De senaste dagarna har Black Lives Matter-ligister angripit statyer i bland annat London. Nu samlar medborgarjournalisten Tommy Robinson fotbollsfirmor för att skydda staden från vänsterrörelsens vandalisering. Enligt Robinson kommer tusentals supportrar att ansluta sig och skulle det hetta till är det helt och hållet polisens eget fel, menar han, som underlåter att stoppa vandalerna och upprätthålla lag och ordning.

Samhällsnytt uppmärksammade tidigare i veckan hur vänsterrörelsen Black Lives Matter de senaste dagarna har skakat London genom att vandalisera i statyer. En uppmärksammad situation är hur ligisterna skällt tidigare premiärministern, krigshjälten och nobelpristagaren Winston Churchill för rasist.

Borgmästaren river ned statyer

I Sverige har aktivister som kallar sig ”antirasistiska” dragit igång en liknande debatt där man anklagar den världsberömde svenske biologen Carl von Linné för att vara rasist och kräver att statyer föreställande honom rivs, vilket Samhällsnytt var först med att rapportera om.

LÄS ÄVEN: Aktivist uppmanar att riva ner svenska monument: ”I know the Carl von Linne statures are shaking right now”

Vänsterrörelsen i Storbritannien har fått gehör hos vissa makthavare. Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan har uttryckt att det är en prioriterad fråga att rensa staden på sådant som enligt vissa grupperingar kan uppfattas som rasistiskt. Förutom statyer har bland annat gatunamn nämnts som sådant som ska försvinna.

Arbetet har redan påbörjats, berättar Khan i sociala medier. Han legitimerar samtidigt åtgärderna med ett felaktigt påstående om att en stor del av Storbritanniens välstånd skulle grunda sig på slavhandel.

Uppmanar alla fotbollsfirmor att samlas

Nu uppmanar medborgarjournalisten Tommy Robinson fotbollssupportrar från Storbritanniens firmor att samlas i huvudstaden på lördagen för att göra det jobb som man anser att polisen borde ha gjort för att upprätthålla lag och ordning.

– Om du kallar dig grabb, om du är fotbollsgrabb och du bryr dig lite om vårt land, vår historia, vår kultur, vår identitet – då förväntar jag mig att du är i London, säger Robinson.

Robinson till media: ”Ni skämmer ut poliskåren”

Robinson kritiserar även media som han menar skyddar ligisterna genom att framställa dem som ”fredliga” medan sanningen är att ett tjugotal poliser har måst föras till sjukhus efter att våldsamt ha attackerats.

Robinson riktar även kritik mot Metropolitan Police för att ha skapat den nu rådande situationen med ett scenario där tusentals högrisksupportrar kommer att patrullera staden. Detta eftersom polisen inte har agerat mot våldsverkarna utan applicerat det man kallar en ”mjuk taktik”.

– Ni skämmer ut hela poliskåren inför hela världen, slår Robinson fast.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=yR8rRB7EdmE&feature=emb_logo

West Ham-firma konfronterar Black Lives Matter

I sociala medier sprids bilder på firmor som skyddar monument. Nedan fotbollssupportrar från Plymouth.

På söndagen inträffade även en första konfrontation mellan fotbollssupportrar från West Ham Uniteds firma Inter City Firm och ligister från Black Lives Matter.

Samhällsnytt besökte Robinson

I slutet av förra året besökte Samhällsnytt Tommy Robinson som är en av Storbritanniens mest kända opinionsbildande personligheter.

Robinson berättade om sitt liv, varför han gör det han gör, vad han är mest rädd för och om sin vilja att fortsätta kämpa för ett bättre Storbritannien.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIVT: Ekeroth möter en av västvärldens mest förföljda medborgarjournalister – Tommy Robinson

Även i USA rivs nu statyer ned av BLM- och vänsterligister. Bland annat har statyer av Amerikas upptäckare, sjöfararen Christopher Columbus välts och vandaliserats genom mordbrand.

authorimage