Den engelske medborgarjournalisten Tommy Robinsons familj har nyligen utsatts för ett brandattentat. Robinson meddelar i sociala medier att de har tvingats fly utomlands eftersom deras säkerhet inte kan garanteras i hemlandet.

I mitten av juni uppmärksammade Samhällsnytt hur Black Lives Matter-ligister angripit statyer i bland annat London. I samband med detta uppmanade Robinson fotbollsfirmor runt om i Storbritannien att gå samman och skydda huvudstaden från vänsterrörelsens vandalisering.

LÄS ÄVEN: Tommy Robinson samlar medborgargarde för att skydda brittiska statyer

Det resulterade i att tusentals supportar begav sig till London med målsättningen att stoppa vandalerna och upprätthålla lag och ordning. Något man menade att polisen inte hade lyckats göra.

Tvingats fly landet för sin säkerhet

Sedan dess har det varit relativt tyst från Robinson. I ett nytt videomeddelande som cirkulerar i sociala medier berättar han nu att familjen har utsatts för en mordbrand i deras hem och därför tvingats i hastig landsflykt eftersom brittisk polis inte kan garantera deras säkerhet. Han berättar även att flytten kommer att bli permanent.

Robinson, som har profilerat sig som en uttalad islamkritiker, tydliggör att det inte är muslimer som ligger bakom attacken utan att misstankarna riktas mot BLM-rörelsen. Ett videoklipp där Robinson berättar om situationen kan ses nedan.

Samhällsnytt besökte Robinson

I slutet av förra året besökte Samhällsnytt Tommy Robinson som är en av Storbritanniens mest kända opinionsbildande personligheter. Han berättade om sitt liv, varför han gör det han gör, vad han är mest rädd för och om sin vilja att fortsätta kämpa för ett bättre Storbritannien.

authorimage