39-årige Kamran Khan dömdes i fredags för mordet på sin danska hustru, den 34-åriga före detta skönhetsdrottningen Aya Bonde Jensen, i deras hem i danska Roskilde 2018.

Under tio års tid utsatte Khan sin fru för grovt våld, inlåsning, övervakning och förödmjukelse. Han döms även för att ha utsatt sina tre barn för en systematisk, rå och brutal behandling.

När Jensen var 16 år gammal vann hon en lokal skönhetstävling och hade drömmar om en modellkarriär. 2002 förändrades dock hennes liv drastiskt då hon gifte sig med pakistaniern Kamran Khan, som hon mött på gymnasiet.

Konverterade till islam

Vid bara 17 års ålder konverterade hon till islam och ingick ett islamskt äktenskap med den fem år äldre Khan. Hon hoppade av skolan för att bli hemmafru och började klä sig heltäckande. Hon tvingades av Khan att bryta kontakten med sin mor.

Under rättegången framhöll åklagaren att Jensen befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd då hon till slut mördades av Khan i oktober 2018. Det påpekades även att parets tre barn ofta blivit tvingade att bevittna våldet och förödmjukelserna deras mor utsattes för.

Khans straff blev fängelse och utvisning. Han har sedan tidigare fyra domar för våld och han utgör enligt en undersökning en fara för sin omgivning.