På måndagsmorgonen sköts tre barn och tre vuxna ihjäl vid en skola i Nashville i den amerikanska delstaten Tennessee. Bakom massmordet misstänks en före detta elev på den privata presbyterianska skolan ligga.

Enligt Nashvilles polischef John Drake är det 28-åriga Audrey Hale, en transman, som ligger bakom dådet på The Covenant School med sex döda. På sin Linkedin-sida identifierade sig Hale som man med pronomen ”he/him”.

Det var vid kl 10.13 på måndagsmorgonen lokal tid som Hale ska ha skjutit in genom en låst dörr för att komma in i skolan beväpnad med två automatkarbiner och ett handeldvapen. Väl inne tog hon sig till andra våningen och öppnade eld.

LÄS ÄVEN: Dödsskjutning på tidningsredaktion i USA exploateras av Trump-fientlig media

 Två poliser gick in i byggnaden vid kl 10.27 och sköt ihjäl Hale.

Ett fordon i närheten gav utredarna ledtrådar till skyttens identitet. I Hales hem hittades ett ”manifest” och andra skrifter som de tittar på när de söker efter ett motiv. Handritade kartor över skolan med detaljerade infartspunkter fanns också vid bostaden.

För ett par dagar sen uppmärksammades vänsterextrema hot mot delstatens lagstiftare efter att de förbjudit medicinskt könsbyte för minderåriga.