Tonåring misstänks för dubbelt mordförsök i Västerås: ”Vansinnesdåd”
Foto t v: Hangsna, CC BY-SA 4.0

På tisdagsmorgonen gick en 16-åring till attack mot två män i närheten av ett parkeringsgarage i Västerås.

Det var strax efter kl 8.30 som polisen larmades om ett pågående våldsbrott i centrala Västerås. Minst två personer var skadade och en misstänkt gärningsman greps på plats.

Enligt polisen har någon form av vasst föremål använts i samband med överfallen och händelsen rubriceras som försök till mord.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Försöker skära halsen av man framför Luleåbor

De skadade personerna är båda män i vuxen ålder och deras skador är allvarliga.

Person som greps på platsen är en 16 år gammal pojke. Han förhördes och delgavs misstanke om försök till mord i två fall. Därefter kommer åklagare att besluta om han ska anhållas.

Motivet till händelsen är ännu inte klarlagd och kommer att utredas vidare. Likaså kommer polisen utreda om det finns någon tidigare koppling mellan personerna sedan tidigare.

”Vansinnesdåd”

Polisen beskriver mordförsöken som ett ”vansinnesdåd” och menar att de skadade männen befann sig på fel plats vid fel tillfälle.

LÄS ÄVEN: Afghan knivhögg polis – utvisas inte och får straffrabatt

– Det utreds om det finns någon koppling mellan gärningsmannen och de skadade, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson till Vestmanlands Läns Tidning.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.