Mer än 73 procent av påstådda barn som sökte asyl i Belgien 2019 och testades hade ljugit om sin ålder. Det visar nya siffror från landets myndigheter vilka överensstämmer med liknande undersökningar från andra nordeuropeiska länder.

Informationen begärdes ut av parlamentsledamoten Tom van Grieken från justitieminister Koen Geens, rapporterar Infowars.

Av de totalt 4 563 migranter som i fjol utgav sig för att vara barn fanns tveksamheter i 2 546 fall vilket resulterade i tester. 73,7 procent visade sig vara 18 år eller äldre.

LÄS ÄVEN: Storbritannien: Två av tre granskade ’ensamkommande’ var vuxna

– Asylsökande som avslöjas med åldersfusk bör nekas rätten till asyl, säger van Grieken.

Han menar att de som tillåter att fusket får fortskrida ostraffat uppmuntrar även andra att pröva sin lycka.

Batteri av privilegier

Så kallade ensamkommande flyktingbarn åtnjuter speciella privilegier under nationella och internationella lagar vilket förhindrar dem från att bli utvisade, försäkrar ett antal förmåner och finansiellt stöd samt möjligheten att fungera som ett ankare för ytterligare invandring av familjemedlemmar.

Systematiskt missbruk

Enligt parlamentsledamot Dries van Langenhove lämnar siffran inget utrymme till att inte tala om systematiskt missbruk och bedrägeri på en stor skala och lägger till att de som utför detta bör tvingas betala för utredningskostnaderna.

Samma i andra nordeuropeiska länder

De belgiska siffrorna överensstämmer med liknande resultat från andra europeiska länder.

LÄS ÄVEN: Tusentals ’ensamkommande’ spårlöst försvunna i Tyskland

I en svensk undersökning från 2017 fann man att tre av fyra testade var vuxna.

Liknande resultat finns även i Storbritannien och Tyskland.