Debatten fortsätter gå hög om transkvinnor som tävlar med biologiska kvinnor och alltid vinner tack vare sitt fysiska övertag. I Connecticut har idrottaren Selina Soule fått nog och är en av få som vågar tala ut om orättvisan som trycker tillbaka kvinnorna.

Samhällsnytt har vid ett flertal tillfällen rapporterat om konsekvenserna av hur den politiska korrektheten drabbat även idrottens värld, där transkvinnor tävlar jämsides biologiska kvinnor och alltid vinner och inte sällan slår rekord på löpande band.

Selina Soule är en av de biologiska kvinnor som drabbats och tryckts tillbaka av transkvinnors medverkan i kvinnliga sporter. Då hon var tvungen att tävla mot två biologiska män, som hamnade etta och tvåa och själv hamnade på åttonde plats, gick hon miste om chansen att bli upptäckt av talangscouter och avancera inom sporten samt minskade chanserna till ett stipendium. Hade hon fått plats sex, om transkvinnorna inte hade medverkat, hade hon kvalificerat sig vidare.

I en intervju med sajten Daily Caller berättar Soule om hur hon i dagsläget är den enda som vågar talat öppet om den absurda situationen där transkvinnor alltid kommer att ha ett fysiskt övertag och hon är fast besluten att bekämpa denna orättvisa. För detta har hon bland annat kallats ”transfobisk”.

Soule har även gästat Tucker Carlson på Fox för att diskutera problematiken.