Tommy Robinson dömdes nyligen till nio månaders fängelse för domstolstrots och har nu, enligt uppgift till Metro, överförts till Belmarsh-fängelset, en högsäkerhetsanläggning i södra London, vilken tidigare i brittisk media beskrivits som ”ett jihadistiskt-träningsläger”.

Under 2016 berättade en före detta muslimsk fånge på Belmarsh till London Evening Standard att ”det var så många som ville vara jihadister där att jag kände mig som en inkräktare på ett jihadi-träningsläger”.

Terrorister var ”väldigt populära och hade enormt inflytande… De behandlades som kändisar av de andra fångarna” och icke-muslimer som blivit anklagade för att förolämpa islam blev utsatta för allvarliga övergrepp av muslimska fångar.

”Islamisterna styrde”
Visselblåsaren sade att han ”såg hur plitarna inte verkade bry sig, vilket gav nya fångar, som jag själv, intrycket att de som verkligen styrde inte var vakterna, utan en skrämmande grupp radikala islamister som kallas ”bröderna” eller ”Akhi”, vilket är arabiskt för bror”.

Under förra året rapporterades att Belmarsh var ett av flera fängelser där radikala muslimer tvingar icke-muslimer att antingen konvertera till islam eller betala en så kallad ”jizya” – en skatt som tas ut på icke-muslimer i islamiska stater, enligt muslimsk lag – sharia.

Innan domen sa Robinson, till att: ”Med handen på hjärtat, tror jag verkligen att kommer dödas i detta fängelse.”