I onsdags släpptes medborgarjournalisten Tommy Robinson mot borgen. I intervjuer berättar den brittiske medborgarjournalisten om sina drygt två månader i fängelse.

Det var i maj som Robinson arresterades och fängslades efter att ha bevakat en rättegång mot ett muslimskt ungdomsgäng som åtalas för en så kallad grooming-härva där man tvingat in minderåriga brittiska flickor i prostitution.

I intervjuer med The Rebel Media och Fox News berättar en påtagligt medtagen och avmagrad Robinson om den psykiska tortyr han fick utstå i fängelse där han trots posttraumatisk stressyndrom från då han tidigare suttit isolerad i fängelse, även denna gång satt isolerad.

I sin cell kunde Robinson inte ha fönstren öppna då andra fångar spottade eller kastade in avföring.

Att han flyttades till fängelset med den högsta koncentrationen muslimer menar han var en förevändning för att kunna sätta honom i isolering, där han endast fick en burk tonfisk och en frukt om dagen, detta då man befarade att fångarna som gjorde maten kunde försöka skada honom.

Familjen fick han bara träffa vid ett par tillfällen och då bara under en timme.

Robinson vann sin överklagan men mot borgen och med villkoret att han ska höras igen i fallet där han riskerar fängelsestraff.