robinson Choudary

Robinson & Choudary. Foto: skärmdump YT / Snapperjack

Utrikes

Tommy Robinson sattes på lista över världens farligaste extremister

Publicerad 12/27/2021
Annons

Nyligen har en lista, sammanställd av ”experter”, släppts över världens 20 farligaste extremister. Förvånande dock sattes Tommy Robinson på den listan, känd för att bekämpa islamism och barnvåldtäkter.

Det är den engelska tidningen The Sun som skriver om listan. De säger att ”experter” satt samman den men det framgår inte vilka dessa experter är.

Nummer ett på denna lista innehas av terrororganisationen Hezbollahs chef Hassan Nasrallah. Talibanerna kommer in första gången på plats 4 via deras högsta ledare Haibatullah Akhundzada. Hatpredikanten Anjem Choudary, som inspirerade de som dödade soldaten Lee Rigby, hamnade på tioendeplatsen. Sist på listan kommer slutligen Tommy Robinson, som Samnytt-läsarna har kunnat stifta närmare bekantskap med genom Samnytts dokumentär (se nedan).

LÄS ÄVEN: VIDEO: Facebook jämför Tommy Robinson med krigsförbrytare dömd för folkmord

Robinson, som egentligen heter Stephen Christopher Yaxley, engagerade sig för drygt ett årtioende sedan genom att starta English Defence League, som var en reaktion mot islamiseringen av hans hemstad Luton. På senare år han han uppmärksammats mest för sitt arbete för att avslöja de omfattande grooming-nätverken mot barn i England, som dominerats av muslimska förövare.

Han blev fängslad av engelska staten när han konfronterade våldtäktspedofilerna och sattes på ett högsäkerhetsfängelse i månader, dessutom i isoleringscell.

LÄS ÄVEN: Facebooks sjukliga fixering vid Tommy Robinson påminner oss om att IT-jättarna måste regleras

Här reagerar Tommy Robinson på besked att han sattes på listan, samtidigt som han kommenterade förföljelsen av honom från engelska staten:

Själva listan hittar inte ens på Counter Extremism Projects hemsida, utan istället en äldre version. Motiveringen till varför Robinson sattes på listan är därmed oklar.

Missade du dokumentären om Tommy Robinson? Se den nedan!

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons