Strömningstjänsten Twitch för videoklipp har stängt av Donald Trump från att posta material. Man försvarar tilltaget med att presidenten sänt ut ”hatfyllt material” från sin kanal hos bolaget.

Det pågår just nu en omfattande kampanj i USA för att begränsa Trumps möjligheter att nå ut till väljarna och därmed förhindra att han blir omvald i det stundande presidentvalet. Siktet är främst inställt på att tysta den sittande presidenten i sociala medier där han är stark och som fått större betydelse i opinionsbildningen på grund av den rådande corona-pandemin.

LÄS MER: Twitter lägger ny varningstext på utspel av Trump

Trumps inlägg på sociala mediejättar som Twitter har försetts med varningstexter och en påtryckningskampanj mot bland annat Facebook under parollen ”stop profit for hate” har initierats där företag uppmanas att inte annonsera hos aktören den närmaste tiden i syfte att ekonomiskt pressa Zuckerberg till censuråtgärder mot presidenten och de konserevativa opinionsbildare och väljare som stödjer honom.

LÄS MER: Dold kamera inifrån Facebook: ”Om någon bär en Trump-keps raderar jag dem för terrorism”

Nu ansluter sig även stömningstjänsten Twitch till den presidentfientliga kampanjen och stänger av Trump från att posta material. Officiellt sker det med hänvisning till att presidenten ska ha postat ”hatfyllt material” och därmed brutit mot regler i användaratalet.

LÄS MER: Yttrandefriheten på Facebook kan begränsas ytterligare efter Trumps inlägg

Konkret nämns att Trump under filmade kampanjmöten berättat att det bland de många illegala migranter som strömmar in över gränsen från Mexiko döljer sig våldtäktsmän och andra brottslingar. Enligt Twitch är spridande av sådana uppgifter kränkande och utgör hets mot folkgrupp.

LÄS MER: Snapchat censurerar Donald Trump: ”Uppviglar till rasistiskt våld”

Materialet ifråga har även censurerats bort från kanalen. Avstängningen uppges vara ”tillfällig” men någon tidpunkt när presidenten eventuellt kan få återuppta dialogen med väljrna igen via strömningstjänsten preciseras inte.

LÄS MER: Ny Trump-censur från Twitter – menar att han ”förhärligar våld”

Twitch används i stor utsträckning av unga datorspelsintresserade amerikaner och har för Trump blivit en viktig kanal för att nå ut till de yngre väljarna. Nu hindras han under valrörelsen att göra det.