på globalisternas agenda.

  • Det är så djävligt att man saknar ord. Vilket politiskt haveri. Vilken skymf mot svenska kvinnor och deras familjer!!!

  • ”Justitieministern Morgan Johansson missköter sitt jobb medvetet för att SD inte ska få fler röster.”

   Precis så är det och om SD kräver att det görs något så är det ”en öm tå” enl. Ststssvetsaren (som inte heller kan svetsa).

 67. Snart blir väl kvinnor och tjejer uppmanade att blunda under attacken så gärningsmännen inte behöver oroa sig för att bli identifierade och på så vis kommer inga studier om sexbrott behövas utan de är ju MÄN MÄN och bara MÄN det handlar om. Eller hur Melander?

  • Och blir anklagade för rasism eftersom de inte ställer upp frivilligt till baaaaarnens förfogande
   utan har fräckheten mot nyadeln att göra motstånd.

 68. Varför skall de samarbeta.
  Det är ju negativa saker som kommer fram och skall
  skylas över och förnekas till varje pris.
  Det är så det fungerar uppifrån den högsta politiska ledningen
  ner genom samhällsappareten.
  Att ha åsikter som inte stämmer överens med den förda politiska
  agendan får inte framföras utan fördömas och kan man inte ha
  fungerande argument är det rasistiska uttalande som inte bemöts.
  Detta hör man dagligen i den politiska debatten i kammaren

 69. OT. Det lågintensiva inbördeskriget trappas upp. I natt skadegörelse på polisstationer i Växjö och Kinna.
  Johan Westerholm reagerar på att Eliasson och Tobe säger att mordförsöket i Västerås var ”fegt”. Ja, ett märkligt sätt att beskriva handlingar som direkt går till attack mot ordningsmakten.
  ledarsidorna.se

  • Det kanske hade varit modigt att spränga hela polishuset i Västerås i luften.

   Den som är feg i det här sammanhanget är Morgan Johansson och Stefan Löfvén.

   Det skulle sparkat Dan Eliasson för länge sedan.

   Och skulle regeringen verkligen visat ansvar och konsekvens.

   Skulle de avgått,utan dröjsmål.

   Regeringens politik har nått vägs ände och är skadlig för nationen Sverige.

   När ska svinpälsarna sparkas ut från maktens korridorer?

  • Det är ju absurt. Ytterligare ett sätt för makten att sätta sig över ett beteende som man själv medverkar till. Genom att ”omyndighetsförklara” oacceptabla gärningar. Så nedvärderar man gärningspersonen till ej ansvarig för sina egna gärningar. Därför fortsätter våldspiralen. Exemplen är många. Man har ignorerat och daltat med invandrare som kastar sten på polis. För att det är synd om dem ur ett socioekonomiskt perspektiv. När de sedan fortsätter med grövre brott mot polisen. Så säger man ”fegt”. Nästa attack mot polisen är i princip själförvållat då man inte ragerar hårdare.

  • Fegt? Vilket alternativskulle passa bättre in på angrepp mot ordningsmakten, en duell på Storgatan a la Vilda Västern?’

 70. Varje gång någon säger att vi måste ha empati gentemot invandrare som begår brott. Så sätter man sig omedelbart i en position över invandraren. Som han vore en dum idiot som inte kan rå för sin gärning. Man ska hjälpa den lille dumme idioten att förstå.
  Det är då vidrigt och rasistiskt att man vill spy. Erkänner PKisterna att invandrare är så dumma att de är som barn som ska ledas, skyddas och curlas med i evighet?
  Det är fan inte konstigt att invandrare har svårt på arbetsarknaden när de behandlas som barn utan personligt ansvar.

 71. Fler borde reflektera över vilken enorm pull-faktor och inverkan som porren har. Just nu sitter det miljontals män utanför Europa och tittar på porr där vita kvinnor utnyttjas och även förnedrar sig själva.

  Vad får de för uppfattning om vita kvinnor? Och Europa generellt?

  • Ligger nog mycket i detta. Sexuellt frustrerade som inte får ”komma till” utan giftemål som kostar många kameler/getter.
   Ordet ”h*ra” de sprider omkring sig har nog sitt ursprung från för mycket internet snusk.
   Förbjud porrsurfing på alla HVB hem.

  • Vita kvinnor har alltid varit muslimernas sex-slav-favoriter. Profeten Muhammeds topp-sexslav beskrevs som ljushyad etc. (Muhammed hade många hustrur och många sex-slavar, och han är muslimernas förebild, den perfekta människan)
   I den här podden beskrivs levnadsförhållandena under den 700-åriga islamiska ockupationen av Spanien. (Somliga kvinnor gick barbröstade och de berodde på att de var slavar)
   http://usapol.blogspot.com/2017/10/podd-480-spaniens-800-ar-under.html

  • Förmodligen är mer än hälften av kvinnorna drogmissbrukare för att kunna fortsätta med sitt ”yrke”. och helt fast i träsket.

  • Du glömmer mellanösterns syn på kvinnan. Där har vi det största problemet. Kanske får de en förstärkt uppfattning av porren. Men grundproblemet är fortfarande bristande respekt för kvinnor. Som också är förankrad i de stora religionerna.
   Så problemet är lite större än porr. Samt att man måste kika på det personliga ansvaret. Alla vet att det är fel att tvinga sig till sexuella handlingar. Att skylla på något är inte rätt förhållningssätt.

   • Jag är väl medveten om det du skriver om. Men lägg till porren på det och du har en del av förklaringen till den enorma anstormningen av hannar till Europa. Det är dessvärre inte bara gentlemän som föredrar blondiner…

    • Sen är ju månggifte ett stort problem. Män och kvinnor är ju lika många, men om män ska ta 3-4 kvinnor var så blir det ju män över som kommer hit istället.

 72. ”Vissa invandrargrupper är starkt överrepresenterade” Jodå, men frågan är väl vilka nationaliteter som ingår i dessa invandrargrupper. Afghaner, Somalier eller andra ?

 73. Bäste Joakim Jonasson!

  Tack för ditt gedigna arbete med att redovisa fakta om invandringens effekter på sexualbrottsligheten.

  Nu kan ingen ansvarig rasiststämpla kritiker av den oansvariga migrationspolitiken.

  Morgan Johanssons svammel om socioekonomiska faktorer kan nu mötas med fakta hämtade från de svenska offentliga handlingarna.

  När ska elefanterna i rummet bli synliga för de av partipolitik blinda feministerna?

  • Se Venezuela. Våldet, även i djup ekonomisk kris, kan eskalera mycket långt innan en majoritet fattar och börjar bry sig. När skuldbubblan, det enda alla väljare egentligen tänker på, kollapsar så kommer nog även PK i panik att sänka flyktingbåten för att försöka rädda sig själva, för sent.

   En venezuelan i exil beklagade sig över situationen i hemlandet. Men han hade inget koncept för problems orsak. Han hoppades att Maduro ska bli bra. Påminner om vad de flesta svenskar hoppas på. Venezuela gör väl statsbankrutt i helgen om inte Ryssland eller Iran lånar ut en miljard dollar till åt dem, mot skumma motprestationer. Ändå verkar runt hälften av dem inte begripa nånting om vad som händer.

 74. Har dessa två tingsrätters vägran att lämna ut överklagats?
  Det är ju i princip ett brott mot offentlighetsprincipen och mot svensk lag.

  Kan det vara så att det på dessa varit ännu högre del av sådana brottslingar?

  • Tingsrätterna ville nog inte skicka uppgifterna till Joakim.

   Han skulle antagligen personligen hämta dem på plats.

   Och det är ju långt till Haparanda från södra Sverige.

   • Man kan betala en lokal advokat (eller Nisse) att hämta ut dem och skicka dem. Fast det är ju en poäng i sig att våra politiska domstolar obstruerar för allmänheten. Det är bra att det också kommer fram.

    • Ditt förslag är ett bra sätt att använda de stödpengar som sätts in till Joakim. Kanske t o m en riktig advokat i Haparanda som gör det gratis?

     • Resultatet räcker som det är. Finns inget att tillägga som skulle kunna ändra slutsatsen.

   • Men de är skyldiga att skicka, det finns inget stöd i lägen att vägra pga att de inte hämtar personligen, de har inte ens rätt att be om namn eller legitimation för detta

 75. Förmodligen man kämpar mot sexuella trakasserier så mycket för att få dölja VIKTIGARE HÄNDELSER som just denna…våldsbrott, sexuella brott

 76. 7 partier följer tesen ”Det man inte vet far man inte illa av”
  Självklart vill de inte titta på fakta som helt skulle störa deras bild av verkligheten.
  Blunda och blunda stenhårt.
  Så låtsas vi om att polisstationer inte attackeras så är det inte heller ett problem. Så låt oss alla blunda… imorgon kanske vi alla är nationslösa och bara vänner. Fred på jorden och cancer kan botas.
  Just nu skall jag låtsas att jag inte har huvudvärk… glömma gårdagen som givetvis har inget att göra med hur jag mår. Blunda hårt.

    • Inte inom partier eller offentlig förvaltning. Knappast inom akademierna heller. De är alla på sina platser för att de uppfyller villkoret att vara livslångt anti-SD. När man växt upp med att anti-SD är det enda viktiga i livet, och alltid bara har umgåtts med människor som är indoktrinerade på exakt samma sätt, då ändrar man sig inte. Man förstår överhuvudtaget ingenting av problemställningen, man är helt hjärnblind för det uppenbara. All ledning av svensk offentlig sektor präglas tyvärr av hjärnblindhet.

 77. Morgan Johansson vet att invandrare från Mena är överrepresenterade i sexualbrottsligheten.

  Och fortsätter med att välkomna dessa beteenden,med en vidöppen gräns och noll koll vid gränsen.

  Svenska folket är utsatt för ett medvetet övergrepp.

  Finns det något hopp med sådana folkfiender vid köttgrytorna?

  • Ja, det som han har sagt är väl att han vet hur det ligger till, det är därför han inte vill publicera någon statistik om det. Han och alla kriminologer vet redan att Jonassons resultat stämmer.

  • Morgan Johansson, humanist och medlem i Humanisterna, dessutom medlem i humanistiskt nätverk i riksdagen, vill utrota kristendom men tydligen välkomnar islam.
   Stanley Sjöberg: ”Jag var med när Humanisternas Christer Sturmark välkomnade Morgan Johansson som medlem. Den blivande ministern höll ett tal om att kristendomen skulle utplånas i vårt land.”
   Varför sa inte Morgan Johansson att han ville utrota islam i samma andetag?

   Jag är själv inte kristen (för jag tror inte på treenigheten, Jesu gudom och sånt tjafs) men ser fördelarna med Jesu logiska lära som är referensen till den västerländska kulturen. idag är den hotad från två håll – från islam och (mest) från sekulär humanism (pluralism). Den ena är pest och den andra är kolera! Det enda vaccinet är en öppen dialog om filosofi som idag är möjlig på ett annat sätt än tidigare tack vare fysikvetenskapliga upptäckter under 1900-talet.

  • Tycker domstolarna borde precisera mera för varför ogillas utvisning? Dät är väl inte domstolarnas problem vad som händer med den utvisade? Jag kan inte förstå argumenten,en brottsling mindre i landet är väl ett plus

 78. Norrtelje Tingsrätt har över 30 nämndemän, några av dem borde vara Sverigedemokrater. För inte de statistik som de rapporterar? De har förstås anteckningar sparade att sammanställa åt Jonasson nu, om de utfört sina uppdrag professionellt. Jag är generellt intresserad av vad Sverigedemokratiska nämndemän i domstolarna har uträttat under dessa 7 år av eskalerande rättskris. Partiet saknar inflytande politiskt, men i domstolarna så dömer faktiskt SD-politiker många tusen brottsfall. Där har vi en mycket värdefull track record att bedöma partiets förmåga utifrån.

  • Det kan vara så att övriga nämndemän aktar sig noga för att rösta så att dom stödet en SD agenda, så resultatet kan bli det motsatta, precis som i övriga samhället.

   • Låter mycket troligt att övriga nämndemän plågas av en SD:ares närvaro. De gör detta bara för att få dubbelbetalt för sin fuskat ”förlorade inkomst” plus några hundralappar per dom, och har förtjänat det efter åratal som kaffekokare i partiets lokalavdelning.
    ”- Kerstin, ja det är dags att vakna nu, Kerstin. Nu ska du tillsammans med Hitler här döma stackars ensamma flyktingbarn för mord! Toaletten är alldeles utanför i korridoren här, jaså du har blöjor.”

    Vore intressant med lite insiders från nämndemännens perspektiv. Borde vara en populär genre för böcker å annat med tanke på att brott säljer så mycket i populärkulturen.

 79. Tycker domstolarna borde precisera mera för varför ogillas utvisning? Dät är väl inte domstolarnas problem vad som händer med den utvisade? Jag kan inte förstå argumenten,en brottsling mindre i landet är väl ett plus

 80. Problemet med politik är att människor som är omogna väljs på fel grunder. Retorik är väl det man oftast värderar främst. Att de kan tänka är oftast en b-fråga. Bara de kan rabbla ideologins grundtankar utantill.
  Hur man slår igenom i TVrutan är det folk väljer på. Vilket medför att väljarna inte kan vara av det smartaste slaget själva.
  Därför sa Lao Tze en av taoismens största. ”Jag hoppas min son blir en idiot. Så han blir politiker och rik”.
  Sunt förnuft är underskattat i dagens samhälle. Därför ser det ut som det gör. Vi får ta konsekvenserna för vår dumhet.
  Det är du som väljare som bestämmer. Om inte politkerna blåser oss med valfläsket. Vilket de gör varje gång. Ha ha. Lycka till.

  • Jag har spenderat en vecka i Sverige. Först märkte jag att Norwegian blockerade Samnytt. Inget större drama – bara intressant att se att censuren lever och frodas inom hela Norden.

   Lin bedömning denna resa är att opinionsundersökningarna är 100% korrekta. Folk som förut sa att de skulle rösta SD kommer nu rösta M.

   Alltså gör jag motvilligt bedömningen att Sverige förtjänar det dystra öde det går till mötes.

  • PK är just att bara lyda order. Tänkare undanbes. Det är samma sak med andra religiösa sekter. De hittar på de mest absurda påståenden för att direkt sortera bort alla som kan tänka. De VILL bara ha idioter på alla ledande positioner. Så fort någon visar talang eller framgång så plockas denne bort. Dels är de ett hot mot hela ideologin och systemet som bygger på förnekelse, förtigande och uppenbara lögner. Dels är de ett direkt hot som rivaler till personer i ledande ställning, som ju alla är idioter för att det är deras enda merit, så de blir direkt fiende med alla som har makt. Även om någon inom PK skulle vara smart, så är det smarta att göra att spela idiot .Rabbla samma gamla uppenbara lögner om och om igen och se till att man klart och tydligt misslyckas med sina uppdrag. Då utgör man inget hot mot den rådande ordningen och får behålla sin miljonårslön som generaldirektör för myndighet #311.

  • Pk-Media styr politiken och väljer dessa, de blir lätt att manipulera och med det blir vinster i bolagen, de vill inte ha smarta politiker med integritet, de är svåra att lura in i korruptionen.

 81. Aftonbladet – den billigaste jvla skitblaskan, alla kategorier!!
  Har man så jvla lite att skriva om så att man måste fabulera & förvränga för att skapa en ”sensationell nyhet” över nåt som visar sig vara ren bullshit, så förtjänar man inget annat epitetet än; skitblaska.

  Såhär ser den på-fläskade rubriken över denna ”sensationell nyhet”ut>> https://i.imgur.com/5I94HPp.png

  ”Chockfynd i stjärnas källare – en barngrav

  >> https://i.imgur.com/eSc8Phz.png

  Inte nog med att denna rubrik var total bullshit, så fortsätter dom även sen i ingressen att hävda att det är en barngrav i källare.>> https://i.imgur.com/RcaCQZJ.jpg
  Men vidare i brödtexten så framgår det att nere bland bråtet i källaren så har det hittats en gammal gravsten lutad mot en vägg , från en ung pojk som dog 1909 (som med all säkerhet kommer från en familjegrav på ägorna, då huset har anor ända från 1500-talet och framåt).

  Stjärnan dom refererar till som bott där på 80-talet kan antingen vara David Guilmor, eller välkände musikproducenten Trevor Horn. Antingen har nån av dom inte velat ha gravstenen uppställd ute på sin tomt där, utan helt enkelt plockat ner den, men (kan man förmoda av viss respekt) inte velat kassera den utan istället låtit den få vara kvar i källaren med annat bråte. Men det troliga är att gravstenen blivit bortplockad av ännu tidigare ägare än dom ovanstående (då den ju är nästan 110år gammal), och som inte velat haft den på tomten – men lämnat den oförstörd av samma respekt.

  Rubriksättarna & journalisterna på Aftonbladet måste ju vara några hariga jävlar om dom tycker att en hundra år gammal gravsten är ett ”Chockfynd!!”. Men det räcket inte med det, dom måste även vräka på med att det var en; ”okänd barngrav i övergiven källare” också, vilket ju som sagt, visade sig vara bullshit. Är det nån som undrar varför tidningar som dessa, och dess journalister åtnjuter så pass lågt förtroende som dom har? > https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/zRkK1/mystiska-fyndet-i-pink-floyd-stjarnans-herrgard-chockerar

 82. Varför tror Morgan Johansson att folk som har lite pengar är mer benägna att begå våldtäkt ? Jag förstår inte sambandet. Den här undersökningen visar ju det alla redan vet, att det är kulturen som gärningsmannen har växt upp med som är den största riskfaktorn.

  • Sambandet är det omvända. Det är en kriminell livsstil som leder till fattigdom och sociala problem. Ingvar Carlsson förstod faktiskt det i en TV-intervju på 1990-talet efter att han avgått. Han sade att det var hans största besvikelse med socialismens misslyckande, att de hade fel angående att ökat välstånd leder till minskad brottslighet. Att det var p.g.a. det felaktiga antagandet som sossarna aldrig brydde sig om rättsväsendet, för bidrag skulle lösa brottsligheten.

   Fast även om man inte hajar någon teori eller logik, så var det rent erfarenhetsmässigt direkt uppenbart i Sverige på 1970-talet att socialpolitiken är ett katastrofalt misslyckande. Ingen förmåga att reagera inom PK dock. All kompetens används för att inte vidta någon som helst åtgärd alls. Alla problem lämnas att förvärras. Kriserna samlas på hög. Det är det som är så farligt att ha PK som sina härskare, de KAN inte reagera på någonting, helt oavsett vad som händer. De är alla komplett odugliga, det skvallrar deras CV:n om. Det borde oroa både deras anhängare och dem själva.

 83. Två tingsrätte obstruerar alltså.Är de bemannade med alldeles speciellt PK-marinerade personer ? En förkunnad dom är ju en offentlig handling,att vägra lämna ut uppgifter är väl då en brottslig handling ? Något för JO att titta på ?

 84. Anledingen till att man inte redovisar olika nationaliteters under- eller överrepresentation är att det underminerar Agenda 2030, som skall pressas igenom till varje pris och Sverige ges bort till Globalistoligarkerna via FN.

 85. Nytt:
  Idag står en modig och extremt viktig artikel av Paulina Neuding i Göteborgsposten.
  Den heter Journalister, ta reda på fakta!

  Den påpekar kända men av myndigheter och media förnekade fakta: migrationen från Mena har lett till ENORM ÖKNING AV GRUPPVÅLDTÄKTER OCH ÖVERFALLSVÅLDTÄKTER.
  Sambandet förtigs eller förnekas men det konstaterades redan 1996 av Brå.

  Tusentals svenska flickor skadas och döms till LIVSLÅNGT LIDANDE!!
  Importerade odjur döms extremt sällan, utvisas nästan aldrig.
  Media SKITER I svenska flickors fruktansvärda öden, de tänker bara på importerade odjurs ”rätt” att bre ut sig här, och att fler lycksökare kan komma och få stanna här, få feta bidrag och chansen att begå brott som aldrig klaras upp eller straffas.

  Det känns ironiskt och groteskt att en tidning i Sverige måste uppmana journalister att ta reda på fakta.
  Vad sysslar svenska media med istället? Jo, de hjälper makthavare att dölja landets förfall och hatbrott mot svenskar!

 86. “skillnaderna försvinner om man rensar för socioekonomiska faktorer” enligt mytomanen Morgan Johansson.

  Inte en enda svensk medborgare är så fattig att denna behöver stjäla för att överleva. Alla arbetslösa som inte har A-kassa har rätt socialbidrag som täcker upp för mat för dagen (med råge!), kläder, hyra, el, tele, internetuppkoppling. Därutöver får de vid behov pengar till möbler, husgeråd, TV och dator. Dessutom söker socialassistenterna pengar hos fonder för att ”sätta lite guldkant på tillvaron” för socialfallet ifråga.
  Barnen får gratis skola och läromedel och gratis mat i skolbespisningen. Och barnbidraget är inte lägre för ”utanförskapsmänmiskor” än för alla andra samhällsmedborgare.

  Men det klart att det blir ju inte fråga om guldkrogar, största platt-TV:n, lyxresor och en ny Volvo med en massa ”lull-lull” och det är väl just där skon klämmer för de som väljer brottets bana. De vill leva som direktörer trots att de knappt kan stava sitt eget namn. När de blir gamla sitter de som patetiska fån på någon svartkrog och festar upp knarkpengar men de är ingenting, inte ens en enkel hantverkare och då gäller det att förtränga frågan ”vad gjorde jag med mitt liv?”
  Om dåliga socioekonomiska förhållanden leder till kriminalitet skulle det ju också leda till tiggeri!
  Jag ser dock bara romer som tigger men har aldrig sett en enda ”utanförskaps”-arab eller afrikan sitta och tigga. I fr.a. förorterna skulle det drälla av tiggare om  ”socioekonomiska faktorer” ledde till desperata sätt att komma över pengar.
  När invandrarna dräller omkring i centrum är det inte tiggeri utan lyxkonsumtion de ägnar sig åt. Gå in på Elgiganten eller KaplAhl en vardag och du kommer att finna dig vara i minoritet som svensk, ca 75 % är hucklen och färgade män och kvinnor som shoppar loss (troligtvis för bidragspengar och inte för ”svarta stålar” eftersom hucklebärande kvinnor knappast är involverade i maffian).

  Men det är ju möjligt att Morgan Johansson menar att dåliga socioekonomiska omständigheter leder till att man blir så dum i huvudet att man inte inser hur lågt det är att välja brottets bana. Att man inte kan begära minsta lilla moral av de som lever i utanförskap… Men ännu mer sannolikt är att han inte ens vet vad han menar utan bara rapar ur sig en klyscha som han tror låter bra.

 87. I en skröna hade ett fd skrivande ”getskägg” upptäckt att vinet sinat. Han öppnade flaska efter flaska, men det var bara torrt där inuti. Festen var slut. ”-Jag har blivit kränkt!” skrek getskägget i skrönan. En bäver undrade om han inte trodde att alla de han kränkt genom åren, de han kallat både det ena och det andra, ansåg att en lurvig, skengod översittare hade fått sitt passande straff? ”-Men det här gäller ju MIG, det är ju JAG som drabbats..??” gnällde getskägget oförstående.

 88. Kan inte låta bli : Fredrik Virtanen
  ”Jag kämpar hårt för att vara en god och bra hygglig modern man. Det gör jag både privat och i mina texter”ah
  Hur många är dom på blaskan som har samma problem som kämpar på att vara en hygglig modern man :0) Haha…fy fan vad patetiskt …….årets mening !!!!

  SD 2018 TACK
  Mvh / Från en vanlig pappa och före detta Socialdemokrat och aldrig mer!!!!!!

 89. Mycket bra gjort, tack för ett väl utfört arbete!

  Men Mats vad du skrivit stämmer inte riktigt med verkligheten. Det finns många undersökningar inom psykologin, som visar att kvinnor i stor utsträckning prioriterar män med pengar, och social status. Därför har just socioekonomiska faktorer stor inverkan på mäns framgångar hos kvinnor.

  MEN teorin om att socioekonomiska faktorer skulle förklara brott som sexualbrott stämmer dock inte ändå, men av andra orsaker, förmodligen moraliska orsaker, tillsammans med medkänsla och den typen av personlighetsdrag.

  Den fattigaste delen av Sverige är tex Härjedalen har jag för mig…

 90. Förstår detta. Kriminella invandrare är ju juristernas kassako. Själva bor de långt bort från misären de skapar med sin pengahunger. Du betalar!

 91. Aftonbladet erkänner att dom har mörkat våldtäcksmän, även på sin egen redaktion – när ska övrig slaskmedia som Expressen, DN osv. skriva #we also.

 92. Med anledning av dagens liberala debatt verkar den plötsligt ha slagit tillbaka mot tokvänstern och det dessutom i solarplexus.

 93. Gärningsmännen har utan tvivel betett sig mer tölpaktigt och brottsligt på ett vis som är väldigt främmande för oss normala, MEN vad ska man säga om ledningspersoner som möjliggjort snaskigheterna år efter år? JAG anser att de måste straffas också därför att deras brott är värre än de utpekade!!!

 94. En tes om varför media inte noterar importerad sexuella företeelser.
  Vi alla drar slutsatser och tolkar vår nutid utifrån de erfarenheter vi har. Media och framförallt svt är mer eller mindre uteslutande vänster folk. Fi… vänster folk. Är vänster män likt ab män, dvs ungefär som mena män, kraftigt överrepresenterade i sexuella pvercrepp då är ju detta vardag för vänster kvinnor. Vänster kvinnor kanse lever i tron att män är likt aftonbladets män. Skulle förklara varför Jan Helin ser mer eller mindre förvånad över att han skulle agerat sedan länge. Männen runt honom har varit så här. För dessa män inte konstigt att folk från mena beter sig som de själva… tja jag utesluter ingenting… blev anklagad av en fi att vara ett unikum eftersom jag hävdade att jag aldrig tafsat på någon jag inte varit ihop med…
  alternativet till ovan… jag är ett unikum… skrämmande i så fall… blir rädd för dotterns skull i så fall.

 95. Ju mer man mörkar desto värre blir fördomarna. Nu har man nått nivån där i stort sett alla våldtäkter, knivöverfall och skjutningar sker av invandrare som ignorerar svenska lagar och seder.
  Sen kan BRÅ med Snickisnacki och SVT inbilla sig vad som helst varför de inte rapporterar helt öppet inför svenska folket.
  Domen blir i vilket fall stenhård. ”De har allt att dölja” så att inte SD kan framstå som den sanningsfolkrörelse de är.

  • Japp, dock är det inte fördomar om det finns data som stöder det hela, även om vi som lever i demokraturer måste ta datat från andra liknande länder (och det lilla vi kan få fram på andra sätt för denna stat).

   Inkräktarna påverkar allt i samhället, och inte positivt. De kostar så ofantligt mycket att vi inte ”har råd med någonting annat”. De förstör vår vård, skola, rättsväsende och ekonomi. Hade de tillhört någon annan art än vår egen så hade de setts som skadedjur och med tanke på den enorma skadan så hade staten lagt resurser på att fullständigt radera ut dem.

 96. George Soros, som bland annat finansierar Expo och Black Lives Matter, använder sina pengar för att köpa politiker och journalister för sin demoniska globala agenda. Om inte kartellpolitikerna i Sverige hade arbetat för NWO (the New World Order, den nya världsordningen) hade vi inte haft kontrollös massinvandring av utomeuropéer och alla dessa våldtäkter, rån och mord i dess spår. Kartellpolitikerna i Sverige tjänar således inte längre det svenska folket utan storkapitalet.

  ”BREAKING!! Youngest World Leader Bans George Soros’s Foundations From Austria”:
  https://m.youtube.com/watch?v=6JLAB1E7e9c

  ”Gäst: Bengt Ericson – Den härskande klassen
  DGS_TV”:
  https://m.youtube.com/watch?v=TDHlGUrZpeg

  ”Gäst: Nils Lundgren – En motsättning mellan eliter och vanligt folk?
  DGS_TV”:
  https://m.youtube.com/watch?v=TKTsfvq4_7k

 97. Klart det behövs färsk statistik. Säger man nåt annat har man nåt att dölja. Läste på Fria tider att polisområdeschefen i Järva blivit anmäld för att ha pekat ut somalier som en överrepresenterad grupp på grova våldsbrott. Man skulle ju slippa sånt bland annat.

  • Det sitter ju för fan 90% feminister där som nämndemän. Inte att undra på. De som sitter där åt SD som nämndemän, mjäkar bara med, trots att de kan reservera sig.

   • Det här har ingenting med dömande att göra, utan gäller tingsrättens administrativa arbete, som tingsrättens chef är ansvarig för.

 98. Med ett nationalistiskt styre skulle sådana frågor genast komma upp på bordet och vi skulle som svenskar förunnas att leva i ett betydligt säkrare samhälle.

  Att antalet våldtäkter, i det demokratiska samhället, växer i paritet med den allt intensivare invandringen är i dag ingen hemlighet. Det spelar ingen roll vad Morgan Johanssons pekar på för socioekonomiska ursäkter.Kriminella invandrare skall alla ut och det med basta.

 99. Att skuldbelägga Fi, alltså feministrörelsen som ligger i topp att försvara invandrarna och självfallet vill öka importen av invandrare . Det finns en gammal känd orsak till detta enligt deras påstående att de färgade utlänningarna är bättre älskare än svenska män!
  Just därför bör feministrörelsen skuldbeläggas för den sexuella kriminalitet, ja varför inte, att de är markant sexuella upphovsmakare för sexuellt äckel!
  Det är inte roligt att höra hur unga kvinnor blir mer och mer rädda när färgade invandrare till synes målmedvetet närmar sig dem, så att påtagligt många kvinnor rymmer fältet i ren förskräckelse!
  Debatten om dessa Afghanistaner som vänsterrörelsen försvarar och kräver att de ska få stanna i vårt land och den statistik vi nu har fått ta del av, blir extra skrämmande att politiskt sjuka svenskar indirekt kräver fler våldtäkter, lätt överdrivet sett!

  • När jag var i Tampere och tittade på deras manifestation för några dagar sedan, har jag aldrig sett så många feminister och vänsteraktivister fått så mycket stryk ens på film. Kanske är det enda rätta, men vad vet jag.

 100. Vad är egentligen ”statsmakten”? Det normala borde vara regeringen. Vad är ”den tredje statsmakten”? Det normala borde vara den fria pressen.
  I avsaknad av en fungerande regering och med en totalhavererad press som gemensamt flyr från verkligheten söndras samhället i allt snabbare takt.

  • Vi har 3 statsmakter. Den utövende makt, den dömende makt ock den lovgivende makt.
   Pressen er ingen statsmakt men den blir sett på som 4 statsmakt, då den har mycket innflytande.
   Nu er pressen blivet innbakat i den enda stasmakten vi har ock det PK makten!!!

  • Jag flyr snart verkligheten till Santa Maria i Portugal.
   Det borde fler göra tycker man.
   Lugnt. Fisk och skaldjur. Sol. Och inget tjafs i politiken.

   • Men mycket chemtrails och energistrålande drönare som anlägger bränder plus andra ’aktiviteter’ i skyn … Håll dig nära stränderna!

    F ö underbart land! Kulturen!!!

    • Santa Maria är en vacker gammal ö. Det enda jag tidigare sett brinna där, har varit fiskarnas tobakspipor och det har oftast doftat gott.

 101. Man blir bara såååå förbannad.
  Mer påflatheten att dessa as oftast slipper utvisning.
  Personligen ska svenska passäven från andra generationens ungar kunna dras in. Ersätt omedelbart dömda sexualbrottslingars svenska pass och förpassa samtliga dömda till sina hemländer.Väntar döden eller något annat snyftande de kommer med, får de skylla sig själva då de trots allt är SEXBROTTSLINGAR med rasistiska motiv !!! Bara UT med dem på LIVSTID !
  Ska de slippa utvisning bör de steriliseras för att skydda våra döttrar och alla kvinnor och män.

 102. Om jag inte minns fel så är det en grundlagsskyddad rättighet att få ut domar och andra offentliga handlingar från kommun tingsrätt.

  • Precis så är det. Alla vet inte det. En bekant till mig satt inne i 5 år. Kom ut och ljög för mig om saken. Jag gick till rätten och tog ut vad som skett. Lade det under näsan på honom och undrade vad han höll på med. Han reste sig upp utan ett ord och sedan dess har jag inte sett honom mera. Tack och lov.

 103. Domstolarnas domar är ju offentlig handling. Det är ju känt att allt fler domstolar har kapats av asylaktivister. Här blir agerandena i Haparanda och Norrtälje bevis för pågående kapning.

  Nu kan man börja misstänka att dessa tingsrätter använder sharia omsatt till den svenska lagen för invandrare och för etniska svenskar så gäller sannolikt den lag Riksdagen beslutat. Det är ju därför invandrare regelmässigt döms med löjligt låga straff, där etniska svenskar döms efter lagens bokstav.

  Återinför likhet inför lagar och avskaffa alla särbehhandlingar!

 104. Eftersom de inte arbetar så är dom ju utvilade och måste få avreagera sig, plus att de har en fruktansvärd kvinnosyn. Skulle vara roligt att veta vad de tycker om me too.

 105. Det svenska politiserade rättsväsendet går inte att lita på. Det verkar som om vissa domstolar inte ens drar sig för att bryta mot lagen.

 106. I intervjun säger Jonasson något mycket anmärkningsvärt: Bara 69,23% av den manliga svenska befolkningen har båda föräldrarna födda i Sverige. Är detta sant? Eller fattade jag fel? Är vi redan så nära att ersättas av främlingar? Kan personer som till minst hälften är utlänningar förväntas vara solidariska med Sverige i alla lägen?

  En del personer med utlandsfödda föräldrar kan ju för all del vara svenskar med utlandssvenska föräldrar, men majoriteten är säkert invandrare. Sedan har vi tredje generationens invandrare, vars bägge föräldrar är födda i Sverige, men utan att nödvändigtvis vara särskilt svenska för det.

  • Till det kan du lägga att de 69% har klart högre medelålder, om du skulle se till andelen från barn upp till mellan 40 – 50 så är andelen svenskar ännu lägre. Förvisso skulle en sådan vägning av invandrad brottslighet minska överrepresentationen.

   Nu levande svenskar under 50 som får leva tills åldern slår ut dem kommer att få uppleva hur de blev en av flera minoritetsgrupper i det mångkulturella Sverige uppdelat i etniska grupper/diasporer.
   Landet är redan förlorat, den sk tippingpointen är redan passerad. Nu är det bara en tidsfråga. Och det blir ingen historisk dom, om 100 – 150 år kommer det inte att finnas en svensk folkgrupp som kan sätta sig till doms.

 107. Dyngsnacks- Morgan liksom övriga såssegänget vill natuligtvis inte att sådana sanningar ska nå fram till väljarkåren eftesom valfläsket skulle härskna.

 108. Män från tredje världen kommer att våldta vita kvinnor om dessa två grupper befinner sig inom samma fysiska område. Jag vet varför. Och det gör ni också innerst inne gissar jag.

 109. Tingsrätter skall vara till gagn för sina uppdragsgivare med andra ord folket.
  Att uppenbara vänsteraktivister infiltrerat myndigheter och samhällsfunktioner på

  så många nivåer är en stor fara för det som borde vara demokrati.
  Ett register med motarbetarna mot demokratiska frågor borde upprättas .
  Likt det AFA för mot medborgarna. inte för att ta till våld, utan för att om det någon gång blir normalt i detta land så. Se till att viktiga positioner inte ges till människor som inte kan skilja på sitt jobb och privata åsikter.

  Detta hårda faktum som dom flesta av oss lär oss den hårda vägen sedan barnsben.
  En god uppfostran och respektera andra människor och visa respekt mot dom som inte tänker lika.

  Allt det den gapiga vänstern föraktar och medvetet försöker förstöra för oss nu.

  • De svenska myndigheterna har blivit plattformar för politisk aktivism.

   Migrationsverket är ett talande exempel på det.

   För att inte snacka om svt,som är rena megafonen för kvinnoförtryckande kulturer och feministisk regeringspolitik.

 110. Slutsatsen av Joakims undersökning:

  Stäng gränsen för Menamän och utvisa de de afghanska ”ensamkommande barnen” som demonstrerar på svensk mark,de illegalt har ockuperat.

  Landet är fullt av potentiella våldtäktsmän och Morgan Johansson yrar om socioekonomiska faktorer,när det istället handlar om en kvinnoförnedrande utomeuropeisk kultur som sprider sig som elakartad cancer i den svenska samhällskroppen.

  Polisen får för fan göra sitt jobb och utvisa de som befinner sig här illegalt och även se till att de svenska kvinnorna vågar vistas i offentliga miljöer,utan risk för att bli våldtagen av en nordafrikansk eller afghansk muslim.

  Våldtäktsdömda ska utvisas och asylrätten ska upphöra.

  Allt för att nationen Sverige ska kunna överleva den muslimska invasionen.

 111. I morse satt två representanter från två delar av samhället och bad mer eller mindre om hjälp. Men varför då undrar jag. Har ni tagit på er den alldeles för stora kostymen så får ni sy om den så den passar. Alltför många har redan försökt hjälpa till och som resultat blivit förföljda, uthängda och förlorat sina jobb. Ta hand om den oreda ni skapat helt själva, säger jag.

  • Att förvänta sig politiskt ansvar från regeringsrepresentanter.

   Är att be om mirakel.

   Politiker i gemen skiter i vad folk tycker.

   De representerar sig själva och sina närmsta ryggdunkare.

   Makten vid köttgrytan,där de girigt slevar i sig vad folket tvingats betala in,är en karriärpolitikers främsta egenskap.

   Även en helt befriad kunskap om människors livsvillkor är en utmärkande egenskap för de som sitter och uppfostrar undersåtarna,dvs. du och jag och övrig valboskap.

 112. Snälla alla som läser på Samnytt – sätt av 40 minuter av ert liv för att se denna livsviktiga intervju.Är ni det minsta intresserade av samhället och utvecklingen vår framtid som nation är det er skyldighet. Det finns en enda sak jag har att invända och det är att han i slutet av intervjun vänder sig emot Sossarna enbart.Givetvis är dom så skyldiga som det bara går.Men det är resten av 7-klövern också.Speciellt den förra alliansen/Renifeldt-ministären som under 8 år fick chansen att förstöra Sverige till oigenkännlighet.
  Men som sagt en otroligt jobb Joakim gjort.Och som drar ett skammens ljus över ”etablissemanget” – och en stilla undran – vad i hela h-e är det dom , alltså etablissemanget, har betalt för?

 113. Det e skillnad mellan Spanien och Sverige – detta står i Svenska Magasinet Costa del Sol
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  En domstol i Barcelona har dömt Diego Nicolás Rodríguez till 56 år och fyra månaders fängelse för att mellan juli 2013 och september 2014 har begått sexövergrepp mot fyra personer varav två 14-åriga flickor. Han närmade sig sina offer bakifrån med en kniv när de var på väg in i trappuppgångar till hus där de var bosatta skriver nyhetsbyrån EFE.

  Mannen döms för våldtäkt, misshandel och för att med tvång och hot ha tvingat till sig sex. Mannen döms även till att betala 70.000 euro i skadestånd till offren samt tillträdesförbud i framtiden.

 114. När sanningen inte vill visas för folket, för så är det ställt i vårt konungaland Sverige, där folket ska föras bakom ljuset och in i mörkret för att däri se sanningen som talas av makten, mammons makt där Svenskfolket inte existerar utan de är bara några utbölingar likt de som invaderar, det är vad saken gäller.
  Ekonomer och advokater är vad som styr och dessa är ena jävlar på att kunna lagar och regler som Svenskfolket skapat.
  Att skapa ett välstående samhälle existerar inte för dem de är enbart intresserade av så hög utdelning för sig själva.
  På ett sätt så är de att likställa med en bankrånare fast jag ser de senare som offer.

LÄMNA ETT SVAR