ottawa demonstration konvoj

Faksimil Twitter / Foto: US Embassy Canada

Utrikes

Trudeau flyr hemmet – vill slippa corona-demonstranter

Publicerad 1/30/2022
Annons

På fredagen rapporterade Samnytt om de kilometerlånga köer av lastbilar som intog de kanadensiska vägarna. Syftet är att protestera mot det vaccintvång som drabbat de många lastbilschaufförer som i sitt arbete måste röra sig över gränsen mellan Kanada och USA.

Demonstrationerna har väckt uppmärksamhet och har ett stort stöd bland allmänheten. Under lördagen intog tusentals lastbilar huvudstaden Ottawa som var ett uttalat mål för alla som deltar i helgens protester. De många demonstranterna samlades på Parliament Hill.

Lastbilar från hela landet har tagit över vägarna och kört till huvudstaden Ottawa i ett försök att få premiärminister Justin Trudeaus regering att lyssna på folket och slopa vaccintvånget.

Trudeau har inte uttalat sig – twittrar om islam

Ännu har demonstranterna inte fått något gehör från premiärministern. Justin Trudeau, som sägs ha blivit smittad av Covid-19 och därför är isolerad lagom till protesterna, har hittills valt att inte bemöta de massiva protesterna över huvud taget.

Nu rapporterar CBC att Kanadas premiärminister Justin Trudeau har tagit med sig sin familj och lämnat hemmet Rideau Cottage som är beläget i Ottawa. Familjen Trudeau ska enligt uppgifter gömma sig för folket på en hemlig adress då de menar att protesterna kan vara en säkerhetsrisk.

Efter flykten från Ottawa har Justin Trudeau emellertid fortsatt att skriva inlägg på Twitter – om bland annat ”islamofobi”. Men inte ett knyst har de demonstrerande medborgarna fått höra om sin sak.

Statsministerkontoret har i skrivande stund valt att inte uttala sig om flykten från Ottawa.

LÄS MER: Lastbilschaufförer protesterar mot vaccintvång med kilometerlånga konvojer

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1047Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons