Adam Farhoumand har gjort sig känd som en av Stockholms mer profilerade toppmäklare och en galjonsfigur för lyckad invandring. Han är även något av en influencer med tiotusentals följare i sociala medier. Men nu krackelerar fasaden när han häktats misstänkt för grov ekonomisk brottslighet där mäklarverksamheten bara varit en fasad.

Häromdagen slog polisen till i koordinerade razzior mot flera lokaler tillhörande Unik Fastighetsförmedling i Stockholm där 36-årige Farhoumand är vd och frontfigur. Detta efter att Ekobrottsmyndigheten fått ögonen på verksamheten som misstänks vara fasad för omfattande bedrägerier.

Mobiltelefoner, datorer och dokument har tagits i beslag. I ett avancerat upplägg med bulvaner till köpare på utannonserade bostäder och svarta fastighetsaffärer tros Farhoumand och hans medarbetare ha tjänat stora pengar på grov ekonomisk brottslighet.

Adam Farhoumand poserar med Ferarri.

Flera inblandade

Farhoumand har tidigare tilldelats en varning av domstol för att ha bedrivit sin auktoriserade mäklarverksamhet på ett oseriöst sätt. Han har även varit i klammeri med skattemyndigheten i ärenden som gått till domstol.

Förutom Farhoumand har ytterligare två personer på företaget begärts häktade. Det rör sig om en tidigare brottsdömd 37-årig man från Libyen och en 53-årig kvinna med utomvästlig invandrarbakgrund med en historik av rättsprocesser gällande bidragspengar från Socialtjänsten och Försäkringskassan.

Häktningsframställningarna är gjorda på sannolika skäl, den högre misstankegraden. En fjärde person är misstänkt för inblandning men har trots kvarstående misstankar försatts på fri fot.

Brottsrubriceringarna gäller grovt bedrägeri, grov näringspenningtvätt och grovt bokföringsbrott. Den brottsliga verksamheten ska ha omsatt miljonbelopp. Unik Fastighetsförmedling har bedrivit verksamhet i Stockholm och flera andra städer.

Farhoumand har via sin advokat Behrang Eslami meddelat att han förnekar brott.

LÄS ÄVEN: Mäklare varnas efter fejkbud