Efter att nyligen ha meddelat sin kandidatur inför nästa års presidentval har Donald Trump ökat takten med kampanjmöten och framträdanden. Under ett sådant i helgen gick han bland annat till attack mot en av den politiska korrekthetens hörnstenar.

Det var i lördags som Trump höll sina första större kampanjmöten som en del av sin presidentkandidatur i New Hampshire och South Carolina.

Under talet i South Carolina tog Trump upp en het fråga bland republikaner, att skydda barn från ”perversa” och att styra bort landet bort från politiskt korrekt genus- och sexualitetspolitik.

LÄS ÄVEN: Trump varnar för kärnvapenkrig i Ukraina

– Vi kommer att stoppa vänsterradikala rasister och perversa som försöker indoktrinera vår ungdom, och vi kommer att få bort deras marxistiska händer från våra barn, sa Trump.

– Vi kommer att besegra kulten av genusideologi och bekräfta att gud skapade två kön som kallas män och kvinnor.

Trump anser att föräldrar ska kunna välja rektorer på sina barns skolor.

Stopp för transkvinnor

Han tog även upp det kontroversiella ämnet med biologiska män som deltar i kvinnosporter som transkvinnor, något han vill sätta stopp för.

– Vi kommer inte att tillåta män att spela i damidrotter, och genom att göra det vet du vad som händer, vi kommer att rädda kvinnors värdighet och vi kommer att rädda själva kvinnoidrotten, sa Trump som kallar företeelsen ”löjlig”.

LÄS ÄVEN: Trump får tillbaka kontot på Facebook

Som president avser Trump att driva på för att skära ned federal finansiering för varje skola som utsätter barnen för vänsterextremt sexuellt eller politiskt innehåll.

Ytterligare ämnen Trump tog upp var Hunter Bidens, president Joe Bidens son, ökända laptop, risken för ett tredje världskrig och vad som står på spel i valet 2024.

LÄS ÄVEN: Twitter stängde av Trump – trots att han inte brutit mot några regler