Den brittiske medborgarjournalisten och islamkritikern Tommy Robinson har offentliggjort att han kandiderar till EU-valet i år. Han ställer upp i den nordvästra regionen i England. ”Sätt mig mitt i EU och de kommer inte veta vad som slog dem”, sa han till sina supportrar.

Robinson går till val på att ”försvara vår identitet mot islamiseringen” och på att minska invandringen, rapporterar the Independent. Han ser ut att ställa upp som oberoende kandidat, trots att han av UKIP:s partiledare Gerard Batten utsetts till UKIP:s rådgivare rörande grooming-gäng.

LÄS ÄVEN: Stor demonstration i London till stöd för fängslade journalisten Tommy Robinson

Robinson blev känd genom att han startade English Defence League, ett rörelse mot islamisering som bestod av fotbollssupportrar och huliganer. Han har därefter gett sig in i medborgarjournalistik och har blivit en mycket populär debattör och opinionsbildare i England.

LÄS ÄVEN: Kent Ekeroth talade på demonstration till stöd för Robinson i London

Han har samtidigt blivit avstängd från Facebook, Instagram, Twitter och Snapchat som bland annat ska ha hänvisat till brott mot ”användaravtalet” medan Robinson och många andra kallade det censur.

LÄS ÄVEN: Facebook stängde ned Tommy Robinson permanent efter avslöjande om BBC

EU-valdagen i England är den 23 maj.